ozbiljno razmišljam probati - sada dok nema toliko voća. (ovisnik o voću)
Kupila sam čvarje i mas. To je valjda prvi korak
Printable View
ozbiljno razmišljam probati - sada dok nema toliko voća. (ovisnik o voću)
Kupila sam čvarje i mas. To je valjda prvi korak
danas kelji i ostaci pečene prasetine
D kava
U hruščić ( kao dječja šaka-veličina) od zobenih posija i svježeg sira sa sirnim namazom
R tuna salata s jajima i malo zelene salate+dressing od jogurta mas ulja, octa papra i soli
U kava
V opet ne znam :D
vec se 10ak dana trudim hraniti po lchf
mm je inicirao promenu ishrane,
i prija nam oboma.
imamo meso iz naseg domaceg uzgoja,
daklem i cvarke, mast, suseno meso i ostalo.
zanima me kako prilagoditi jedan obrok,
konkretno je rec o veceri, i za decu?
nesto bi spremala u jednom plehu/serpi za sve.
dorucak spremam svima posebno,
rucak uvek ima nesto od mesa, a priloge prilagodim.
e ne da mi se vise i veceru svakome nesto drugacije.
djuma svaka čast kad imaš toliko volje za kuhanje. Ja ništa ne radim posebno, eventualno odvojim svoj dio a ostalima dodam tjesteninu i krumpir.
Ali zašto ne bi djeca mogla jesti jedan lchf obrok s vama?
Danas sam prekinula dijetu jer mi je dan previše stresan. Oduševljava me što nema želje za hranom kao kad se inače prekine neka dijeta, nema želje za gomilom hrane i nadoknađivanjem izgubljenog.
Na čemu pržite (frigate) ribu (srdele i sl)?
I kod mene danas kelj za rucak/veceru,uz pljeskavice. Dorucak jaja i slaninica :-)
A koliko sam pljeskavica i kelja skuhala vrlo vjerojatno ide i ujtro :-)
Klara, meni je fino kad stavim srdele na papir za praćenje, kistom ih premazem maslinovim uljem i pečem u pecnici. Kad su gotove stavim ih u zdjelicu , obilno zalijem maslinjakom i posolim.
Klara, ja ribu przim na maslacu-treba ga dosta, ali je jako fino.
Meni se danas ne jede bas, pa cu onu musaku za veceru, rucak preskacem.
fino zvuči i jedan i drugi način.
sirius koliko dugo i na kojoj temperaturi pečeš u pečnici?
Svimbalo koliko maslaca ti treba za pola kg srdela?
Nemam pojma, uzmem i zagrabim (imam ono pakovanje od 1 kg Veronikinog maslaca).
Ionako još nisam pekla te manje ribe, samo djetetu, a njemu pržim u običnom ulju.
Sebi pečem kolju, brancina, pastrvu...
Znam da nije plava, ali što mogu.
ovo je super ideja za pećnicu i srdele
ja sam si izumila neki kolač bez brašna i ispao je super
usitnila sam dvije velike sirove mrkve i 100 gr suncokretovih sjemenki uz dodavanje mlijeka skoro u paštetu, izmiksala sam tri jaja i umješala, dodala sam 100 gr kokosovog brašna, kakao i žličicu praška za pecivu, kad se ispeklo natrgala sam gore crne čokolade na vruće i premazala kad se otopilo. Meni je fino, a klinci su rekli tak-tak, ali pojeli
cure, gdje kupujete svježu plavu ribu?
Evo tema , pa proučavaj. Možda ima dio o ribi. http://forum.roda.hr/threads/62496-K...cu#post2073649
tnx sirius, na žalost, pričekat će plava riba do ljepšeg vremena. teško mi je s bebom i do dolca i trešnjevke, a do jaruna imamo 40 min vožnje :S
budem proučila temu o placevima
najbolji dan za ribarnicu na Dolcu je četvrtak.
Ne znam kako je ovaj tjedan, ali prošli petak je bilo i srdela i skuša.
sada sam se sjetila kako pripremljene srdele su meni najbolje. To bi bio način po LCHFu
Srdele se premažu maslinovim uljem i slože na rešetku u pećnici. Ispod rešetke se stavi pleh koji se napuni vodom. Tako se riba ne presuši.
Mogu i na leso.
Jučer
- doručak: tamna čokolada, bademi, orasi (bio rođendan pa prigodno) :)
- ručak: saft od junetine s gljivama i salata
- večera: isto
Danas doručak - pršut s ajvarom i malidžanom, kefir
jučer večera - grejp, 2 šake lješnjaka, 4-5 žličica maslaca od kikirikija
danas
doručak - tuna sa svježim sirom i kuhanim jajima
ručak - sv.kotleti sa zapečenim punjenim patližanom (svježi sir, jaja, mileram, tvrdi sir)
dor moj kolač od par postova više, kava, naranča
ručak gljive, kare na naglo, salata
večera čvarci sa skutom i lukom, kava
super mi je ovaj lchf izgubila sam kilu i pol od petka! ljubim vas :-D
Jučer je večera bila teški prekršaj ali nakon svađe s mužem bila sam preživčana ići nešto peći pa moj confort food je bio panetone šnita sa čašom mlijeka.
Jutros doručak 2 jaja sa malo domaće kobase.
Za dalje ću si razmisliti.
doručak ništa, doduše kad sam malome rezala dinstani batak pojela sam kožu, doduše i lončinu turske kave bez mlijeka i šećera sam popila
ručak dinstani batci i zelene mahune na putru
večera vjerovatno pinđur, kobase, možda kuhano jaje, ako ostane mahuna...
Radiš sama? Ako da, kako? Moja prijateljica radi s kikirikijevim uljem, koje se teško nađe kod naas. Zaboravila sam pogledati u Bio&Bio.
A ako ne, znaš li da su kupovni puni šećera? :(
Obožavam (kupovni) maslac od kikirikija, a ne pronalazim ni jedan koji imalo valja, a da je bez šećera.
Mene od sutra čeka nova pošiljka čvaraka, krvavica i inih mesnih delicija. Upravo je u rijeku rastrančivanje mesa (Hvala mama!). :-D
Nisam radila, ali spremam se. Kupila sam arašidovo ulje u Lidlu, a i našla sam onaj kikiriki u ljusci što si spominjala, stvarno je odličan. Ako nemaš ulje od kikirikija možeš upotrijebiti i laneno, dobro se slaže okus. Ja sam planirala popržiti kikiriki u pećnici, samljeti u sjeckalici, tako će mi dio ostati u komadićima, a dio biti skroz samljeven i masan, dodati ulja i maslaca, izmješati i to je to.
Blago tebi, i ja bih takvu mamu :mrgreen:
propustila sam, koji kikiriki?
Neću više čitati ovu temu. Obožavam kavu i evo prijem već drugu šalicu, a umjesto mlijeka u njoj je vrhnje s placa (ne slatko) - nije baš nekak kava ;(
S cime jedete maslac od kikirikja?
Ja sam imala ne bas lchf vikend, ali, oprostila sam si :D
Ovaj tjedan nastavljam.
Kava sa slatkim vrhnjem je jako fina :)