Imam pitanje. Ako navece dobim m kako se onda racuna 1dc? Dal onda u subotu idem gore ili tek u pon? Do sad jos nisam imala takvu situaciju pa neznam. Hvala
Printable View
Imam pitanje. Ako navece dobim m kako se onda racuna 1dc? Dal onda u subotu idem gore ili tek u pon? Do sad jos nisam imala takvu situaciju pa neznam. Hvala
Ok hvala ti bubekica. Sta bi mi bez tebe:-[ :-))
Ako kojim slucajem dobijem sutra sta onda? Samo se javim gore u subotu ili cekam pon?
Samo se pojavis gore u subotu, ako dobis nakon sto su sestre gore...
Cure,dal bio tko gore jucer od deset ujutro na dalje?????
Bubekica, ti vec imas iskustvo na VV?????
I previse iskustva...
Ne vidis potpis?
A vidim vidim... lijepo od tebi kaj hoces pomoci curama koji novi. Svaka cast!!!!
U prvom mjesecu si opet gore?????
Ma to ja iz dosade :-)
Da, planiramo u sijecnju u stimulirani, zadnji.
Zadnji ali uspjesni :) :) :)
Eto bubekica i ja idem po zadnju srecu nqdam se. Meni ce ovo isto biti zadnji pokusaj ali prirodni. Malo me strah jer neznam kak ce sve proci i kakva je doktorica? Kod nje sam bila sve skupa dva put i nije me nesto opcinila cak mi nije rekla ni koliko folikula imam ni nista.
Ja sam bila jucer prvi put gore i kod doktorice, mogu reci da sam odusevljena bila koji ima pristup
Evo da vam javim od sutra sam gore.
sutra imam punkciju. dalje scenarij kao kod malena, odgoda transfera zbog HS. Ali sve ćemo sutra znati.
A što se tiče doktorice, ne znam. Znam dr L, znam dr A( kod njega sam ostala trudna u postupku koji je isto bio HS al smo dobro završili ), prvi susret s dr J koma, nikako mi nije sjela, kad je otišao A, otišla kod nje i ok je al nešto fali, i baš fali, nije mi to to. I sama mi je rekla da ćemo u ovom postupku sve isto kao u onom kad sam ostala trudna a sad se ponaša kao da sam si sama propisala gonale i da sam se namjerno dovela u HS ! I stalno mi ponavlja pa vi imate jedno dijete pa me pojede i osjećaj da više nemam prava na postupak! Razočarana sam!
antony,onda se vidimo!
Tulipan..bas mi je zao da to prolazis.. HS je hiperstimulacija?
Ni meni ta dokica nije sjela..zato idem Alebiću privatno..a i ja već imam jedno dijete, i sto sad? Ne bi smjeli zeljeti drugo?
Ajd sad mi malo lakše kad čujem i vaše komentare!!!
već sam mislila da samnom nešt nije u redu!!
bubi, držim fige da će ovaj zadnji biti i dobitni!Ja ću u siječnju na svoj prvi postupak...i baš me nekako strah svega, ne znam kako cu to psihički i fizički izdržati. punkciju pogotovo. svi izostanci s pola, bože, već sam sad u strahu.kako to vi ostale hendlate??
kudri,
izdrzat ces. Podrsku imas, ako nista barem ovu forumsku, koja nam vecini i najvise znaci.
Punkcija boli, ali iskreno - izlazemo se mi zene raznoj boli zbog puno banalnijeg razloga.
Nemoj kreirati strah unaprijed - sad imas vremena pa mozak radi 100 na sat. Kad krenes bit ce lakse ;-) Budemo se bodrile u cekaoni :kiss:
Jako je zanimljivo citati ovako drasticno razlicita iskustva s doktoricom. Zao mi je sto vas dosta ima negativna iskustva.
Sta se tice mene, na prvi dojam sam bila zadovoljna sa doktoricom
vidis kod mene bas sve suprotno... ona predlozila prirodni i klomifene iako sam ja bila vise za zadnju dobitnu kombinaciju (1xGONAL). Ali smo ipak isli na klomifene.. i kad je ispalo da ih je puno predlozila je da dodamo gonale i onda kad je ispalo da ih je bas puno i kad ih je na punkciji vadila bas joj je bilo bed sto me boli, ali niti u jednom trenu nisam imala niti najmanji osjecaj da mene za to krivi. cak se i salila da me nece pustiti s stola dok sama ne pobjegnem,a li je na kraju ipak odustala od punktiranja manjih jer su bili nezgodno i za svaki bi morala ponovno pikati.
A kad sam isla potpisati papire preporucila mi je da sljedeci put napravimo laparaskopiju i da mi "popikaju" folikule tako da ih se ne razvije toliko puno jer ja svaki put jako reagiram (prvi put od samo 10 gonala (u 10 dana) imala 18JS). Pa sam joj rekla da vec imam jedno djete i da mislim sad ponovno uspjeti pa se nasalila da onda kad cu ici na trece :) tako da zaista nije nikako pokazala da vec imam djete i sto ce mi drugo
ja sam zaista odusevljena doktoricom :)
i da jos dodam.. kad sam dosla na pregled nakon klomifena, penjem se na stol i ona pita kako sam? A ja automatski odgovorim: Zasto? I poslije razmisljam kako je zalosno da se iznenadim takvom najobicnijem pitanju.. jednostavno me Alebic naviknuo da nema small talka, pa sam automatski pomislila da nesto nije u redu :(
i da, punkcija boli.. mislim da najvise ovisi o tome koliko ih je i kako su smjesteni.. pa nekog boli vise, nekog manje
mene je npr ova bolila puno puno vise od prve.. cak sam isla citati stare postove da vidim sto sam pisala jer sam mislia da sam u medjuvremenu zaboravila da je bolila, ali nisam.. i tad sam isto pisala da nije bilo strasno.. mozda je sad bolilo vise jer ih je bilo vise nego zadnji put :neznam:
Ali sve se to pretrpi i brzo zaboravi
i slazem se s bubekicom da se izlazemo raznoj boli zbog puno banalnijih razloga
Ja imam doma dvoje djece, ali ok reagirala da sam dosla po trece. Jedino napomenula da sam dosla po curicu posto imam dva sina. Isto mi rekla da cu na pocetku drugog mjeseca u postupak prirodni
Ni meni doktorica nije sjela, a mom mm da ne pricam..On je bio sokiran njenim ponasanjem kad smo nakon punkcije potpisivali one papire jer se usudio pitati sto potpisuje! Meni je dr.A bio puno pristupacniji, salio se i mogla sam pitati sve sto me zanima, nije sam pricao, ali ako pitam sve mi kaze.
Kako razlicita iskustva imamo.
Mm alebic nikako nije sjedao iako je meni bio odlican, a s doktoricom si je kliknuo odmah.
Doktorica je ziheraš, sve mora imati crno na bijelo, sve provjerava..ok, treba , al po meni ona kad sve to tako radi daje dojam da je nesigurna i ja to nemogu prožvakati. Od kad sam krenula kod nje, govori ići ćemo sve kao zadnji put kad sam ostala trudna, i dođe dan kad treba krenuti sa stimulacijom ona pukne da bi klomifene. a ja šok jer smo se dog da cemo ići na gonale jer ja bi još samo ovaj postupak prošla i to je to. znači htjela bi da se i zamrzne embrija da ak sad ne uspije da imam još mogućnosti a ak uspije,išla bi i na treće dijete. uglavnom nebi ni u kojem slučaju ostavljala zamrznute embrije a da nikad ne dođem po njih. I dobro, još malo popričamo i idemo na gonale. Zadnji postupak sam dobila 13 gonala i 19 jajnih stanica. i isto se alebić bojao teže HS , do bete sam 3 puta bila na kontroli kod njega, al sve prošlo ok i ostala trudna.
oprostite na dužim postovima. I nemojte me krivo shvatiti, nije doktorica bezobrazna prema meni, nikad nije ni bila, al mi ne sjeda i gotovo. Još joj znam i brata koji radi kod mene u bolnici, mama joj ležala kod mene na odjelu, draga je i sve to stoji al treba nekad imati i muda ( oprostite na ovom izrazu!!!) u ovakvom poslu.
Ocito nam pasu razlicite stvari.
Meni se kod doktorice bas svidja sto je oprezna i sve 1000 puta provjerava, dok smo od alebica najcesce dobili samo: "ma bit ce to sve super".
I vi koje ste sad kod doktorice, nemojte se uzrujavati zbog ovakvih misljenja o njoj, kako bubekica kaže, svi smo različiti.
Cure.m trebam pomoc i inf.mmostao bez zdravsvenog osiguranja... dal tko imao takvo iskustvo i kako bez toga????? Koliko treba platiti spermogram?????
Mislim u bolnice VV
Dal moze se platiti ako nema MM zdrav.osiguranja
Naravno da može. Ne znam koliko je na VV, ali u Petrovoj je oko 75kn. Pretpostavljam da je i na VV slična cijena.
Znaci moze bez uputnice???? Posto doktor nece dati ni uputnicu zbog toga kaj nema zdravstvenog ni dopunskog???:samo mozemo doci bez svega i platiti i to je to???
Padam s marsa, al kak netko izguvi osnovno zdravstveno osiguranje?
Meni je doktorica bas draga zena. Bila sam kod nje u tri postupka i nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Dok je bio Alebić na VV, par puta sam bila kod njega na folikumetriji, i on je bio ok, ali doktorica mi je bolja. Ali kako je bubekica rekla svi smo različiti i svi različito doživljavamo određene situacije. Ja recimo imam užasno negativna iskustva sa socijalnim ginekolozima, tako da kad sam dosla na VV ostala sam oduševljena i doktorima i sestrama. Iskreno, da nije tako, pitanje da li bi se uopce odlučila na MPO.