Imam cijeli arsenal vitamina kupljenih preko neta, ali ih ne namjeravam više piti, strah me, pogotovo nakon drugog spontanog. Čak sam ih htjela dati na analizu, ali cijene su vrtoglave, čini mi se po jednom vitaminu oko 600 kn.
Probat ću nekog zamoliti da mi kupi vani ili ću provjeriti mogu li se naručiti preko ljekarne na Dolcu.
Ostala sam malo zatečena i odgovorima o samoj trombofiliji i heparinu u trudnoći…zbunjena sam, preplašena i nakon svih pretraga ni sama ne znam što da mislim, jer očito da ginekolozi koji se bave trombofilijom i hematolozi koji se bave istom nemaju ista mišljenja. Samo me šalju na dodatne pretrage.
Prestrašilo me kad mi je hematologinja rekla da je uzrok ranog spontanog mogao biti i od heparina??? Tipa, tko bi ga znao, možda su u šumi…još je to područje koje se istražuje...Na njemu sam bila od prvog dana stimulacije (ivf), više zbog moje sigurnosti, jer imam tri od pet rađenih mutacija (Leiden, MTHFR, PAI). I na pitanje što u sljedećoj trudnoći…ne zna što bi rekla…ajde na dodatne pretrage…
Bilo mi je neugodno hematologinji objašnjavati ovo za MTHFR i folnu. Trenutno ne pijem ništa, a ako se i dogodi sljedeća trudnoća, postupit ću ovako kao što si rekla, iako mi je žao što ne možemo imati povjerenje u liječnike, kojima se dajemo u ruke.
A sve sami stručnjaci. Ljuta sam zbog toga.