rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.
Printable View
rebeca, nisam povećavala dozu ničega. samo sam narezala bananu na ploškice i ugusto je poredala po vrhu čim je kolač bio gotov. krema je lijepo prekrila sve, tek se tu i tamo nazirao obris banane. kombinacija je stvarno super.
vidra stavljala si banane na vreli biskvit?jesi ih nakapala limunom ili ne?prelila si vrelu kremu po bananama?
Radim večeras ili ujutro :*Quote:
Originally Posted by vidra
pužić, samo sam gole banane odma na vrući kolač narezala, trebalo mi dvije velike za pokrit sve. i odma na to izlila kremu.
imalo je okus vrlo sličan čokoladnim bananama, bananko.
mmmmm vidra, iako smo mm i ja u fazi skiranja kila i reduciramo hranu maximalno ovo ću morati isprobati. doduše, već sam pisala on ne jede čokoladne kolače (osim kad baš, baš nema ništa drugo a jede mu se slatko)tako da ću ga morati ja cijelog pojesti :mrgreen:
Moje Hole kocke se hlade u frižideru. Mmmmmmmmmmmmm jedva čekam. Čak i dete zna koliko mama voli slatko pa je sarađivala: svo vreme je bila mirna u hranilici dok sam ih pravila.
:lol: i moja isto, voli zvuk miksera, pa iz kolica budno prati što se događa, problem nastaje kad ugasim mikser i kuham kremu... :lol:Quote:
Originally Posted by vissnja
pravila sam sinoć hola s bananama, čak i mm jede (vidio da u zadnje vrijeme pravim samo taj kolač s raznim varijacijama, pa je prisiljen ;) )
ispao je ok samo valjda od babana krema nije mogla proći u biskvit kao inaće, pa se zna odvojiti gornji i donji dio, no ne smeta i tako se sve pojede ;)
Evo, ja ih probala kod Mayaa-e i stvarno su jako fine, a svaka cast i domacici. :mrgreen:
Moje HOLA kocke su zbrisane. MM, ja i moji roditelji za 24h počistili sve! Fenomenalne su, s tim da ću sledeći put testo praviti bez kakaa da bi bilo žuto i crno (a stavila bih i malo mlevenih lešnika u testo). Nisam ljubitelj voćnih kolača tako da kod mene banane, višnje i sl - no way!
moja pećnica dokazano ne radi baš najbolje, al morala sam probati. e sad, jel se meni tijesto nije diglo, ili je palo, al je ostalo onak, nabito. gusto, ne znam bolje opisati. treba li biti rahlo kao što je biskvit inače?
Quote:
Originally Posted by sbuczkow
I ja sam probala ove koje je pravila Mayaa...fenomenalne su mi! Inace ne volim nikakve kolace gdje se osjeti naranca, ali ovo mi je tako dobro sjelo s cokoladom...ma mogla bih pojesti cijelu skrovadu!
Jesam li ja jedina tuka na forumu kojoj se tijesto nije diglo, ostalo tvrdo i tanko :/ ? Koji kakao upotrebljavate?
ljiljana jesi li stavila prašak za pecivo? I umutila prvo belanca pa dodala sve drugo. Ja sam dodavala sastojke u belanca i svo vreme mutila. Mislim da je druga stvar kod testa ne otvarati rernu prečesto (to mi je baka rekla, ako hoćeš da se digne testo).
Bilo je i narance? Nisam imala pojma. 8)Quote:
Originally Posted by Dolisa
ljiljan@ nisi jedina, ali čini se da smo nas dvije skupa jedine. 8)
E ovo (boldano) nisam! Sve drugo je OK. Lapis - da probamo ponovno???Quote:
Originally Posted by vissnja
Ja umutila belanca u sneg i onda dodavala sve drugo ali sam sve vreme mutila. Ajd baš probaj da vidimo da li je do toga :mljac:
ja umutila bjelanjca, pa ono drugo u drugu posudu. na kraju dodala u to bjelanjke, tako inače radim i s drugim kolačima. i ne, ne otvarat pećnicu dok se tijesto diže :oops:
E a ja lenčuga sve u belanca. Nije mi se dalo da prljam još jednu posudu 8)Quote:
Originally Posted by vidra
taman sam htjela pitati kako sve u bjelanjak, kaj se ne stavlja on (izrađen) na kraju u ostalo? očito ne. ljiljan@, repriza za vikend, javi svoj rezultat. :)
lapis, dobro si mislila u startu. bjelanjke (posebno umućene) na kraju u sve. tako sam barem ja.
Upravo u tijeku izrada prvih Hola kocki!
Ja sam večeras napravila. Istučene bjelanjke sam stavila u ostalo i lagano izmiješala žlicom da ostane rahlo. Tako sam radila i prvi puta. Sada nisam dodavala kakao (upravo kakao mi je prošli puta bio sumnjiv) i umjesto šest žlica brašna stavila sam osam. Ispalo je jako dobro. Sočno bijelo tijesto (doduše opet ne previše dignuto) i tamna krema.Quote:
Originally Posted by Lapis
Eto mi kad ne čitam sve postove nego samo prvu stranicu! Kolač nije loš, ali mi je bio previše gorak, pa sam "glazuru" morala doraditi sa još više šećera! Onda mi je na pamet pala i naranča, pa sam iscijedila sok! Sad je puno bolje, ali za idući puta znam da neću stavljati čokoladu za kuhanje, nego mislim da ću staviti mliječnu! inače, kolač je super, sočan je i brzinski se napravi!
vecky neće ti ispasti fina krema od mliječne čokolada, tj. sve će ti proći u biskvit...
ja ću ovih dana staviti sušene naranče na biskvit pa preliti kremu...moguće da će biti ok :/
Pa da, mliječna čokolada je "rijeđa" od čokolade za kuhanje. Mislim da ću pokušati sa kombinacijom obje! :mrgreen: A u biskvit planiram ubaciti i malo cimeta!
eh da, ja sam naravno uspjela shebat i hola kocke :mrgreen:
ne znam u cemu je bio problem, ali nije mi biskvit narastao, i povrsina mu je izgorila. Jel to mozda zbog previse kakao-a?
znam da je ovo za kategoriju 'cookies for dummies', ali eto-jucer sam napravila prva dva kolaca u zivotu (ovo i muffine koje sam isto malcice zeznula :mrgreen: ), tako da sam zapravo ponosna sto su uopce jestivi :P
Pravila sam i ja ovaj kolač, ali kako mi je krema ispala previše gorka biskvit sam napravila bijeli i bilo je dobro. Kremu treba dosta dugo kuhati dok se krene zgušnjavati, ali na kraju je ispala takva da je možeš nožem rezati. Ubuduće stavljam nešto manje čokolade, a biskvit zadržavam bijeli :)
Krema se ne treba uopšte početi zgušnjavati :? .To u stvari i nije krema,nego neka vrsta preliva.Tečnost upije tijesto,a na vrhu ostane čokolada.
Ja bih samo zavibrala za našu kreatoricu hola kocki, ekicu, koja sutra ide na carski rez, poželjela joj da sve prođe u najboljem redu i da prvi susret s malom Unom bude sve o čemu je sanjala!!!
A da sam bliže, ispekla bih jednu tepsiju za babinje :mrgreen:
Help!
Jučer sam napravila kolač u plehu dimenzija 28/39cm i ispao mi je visok svega jedva 2cm!
Izgleda malo jadno....Kaj zbog prevelikog pleha?
Sve sam radila po receptu, no tijesto se uopče nije diglo..
Osim što je na kraju okus fenomenalan - no jel se kome to desilo ili samo meni? :/
Sad izgleda kao mala bajadera... :lol:
Vjerojatno nisi bjelanjke dovoljno cvrsto smiksala ;)
I meni se jednom isto dogodilo, al ipak okus je bio prefin.
U svakom slucaju probat cemo tvoje sutra :mljac:
Quote:
Originally Posted by silkica
Ja kremu uvijek zagustim, mijesajuci ju ostavim na vatri da dodje do stanja kad maltene vrije i onda ju takvu stavim na tijesto.
Finije mi je kad je debeli sloj kreme gore, nego kad tijesto upije svu kremu ;)
XQuote:
Originally Posted by Mony
Sinoć sam radila, danas smo imali goste i nema ga više :mljac:
Toliko me to mučilo da sam sve provjerila i ne kužim u ćemu je fora!
Bjelanjci su bili čvrsti kao kamen, no po meni su bjelanjci bili nekako rijetki - tek su došli iz dučana, no nisu se onako lijepili uz žumanjak, nego su se u sekundi odvojili, te mi je to malo čudno. Ni jaja nisu kaj su nekad bila.
Kad nas nisu (još) bili gosti - čekamooooo ihhhhhh, no već fali skoro pola - očekujem da ga navečer više nema!!! he,he!
Samo da kazem kako je romi bila malo presamokriticna - kolac joj je ispao prefin :mljac: i taman debljine ;)
Meni,iako krema bude sasvim rijetka,opet ostane sloj čokolade (onako...prst debeo-znači uopšte nije tanak),ali dio koji se upije daje biskvitu sočnost.Kad tako zagustiš kremu,zar ti biskvit ne bude suh?Quote:
Originally Posted by Mony
Danke Mony... :heart: :heart: :heart:
Quote:
Originally Posted by silkica
Mmmm... ne :mrgreen:
E onda će biti isprobana i ova verzija :mljac: !