Inesz, sto kod tebe ima nekakvih indikacija za heparin? Mislim da je vecina zena na ovoj temi pretrage radila prije postupaka i trudnoce, a to je ukljucivalo samo vadjenje krvi i cekanje nalaza...
Printable View
Inesz, sto kod tebe ima nekakvih indikacija za heparin? Mislim da je vecina zena na ovoj temi pretrage radila prije postupaka i trudnoce, a to je ukljucivalo samo vadjenje krvi i cekanje nalaza...
Bok Frka, ja nisam imala kad raditi nalaze prije trudnoće :-), uspjelo od prve.
Bila sam kod Đelmiša, planiran je prijem u Petrovu radi dodatne obrade (ne znam što to uključuje), jer nalaze neke već imam:
Protein S: 70% (70-123)
Protein C: 86% (70-140)
FII: Genotip G/G (homozigot divljeg tipa)
PAI-1: Genotip 5G/4G (heterozigot)
MTHFR. Genotip C/T (heterozigot)
znam da je uspjelo od prve ;) hvala Bogu!!!
ma ja ti se u to uopce ne kuzim... samo mi je bilo cudno da tek sad pitas za trombofiliju jer, koliko pratim, tu su sve zene koje rade te pretrage prije trudnoce i postupaka, a ti si vec prevalila pola puta... a da pitas na pdf Trudnoca?
(je li moguce da je beta tako rasla zbog trombofilije?! jer stvarno je nevjerovatan rast!)
sretno!!!
bok cure, stigli su mi ovi nalazi, znam da nisu dobri i pokušavam ih povezati s mojim ishodima (koji se vide u potpisu). zna li netko o tome nešto više i što napraviti?
vrijednost normalne vrijednosti
CD3+ 66 (%) 58-81
CD3-/CD19+ 9 (%) 4-14
CD3-/cd16+/cd56+ 20 (%) 8-31
NK AKTIVNOST 72 (%) 33-61
PAI-1 GENOTIP 4G/4G - MUTIRANI HOMOZIGOT
Dhea, teško će se tu naći poveznica, osim što trebaš dodatne pretrage urođene trombofilije, te ako postoji još jedna mutacija, trebala bi dobiti heparinsku terapiju od transfera na dalje.
Broj NK stanica je ok (16+56+), a NK aktivnost povišena. Pošto Nk stanice u cirkulaciji i endometriju nisu iste, prevaziđena je korisnost ovih pretraga kao nekih odlučujućih markera u MPO-u.
thx
inače, išla sam na dodatne pretrage trombofilije, ali nalazi se čekaju do mjesec dana, a bit će i više jer je po bolnicama nestalo reagensa za neke pretrage, pa se čeka da stignu,
a to će biti tko zna kad, ja zovem svakih 5 dana u prosjeku i sad me već pere nervoza
alma, tebi je samo protein S snižen?
Ostali nalazi su ti ok?
Za ostale nalaze mi dr. nije nista rekao(nisam ih dobila da vidim nego su kod njega u comp),rekao je samo da je protein S snizen i da zbog toga trebam Fraxiparin(mada mi ga je dao i prije gotovih nalaza zbog mojih neduplajucih beta)...to je ovdje standard.
Nadam se da će ovaj moj post nekome pomoći.
Nakon što sam nedavno imala spontani iz AIH-a ginekolog me uputio da MM i ja odemo na IVF a kad budem trudna smjestit će me u bolnicu gdje će raditi još neke imunološke pretrage.
To nam se nije svidjelo jer se ne možemo tako igrati sa trudnoćom i želimo obaviti sve pretrage a TEK onda na trudnoću.
Saznala sam za dr Bosnić na Rebru koja je fantastična:)
Faksirala sam joj nalaze koje imam, napisala ukratko o čemu se radi i zamolila povratni odgovor.
Nazvala me idući tjedan (nakon što se sastala komisija) i naručila me za tjedan dana.
Tražila sam dr opće prakse uputnicu (pisalo je KBC Rebro - kompletan pregled) i otišla na Rebro.
Uputnice se primaju od 8-16h. Čeka se jaaako dugo kod nje, ja sam čekala oko 6 sati bez obzira što sam bila naručena u 4, primila me tek u 9.
Ima stvarno puuno ljudi ali se isplati!
Pregledala je nalaze, napisala hrpu dodatnih pretraga koje se obavljaju sve na Rebru i uputnica preko koje sam došla kod nje vrijedi za sve pretrage (nije potrebno vaditi novu).
Sinoć sam bila kod nje na prvom pregledu, danas skupljam 24 satni urin, sutra ujutro ga na Rebru dajem na analizu a u petak dajem krv.
Samo da kažem, imala sam od prije nalaz štitnjače gdje crno na bijelo piše da mi ne radi dobro a kad sam dr opće prakse pitala rekla je da je to normalno i da je to od stresa.
Dr Bosnić je rekla da nalaz nije ok i da moram ponoviti.
Ginekologa sam pitala da li da vadim hormone na što mi je on rekao da ne trebam vaditi jer imam ovulacije i da je sve ok.
Dr Bosnić je tražila vađenje hormona jer manjak može uzrokovati nekvalitetnu jajnu stanicu.
Također mi je rekla da bih trebala provjeriti jajovode jer moguće da se nešto zakompliciralo od kiretaža.
Žao mi je što smo uopće išli na AIH i šopali me hormonima (menstruacije su mi se totalno poremetile), doživjeli još jedan gubitak bebe...Nisam znala da se tako lako može doći do nje.
Isto tako mi je od ginekologa preporučila dr Radončića i dr Zlopašu.
Ukoliko netko želi evo broj - 01 2388 330 (dr je tamo u uto i čet) i broj faxa 01 2388 335
Hvala na čitanju:)
a šta će ti iz urina vaditi? To mi je novo pa zato pitam
Prepisat ću sa papira sve pretrage koje moram obaviti ali ne znam koje se rade iz krvi a koje iz urina (smotana!) Mota mi se da vadim hormone iz urina ali nemojte me držat za riječ.
SE, KKS, trc, fe, UIBC, klirens kreatinina, BIURET, FV, FII, AMHA, ANF, c3, c4, serologija na EBV i CMV, serologiju na toksoplazmu, kontrola kardiolipini, CD4/CD8, TSH, FT3, FT4.
Mislim da kreatinin klirens i BIURET je iz urina. Čini mi se da je sve pokrivenom, jedino nisu uključene kompletne pretrage za urođenu trombofiliju (osim FII i FV fali MTHFR i PAI). Ginekološke nalaze treba pregledati ginekolog-to uključuje i spolne hormone (svakako i od mene preporuka za dr Radončića), najbolje otići k njemu na konzultacije kad budu svi nalazi prikupljeni.
CD4 i CD8, kao i NK su pretrage koja ona traži sa svoje strane, al ginekologija polako smatra da, što se tiče, začeća nisu toliko korisne. Spermiogram je ok?
Spermiogram je u redu. Kad obavim sve idem dr Radončiću, zanima me samo da li je on samo u Viliju ili radi i u bolnici?
Ma konačno neko svjetlo, mičemo se sa mrtve točke:-D
Onn ti je samo u Viliju e da je bar u bolnici
Evo samo da napišem, ako nekoga zanima ili se nađe u sličnoj situaciji, dobila sam odgovor Povjerenstva na svoju žalbu i ipak su mi odobrili Clexane 0,4.
I netko me je pitao za hematologa, pa ako je the hematologica prof. dr. Zupančić, onda je odgovor potvrdan, kontroliram se kod nje i ona je inzistirala na Clexanu.
Tebi onda taj dio vođenja, sa hematološke strane, kontrolira dr. Zupančić? Ne ginekolog kod kojeg vodiš trudnoću?
Jer vidim druge cure, redom vode njihovi ginekolozi, koliko god se tu radilo o hematologiji.
Pitam jer mi nije jasno, jer mi je neko jednom rekao da dr. Zupančić ne vodi taj dio trudnicama, jer one spadaju pod ginekologiju.
S ginekološke strane trudnoću mi naravno vodi ginekolog i to se kontroliram u Petrovoj, kod prof. Đelmiša i prof. Ivanišević. Ali istovremeno redovito idem na kontrole kod prof. Zupančić, ona mi kontrolira krv i da li je terapija koju primam dovoljna. Ona mi je sama rekla da se javim kad ostanem trudna, tako da sada idem i kod nje.
Prošlu trudnoću sam se kontrolirala samo u Petrovoj i privatno kod prof. Đelmiša, nisam išla kod hematologa. I nisam bila zadovoljna kako se to odrađivalo sa hematološke strane. Na početku mi je uveden Clexane 0,4 i rečeno mi je da za slijedeću kontrolu napravim koagulogram. I ja sam tako i napravila. Nakon toga mi više nitko nije niti govorio da kontroliram krv (ja sam to radila na svoju ruku). Kada sam jednom prilikom pokazala prof. Đelmišu nalaz koagulograma da ga pitam je li to u redu, je li mi terapija ok, on mi je rekao da zašto sam to vadila, da to uopće nije potrebno, da to ionako ništa ne govori. Ja sam bila totalno zbunjena. Kako onda oni mogu znati da li mi je terapija dovoljna? Uglavnom, nitko od ginekologa nije ni tražio kontrolu krvi cijelu trudnoću. Ja sam vidila da drugi to kontroliraju, pa sam i ja na svoju ruku. Srećom, sve je bilo ok.
Zato sam odlučila da ću se u drugoj trudnoći kontrolirati i kod hematologa. I drago mi je jesam. U Petrovoj opet nitko ni jednom da spomene kontrolu krvi. Niti me pitaju išta vezano za terapiju. I da, cijelo vrijeme tvrde da je Clexane i Fraxiparine jedno te isto, a meni hematologica tvrdi upravo suprotno i pere odgovornost sa sebe. Ja više vjerujem njoj, što znači da me oni lažu. I ona mi kontrolira redovito broj trombocita i anti Xa da vidi je li terapija dostatna. I zahvaljujući njoj ja sam opet dobila Clexane.
Hvala Y&Y
Doktorica iz praga traži: AFA, ACLA, ASA, AZA i trombofilne mutacije
Moja doktorica ne zna kaj su ove pretrage na A _ _ , dala mi je uputnicu za trombofiliju na kojoj piše: LAL, ACL, IgG, IgM, AT III, protein C i S, FV LeidenV, F II 20210A, PAI I, MTHFR
Da li je to TO????
E da i na još jednoj uputnici piše Homocistein
ufff nadam se da ću moći sve obaviti u Vinogradskoj, kaj mislite??? I dal će nalaziti biti gotovi do kraja siječnja
pozdrav linalena,
je li to TO nemam pojma, evo ja ti mogu odgovoriti ovo za Vinogradsku. radila sam prosli tjedan LAC, aCL, IgG, IgM, protein c i s, AT III, fibrinogen gotovi ce biti nešto za par dana, nešto za 3 tjedna, a nešto za mjesec dva. faktor V Leiden, PAi 1 i 2. i MTHFR trenutno ne rade jer nemaju reagensa, a trebaju ih dobiti za koji tjedan. ne treba se naručiti samo dodješ na vađenje mislim od 7 - 9 (ljubičasta zgrada, prizemlje - Klinički zavod za kemiju ). zvala sam i Rebro ali tamo trebaš biti njihov pacijent da te uzmu u obradu a to onda malo produžuje i komplicira stvari. imam neke brojeve od zavoda pa ti možda pomogne 3787315, 3787115, 3787383.
nadam se da sam ti bar malo pomogla
sve u svemu sretno!!!!!
hvala ti puno
a kako onda za te pretrage za koje nemaju reagensa??? jel to dođem drugi put izvaditi na istu uputnicu ili moram vaditi drugu????
mislim da trebaš drugu uputnicu, ali nisam sigurna. prije nego sto sam išla po uputnice zvala sam bolnice da vidim gdje što mogu obaviti i po tome sam tražila dr da mi napiše uputnice. sutra zovem gore da provjerim jesu li što dobili od reagensa možda je nešto stiglo.
Evo me iz Vinogradske
Skoro pa svi nalazi će biti za 4 tjedna, osim proteina S za kojeg zamrzavaju plazmu i da bi za 2 mjeseca bilo gotovo
Jedino oni ne rade Homocistein, no to ću u petak skupa s AMh na VV
Znači do punkcije početkom drugog vjerojatno neću imati taj Protein S??? Idem malo googlati, ali koliko je on važan?
cure do kada ste pile andol u trudnoci ?
ja transfer očekujem oko 10.2, možda i bude do onda gotovo
imati ću druge nalaze pa će se valjda moći kaj zaključiti iz toga
Naravno. Meni je mutiran PAI i pozitivna su mi antikardiolipinska antitijela.
Mislim da je Aurora negdje proučavala koliko je bitan protein S.
Iskreno, ja nisam jer sam dobila terapiju i ostala trudna u tom postupku.
linalena, misim da će doktori vidjeti z ostalih nalaza kakva je situacija i trebaš li heparin.
ja sam dobila fraxiparine za 2 mutacije-heterozigot na PAI1 i MTHFR, aktivnost proteina S je bila na donjoj granici normale 70%
Zdravo svima :)
Htjela bih da vas pitam nesto vezano za imunoloska ispitivanja. U braku smo 7 godina, uzrok nase neplodnosti je oligoastenospermija, mada sam i ja do prije 3 godine imala septum i polip, no to je histeroskopski otklonjeno. Za koji mjesec bi trebali da idemo na prvi icsi, zanima me da li da napravim neke imunoloske pretrage prije njega, kako bi se iskljucile kasnije komplikacije? Da li mozda da uradim samo nalaz na antifosfolipidna antitijela jer sam citala da ako su ona pozitivna, do implatacije ne moze doci? Ili da izvadim sve ili da ne radim jos uvijek nista? Sta bi mi vi savjetovale.
Bok Ozana, ako vam je tek prvi ICSI onda mislim da je rano za imunološke testove, kod nas se obično nakon nekoliko neuspjelih IVF/ICSi-a šalje na te pretrage
Mali Mili hvala ti na odgovoru. Pa tako sam nesto i ja mislila, da ne zurim sad sa tim, ukoliko ne bude rezultata onda.
pozdrav cure, zna li netko gdje mogu napraviti PAI 2, u vinogradskoj to više ne rade. hvala
kad ste prestale piti andol u trudnoci , koji tj.t. ? ja sam u 6tj, i danas prestajem ga piti, pa me strah malkice, moze li se sta desit ,
plizz odg.
ja sam, uz heparin, na polovici Andola bila do 32. tjedna trudnoće
Ja sam uz Fragmin pila cijeli aspirin 100 do 33 tt.
Ja sam pitala svog MPO do kad cu piti aspirin i on kaze do kraja:-o