e da, puno hvala Rosa na lijepim željama, iz tvojih usta u Božje uši.
Printable View
e da, puno hvala Rosa na lijepim željama, iz tvojih usta u Božje uši.
nema nam Latike. Neki dan sam je se sjetila. Imala sam prvi seksi san i doslovno sam svršila dok sam sanjala.:oops::P izgleda je 7 mjeseci bez seksa uzelo svoj danak.
Meni je još rano za kupnju, ima vremena. Deni, znaš li što nosiš? H&M ima super povoljne a sve pamučne fine stvarčice za baš male bebače, novorođenčad. Ali iskusnije mame će te bolje uputiti!
A Latika, legenda naša...ne zna, gdje nam je nestala, nadam se da su ona i bebica dobro!
Mi danas papamo bukovače, sutra spremam janjetinu...mmm njam :)
pretprošli put je rekla curica, a prošli nije mogla vidjet, idem idući tjedan, pa ću vidjet što će reći. Al svejedno sam mislila kupovat sve neutralno.
Mmmmm, bukovače, obožavam ih. janjetinu ne jedem, to baš ne volim.
hehehe bas si me nasmijala Deni....bolje ista nego nista , pa jel tako ? ja i sad povremeno imam snove mmmmm:-)
a mi smo jos u komadu usli u 37 tt, jos jedan tjedan lezim i onda ustajem,pa sta god bude....ovaj tjedan cu na kontrolu, pa cemo vidjeti...a sto se tice kupovine ja jos nisam nista kupila, robicu dobila, moram je oprati i vidjeti sta fali pa nadokupiti, nosiljku cu posuditi, krevetic isto od jetrve i tako,,,,ovaj tjedan cu se zabavljati sa spiskom sta mi sve treba i uz malo truda i dosta para rijesit soping:-)bas mu se veselim i jedva cekam....
jutroooo curke!!!!
sto se tice patronazne, blago vama,nama nitko ne dolazi, a ja i mm pojma nemamo, neznam ni pelenu presvuc , ni okupati dijete al valjda cu nauciti...samo da se rodi zivoi zdrAvo :-) odjutros me peru jake bh kontrakcije pa sam se sva sklupčala i umirila....
Uh Latika,bolje ti je spremaj se za bebu:).Moja prošla trudnoća je bila uredna,bila u četvrak i bila sam doslovno zabetonirana,u subotu mi pukao vodenjak,u nedjelju se rodila moja curica,37 +2.Ali sve je bilo spremno :),i za rodilište i za bebu.Moj savjet je da se spremaš.
Što se tiče nabavke za bebu ima negdje i tema o tome,meni je prvi put dosta pomogao.Najmanji broj je 56 (br.50 je za baš sitne bebe),pa nabavi nekoliko bodića-majičica u tom broju (npr 3-4).Isto tako i tutica (hlačica sa stopalima).Pa gegica(hlačice sa tregerima).Čarapice.Nabavi isto i u broju 62.Pošto je hladnije vrijeme dobro bi bilo da budu topliji,plišani.Ali imaj nekoliko i tanjih pamučnih majičica,koje bi mogla oblačiti ispod tih toplijih gega.Pa onda 3-4 pakla tetra pamučnih pelena,uvjek dobro dođu da se stavi ispod glavice,bebe puno bljuckaju.(A trebaće i za povijanje).Pa gazice za brisanje malenih ustašca,zbog iste radnje:).Posteljinax2,+ još rezervna plahta i jastučnica.Dekica,jorgančić.
Ja sve imam od curice,a ostalo ćemo dodati kad vidimo je li dječak ili djevojčica:).
Puno toga se i dobije od rodbine,a bebe i brzo prerastu odjeću,tako da računate i na to.
I uuuuživajte u kupovini!
uh, latika, drži se. nadam se da će kontrakcije proći i da će bebonja izdržati još malo unutra.
silkice, super su ti savjeti. Dobro će doći i nama ostalima koji se lagano spremamo u shopping :)
deni, lol za san :) ajme 7 mjeseci bez. ali bit će sigurno super kad opet budete smjeli :)
što se tiče patronažne, valjda dolazi ista i prije i poslije poroda. meni je rekla da će ona doći. mislim da svaka ima svoj "rajon", ne znam jedino kako je u većim gradovima gdje ih ima više.
rekla mi je patronažna da organizira povremeno druženja trudnica i novih mama pa da će me pozvati kada se budu nalazili sljedeći put. baš me to raduje.
jeste vi išle na tečajeve za trudnice? zvat ću idući tjedan, jer sam pročitala na forumu.hr da će biti kod nas u 11. mj. ako ste išle, kakva su vam iskustva? je li vam što pomoglo pri porodu?
Kod nas patronažne ne dolaze prije poroda, samo nakon i to na način da čim dođeš iz bolnice nazoveš i pojavi se kroz dan-dva. Ako se čeka dojava iz bolnice onda dolaze tek za koji tjedan a to je prekasno. Vi kojima dođu i prije ste prave sretnice (naravno ako patronažne ne rašpaju nokte u posjeti).
Ja na kraju nisam išla na tečaj, profulala sam termin dok sam bila u bolnici. Čini mi se da na drugi termin neću stići.
dobar dan! latika, još tjedan dana i možeš se porodit, super. Meni je sestra od gin rekla da će doć prije poroda i da bi trebala, i zapisala mi je i broj u trudničku knjižicu pa mogu i nazvat. Silkica hvala na savjetima i objašnjenjima u zagradi, te nazive uopće neznam, jedino znam što je body i tetra pelena, a ovo ostalo ne mogu nikako zapamtiti. Bar mogu uvijek ovdje pogledat. Na tečaj nisam išla zbog mirovanja, tak da neznam kako bude na tečaju. Većina mojih prijateljica nije išla.
Neznam kako ću sa seksom, to me malo pati, al snaći ćemo se već nekako, kažu da su žene turbo plodne poslije poroda, pa se treba pazit. Mi otkako smo zajedno nismo koristili nikakvu kontracepciju, osim prekinutog snošaja, što i nije kontracepcija, jer mi je rekao doktor da ni neću lako zatrudnit zbog PCOS, pa sam bila i opuštena, nemoram se bojat da ću tak lako ostat trudna, al čim smo krenuli na bebu brzo sam ostala trudna, a i sad drugi put, pa se malo doktor prevario izgleda. Tak da ćemo sad morat bit pažljiviji. Al kad pomislim na sve žene koje se muče, i ne mogu imati djecu, onda se ne smijem ništa žalit.
Dopustila nam je gin prije 2 mjeseca da se možemo keksat i onda smo pokušali jednom pa je mene boljelo, i odmah sam poslije imala smećkast iscjedak, pa mi je prisjelo, pa smo odustali i čekamo dok se beba rodi, pa još onih 6 tjedana poslije. Pa će valjda biti vrijeme za naš dan D. Iako smo oboje totalno ludi i napaljeni jedno na drugo, što i nije čudo, proždiremo se očima. Ja sam MM nekako turbo privlačna sad ovako trudna i stalno me mazi po stomaku, guzi, sisama, i kontam da se jedva suzdržava, a bome i ja. Sva sreća pa radi, pa ga pola dana nema. Al sve za bebu, što god treba.
Deni, bojim se da bi muž mogao naći dodatni posao za onih pola dana poslije primarnog posla da se čovjek jadan okupira što više da ne poludi totalno :)
Nama je gin totalno zabranio...pa se snalazimo na alternativne načine ;)
ma i mi se snalazimo kako umijemo, al nije to to.
jutro svima kod nas kiišaaaa bljak :-) kako ste mi danas? mene sve nešto rezucka dolje stomak...
dobro jutro..kako te rezucka i di?
dobar dan! ja bi danas samo spavala! kiša stalno. Jede mi se nešt slatko, možda kesten pire sa šlagom, mljac. Zadnjih par dana počeo mi se ponekad stvrdnjivat stomak, jesu to BH kontrakcije? U petak idem na kontrolu pa ću morat pitat gin.
pozz svima,mi smo bili na kontroli , sve ok hvala Bogu...imamo 2700 gr:-)
deni mene bh kontr peru od 23 tt,i točno tako izgledaju, stvrdne ti se dio ili cijeli stomak kako kada, ne boli i ne traje dugo, samo sto sam ih ja znala imati precesto....
silkica hvala na informacijama,od ponedjeljka krecem u soping, ma brzo cu ja to zavrsiti,napravim popis i obiđem par ducana ,znam vec otprilike koje i pokupujem sta mi treba:-)
meni je evo počelo od 30tt i nije često, možda 4-5 put na dan, a nekad manje, ovisi kako kad. Latika, super za bebu i pregled!:-D
jutro trudnice...
deni to je skroz normalno, maternica vjezba, al nevalja kad je precesto...
dobar dan svima! čim je sunce odmah se bolje osjećam. Danas bi mi trebala doć kolegica pa ćemo na kavu. jedva čekam.:-D
danas je stvarno divan dan. bila sam u laganoj šetnjici po naselju, zavirila u mercator (imaju na akciji dječju robicu, ali sam se suzdržala), nakon dugo vremena sam se upisala ponovno u knjižnicu. baš sam guštala. sad čekam da vidim hoće li muž biti za neku kavicu ili ćemo uživati ostatak dana u izležavanju :)
lijep dan i u Osijeku :-) čekam malu iz škole i idem prošetati psa po naselju malo uhvatiti sunca !! slijedeci tjedan odo na 4D da vidimo bebicu :-) držite mi palčeve samo da je sve ok !!!!
Donna, super. Javi ishod (ali naravno da će sve biti ok :)). Kod kojeg si se dr. naručila? Uživajte u šetnjici.
pa ići ću kod dr Laušin ona ima 4D :-) javim svakako...Bože što je ta sestra bila ljubazna na telefon :-) jako sam ugodno iznenadila...rekla sam da bi željena na 4D pita ona kolikko sam tjedana reko sutra 20 tt kaže super taman može..nek se dogovorim sa mužem kad nama odgovara da svakako i on dođe vidjeti pa da joj samo javim....svaka čast !
nataša, ja smotana nisam uopće skužila da si i ti iz slavonije :)
pročitala sam na drugoj temi da te pate bubrezi. držim fige da bude dobro.
donna, baš mi je drago da si naišla na tako topao doček. to je super.
zvala sam jučer bolnicu u osijeku i bit će tečaj za trudnice u 11. i 12. mj. sigurno, za dalje ne znaju točno. ako vas iz osijeka i okolice zanima, javim vam broj za prijavu i informacije (a možda ste to već prošle pa vas i ne zanima :)).
jutro svima! Dolazi mi sestrična pa ćemo kafenisat. Danas popodne pregled, sva sam neka nabrijana. Sinoć je mala imala tulum, svakih sat vremena lupkanje i gurkanje. nisam se baš naspavala, al nek sam ona lupka i nek je dobro.
ima i moja gin rečajeve za trudnice ,čak mislim samo ona i bolnica drže tečaj.ja sam bila u prvoj trudnoći prije 7 godina..sad neznam hocu li ići ako opet bude carski nema smisla..tečaj je dobar jer se nauči pravilno disati i "ponašati" u rađaoni :-)
otići ću svakako na Rodin tečaj dojenja opet u 11 mj jer bi ovaj put svakako voljela biti spremna za dojenje !
donna, meni su rekli kad sam zvala bolnicu da taj tečaj vrijedi za sve naredne trudnoće, tako da ne moraš opet ići.
javi mi molim te kad bude rodin tečaj dojenja. jako bih rado išla. a ako čuješ i za neke druge takve akcije za trudnice i mame, pliz javi (možeš i na face u pp :)).
plaća li se taj tečaj išta?
ja sam jučer malo (zapravo puno) gledala oglase za opremu za bebe i sl. da vidim isplati li se neke stvari uzimati rabljene (npr. za komodu za previjanje mi nije bed ako je rabljena ili sterilizator za bočice, ali bih pelene platnene svakako voljela da su nove i sl.). imate li vi za preporuku neke burze s rabljenom (ili novom) opremom za bebe i sl.?
deni, uživaj u kavici i pozdrav maloj tulumarki :) javi kako je bilo na pregledu.
evo, kavica je bila odlična, baš smo se napričale. Beba je ful aktivna, izgleda je i ona uzbuđena zbog pregleda. Ja sam odustala od tečaja, dragi je definitivno rekao da ne želi prisustvovat porodu, pa nema šta ić ni na tečaj, a meni se baš neda ni samoj ići.
ni moj ne bi na porod, ali ćemo ići na tečaj s obzirom da nam je prvi put tako da malo vidimo što očekivati i kako disati. možeš povesti prijateljicu ili mamu da ne ideš sama. mislim da je cijena ista išla ti sama ili netko s tobom. a možete poslije i kavicu odraditi :)
Pozdrav svima, mi bili na pregledu. Beba se super razvija, pokazivala nam je sve, oči, usta, nos, ruke, prstiće, jednu ruku drži iznad glave, a drugu pored, baš smiješno. I srce kako kuca, te mjehur, ima dosta plodne vode i sve je ok. I da, već se okrenula na glavicu i kaže doktorica, to je sad to, neće se više okretat natrag, spremna je. I cijelo vrijeme je lupkala dok je bila na uzv, kao da se javlja. Ja se rastopila. :zaljubljen::love2:
deni super ,bas mi je drago da je sve u najboljem redu, koji ste sad tt?
Danas smo 31 +1, termin mi je oko Božića
Draga deni, baš mi je drago da je sve ok! Puse
deni, divno :heart:
bok svima! hvala svima! ma sva sam se rastopila na bebu, jedva čekam da ju vidim uživo, da se upoznamo i mazimo. :love2:
pozdrav svima! Danas opet posjet zubarki!:-|
deni, brrr, ali kako tema kaže: think happy thoughts :)
raduje me što je i danas ovako lijepo vrijeme, toplo i sunčano. muž radi poslijepodne pa smo fino prošetali i popili kavicu na terasi lokalnog kafića. ma divota.
počela sam sastavljati popis što treba za bebu (uh, podugačak je :), ali neka).
razmišljamo intenzivno o 4d ultrazvuku. sad smo 18+6 pa bi za nekih 2-3 tjedna bilo idealno vrijeme.
jedino me brine hoće li se dobro vidjeti, jer sam pročitala da se pofutrovanim trudnicama (a ta sam :kuhar:), ne vidi dobro, jer slaninica stvara smetnje :facepalm: