Beck sretno! :)
Printable View
Beck sretno! :)
Back zanima me morate li po preporuci lijecnika imati rijeđe ali ciljane odnose radi gustoce ejakulanta? Imam kolegicu koja ima policisticne jajnike, a on premalo spermija tako da ne smiju cesto radi gustoće, a njoj je tesko ubosti plodni dan...sami za sebe nisu neki problemi ali kombinacija nije sretna?
Sretno ti, drzim fige.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Hej Character,
Ne, nije po preporuci.
Ja imam cijeli život redovne cikluse 28-31 dan - zadnjih par mjeseci se ustalili na 30 dana. S jajnicuma bi sve trebalo biti ok (ginekološki prije 6 mj otprilike, rađen i.papa test i kaže doc sve ok).
Nego ja zbog posla puno putujem + hrpa domjenaka/fešti u prosincu i tako se sve izredalo da smo samo taj jedan dan slučajno ulovili za hopsanje
Zdravo curke! Evo me malo. Nisam se javljala jer sam bila zauzeta plus me krajnici uhvatili zezati al se borim sa prirodnim stvarima i mislim da cu uspjeti.
Lijepa vijest je da su stigli rezultati prenatalnog testa koji je uredan i izgleda da cekamo djecaka. :heart:
Beck, dobrodosla. Nadam se da ces brzo uspjeti!
Jagodice, Just Me, i ja imam iscjedak i nosim dnevne uloske. Sto Jagodica kaze, gacice bih trebala mijenjati 10 puta dnevno da ih ne nosim. I da, kakvi su to ulosi koji detektuju vodenjak? :D
Andy, Riri i ostale curke, kako ste vi?
Bubamaro, ima li tebe?
Ljubac svima!
Beck, dobrodosla. Drzim fige da je bio jedan ali vrijedan!
Jel to znaci neki test na staru godinu da znas dal festas sa sokicima ili ne?
Alice, Amniocheck se zovu. Ima int.stranica pa skicni.
Super za test! Nadam se da si malo mirnija sad. Kakvo je stanje sa ureaplasmom?
Ja se nesto malo prehladila ali nista strasno... Proci ce!
I kod mene je ocito prehlada koja ukljucuje glro, krajnike ali bolje je.
Mirnija jesam, naravno. I dalje piskam-nekad manje nekad cesce.
Ureaplasma, tek cemo raditi bris ja mislim za oko mjesec dana kako bi izbjegli lazno negativne rezultate. Prvo je rekao mozda na narednoj 6.1., a onda rece mozda cak i na onoj nakon nje. Svakako mi to valja redovno provjeravat. Sto se tice one druge, nadam se da je bar ona otisla. Pila sma brusnicu, a sad kupila neki caj za djecu i trudnice dr.Josif Pancic ili tako nesto. Pise da je za trudnice i djecu. Ima 25% origana sto mislim da nece na skoditi. Hajde reko da probam i njega jedno 7 dana po jednu solju, cula sam super iskustva.
Alice, da i ovdje stavim :heart: za dečka. :)
Dobro sam, još uvijek smo 2u1 i čini se da ostajemo do daljnjeg.
Imam sad neku čudnu temperaturu stalno, a ne vidi se nikakav očiti uzrok pa čekam detaljnije pretrage u ponedjeljak.
Pozitivna stvar u vezi mog dugotrajnog ležanja u bolnici je što sam uvijek prva tu na redu kad mi se nešto događa. :lol:
Riri to je jedna dosta dobra prednost hahahaha.
Jagodicabobica - ionako smo se dragi i ja dogovorili.da.smo za staru/novu godinu doma. Neda nam se nikuda :)
I baš sam razmišljala kako bi bilo.super da napravim test i da bude pozitivan - ali strah me da ću se razočarati.
Poslalo mi se prije nego što sam namjetavala pa nisam završila :)
Strah me da ću se razočarati jer će to biti tek 10. dan nakon odnosa.
Znam da ima cura kojima test nešto pokaže i 10. - 11. dan nakon ovulacije ali bojim se da ja nisam te sreće.
A i bio je taj jedan jedini hops ovaj mjesec... Luda sam što se uopće nadam
Lista za
30.12.2019.
(Ne) čekalice
Pikulica1985~~~~~~~~38.dc
YOYo12~~~~~~~~~~~34.dc
anita83~~~~~~~~~~~29.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
Himalaya~~~~~~~~~25.dc
hula.hop~~~~~~~~~ 22.dc
JelenaR~~~~~~~~~~18.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 14.dc
mareelica~~~~~~~~~12.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~9.dc
Character~~~~~~~~~7.dc
Beck dobrodošla! Malo mi je bio lud vikend pa sam zapustila listu :-(:mrgreen:
Riri, Alice bravo, želim što više bezbrižnosti.. Jagodice, još malo pa ćete se gledati, beba i ti! :-D Andydea, brzo će i tvoj pregled pa će biti lakše i ljepše... Lijepe naše trudnice! :heart:
Što je s Pikulicom i Yoyo? Ima li kakvih novosti...?
Ja po bazalnoj nisam još ovulirala pa ću se načekati ovaj ciklus :kbell:
Hula hop ce hula hopsati uz vatromet kak se cini!
Beck, ma da ako ti je to tek 10dpo onda radije uzivaj fino doma s dragim u doceku, pa stignes test nakon par dana. Jer to bi moglo biti rano cak i ako jesi trudna pa se zbediras bezveze. Ja sam pisnula prvi 8dpo...ne preporucam nikome :lol:
Ah Riri, cudo medicine u svakome pogledu :mrgreen:
Ja danas idem po nalaze urinomulture. Inace pokazala sam nalaze krvi i urina sogoru koji se frisko zaposlio kao med.teh. i rekao mi je ovako:
Kad dobijemo nalaze urina (one opcenite da nije uk ili ciljano da nesto traze) onda su na njima iskazane vrijednosti svih bakterija, i dobrih i losih. I zato nas salju uvijek dalje na analizu urina, da se ustanovi dal postoji uopce potreba za ljecenjem. Meni je recimo pod bakterije pisalo "mnogo", pa cu bas vidjeti danas sta kaze uk.
Al eto mozda nekome dobro dode ta info da se ne prestrasi.
Kvragu...
Jagodicabobica - kako si mi bacila bubu u uho da radim test na Staru godinu - ja otišla maloprije u DM i kupila 4 komada Clearblu easy plus (to je onaj koji navodno 4-5 dana prije M pokaže rezultat).
Tak da... pasti će jedan test na Staru godinu sigurno
Eto, urin sterilan. Cisto da se nadovezem na vlastiti post :mrgreen:
Bome odlican finiš 2019. Bravo, cestitam!!!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Bas mi je drago jagodice da je nalaz uredan. Mene nervoza hvata kad pomislim na urinokulturu i briseve.....strah me rezultata s obzirom na problem. No, bude sta bude. Ja dajem od sebe sve sto mogu.
Mogu mislit al se radujes sutra susretu. :) <3
Lijep provod zelim svima sutra u slucaju da se ne stignem javiti. Mi ostajemo kuci, pravit cu pizzu i sl. i gledat kakve serije/filmove. Ne bih rekla ni da cu kosu oprati. :D
Evo cure da se malo javim. Ovulacija bila prošli tjedan. Pokriveni su svi dani. Imam obilan iscjedak tako da vjerovatno ništa ovaj ciklus, a i nekako se osjećam kao da ću dobit temperaturu pa bih mogla dočekat 2020. u krevetu. Ja krećem borbeno u 2020.,a vama želim da budete zdrave ko dren i da 2020. bude the year! Volite se, pazite i mazite!
Himalaya isto ti nema alkohola sad za docek :-P
Kad dobijea m smijes
Evo mene je jučer popodne počelo grčiti u donjem dijelu trbuha kao da trebam dobiti - ono laganini.
Navečer dok sam došla s posla i legla u krevet krenulo me žigati i to baš u desnom jajniku (valjda) kao da me netko nožem reže. Nisam sigirna da li to mogu opisati kao menstrualne grčeve - mislim da je ovo bilo dosta drugačije. Više kao živac da me boli nego da bi rekla da je grč.
I to je bilo dosta jako i trajalo je sigurno 3 sata - nisam se mogla nikako leći ni zaspati. Inače spavam već od 20:30 pošto jako rano ustajem (4:30) ali jučer sam tek oko 22h zaspala. Probudila se u 3 ujutro uvjerena da sam dobila M (zbog tih bolova sinoć a i kad sam se probudila osjećala sam neko stezanje). Kad ono ništa.
I luda sam više jer se ne mogu sjetiti da li je normalno da me tako boli par dana prije M (mislim da mi uvijek bude večer prije bolovi i onda rano ujutro dobijem M).
Ne preostaje ništa nego još čekati
Justme, haha suosjećat ću se s vama.
Meni je konačno jutros malo porasla bazalna, ali možda je zbog jakog treninga. Neće čaša, dvije vina nikome naštetiti u ovoj fazi :iskušenje:
Jagodice, javljaj se! Želim vam čim ljepše gledanje :-D
Beck, držim fige! Testić, ne bi?
Uživajte cure večeras, svaka na svoj način, okružene s najdražima :heart:
Lista za
31.12.2019.
(Ne) čekalice
Pikulica1985~~~~~~~~39.dc
YOYo12~~~~~~~~~~~35.dc
anita83~~~~~~~~~~~30.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 28.dc
Odbrojavalice
Himalaya~~~~~~~~~26.dc
hula.hop~~~~~~~~~ 23.dc
JelenaR~~~~~~~~~~19.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 15.dc
mareelica~~~~~~~~~14.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~10.dc
Character~~~~~~~~~8.dc
Beck, tek sad vidim da si kupila testiće... :-D
Kupila testiće i evo maloprije procurila
Nevjerojatno.... na 28. Dan ciklusa.... unazad 6 mjeseci imam 30-31 dan bez iznimke.
Nekako se ne želim zavarivati da se radi o implantacijskom krvarenju pošto imam bolove kao i inače u vrijeme m...
Ja sam prije spontanog imala cikluse cca 29 dana, nakon 35 dana. Prošli mjesec sam dobila na 29 dc. Ponadala sam se da mi se unormalio ciklus, ali obzirom na ovu mnogo kasnu O očito nije. Vidjet ćeš brzo je li implantacijsko ili vještica. Nisam imala implantacijsko nikad, ali koliko sam čitala, ili je rozkasta ili tamna krv i malo je ima, za razliku od vještice koja je svježa krv i obilna (kako već imaš inače bude). Žao mi je ako je M, nadam se da nije :-)
Jutro svima!
Ja evo pravim caj za urinarne pa da se malo javim. :D
Beck, zao mi je ako si dobila. Znam da implatacijsko zna da se desi oko tjedan dana prije M. Ja ga licno nisam iskusila, a ovo mi je treca trudnoca.
Jagodice, drzimo fige i cekamo te! <3
Cure, ja sam nakon vm imala cikluse 25 dana uvijek kad je o na desnu stranu, a 26, 27, 28 dana na lijevo. Tomi je normalno bilo i prije. Prije ove t ciklus na desnu stranu je bio 29 dana. Fuuuuul kasnio, a u ciklusu kad se t desila o mi je kasnila 5 dana
Beck zao mi je... Nevjerojatno kako ti testovi prizovu vjesticu.
Evo ja da se javim, uzv je bio jaaako kratak a dr vrlo stura, pa sam si poslje sama guglala.
Nuhalni nabor je 2,5. Duzina bebe od tjemena do trtice je 70mm sto odgovara trudnoci od 13+2, a meni je po zadnjoj M 12+6. Vidljiva je nosna kost, i to je to. Cekam sad par dana nalaze krvi. Ali vidjela sam (iako nakratko) pravu bebicu! I jedva cekam opet neki drugi uzv di se nadam dobiti sliku i malo vise vremena jer ovo je bilo onak... Valjda sam previse ocekivala.
I dr je komentirala taj nuhalni nabor da je blizu gornje granice, ali kao bez nalaza krvi to nista ne znaci. Pitala sam dal inace sve oke i dal uzv odgovara tjednima pa je samo rekla da je sve u redu ali i da je rano vidjeti detaljno ista. Tak da ne bas nekako spustila tim nekim komentarima. No dobro, kao sto rekoh cekam neki sljedeci uzv kad se nadam dobiti i slikicu i malo vise vremena da vidim svoju bebu!
Jagodice, iskrena da budim cudi me da je tako stura bila. Ja na UZ koji nije ekspertni ostanem poprilicno. Bar prosli jesam. Taj UZ koji se radi u ovom periodu bi trebao da traje dosta duze. Gledaju se nuhalni nabor, nosna kost, obim glave, duzina butne kosti, ekstremiteti, kicma, itd. i to ne bih rekla da traje ispod 20-30 minuta. Kod nas nema tog pregleda u domu zdravlja, ima na klinici ili privatno jer dom zdravlja nema aparata pa uputie obicno na privatnu kliniku da se to odradi. Cudno mi je ako je tako kratko. Ja sam sa kcerkom u prvoj trudnoci bila tada u Austriji i znam da sam lezala podugo jer je tamo radjen screening ali bez krvi jer nisu vidjeli potrebu. U principu ta dva ekspertna zvuka u vom periodu i oko 20 i neke sedmice treba da traju najduze. Bas me zanima kako ce to ovaj moj odraditi 6.1. pa ti javim. No sigurna sam da ce ti to sve biti OK. Nuhalni od 2,5 ne mora da znaci nista. Ja nemam predstavu koliko bi mogao biti kod mene ali nadam se dobrim vijestima. Mjerio ga je na prosloj kontorli 10+5/6 i bio je 1.7 ali to nije vrijeme kada se on mjeri, no svakako je pregledao sta se desava.
I ne prepadaj se double testa, on je samo statistika. Pogotov ako imas preko 30 godina, cesto izbaci neki malo veci rizik samo radi toga. Meni je iskreno bezveze sto nisu napravili da sa gotovim double testom ides na kontrolu, a ne kad on bude gotov da cekas jos nekoliko tjedana narednu. Ili ti je mozda rekla da dodjes cim bude nalaz gotov?
Rekla je dr da dodem da vidi nalaze (to i senzibiliteta) kad skupim, da ne cekam pregled.
A meni eto pise samo nuhalni i nosna. Nikakve druge mjere nemam. Doduse ja vjerujem da je sve dobro i necu se zamarati. Na taj pregled sam isla samo zato jer me je dr poslala. Imam 28g pa cemo vidjeti nalaze krvi. Meni drago da sam vidjela pravu bebu napokon na uzv pa makar i na kratko!
Drage moje, sve najbolje vam želim u 2020. Svima želim plusiće, dosadne trudnoće i divne bebe. Dotad budimo sretni s voljenima oko nas! :-)
Lista za
01.01.2020.
(Ne) čekalice
Pikulica1985~~~~~~~~40.dc
YOYo12~~~~~~~~~~~36.dc
anita83~~~~~~~~~~~31.dc
Beck~~~~~~~~~~~~ 29.dc
Himalaya~~~~~~~~~27.dc
Odbrojavalice
hula.hop~~~~~~~~~ 24.dc
JelenaR~~~~~~~~~~20.dc
Buncek~~~~~~~~~~ 16.dc
mareelica~~~~~~~~~15.dc
Pearl 22~~~~~~~~~~11.dc
Character~~~~~~~~~9.dc
Beck, jesmo u cekalicama jos ili si se mogla opustiti jucer? :-)
Puno je čekalica, ima sto novo? :-)
Sretna Nova svima :)
Nisam vam se stigla javiti ove dane, vještica došla prije 5 dana, znači danas 5dc.
Je li netko koristio ovulacijske trakice? I ako jeste koje? Sad s ovim variranjem 30-36/37 dana vise ne mogu ni odrediti ovulaciju.
Hula hop - danas 2. Dan ciklusa :(
Pikulica - ja krecem od ovog ciklusa koristiti trakice. Naručila sam s amazona (njemačkog) neke koje se zovu Pro Matris. Stigle mi kroz 5 dana. Navodno su dobre.
Mislim da svejedno koje uzmeš ali def ti se ne isplati kupovati ih u apoteci/drogeriji kod nas.
Ja sam narucila trakice s ebaya pa cu ih koristiti od iduceg ciklusa (ako se ne usrecim prije :-)) Meni one rade dosta nervozu i iscekivanje, ali obzirom da mi varira ciklis od 29 do 35 dana bit ce mi valjda lakse. Dosad sam se tjesila da s keksom svaka dva dana smo pokrili sve solucije :-) Krenut cu ih koristiti od 12 dc pa do 22 dc ce valjda doci. To se zbilja isplati samo s ovim trakicama s ebaya :-D
Sretna nova 2020! Neka bude zdrava i sretna! Da svima donese plusice i velike trbuhe! :-)
Sretna Nova!!
Ja sam koristila trakice, One Step ali sve su one vise manje iste, samo si zapratite dal pise koje su osjetljivosti.
Ak mogu kak pomoci tu sam!
Pozz, meni pisite 10dc. Znam nisam se idavno javila :)