ajd dobro da nisi napisala da se podrazumijeva da su vjernice ovce. :mrgreen:
meni to nije logičan protuargument. ateizam - po meni - je jedan prilično uzak pojam. koji ništa ne govori o tome kakav je netko kao čovjek. kao što recimo ni saznanje da je netko vegetarijanaca ne govori ništa o toj osobi. uzmimo recimo hitlera (čudi me da on nije spomenut, jer ga se često proglašava ateistom), koji je bio vegetarijanaca.Citiraj:
ako je u tribini od strane ateista bio potegnut argument da je ateizam po defaultu dobar za čovjeka jer ga oslobađa od crkvenih dogmi, ovo je logičan protuargument. a jeste zaboravili staljina i ostalu ekipu?
to što netko odbija crkvene dogme, ne čini ga ateistom (pa i neke vjernice znaju odbijati neke dogme), ne čini ga boljim čovjekom, ali ga ne čini odmah ni staljinom. na kraju krajeva, takvi diktatori poput staljina i sličnih nisu vjerovali u boga zato jer su bili osviješćeni ateisti tj. bolje reći - humanisti/ljudskopravaši itd. nego zato jer su sebe smatrali bogovima. sasvim jednostavno. njima nisu trebale crkvene dogme, kad su vlastite dogme stvorili. njima je bog bio konkurencija, a ne koncept koji im je bio besmislen i nepotreban. dapače... :mrgreen:
tu dolazimo do toga da je svaka dogma kao takva pogubna. (ili ne dolazimo?)
samo treba biti fer, pa kod ovakvih tvrdnji uvijek vidjeti posljedicu-uzrok, tj. kronološki slijed tvrdnji. za ateizam, tj. društvo bez boga se tvrdi da ne može biti moralno. a to nije istina.Citiraj:
i ateizam, odnosno društvo bez religije - može "na zlo" završiti.