hvala
Printable View
Zenni je zakon.
Ja imam sve njihove naočale.
Kvalitetne su i puuuno jeftinije nego kod nas.
Meni je to odlično rješenje jer trebam više naočala i redovito ih gubim.
Treba samo pažljivo ispuniti sve one podatke s recepta.
Meni to muž radi i uvijek je sve super ispalo.
Zadnje, bifokalne s najjeftinijim okvirima sam platila 120 kn s poštarinom.
Carinu nikad nisam platila.
Navodno bi trebala ići na to carina, ali puštaju bez jer se radi o naočalima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nakom panike i sumnje da sam zagubila naocale, srecom nadjene, mislim da moram imat jos neke normalne rezervne za citanje. Imam u svakoj sobi u stanu i u autu po jedne iz dm-a, al to je samo za prvu ruku (razliciti plusevi na lijevom i desnom, astigmatizam). Samo je pitanje vremena kad cu ih opet posijat i izlagat se trosku od par tisuca kn. Jedan frend ima neke koje je narucio preko neta i koje izgledaju wow, al dosad se nisam odlucila. Za tu lovu, it''s a no brainer. Hvala na linku!
Malo je cudno da neko ko ima razlicite dptr i ast uz to nosi ocale iz dm
Osim ako ih ne nabije ispred onih koje ima ima na nosu
A ocalama i to jos progresivnim za 100 kn necu ni misliti
Uglavnom, ja sam naručila progresivne naočale, sa clip on za sunce, pink tortoise :) ...pa kud puklo da puklo.
Dobila sam i promo kod i 10% jeftinije.
A rekla sam da ne bih. No, za 100 USD stvarno nema smisla ne imati još jedan par naočala. Ove koje imam su 1000 USD plaćene!
Hvala cubana na linku!
Dm su mi samo za auto, procitat etiketu itd., par komada imam na strateskim mjestima za brzo nabit na nos. Prave ppticarske su mi za dulje citanje, posao.Trebaju mi jos jedne rezrvnr prave, jer i ove prve prave precesto gubim. Neki moji sa sobom nose povecalo, tipa za ducan il planinarenje. Ja nosim dm jer me strah da prave ne posijem.
Btw, jel netko sa starackom dioptrijom i astigmatizmom mozda probao bifokalne lece? Lece bi mi rijesile problem skidanja-stavljanja tj stalnog trazenja naocala. Jedna moja prija ih ima i zadovoljna je, da ne mora krivit glavu da bi nesto citala.
I kak se bigokalne ponasaju u oku?
Ja to nebi
Ja imam progresivne mekane leće. Imaju sićušan uteg da uvijek dobro stoje u oku.
Dobro je, ali s naočalama bolje vidim. No, ja imam veliku dioptriju, pa zato i velike probleme :)
Nemam astigmatizam.
Imam staračku dioptriju +1,5
Imam bifokalne leće.
Gore 0, dolje +1,5
Odlična stvar!
Ne moram skidati naočale ili viriti iznad njih kad gledam ljude i udaljene objekte.
Na poslu ih uopće ne skidam.
Svi mi kažu da mi super stoje. Pomlađuju me [emoji4]
Prezadovoljna sam.
Naočale sam naručila sa Zenni optical i sitno platila.
Okviri su isto super.
Dobiju se u kutijici s krpicom.
I sve to za cijenu jednih “lijevih” iz DM-a
Tanci beti je pricala o bifokalnim ili progresivnim kontaktnim lecama
Ne o naocalama.za njih znamo vec dobrih 60+ godina
Kaj ipak?!?
Bifokalne, a ne fifokalne naočalne leće su nešto sasvim drugo od progresivnih naočalnih leća.
To što ti ne čitaš s razumijevanjem i svaku temu zamutiš sa samo tebi razumljivim upisima ne znači da možeš tumačiti tuđe upise kako ti se svidi i od toga stvarati činjenice jer to tako nije.
Bilo bi jako lijepo od tebe da si daš malo truda pa kad već komentiraš da se i potrudiš pročitati kako treba i pisati kako treba.
Bifokalne lece ne mogu doc samo 25 kn.
Jednojakosne staklene a ne plasticne koje se vecinom sad rade su jedna najmanje 60 kn
Stigle Zenni naočale. Samo 18 dana.
Super su. Mačkaste :)
I dobro vidim. Sad mogu i na sunce jer imaju clip, a vani sunce!
Odoh do Korza prošetati ih!
Beti :)
Za Zagrepčanke i one koje se tako osjećaju - je l imate neku preporuku za dijagnostiku vida. Ja sam samo jednom potrefila dobrog doktora, radio je u Gajevoj u Gethaldusu, Milinković. Meni je izgledao kao da je nacugan, ali je to jedini lik koji mi je dobre naočale dao, ikad. Sad je u mirovini. Iako vidim sve što treba i ne treba s naočalama, vidim da mi više ne odgovaraju, očito se nešto dogodilo. Imam kombinaciju lagane kratkovidnosti, astigmatizma, a i godine su došle.
nijue doktor već ottometri koji rade po optikama, preporuka za kobačiće
Dr Ksenija Ćuruvija Opačić, ima privatnu ordinaciju na Langovom trgu. Prvenstveno radi kontaktne leće, ali određuje dioptriju i za obične naočale.
Mana joj je jedino to što nema opremu za detaljniju dijagnostiku (tlak, pozadina...), tako da sad idem na kompletne preglede u Bilić vision, ali inače je doktorica za svaku preporuku. Jednostavno nemam riječi kojima bih je nahvalila, puno je svojedobno pomogla i meni i članovima moje obitelji.
Joj, jelena :lol:
Otometri is an ear infection measurement device for home use.
Al shvatila sam :)
Hvala, cure!
ok krivo napisano optometri https://www.dioptrija.hr/lifestyle/k...ista-opticara/
za mene osobno samo bolnica, muž može ordinacija ili optometar. klinci bolnica
Ja sam s ovakvom kombinacijom (različite dioptrije na jednom i drugom oku, astigmatizam, kratkovidnost + staračka dalekovidnost) otišla u Jo-jo optiku u Ivanićgradskoj, jer mi je to najbliža optika, u pješačkom dometu. Ugodno sam se iznenadila, ali da me sad pitaš kako se zove dr... ne znam.
Kupujemo prve naočale za čitanje. Znamo gdje i dioptriju. :)
Na što treba paziti što se tiče materijala, vrste stakla....
To je jako individualno...Moj L.nosi naočale od treće godine, E.od sredine prvog razreda osnovne škole. Uzimali smo im leće od kompozita, sa premazom protiv grebanja, a okvire koji su im bili dovoljno usku,jer obojica imaju uske glave. L.ne voli onaj ljubičasti premaz protiv refleksije svjetla, a E.i ja ga obožavao. Mm ima fotoosjetljive leće, nama ostalima ne pašu.
Kod optičara pitaj koje su dostupne kombinacije. Ja imam naočale s tri zone za stalno i još jedne samo za čitanje, na kojima nema nikakvih dodatnih premaza. Optičar ima uzorke i to se može probati.
meni je za rad na računalu jako bitan upravo premaz protiv refleksije. izgleda kao ulje na vodi. kad gledaš naočale sa strane, stakla se prelijevaju od oker do ljubičaste. ugodno mi je kroz njih gledati. ali probaj, ne odgovara to svakome.
meni je za rad na računalu jako bitan upravo premaz protiv refleksije. izgleda kao ulje na vodi. kad gledaš naočale sa strane, stakla se prelijevaju od oker do ljubičaste. ugodno mi je kroz njih gledati. ali probaj, ne odgovara to svakome. ove moje zovu se cryzal.
ne brini, optičar će ti ponuditi razne varijante. mozda se premaz zove drugačije ako leće naočala nisu od istog proizvođača.
Meni su u jednoj optici rekli da zastitna neka stakla za racunalo su samo dobar marketinski trik jer vec samo staklo je zastita. Ovaj ljubicasti premaz meni nisu rekli da je zastita za racunalo...ja mu dajem minus jer na fotkama je odbljesak od toga i nigdje mi fotke s naocalama ne ispadnu ok. Cak mislim da su mi naocale bez tog premaza bile bolje. Mene je kod drugih naocala (prve sam nosila 2 god) zeznuo onaj dio koji ide na uho...tjednima me zuljalo dok se nisam naviknula i 2x popravljala u optici. Nemam veliko iskustvo nosenja naocala pa evo toliko...
Za bilo kakvo podešavanje otiđeš gdi si radio i za čas ti slože
Iskustvo stari u nošenju samo 47 godina i 8 godina rađenja iza pulta
I ja imam istu firmu stakala ko peterlin samo foto stakla i veliku dptr
Taj premaz je zapravo filter za uv zrake koje generiraju ekrani. Nisam se mogla sjetiti dok nisam pogledala na internetu: https://www.optika-igor.hr/crizal-prevencia-uv/
Nisam rekla da je to zakon za sve - moj mlađi sin i ja uživamo u tome, a mm i stariji sin ih nemaju, jer njima bolje odgovaraju stakla bez toga. Ali meni se ne čini da je to marketinški trik. Isprobala sam i odgovara mi, što ne znači da će svakome odgovarati.
Ja imam problema sa suhim očima, vječito imam pri ruci umjetne suze, a otkad imam ova stakla, baš mi je na računalu puno lakše raditi. Aliiii treba probati. Kad sam zadnje naočale naručila, tražila sam optičarku da me pripusti pogledati ekran njezinog računala. To mi je bilo bitno i dobro mi se pokazalo. Imala sam ih na svojim prvim progresivnim naočalama i sad na drugim, sve skupa 8 godina.
Offt. Cathy - umjetne suze puno olakšavaju rad na ekranima. Pitaj u optici, i oni ih imaju, ne samo u ljekarnama. Možda te mogu savjetovati. Ja sam prvi savjet i za to dobila upravo u optici. Isprobala nekoliko vrsta i svake su mi bolje nego kad sam bez toga, ali najbolje su mi Systane u monodozama.
Kod nas je problem prezbiopija. https://www.optometrija.net/ocna-opt...e-za-racunalo/
Ostalo nije problem. Barem za sada.
Na stranu, da bi veći ekran dobro došao, ali... lakše je raditi na laptopu.:roll:
Ako naočare imaju zaista staklena, a ne plastična "stakla", onda je tačno da je samo staklo dovoljna zaštita, jer staklo blokira dobar deo UV zračenja.
Samo što većina ljudi ne uzima više staklena "stakla", nego plastična, a ona propuštaju UV zračenje ako nemaju zaštitne premaze.
Taj crizal premaz što Peterlin ima je očigledno kombinovan da ima više funkcija, između ostalog i UV zaštitu.
Ja nemam takav, ali i moje i detetove naočare imaju taj ljubičasti premaz, njega su meni uvek predstavljali kao antirefleks sloj, bez uključene UV zaštite. On je predviđen da smanji odbljesak svetlosti OD NAOČARA, tako da zapravo oko dobija više svetlosti i manje se zamara u uslovima slabijeg osvetljenja, zato je lakše sa njim raditi na računaru, ili noću u vožnji npr. Meni jako odgovara i godinama ga imam.
Što je najbolje, na fotkama mi se uvek oči vide jasno kao da uopšte nemam stakla, fotke za zvanične dokumente mi uspeju iz prve na radost i mene i fotografa, jer moraju biti sa naočarima a bez tog sloja jako je teško eliminisati odbljesak. Prvi put čujem da je neko nezadovoljan njima zbog odbljeska, većina je oduševljena jer je naspram klasičnih plastičnih stakala odbljesak zanemarljiv.