Ma nije mi se povezala;trusila se (mrvila),složila sam sve no nisam ju mogla rezati i servirati,jedino jesti iz protvana žlicom :oops:Citiraj:
ne znam što tu može "neuspjeti": nije ti bila fina? raspadala se?
Printable View
Ma nije mi se povezala;trusila se (mrvila),složila sam sve no nisam ju mogla rezati i servirati,jedino jesti iz protvana žlicom :oops:Citiraj:
ne znam što tu može "neuspjeti": nije ti bila fina? raspadala se?
pusti ti protvan - to se tapka na plasticnu foliju. ili na oblatnu. ili na bilo kakav podlozak (nemoj na staklo jer previse zadihta)...
okreni protvan naopačke, obloži plastičnom folijom i napravi. kad se stvrde, možeš protvan maknuti - lako ćeš baratati.
naravno da se ne može vaditi iz nečega, pa to nije mekano tijesto kojim možeš manipulirati kako hoćeš.
BAJADERA (moja varijanta)
9 žlica vode
300 g šećera
150 g oraha
150 g mljevenog petit keksa
120 g margarina
2 rebra čokse za kuhanje (veća rebra)
Čoksa za glazuru s malo margarina ilivećčega
Prokuhati vodu sa šećerom i margarinom. Dodati orahe i mljevene kekse. Od mase izdvojite pola i dodajte otopljenu čokoladu. Dobro izmješajte.
Prvo razvaljati (natapkati) tamni dio (pažljivo, detaljno i polako), onda svjetli i preko toga glazura od čokolade.
sto su rebra?
tabla cokolade,
red cokolade,
stupac cokolade?
dobro bi dosla shema
1 red=1rebro
kod veće čokse misli se na onu od 20 dkg ili od 1 kg :shock: (ova druga varijanta je po meni manje moguća)
a ima i ona od 300 grama :roll:
Ima,ima...al ja to radim odokativno tak da ti neću biti od neke pomoći ;)
Valjda će se javit Mamita i otkrit kolka je čoksa...Maaammmiiitttaaa!
tri stupca (landscape) Kraševe 200-gramske čokolade za kuhanje.
Cure, kakav ćete kikiriki staviti u kikiriki fantaziju? Ja sam danas htjela kupiti neljušteni ali ne da mi se to čistiti. A onaj guljeni je uvijek slani, ili ima prženog neslanog kikirikija? Ili kupite neprženi pa same pržite? H E L P !!
mmmm, mamita mi danas majcinski donijela svakakvih kolacica.
ove kuglice s marcipanom su em preslatke em ukusne, jedva cekam i ja svoje.
Ja sam kupila u ljusci i MM je čistio jedno večer i načistio mi za fantaziju!Citiraj:
Mima prvotno napisa
Nisam nigdje vidjela oljušteni neslani.
moja čoksa s pijace ima: 400 grama
redaka ukupno: nepoznato.
redak: kraća strana pravokutne čokolade :lol:
ja stavila 2 retka
hoćemo u kockicama da objasnim: 6 debelih kockica :mrgreen:
pa od volje vam koliko čokse.
Hvala cure za detaljan opis bajadere, nadam se da će ovaj put uspjeti.
Sinoć sam pravila kolačiće, jako su jednostavni i brzo budu gotovi, a mi ih obožavamo. Vrijeme pripreme max. 30 min + pečenje.
Evo recepta za RUŽICE:
Tijesto:
1 svježi kvasac
1 margarin
malo soli
3 žumanjka
korica od limuna
oko 400 g brašna
Nadjev:
3 bjelanjka
150 g šećera
200 g oraha
vanilin šećer
Zamijesimo tijesto od gore navedenih sastojaka ( kvasac rastopimao u mlakoj vodi u koju smo dodali malo brašna i šećera-standardno).
Za nadjev bjelanjke stučemo u snijeg, pomalo dodoavamo šećer i umiješamo mljevene orahe.
Tijesto podijelimo na 6 dijelova, razvaljamo i stavimo nadjev. Zamotamo kao male roladice i režemo nožem na komade od 1 cm. poslažemo u tepsiju i pečemo oko 20 min. na 180 C stupnjeva.
ružice su super, ali neću ih praviti ove godine.
ja se upravo najela mojih do sada četiri spremljena kolačića, ne znam što će ostati do Božića :D
Ima li netko iskustva, radila sam keksiće koje se premaže sa utučenim bjeljankom i šećerom. I to bi pri pečenju trebalo ostati bijelo...meni je nakon min. potamnilo (na temp. iz recepta), druga tura također iako sam znatno smanjima temp. :( ukusni su ali nisu bijeli :(
moraš premazati ne odmah, nego u pola pečenja
Jučer sam se malo igrala pa evo šta je ispalo od toga:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivahodak/album?.dir=/8227
Ukrašeni medenjaci, koji su ujedno i jako fini!
Napravila sam danas neke kuglice s bademima, čokoladom crnom i čokoladom bijelom, keksima, malo slatkog vrhnja i kokosom i mrak su!!
Bilanca - 6 vrsta zasad!
super izgledaju,još kad bi ih probala :mrgreen:
A sad odoh raditi kikiriki fantaziju, iako neznam hoće li opstati do subote/nedjelje :roll:
daj ti javi kak je ispalo, ja je sutra radim :mrgreen:Citiraj:
ivory prvotno napisa
Jedno pitanje.
Ima recept za orahove prutiće, isto s foruma, ne znam od koga. U tijesto piše da ide
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
10 dag šećera
1 vanilin šećer.
Kaj tu nekaj ne fali da to poveže? Margarin? jaje?
Ivory, super izgledaju
to je recept od apricot i fali 5dkg putra i jedno jaje .puslice su mi se pretvorile u blato :roll: jel ima netko isprobani recept?
[quote="Maja"]1. treba mi recept za nekakkvu kremu od vanilije za islere
ja radim kremu ovako: 1/2 l mlijeka staviti kuhati.U malo mllijeka umutiti 3 zutanjka sa 8 zlica secera,1 vanilin secer,2 zlice brasna i jedan puding od vanilije.Skuha se sa preostalim mlijekom i u ohladjenu kremu dodati 200g margarina.
ajooj ne da mi se guliti kikiriki :/ Pogledat ću sutra na Dolcu kod onih orašara ima li kakvog pogodnog kikirikija za fantaziju - a ako ne morat ću se žrtvovati.
Gotovo!Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Izgleda mi fenomenalno, a mislim da ce planuti do subote!
Jako mi se sviđa kombinacija svega toga i podsječa me na Snikers čokoladice! Još samo da ga probamo :P
U tijesto sam samljela kikiriki, a u karamel sam ga isjeckala na malo deblje komadiće, onako ovlaš par puta nožem. Probavala sam karamel i čokoladnu glazuru dok sam ga radila, i tako suj fiiiini!!!
Ma to je Šnikers sto postotni :mrgreen: a snickers je moja omiljena čokoladica koju sam zadnji puta pojela prije valjda deset godina. Zato ću si napraviti kolače da se zguštam, bez prevelike grižnje savjesti.
ona Mamitina roladica od plazma keksa mi je djelovala tako primamljujuce,al ne uspijevam naci recept nikako :? jel moze netko(ili Mamita)da ga napise :heart:
MEDENA PITACitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
50 dkg brašna
10 dkg margarina
15 dkg šećera
10-15 dkg meda
1 jaje
1 žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta
1 žličica začina za medenjake
Zamjesiti sa malo mljeka i podjeliti u dva dijela
Jedan dio stviti u protvan, premazati pekmezom od šljiva i posuti sa:
7 dkg orasa
7 dkg šećera
2 žlice prezli
poškropiti sa 1-1,2 dcl mlijeka
Pokriti drugom korom i izbosti vilicom.
Pečeno tanko premazati pekmezom od šljiva i preliti glazurom od čokolade.
Ovo je jedan od mojih omiljenih kolača. Može duže stajati, a jako je fina. Podsjeća me na medena srca okusom.
napokon gotove puslice od oraha....misija izvršena :mrgreen:
mamita, gdje je recept za onu salamicu?
u glavi :lol:
budem sutra
Saška, ova tvoja medena pita zvuči zamamno...
nisam mislila na takav tip kolača, ali da me se nagovoriti :mrgreen:
Napravila jučer medenjake od MsIvy. I zbilja su fantamenalni. Muž se oduševio. Stavila sam onu biljnu mast (nisam uspjela naći svinjsku). Jedino sam jeedva našla Kotamyjev začin za medenjake. (u nekom zabačenom dućanćiću). Još ću danas apricotine rafaelo kuglice, salamicu sa želeom, figaro kocke i mimine lješnjak trokutiće. (ko preživi, pričat će) :lol:
Mamitina cassata-plazmassata
15 dkg mljevenih petit keksa
15 dkg mljevene plazme (može samo plazma meni bude ukusnije)
20 dkg margarina
20 dkg šećera u prahu
10 dkg nasjeckane čokolade
20 dkg nasjeckanih žele bombona
10 dkg grožđica
par marelica i suhih šljiva izrezuckanih na najmanje moguće komadiće
malo mlijeka
sok i korica pola limuna ili naranče
sve umijesiti rukama tako da ostanu čitavi komadiči čokolade i želea, oblikovati roladu u valjkast oblik i po želji preliti čokoladnom glazurom (ja ne).
plazmu možete kupiti u billi.
koricu od limuna dobijete ribanjem na ribež na strani gdje su sitnije rupice. :P
sve me stid ovo napisati, ali moram. :mrgreen:
nije valjda ONA pitala kako se to radi :lol:
ubiće me nesmijem :lol:
ajmo se onda uozbiljiti i dodati da se limun prije toga treba doooobro oprati, a najbolje ga je preko noći ostaviti u slanoj vodi. tako, navodno, odlaze sve špricotine.
i riba se samo do bijele opne - u protivnom bi bilo gorko.
a ima za kupiti i naribana limunova korica 8)