Neven je super! To ime ima jedan moj dragi prijatelj, pa sam vjerojatno pristrana. Isto se čita s jedne i druge strane.
Osim toga, to je ime moje generacije (iz šezdesetih i sedamdesetih) i drago mi je da se ta imena pomalo vraćaju.
Printable View
Neven je super! To ime ima jedan moj dragi prijatelj, pa sam vjerojatno pristrana. Isto se čita s jedne i druge strane.
Osim toga, to je ime moje generacije (iz šezdesetih i sedamdesetih) i drago mi je da se ta imena pomalo vraćaju.
nemreš usporediti nevena i narcisa
ja kad čujem ime "Neven", uopće ne vidim cvijet
jer mi je ime ful muževno
i taj mora znati što hoće
i biti visok
Oooooo, ja vidim cvijet - definitivno.:lol:
Poznajem po jednog od sva tri imena (Nevena čak i 3) i bome opet ne mogu ta imena spojiti s muževnim.:mrgreen:
Možda je meni Neven uvijek asocijacija na cvijet, jer kod nas doma neveni rastu kao ludi, na svakom koraku.
ma meni je neven najdraži cvijet
imamo ga po vrtu
skupljam fotke...
ali nikako pa nikako ime i cvijet mi nisu zajedno
Ma sve ok, to je neka moja osobna fiksacija.
Mada Nevena, Jasmina, Narcisa su mi sasvim ok. Ženska su mi samo voćna problematična.
a ja se opet došla diviti Šimunu
da imam sina, sigurno bi bio Šimun
Šimun i Nikola
predivno :heart:
Meni je Toma super ime. I slatko i muževno i toplo.
Cvjetna muška mogu biti muževna i slatka. :-)
Andrej ? užasno mi je teško naći muško ime a da mi se sviđa....sva imena su mi onak, niš posebno.....ja imam kumče koje se zove Domino...kad mi je frendica rekla da će ga tak nazvat ja sam pitala jel normalna...al sad sam se toliko navikla da ga ne mogu niti zamisliti s drugim imenom...
Ni ja.
Cvjetna - pa, poneko mi pase (npr. za E. sam imala na listi i Iris, ali s anglo-izgovorom (zbog pjesme, ne zbog cvijeta, iako mi je igrom slucaja perunika najdrazi cvijet), ali muska "cvjetno-biljna" malo teze. Lovro i Jasen su mi lijepa imena iz te kategorije.
Meni je Šimun super, bilo mi je i u opciji kod odluke, ali stvarno mi ne ide uz prezime.
i meni je Šimun prkrasno
i sad je već postalo opet jako često
sve se jednom zavrti svakih 50 godina
tako da sada očekujem vrijeme za imena kao što su Dubravko, Goran, Gordan, Zlatko, Zoran, Saša, Željko, Srećko, Alen, Miljenko, Mladen, Miroslav...
Apricot, a zašto tvoji nisu Ljubica i Miljenko?:mrgreen:
Kod nas će vjerovatno biti Matej, nije mi loše ali MM ne želi čuti nijedno drugo, koje god sam spomenula njemu se ne sviđa.. :-/
nisam prije deset godina bila zrela za to :-/
kažem ti, u našem selu (odakle mi je otac), Orke su bile stare babe, ono... najseljačkije moguće ime
nije mi tada padalo na pamet da bih svoje dijete mogla tako nazvati
ali, 30 godina kasnije, dođe nekako na svoje
pa onda... orije 20 godina, da mi je netko rekao kako će se Mara, Jana ili Sofija vratiti "u modu"... isto bih frknula nosom
a sada, prelijepo
zato i kažem kako se ciklus ponavlja svakih cca 50 godina
vjerujem da će za deset godina i Miljenko biti opet in
i bit će nam lijepo
kao što se i moda vraća
prije 10 godina... hlače mrkva kroja... ajme meni!
a danas mi opet nije tako strašno.
eto, i fudbalerke se opet vraćaju i koikogos smo ih ismijavali, sad nam se opet sviđaju, u nekom modificiranom obliku
a Ljubica... meni je predivno ime
stvarno predivno
ne znam je li zato što se tako zove moja draga sestrična
ali, nije za moju kuću
za moju kuću su grubkja imena koja moraju imati R
da nas upoznaš, bilo bi ti jasno
Za vikend smo MM i ja gledali Mućke, epizodu gdje Dellboy i žena odabiru ime još nerođenom sinu. Umrla sam od smijeha, otkinula.
Svome sinu smo dali isto ime (OK, HR verziju) i ideja je došla na isti način :lol: :lol: Savršeno mu pristaje.
Kad smo kod starih imena, kao maloj su mi imena tipa Vedran, Goran, Marjan i sl bila bzvz skroz.
Kad sam bila trudna, sva ta imena su bila na popisu. MM nije odobrio. Nisu mu bila dovoljno posebna.
A kroz cijelu trudnoću sam svoje sinove samovoljno nazivala Viktor i Sebastian. Ni jedan se tako ne zove....
da, to je to
moj bratić, nešto mlađi od mene, ali ipak preko 40, zove se Josip
i znam da sam se čudila kako su mu dali tako seljačko ime
mislim, tko se još zove Josip
a sada Josip... među najljepšim muškim imenima
a bome i Josipa među ženskim
a Željko... ajme
pa stručeki su se zvali Željko
a sada je i moja generacija Željka - postala stričekasta :-)
di ste nevena povezali s cvijetom? mislim jasno mi je da se cvijet zove neven, ali musko ime nikako mi ne ide s tom biljkom.
kod mene je postojala lista 7 imena: David, Toma, Šimun, Bartol, Jan, Pjetro, Fran. za svaki dan u tjednu, pa na sta se rodi. cisto sam zadovoljna izborom. A za Šimuna sam bila najtuznija ako se dogodi, ali ne jer je ime ruzno, vec nadimak s kojim bi ga svi zvali: Šime. Nisam si nikako mogla zamisliti da mi se djete zove Šime.
Ovakav su statusu mom kraju imala npr. imena Uršula i Agata
Imamo susjedu s prvim imenom (generacija bliska mojoj djeci) a kolega s posla ima malu Agatu što mi je posebno drago, jer to je i nama obiteljsko ime.
Vremena se mijenjaju, moda isto, ali baš ta stara imena ostaju vječna i nepoderiva. Tu još spadaju imena Erna (Ernestina ili baš Erna), Rozamund, Alojzija... našlo bi se još.
Uostalom, kad jednom ime "priraste" za osobu, uopće više ne razmišljaš da je moglo biti drugačije.
Nasa je bebica od 1. UZV Charli (pisamno hr slovima, al ih nemam na tipkovnici) :)
Inace Neven mi je prekrasno ime, iako covjek kojeg znam s tim imenim nije nista naocit. Ja bas rijetko imam asocijaceje na nekoga kada se spomene ime. Vaznije mi je da mi po zvuku (izgovoru) pase uhu.
Pa eno nekoliko holivudskih podmladaka se zove Milan.
Meni je prvo bilo - ajme, gdje ga izvukoše... a sad mi je baš prikladno, pjevno...
Ajm gona popi*deti!!! Mi se oko imena ne možemo dogovoriti nikako i sad sam prepustila mužu da bira a on ko mlada pred oltarom-bi, ne bi pa bi ovo pa sad ne bi :oklagija: , a ja ludim!!! Sad sam mu dala 3 imena da bira-Emil, Livio ili Narciso, naravno nije oduševljen... :cupakosu: Kak ste vi drage moje našle dečkima imena???? Za cure je bilo tak lako....:predaja:
krescenija Emil - meni je baš ime za dječačića, Livio - sjetim se onog Istranina i više mi se ne sviđa, Narciso-predstavlja mi nešto narcisoidno (mene je mama zvala narcis kad sam ko dijete stalno visila na ogledalu i promatrala se iz milijun kuteva :mrgreen:)
apricot zakaj Orka? i Zrin (baš mi se sviđa) ne želim ispasti zabadalo al ime je definitivno posebno i nesvakidašnje
saf glasam za Damjan
sorry nisam pročitala :škartoc: ako i jesam preletila sam...
super mi je ovaj topic, čitam imena koja sam već zaboravila...
krescenija je napisala da je teže naći ime za dečka nego za curku...meni je baš nekako obrnuto..
mogla bi petorici nadjenuti imena, za curke svega par...
apricot :lol: - vrijeme je da u potpis staviš obrazloženje. :mrgreen:
Emil se često spominje i meni je to baš divno ime - mogu zamisliti i dječaka i muškarca. Eto, morat ću si i ja roditi još dva, tri sina da jedan bude i Emil.
ja i mm imamo dva muška imena a to su Ivan i Josip.
nismo za neka moderna imena. nego za stara tradicionalna
E pa drage moje nakon potrošenih živaca, vremena, muke... opraštam se od Vas i selim na imena za cure!! Nakon što smo na zadnja dva ultrazvuka bili nas dvoje sad smo nas dvije :) E mislim da će ovo biti lako.. naći ime za curu :)
Mi smo nadodali još Lucijana i Mislava. Ali, menu si oba :-/
Možda bi još Mislav i prošlo ali "ovaj moj" frče s nosom.
Meni je Neven baš lijepo, bilo mi je i opcija za naše dečke, ali mm nikako. Jedino što pomislim na nesretnog Nevena Ciganovića, onda mi onak... :-/
Damjan nam je isto bila opcija i to čak ili-ili. Sad mi je drago da sam im baš ta imena dala umjesto ovih drugih oko kojih sam se predomišljala. Šimun ne zvuči loše, ali mi je "predomaće" (no to je moj kriterij "izgovorivosti/prevodivosti"). Toma mi se ne sviđa, još je postalo pomodno. I uopće ne znam kako izgovoriti. Najprirodnije bi mi bilo reći Tooo'ma (karikiram, jer nemam fonetske znakove), ali to valjda nije to...?