:D
Printable View
:D
Lako se vama samnom sprdati, ajmo recepte nasunce!
pa dobio si, šta hoćeš?!
ja još nisam probala ove germaste, lijena sam.
pogledaj onaj "muffins galore" link koji sam davno stavila, tamo bi ih trebalo biti...
OK, ima tri, mislim da kontam.
Eto, nisam jedina koja osjeca ukus praska za pecivo. Samoo sto je meni to nekako slano-metalni ukus. I to uvjek osjetim, a ne samo kad sam trudna.
:lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Evo, da nam topic ne padne previše na dno, moj jučerašnji uradak:
MUFFINI OD SUHOG VOĆA
1 i 1/2 šalica oštrog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica cimeta
Zajedno pomješati i pustiti 10-ak minuta da odstoji:
1 AB kultura od vanilije (0,33)
1 šalica zobenih pahuljica
1/2 šalice grožđica
1 šalica sušenog sjeckanog manga (ili neko drugo suho voće)
1/2 šalice sjeckanih oraha ili lješnjaka
1/2 šalice smeđeg šećera (može i manje jer su bili dosta slatki)
1 banana
1 vanili šećer
3 jaja umutiti sa 1/2 šalice ulja ili otopljenog margarina i umješati u gornje sastojke.
Na kraju prosijati suhe sastojke direktno u zdjelu sa mokrima i peći 20 minuta na 200 C.
Jako fino!
ja sam jučer radila sa smrznutim borovnicama i bili su kiseli ko otrov.
doduše, nisam stavila ni zrno šećera, nego pola šalice kraš-ekspresa.
Ja sam u onom svoj recept za čokoladne muffine, smanjila količinu kakaoa, povećala količinu kiselog vrhnja (na 2 dcl), u smjesu umješala malo višnji i odozgora posula sa čokoladnim ljuskicama i malo prženog lješnjaka...mljaaaaac!!!
PS
Zašto je potrebno stavljati sodu bikarbonu? Ja je ne stavljam, a muffači su super meki, nježni, ukusni itd...
I nekako mi je koma stavljati puno ulja. Mi u receptu nemamo uopće ulja, već samo kiselo vrhnje i super je...
Jesu li te to obeshrabrili oni anti-šećeraši na topicu o slatkome :roll:
Baš sam jučer razmišljala o tom ulju i dvoumila se staviti ga ili ne (ulje od kikirikija) i ipak sam ga stavila, ali ću drugi put pokušati bez njega.
Od sode bikarbone mi budu rahliji. Više ne stavljam nigdje cijeli prašak za pecivo, nego pola-pola sa sodom.
A čokolada mi uvijek padne na dno! Morat ću je stavljati na kraju samo po vrhu i pustiti da tone sama.
Meni čoksa uopće ne potone. Samo je lagano umiješam (manje nego po onom receptu). Kad sve stavim u kalupe, još utisnem par čokoladnih kaplji na vrh muffina i pospem sa prženim lješnjakom....mljac.
PS
Ulje inače jako slabo koristim i koma mi je kada stavim u bilo što puno ulja....a zamjena sa kiselim vrhnjem meni je super...
ni meni čokolada ne potone.
i ne stavljam sodu.
prvo jesam, pa mi nestalo (a zaboravljala kupiti), pa kupila, a zaboravljam staviti...
Možda je kvaka u čokoladnim kapljicama! Nisam ih do sada koristila, nego bi isjeckala čoksu za kuhanje i umješala u smjesu. :?
Ivory, sigurno nije. Meni čak ne potone, ne raspadne si, ne rastopi se i čokoladne ljuskice.
Mislim da ti je prije stvar u tome da smijesa nije dovoljno čvrsta. Zato ti čokolada potone.
ivory, znaš mene...
osim čokoladnih kapljica, stavljam i čoksu za kuhanje, i mliječnu, i nutelu...
sve isprobano i... ne propada.
Nisam isprobala na muffinima, ali jesam na drugim sličnim kolačima - voće pošećeriš prije nego što ga umiješas u tijesto.Citiraj:
apricot prvotno napisa
ja bih povratila kada bih i pomislila na to.
sama scena posipanja šećera po voću je toliko užasavajuća...
Hm, hm, hm...
Jest da sam čokoladne isprobala samo jednom i više se ne sječam po kojem receptu i vjerojatno je smjesa bila pre rijetka. A niš, morat ću utrpati čoksu u ove voćne koje stalno kombiniram od svega mogućeg i smjesa bude skroz gusta.
E da, zaboravih u gornjem receptu napisati i 2 žlice pekmeza od marelice (nije ni čudo što su bili tako slatki)!
hihihi, a onaj super slatki sok koji se onda nacijedi...Citiraj:
apricot prvotno napisa
Hello cure,
Evo i ja sam sinoć otkrila pošast (za moju guzu) zvanu muffini :D . Odjurila sam sinoć u potragu za kalupom pretresla sve dučkase u kvartu i na kraju sam ga pronašla u Billi.
Radila sam od čokolade, cimeta i malo oraha i bili su super. Ja i MM do jutros smo ih sve potamanili :oops: .
Večeras ide nova tura od čokse i kokosa :D Toliko ste mi ideja dali da dok ih sve isporobam doči ću na 100 kg :P
ja sam juce pravila po osnovnom receptu uz dodatak (kršitelj koda) kakaa, nutele, banane i jagoda (ostalo u frizideru malo pa da se ne pokvare). bez sode i soli.
komada 18 se pojelo u roku pola sata, a nismo imali goste :P
Evo i dva nova, danas isprobana, prefina, muffin recepta:
Banana-ananas zobeni muffini (18 kom)
1 šalica zobenih pahuljica
1 1/4 šalice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli
1 žličica cimeta
2 jaja
1/2 šalice smeđek šećera
1 vanili šećer
1/4 šalice milerama ili vrhnje
1/4 šalice ulja
1 šalica izdrepanog ili sitno isjeckanog ananasa iz konzerve
1 šalica izdrepane banane
Suhe sastojke pomješati zajedno. Zobene pahuljice namočiti u sok od ananasa, tek toliko da dobro upije.
Ostalo sve kao i kod drugih recepata.
Peći 20 minuta na 180-200 C.
Banana-ananas muffini (12 kom)
1 1/2 šalica oštrog brašna
3/4 šalice smeđeg šećera
1/3 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 jaje
1/4 šalice ulja
1/4 šalice mlijeka ili vrhnje
1/2 šalice isjeckanog ili izdrepanog ananasa iz konzerve
1/2 šalice izdrepane banane
1 vanili šećer ili žličica ekstrakta od vanilije
Pomješati posebno suhe i posebno mokre sastojke, te na kraju sve zajedno promješati tek toliko da se sastojci sjedine.
Peći 20 minuta na 180-200 C.
Meni su finiji oni prvi, a MM se nemože odlučiti!
isprobala mammasaničine čokoladne - umjesto 2 žlice kakaa treba staviti jednu ili dodati mlijeka, bili su tamniji od njezinih i, nažalost, presuhi. ipak, nestali su isti dan. :mrgreen:
a danas jedni jako fini, slani:
KUKURUZNI MUFFINI SA SIROM
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica oštrog brašna
1/3 šalice šećera
1/2 žlice soli
1 prašak za pecivo
1/2 žlice sode bikarbone
- pomiješati.
1 jaje
1/4 šalice ulja
1 1/2 šalica mlijeka
- smiksati. umiješati brašno & co, umiješati 1 šalicu ribanog sira. umjesto sira može se staviti kukuruz u zrnu, nasjeckana šunka... ili po malo od svega. idući put ću probati s jogurtom umjesto mlijeka da budu kiselkasti.
e da - konačno sam kupila sodu i stvarno su bolji, čak su i ovi kukuruzni lagani i prozračni, a digli seee...
Evo jednog, jučer isprobanog recepta:
Švarcvaldski muffini
250 g brašna
3 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 veliko jaje
150 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
8 žlica ulja
1 obični jogurt
200 g očišćenih višanja
100 g narezane čokolade
Prištekavamo se maniji: Kupili kalup i 12 silikonskih košarica u 6 boja :D
E sad... da mi se snaći među svim receptima... uff-a
cekana imaš tu hrpu recepata
Viš viš ja se nisam prijavila
našla recepte, isprobala, ostala oduševljena
malo modificirala i sad sretna i presretna
brzo, fino ma mmmmmmm
sad još samo da nisam na dijeti
jedva čekam jagodaste - s jagodama, jagodnim jogurtom i bijelom čokoladom, mmmm...
Sad tek vidim da si probala ove moje...presuhi su ti bili zbog premalo masnoće...ja stavim puno više vrhnje (cijeli Dukat - 2 dcl) i onda je bolje..i isto tako stavim 1 žlicu kakaoa, ali ne dodajem mlijeko...Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
SAda ih radim i sa višnjama...sve isto, ali umješam višnje..i nisu suhi niti najmanje.... :*
:shock:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Ajvice!!!
BIJELOM COKOLADOM!?!?!?!?!
a valjda je vidjela neki skršeni trabant u susjedstvu, pa dok bi dočekala odvoz glomaznog otpada...
lakše napraviti nekoliko porcija mafina!
Ma meni je ipak najbolje kako mammasan dijeli strucne savjete o suhoci kolaca, pa makar bili i muffini... :D
Pusa majcici! :love:
bijela čoksa super ide uz jagode, pogotovo milka s jagodama. :P
dille, da znaš kako su mammini mafini bili dobri! sa-vr-še-ni!
samo ti zekaj...ja ne znam puno...ali kad se nečeg primim, na tom doktoriram.... :mrgreen:Citiraj:
dille prvotno napisa
Moji ukucani, i svi sto nam ikada dodju u posjetu su odusevljeni muffinima (jutros u 0715 porcija od 18 kom bila spremna za upotrebu/uzinu) - svi osim mene. Ja vam ovo ne volim - do sada mi se ni jedna kombinacija nije svidjela, pa cak ni ova sa eko jagodama i bijelom cokoladom.
tamy, možeš slobodno doć kod mene i isprobavati kombinacije dok ne nađeš onu koja ti se sviđa
eh da smo blize vama :(
Mogu vam jedino slati postom
ajd se preseli na jedno tjedan dana kod nas :mrgreen: