pulinka prvotno napisa
Smem li ja, kao totalna neznalica nevežbačica i ne baš upućena u rešenja emocionalnog prejedanja, da bubnem predlog, a vi se nemojte puno smejati?
Da li bi bilo delotvorno zameniti napolitanke sa 5 minuta vežbanja na nekoj maloj prostoj jeftinoj kućnoj spravi, tipa onaj stepper ili obični tegovi, da li bi to bilo izvodivo?
Ako bi to recimo povećalo nivo endorfina plus svest o tome kako je BB uradila korisnu stvar za svoje zdravlje, možda bi se smanjila potreba za slatkim?
Ja sam od malena negovana kao vrlo prijemčiv emotivni (pre)jedač, srećom sam se nekako od puberteta nadalje kud i kamo otrgla od onih najštetnijih obrazaca. Uvek imala dve-tri-pet kila više od optimalnog, nikad nešto drastično, ali na moju patuljastu visinu svaki gram viška se vidi. Nisam nikad imala živaca za restriktivne dijete i ambiciozni vežbački režim, držala se uvek one stare "odmakni tanjir" i puno se kreći - mada je u dvadesetoj bilo puno lakše izgubiti kg nego sad sa 40 :/.
Najdrastičnije i najbrže u životu sam se ugojila- kad sam prestala da dojim nakon 4,5 godine dojenja, od toga 2,5 godine tandem. Jednostavno sam bila navikla da jedem puno, a ipak sam mršavila uz dojenje. Kada sam prestala, bilo mi je strašno teško da smanjim količinu hrane za obrok - u dve godine sam dobila 10 kg i trebalo mi je još dve god. da skinem pola tog viška.