I našima su u školi rekli da ne kupuju knjige
Printable View
I našima su u školi rekli da ne kupuju knjige
iv kaze da su njima rekli - mozda ce bandic pokloniti, nek roditelji prate
ja ne dijelim vaše muke..kod nas je sve jasno:mi knjige kupujemo i plaćamo boravak 550kn;-)
kaze Bandic
ZBOG BROJNIH UPITA RODITELJA OKO BESPLATNIH UDŽBENIKA, PONAVLJAMO GRADONAČELNIKOVU NAJAVU PRIORITETNIH TEMA ZA SJEDNICU GRADSKE SKUPŠTINE IDUĆI TJEDAN:
1. Izmjenu Odluke o komunalnom doprinosu sa Zaključkom o odgodi donošenja rješenja o izvedenom stanju po zahtjevima za bespravne građevine za koje treba promijeniti prostorne planove jer se nalaze u koridorima prometnica, zaštićenom području ili vodonosniku, dakle materijal koji se odnosi na sve ono što naši sugrađani do 30. lipnja moraju prijaviti za legalizaciju
Potrebno je podsjetiti da se takvom odlukom o komunalnom doprinosu koju su zastupnici u prethodnom mandatu odbili omogućuje:
- sniženje jediničnih cijena komunalnog doprinosa po zonama i to 30%, 40%, 50% i 60% na cijene važeće do 21.12.2012.
- priznavanje troškova komunalnog doprinosa u legalizaciji građanima koji su sudjelovali ili sami financirali izgradnju ceste, javne rasvjete, javnih površina, groblja i krematorija.
- građanima mogućnost obročne otplate komunalnog doprinosa bez kamata i plaćanje uz popust od 25% za jednokratno plaćanje neovisno o veličini kuće.
- poboljšanje socijalnih kriterija za oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa,
- građanima koji ozakonjuju stambenu zgradu ili stan za vlastite potrebe da im se ukupno izračunati obujam komunalnog doprinosa umanjuje za 300 m3 kod ozakonjenja stana, odnosno za 600 m3 kod ozakonjenja zgrade.
- mogućnost primjene povoljnijih odredbi odluke na građane u postupku legalizacije kojima je izdano rješenje o komunalnom doprinosu, tako da će se onima koji su već nešto platili omogućiti povrat sredstava.
Naravno, isto tako kroz materijal za donošenje Zaključka o odgodi odlučivanja u svim onim primjerima kad se legalizacija ne može provesti ako to prostornim planom je definirano kao koridor, zaštićeno područje ili vodonosnik, a prostorni planovi se za taj dio prema mišljenju struke mogu promijeniti u propisanoj proceduri, treba osigurati da gradski zastupnici omoguće Gradskoj upravi razdoblje kako bi se tim građanima izašlo u susret i u konačnici upravo onako kako je Zakon o legalizaciji i propisao omogućilo legalizaciju svega onoga što je objektivno moguće legalizirati.
2. Odluku o povećanju broja taxi prijevoznika po stanovniku Grada Zagreba vezano na proveden postupak za dobivanje koncesija taxi prijevoza
Ponovno treba istaknuti da je bio raspisan javni poziv na koji se javilo 218 taxi prijevoznika za ukupno 556 dozvola.
Uvjete javnog poziva zadovoljilo je ukupno 185 taxi prijevoznika za izdavanje 353 dozvole od mogućih, prema broju stanovnika, 200 dozvola i svi su pri tome uložili odgovarajuće troškove i proveli postupke zaključivanjem ugovora o poticanju i subvencijama sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, Ministarstvom branitelja, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te zaključili ugovorne obveze sa poslovnim bankama.
Naime, prijevoznici moraju prije izdavanja dozvole imati aktivno trgovačko društvo ili obrt, sredstvo rada i djelatnika u radnom odnosu.
Na taj način Zakon o prijevozu o cestovnom prometu i Odluka propisuju obveze prijevoznicima prije nego nadležno tijelo izda dozvolu, a kako su po Odluci svi ispunili uvjete, nema kriterija prema kojem bi ih se diskvalificiralo, a istovremeno da bi se sve takve dozvole izdalo, omjer taxi prijevoznika prema broju stanovnika treba promijeniti na 1:500, umjesto dosadašnjeg omjera 1:600.
Obzirom na uvjete krize i recesije, a ovdje se nepobitno radi o zapošljavanju ljudi koji pružaju uslugu građanima čime se samo poboljšava kvaliteta takve usluge, žurno je potrebno omogućiti zastupnicima da još jednom preispitaju prijedlog koji će im biti upućen.
3. Odluku o smanjenju cijena parkiranja, kako je gradonačelnik i prije predlagao, kao interventnu mjeru u odnosu na objektivne okolnosti ekonomske cijene parkiranja
Ovdje se radi prvenstveno o tome da treba omogućiti niže cijene parkiranja, uz motiviranje sugrađana da koriste javne garaže smanjenjem cijene parkiranja i u garažama, kao i kupnju godišnje karte zaposlenicima tvrtki koji nemaju prebivalište u zoni parkiranja gdje rade, a prisiljeni su dolaziti na posao osobnim automobilom.
Naravno da je ovo samo trenutna mjera koja prethodi daljnjoj razradi sustava parkiranja u gradu Zagrebu, uvođenjem Park & ride sustava i revidiranjem cjelokupne Odluke o naplati parkiranja i Pravilnika o naplati parkiranja, sa ciljem da se garaže i parkirališna mjesta koriste u punom kapacitetu, a prema cijenama koje će omogućiti popunjavanje svih raspoloživih kapaciteta.
4. Odluku o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, kao mjeru koja se već do sada primjenjivala, a upravo sad je razdoblje pred nama kad je posebno opravdano pristupiti ponovno takvoj mjeri
Školama je već upućen poziv, preko Ureda za obrazovanje, da dostave popis svojih potreba i za to je za ovu školsku godinu predviđeno 35 mil. kuna, koje se treba utrošiti nakon provođenja potrebne procedure kako bi besplatni udžbenici dočekali sve učenike osnovnih škola na prvi dan školske godine.
blago vama! Kod nas nema besplatnih udžbenika (osim za engl. jezik za prva 4 razreda). Prema popisu knjiga moj prvašić može naslijediti od prošle godine samo jednu jedinu knjigu, kćer možda 4 udžbenika.
Tako da prvašiću kupujem kompletno sve, + torba, kćeri ono što treba ali sigurno neću proći ni za nju ispod 700 kn, tako da... koma koma koma.
a, mijenjali i se ove godine udžbenici, mozete li vi koji nemate bandica :kez: razmjenjivati knjige ili ove godine svi trebaju kupiti nove?
ako bandic i ne ispuni obecanje, vrijede proslogodisnji udzbenici ( 2013./2014. je cetvrta godina koristenja istih prema dogovoru u skoli).
poseban je problem sto se ovi udzbenici za nize razrede i ne mogu koristiti jer se po njima pisalo i crtalo, stranice su tiskane na masnom papiru, pa se svaka upisana rijec jos pet puta iza precrtala i nemoguce je to sve brisati.
http://www.jutarnji.hr/u-zagrebu-bes...asice/1109933/
Eto, ja ih ne kupujem do daljnjeg!
ja mislila da je ana izvukla neki novi članak
Knjige ce nam biti besplatne!!!!!!!!!!!
sve cemo mi to platiti :)
(iako, cisto sebicno, veseli me ova vijest)
Krivo,sve smo. To vec platili. Ali veseli me,ovo je prva godina da će mi starije dijete imati nove knjige. Niže razrede ne računam.
Onda gledajte na to ovako, ove godine nećemo duplo platiti knjige pa se veselite barem tome....
joj,joj...nemojte tako...
placamo poreze i sl. sr*** i uvjek cemo ih placati i NITKO nam nista ne vraca...eto ako nista drugo Bandic nam se bar potrudio mrvicu vratiti...
Udžbenike naručila preko internetskih stranica narodnih novina
Ček, kaj nije bilo priče da će djecu ove školske godine čekati nove knjige u školi?
nana, nisu svi iz Zagreba.
Ups! :yes:
Bandić upravo u Hrvatskoj uživo najavio da nas 2.9. čekaju udžbenici u školama.
evo ja ove godine prvi put ljuta na udžbenik.hr, kod naručivanja sam napisala da nas nema cijeli kolovoz, nitko ništa, poslali mi račun, ja platila još u lipnju. i sad ih pitam kad će stići knjige, a oni mi odgovaraju da neće prije kolovoza.
wtf?
eto, mene su izgubili za iduću godinu.
Jesu li nekome stigle knjige sa Udžbenik.hr?
ne, nema dostave prije 10.8., tako su mi odgovorili
nama jučer stigli udžbenici, već su u omotima a cura ih sa zanimanjem lista
naručili preko NN
Ja sam naki dan narucila na ekupi i jucer su stigli.
Ajde, valjda budu onda i nama uskoro :-).
jel netko mozda narucivao u NN ali na nacin da knjige dođu kod njih u poslovnicu i tamo platite tako smo mi i jos nam se nitko ne javlja
ja sam naručila početkom sedmog, odabrala opciju plaćanja pouzećem tako da su mi knjige stigle na kućni prag i to mi je super
ako imate pitanja možete poslati i mail, meni su expresno odgovorili na svaki moj upit