Evo,ni moji nisu pazili. Imam mađarsko ime ,bila sam donedavno istraumatizirana zbog njega,jer kada bi se predstavila uvik čuđenja na licima i nikada ga nisu mogli upamtiti.
Danas sam baš sretna s tim imenom,rijetko je i drugačije :)
Printable View
potpis pod dagnju
naravno, ma koja andre(j)a nije vise puta u zivotu slusala 'kunem ti se bogom, necu vise s tobom' :lol:
Bilo kako bilo, djevojcica mi se nece zvati Voda. Samo mi se cini kako je to lijepse i po zvuku i po znacenju nego mnoga postojeca imena. Ovcice, ne znam koje mi je od tvojih imena lijepse. Meni je zao sto u mojoj i obitelji MM sve vrvi od Kaja pa mi se vise ne daje to ime... Za sad jedino koje nam se oboma svida je Larisa.
Hvala Trina i meni je Luka super ime u ženskoj verziji, u muškoj mi je lijepo, ali nekako običnije.
Kaae kad smo kod Luke, možda bi Lukas (Lucas) bilo ok, koliko znam izgovara se isto. Meni je to bilo važno kod odabira imena: da nema čudnih (drugih) znakova i da se izgovara isto i u zemlji kojoj živimo i u Hr.
Ja sam zeljela da mi se kcer zove Luka ali imamo Lukasa u blizoj obitelji pa je to otpalo
trenutno su mi Zlata i Vjera predivna imena. Kad sam ja bila curica Visnja i Malina su mi bile bas fora imena :)
Andra mi je jako lijepo ime, barem meni ... :-)
Meni se jedna poznanica zove Milina..nikad dok nisam nju upoznala nisam čula to ime..
sta mislite opcenito o tom zezanju za ime? da li djeca to "prerastu" ili im ostaju traume? da li je to individualno? i s cim je povezano, s "dobrim" odgojem tipa sigurnost u svojoj obiteljskoj zajednici?
pitam se zato sto moja kcer ima predivno ime, ali je neobicno. kad smo joj davali ime mislili smo samo na to kako nam je lijepo, sada se ponekad pitam jesam li pogrijesila na njenu stetu
Mislim da zezanje u odnosu na ime jednostavno nije moguce izbjeci... Djeca ce u odredjenoj dobi iskriviti i nagrditi i najljepse ime, kao i ono najobicnije i neobicno i svako.
To je sastavni dio odrastanja. Ne treba to uzimati k srcu. Zaista su rijetke osobe koje ovo izbjegnu, iako mi se cini da je zenska populacija tome podloznija nego muska... (gledam sad svoju djecu, sjecam se sebe, slusala sam mamine price - ona ima neobicno i dugacko ime pa je bas bila tome izlozena) i tako dalje...
Isto je tako normalno da dijete u odredjenoj dobi preispituje svoje ime i da mu/joj se neko vrijeme ne dopada (zapravo, razmislja o tome kako bi bilo da ima drugacije ime) ali to nema veze s konkretnim imenom ni roditeljima nego s vlastitim identitetom. Obicno to bude u pubertetu, a preraste se brzo i bezbolno.
Uostalom, ime je dio nas i gotovo. Ja danas ne mogu zamisliti da mi se djeca zovu nekako drugacije (a ni oni, iako ce uskoro zagaziti u godine kad ce si preispitivati imena...)
peterlin:shykiss:
Ja imam prezime koje se vrlo lako može ružno preokrenuti pa su mi to često i činili, naravno. :roll:
Prezime je njemačko i ima svoje najnormalnije značenje na tom jeziku ali o tome, jasno, nisu imali pojma ili ih nije zanimalo.
Nije da sam bila u depresiji zbog toga no nije mi niti bilo drago. Zapravo sam se u početku čudila jer mi samoj nikada nije palo na pamet tako ga okrenuti.
Nakon nekog vremena sam im se počela čuditi kako im se više da a novi koji su krenuli s tim su čuli do mene "...boooring..." jer sam više oguglala. Ili ovako :hand:
Govorim o vremenu ranije srednje škole.
mishekica, hahaha. Sad tek vidim ovo tvoje za "Jasnu". Ne, nemamo je u obitelji :-P. Ni Svjetlanu. Kao ni u parkicu, na radnim mjestima i sl.:-P. Meni jos uvijek nije leglo to ime Klara, iako mi je lijepo i na mom je popisu, ali kao da ne mogu nekako povezati to ime uz svoje dijete... Za sinovljevo ime sam odmah osjetila klik.
ja sam ines i nikad, al nikad nisam imala nekak izmjenjeno ime nit nadimak, jedino mi MM zna reći iz zezancije :''daj mi in ass'' (in es) :lol:
pošto nosim blizance, a neki dan smo saznali da su cura i dečko bit će Eni i ...
meni su lijepa imena: Zala, Marta, Manda, Luca, Lucia, Leni, Leda, Borna (žensko!!), Neva, Nera, Nada, Nadja; Nastasja, Nastia,
nama je slijedeće žensko ime na redu Hana, iako je starija kćer htjela da ako ova beba bude cura bude Nola, ipak smo se na kraju dogovorili za Hana
ja već odavno imam imena za curke, ako bude dečko bit će problem...
Monika :love2:
Odabrao tatica :D
Baš sam ti na onoj drugoj temi htjela napisati da je prava curica na slici, baš mi je drago da sam pogodila.
Hehe! To je snimano sa 20+1 tt. :)
Joj, ja sam se sjetila još jednog prelijepog imena, ali nam se ne slaže s prezimenom - Amadea :)
Monika je super.
naša beba (ako je curica) će biti Gloria :zaljubljen:
nase ime za dijete ne smije imati R. ja ga ne izgovaram dobro, a curka je isla dvije godine kod logopeda zbog njega, napatili smo se i bankrotirali :facepalm:
nekidan sam u zari cula ime judi. ne znam, mozda je skraceno od judita ili ???, ali meni ok zvuci.
Joj, Judita :heart:
Mojoj curi nikako nije pasalo ovo ime pa smo odustali od njega
Ja svako malo izaberem ime za sledeću ćerku. Samo još da ostanem trudna :mrgreen:
Enivej, sada mi je favorit Olga. Prva se zove Nađa, pa sam dugo htela Nevu, ali bolje mi je da ne počinju na isto slovo.
meni je neva prekrasno ime, ali u mojoj glavi to treba biti zimska beba, plave kose i svijetlih ociju, njezne puti... takvo sigurno nece biti moje dijete:-)
ja ima dijete tog imena i sve upravo suprotno; ali meni je neva - ne venuti