cure, žao mi je što niste upali, ima još nade u 7.mjesecu :love2:
gumbek, u kojem dijelu nzg privatni vrtići dolaze u obzir?
Printable View
cure, žao mi je što niste upali, ima još nade u 7.mjesecu :love2:
gumbek, u kojem dijelu nzg privatni vrtići dolaze u obzir?
Imam jedno pitanje.
Evo, u trećem pokušaju upisa, uspjeli su primiti našu klincezu (koja je i naše treće dijete, jedan sinek je već drugu godinu u tom vrtiću, a stariji je prošlu godinu izažao iz tog vrtića u školu).
Na zahtjevu sam isključivo tražila prijem u taj vrtić, no danas sam, sasvim slučajno, saznala da nije primljena u taj, već su je rasporedili u područni.
Prema tome ispada, da bih ja novo upisano dijete trebala voditi u jedan vrtić, koji je blizu našeg sela (bez obzira na lokaciju, mi ne želimo taj vrtić), a drugo dijete, koje već pohađa vrtić, vozimo 10 km dalje.
Da li smiju tako, na svoju ruku, šaltati djecu kako im se svidi (navodno zato što nije bilo mjesta u traženom vrtiću), ili ja imam neke argumente da pobijem njihovu namjeru?
uz čigru postoji i leptirić lu na kajzerici, isto privatni
nažalost, ne znam ništa ni o jednom od njih
al za gradske - pokušaj zvati ili ići osobno u DV Zapruđe i DV Sopot, kad sam zvala prije upisa, rekli su mi da kod njih i nije neka navala, možda se nađe koje mjesto u 6. mjesecu
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=524
tu je popis privatnih vrtića u zagrebu. onih 1.300 kn koje spominje ardnas mi se čini jako puno (npr. u sesvetama je 600 kn)
Kod nas uopce nema liste neupisanih..ne znam da li nisu objavili ili su sve upisali. Vrtic je Trnoruzica u Rusanovoj
Rad na određeno je također zaposlenje. Zamisli kako bi izgledalo kada se na to ne bi tako gledalo. Koga bi onda u vrtić uopće upisivali? Prije 8 godina sam pod ugovorom na određeno upisala svoje prvo dijete, a ove na na produženoj njezi zbog teže bolesti - drugo dijete , bez ikakvih problema.
Ja uopće nisam prijavljena... Radim na autorski ugovor, što je za moju vrstu posla sasvim legitimno, više od 50% kolega u struci tako radi. Sve karakteristike stalnog posla, ali bez plaćanja doprinosa... Zato sam mislila da nemamo šanse. Priložila ugovor i potvrdu s posla i upalilo.
Super Rivendell, drago mi je! ;)
ni moja sestra tj njezina curka nije upala (dv šehgrt hlapić, ali piše tamo nešto o mogučnošću upada na jesen, u dv leptir, kao otvaraju čak 12 odgojnih skupina)..
nego zanima me koji privatni je za 600kn? da joj proslijedim info jer ona je mislila da su svi po cca 1000kn a to joj je malo too much
Ne vjerujem (daj Bože da se varam) da ima vrtića privatnog po 600 kn. Danas na roditeljskom u našem vrtiću je ravnateljica rekla da je ekonomska cijena vrtića 2000 kn, pa grad Zg. sufinancira dio (državni vrtići). Tak da ovo sa 600 kn meni izgleda jako sumnjivo, možda je to neki poluilegalni vrtić, tzv. igraonica, bez obzira na cijenu, ja tu dijete nebih davala...
Sirius, pa po čemu je onda roditelj u jednom vrtiću dužan uplatiti razliku od 600 kn, a u drugom 1300 kn? Pa nemaju ovi skuplji neki NASA program... Mislim da bi ipak neki limit trebao postojati, a ne da ovak nabijaju cijenu... :(
Privatni su do pretprošle godine bili od 1300 kn na više. Onda je prošle godine funkcionirao onaj dohodovni pristup.
Od ove godine to je poništeno, kao i za gradske vrtiće, i grad jednako sufinancira gradske i privatne vrtiće sa 1600 kn. Razliku do ekonomske cijene privatnog vrtića plaćaju roditelji.
Moj stariji je 2008. išao u privatni, čija je ekonomska cijena tad bila 2300 kn, grad je tad sufinancirao privatne s 1000 kn, mi smo plaćali 1300. Taj isti vrtić danas košta 700 kn.
Odite na stranicu nekog privatnog vrtića, recimo Limač, znam da kod njih baš piše cijena (700 kn).
Ima i skupljih privatnih, onih nekih američkih i tako to, ovi "obični" su od 1.1.2012. uglavnom 700 - 900 kn.
oja najmlađa nije primljena, to smo i očekivali jer je premala, rođena krajem 11 mj. Može li netko objasniti koja je fora ovo s bodovima, jer ona je na listi neprimljenih na vrhu s 13 bodova, ostali imaju 10 ili manje. Igra li to kakvu ulogu kasnije za upis djeteta? Nama je rečeno kada sam predavala papire da dođem cca mjesec dana prije prvog rođendana pitati ima li šanse da nas se ubaci.
svakako odi i to više puta .-)
ne znam u kojem ste kvartu i vrtiću al, to sam već pisala, znam slučajeve ovakve djece koja su 31.8. ("premladi") a koji su krenuli za 1. rodjendan u jaslice, odnosno uspjeli su "iskopat" mjesto
roditelji su malo zivkali, malo posjećivali vrtić (tajništvo,ravnateljicu), čisto da ih ima na umu i onda su ih zvali
doduše, radi se o vrtiću u centru grada gdje baš i nije ista slika kao u nekim drugim kvartovima, al vrijedi pokušati
Nas nisu niti pregledali, tj. cure su bile doma dok sam išla k dr. po potvrde. I ne naplaćuje se, više (nekad se jesu, tog se sjećam).
Imamo termin za potpisivanje oba ugovora za cure u ponedjeljak u 11 h, evo još i to da obavim, pa da imam mir do jeseni. :)
i mi u pon. potpisujemo ugovor
a zna li tko kad će se znati u koji objekt i grupu smo upali? prije ljeta ili?
10 bodova je samo za one kojima su oba roditelja zaposlena (bez ikakvih drugih dodataka)
ti si dobila extra 3 boda jer ti je treće dijete i vjerojatno primate DD
nema nikakve veze za poslije nego opet igra uloga datum rođenja...ako se oslobodi mjesto u vrtiću sigurno je da će prije upasti dijete rođeno početkom 11 jer će im prije će im trebati vrtić pa će roditelji prije zvati
u dugava di je tolika navala nemogu formirati jaslicare jer ih nema puno rodjenih do 1.9 a u zaprudju di smo mi sam je 6 ne upisanih koji cekaju jesen i upis rewkla je tajnica
kod nas definitivno ne treba potvrda o obavljenom sistematskom nego onako kako sam gore navela: kopija zdravstvene i knjizice cijepljenja, tako nam piše na obavijesti na vratima vrtića.
ne sjećam se da su me tražili to ni za upis starije kćeri (3 god), bio je možda neki papirić od pedijatra ali nije bilo nikakvog sistematskog.
winnerice, reci mi molim te da prezime tvoje dr. ne počinje sa Š.? (ako nije tajna :-))
rasporedi po grupama i tete koje ste dobili, se radi koncem kolovoza nešto prije polaska u jaslice/vrtić.
koliko ja znam uvijek je bila jedna mlađa jaslička i jedna starija ( ovo je treće dijete koje će mi ići u taj vrtić)
a djeca su na spisku popisana po godištu a ne po grupama u kojima će biti
ne znači da sa mojim sinom rođenim 2011 neće ići neko u grupu rođen krajem 2010
tako da će ih biti sigurno i više od 20 koliko ih je sada na našem spisku
mada nije to ni važno ,glavno da smo mi upali :-D
Molim ako netko zna odgovor ovdje da me prosvijetli! Naime,nismo upali ni u državni ni u privatni vrtić (problem datum rođenja,kraj desetog)oboje smo zaposleni,ali ja sam na minimalcu.Tete čuvalice ne dolaze u obzir (naravno preskupo,onda radje ja "glumim" tetu)baka - deda servis nema. Osim da ponovo ostanem trudna,moje pitanje je kako ostati doma s djetetom,a da ipak dobivam neku naknadu?
Sorry,ak je pitanje malo off!