bmaric-ako te to sta tjesi, postoji mogucnost da ces se zbog tih bh kontrakcija brze/lakse otvoriti kad dodjes u termin. Nije pravilo, doduse..
Printable View
bmaric-ako te to sta tjesi, postoji mogucnost da ces se zbog tih bh kontrakcija brze/lakse otvoriti kad dodjes u termin. Nije pravilo, doduse..
Milenche-tako sam si i ja zamislila ostatak dana. Morat cu samo skuhat makarone-bolonjez sam jutros napravila. I gurnut ih 5 min pod tus. Danas ce se samo s vodom oprat da se ne naprezem sapunanjem i meljanjem.
Mene bilo stid reci-ali i ja dosegnem dozu od 800mg.
Nije bas da je Mg bezopasan u prevelikim kolicinama. Ako se narusi kalij-magnezij ravnoteza u tijelu, moze biti posljedica. Kalij je kudikamo opasniji (srce). Od malo vise magnezija se uglavnom samo proklićkaš na wc-u. Ali poanta mu je u opustanju misica.
Milenche ce znati vise
Ja sam trazila predoziranje s Mg i jedino sto sam nasla je da se visak izlucuje bubrezima,a moze izazvati proljev,sto je u mojem slucaju jedan veliki plus i eventualno povracanje...
Uz svu tu silu Mg mene je jucer uhvatio grc u nozi...pa ti budi pametan
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ajme,sad sam dobila poruku da sutra dodem na pregled...
Vec mi je slabo,imam tahikardiju,a i BH su tu negdje u sacekusi,znam ih!!!
Milenche-ja vjerujem da ce ti biti nalaz ok. Mirujes i cuvas se. BH su tebi normalna pojava-imala si ih i u proslim trudnocama i jednostavno si osjetljivija na njih pa ih bolje osjetis. Unutarnje usce ti je bilo zatvoreno na proslom pregledu, a ulozivost vanjskog uopce nije alarmantna za viserotku.
Da, mg nije toliko opasan. Kalij pomaze izbaciti vodu iz tijela pa moze dovesti do zatajenja srca. Mg rjesava grceve i moze dovesti do proljeva. Kad je jedan u deficitu, moze se povecati drugi radi ravnoteze u metabolizmu. Builderske spike ;p
A mislim da su grcevi u nogama kod trudnica mozda povezane i s pritiskanjem zivaca kojekakvih kao i mirovanjem
Uh jesam :starac: danas
Tako se nadam...
Uvijek kazu da ja imam BH jer sam takve građe tijela,nitko mi nije objasnio kakva je to građa...
Ja sam tipicni balkanski tip građe,do struka kost i koza,od struka siroki bokovi i jake noge.
Kruskica...
Spoj makedonsko-talijanskih gena!!!
Ja nit sta pijem nit mi se sta grci ;) za grceve u nogama mi pomaze vjezbanje - ovo drugo kazem zato jer prvih 16-18 tjedana dok mi je bilo muka nisam nista vjezbala i stalno su me budili grcevi u nozi. A za bh kontrakcije, sto reci, osim da sa starijim malim nisam osjetila nista ni nalik trudu dok mi nisu dali drip 10 dana poslije termina :lol:
Al mi zato puno muka u svim trudnocama... prva 4 mjeseca stalno, a preostalih 5 tu i tamo.
Nama gotov kolektivni godisnji, i svi se vratili na posao, a ja doma... i fali mi posao :shock:
QueenBee, odmaraj! I moj mali je cesto takav da ne moze pojmit da mi nije dobro i trazi svakakve budalastine. Al zna i iznenadit briznoscu (al ne tako cesto :lol:).
Milenche, i ja panicarim pred preglede. A opet bude ok. Vibram da sve dobro prodje! Meni u srijedu ujutro pregled.
Meni je dr isto rekao da pijem 2x 375 Mg-a, ali ja ujutro pijem Donat Mg i Elevit, pa sumeci popijem samo navecer i dodjem na otprilile istu dnevnu dozu. Na pocetku su mi se BH bile prorijedile, i u zadnja 2-3 dana sam opet na starom. Nekad bude razmak izmedju dvije sat vremena, a nekad se u sat zaredaju po 4-5 kom.
Porazgovarat cu ja sutra sa svojom gin.
I danas sam si sva vazna - da se malo pohvalim. Dobila sam komplinent da sam mrsava trudnica (unatoc sto sam dobila bar 17 kg i imam 80 i jos nesto kg - vidjet cu sutra tocno koliko) i da mi je sve u stomaku.
A ja se osjecam ka bacva, a hodanje mi je ujutro ok, popodne se mucim i klatim se lijevo-desno, pokusavajuci zabacivati tako noge.
Javim kad dodje do toga. Iako su mene lijecnoci upozorili da bi se mogla zbog konizacije od prije 10 god. nakon sto se otvorim opet zatvoriti i tako produziti porod.
Jedan mi je rekao: "Ajmo reci da normalan porod traje oko 12 sati, a Vi biste radjali 16 sati." Al me utjesi...
Uh evo me opet u horizontali..cure okupane, vecerale smo, ves masina se vrti i sudje oprano.
Ali ja sam mortus. Kad piskim boli me sve dole od mjehura do dlaka. Kad trebam 'zatvorit pipu', jelte, pa stisnut dole da prestane kapat-moram stisnut zube
U trbuhu dole stalni neki pritisak, tezina..tesko je za opisati.
Sad opet lezat sat vremena pa dat svojim hobitima drugu veceru i spremit na spavanje
Jadro-znam da vjezbas :) ti si nas ponos i dika :* pridruzit cu ti se brzo
bmaric-ima trikova za otvaranje :) sve cemo ti reci kad dodjes u termin
Ja mislim da mi sve sebi izgledamo puno gore nego sto zapravo jesmo. Nesto mi gramaticki ne stima tu, ali tipkam pod kontrakcijom..uh huh..
Ja se ne bih sad htjela blamirati, ali maloprije se dizem i idem na wc, boli dole u stomaku uzas, skidam gacone a tamo mokra flekaca velicine pola dlana..ja sad ne znam je li mozda znoj jer sam se presavijala tu na kaucu ili je iscjedak..na ono trece ne zelim misliti. Nisam osjetila kad mi je to iscurilo. Promijenila sam gaćone pa cemo sad vidjet dalje. Ali pritisak i bolovi su stalno prisutni; bas se lose osjecam
Kako mogu biti treci put trudna i ne znat prepoznati sto mi curi??
E sad ne znam jesu li mi noge kratke ili duge, ajmo reci da su proporcionalne duzine u odnosu na ostatak tijela.
Jooooj, ti na +5, a ovi mojih 17 kg (ova brojka je moja procjena) se izgleda rasporedile na bedra i straznjicu.
Jucer sam se sjetila da se nikako nisam pogledala u ogledalo gola. Nisam bila bas gola, samo sam podigla haljini do sisa. I ide glavica, vrat, neki jad od sisa, onda se sve to siri u trbuh, pa jos sire u kukove, malo se suzuje u bedrima, pa od koljena do stopala mrsave nogice... ajme majko!
Ma briga me kako god izgledala, danas sam dobila kompliment (i to od muskog), nek je s bebcom sve ok, a za izgled cu se brinuti kad rodim.
Ja sam sa L imala bh kontrakcije 3 dana... Danu po par komada, bolnih... I to napred! 4 dan krenuli trudovi, pravi od kriza... Dosla otvorena 5 prstiju.
Milenche-lezim..nije vise nista iscurilo. Na oprezu sam u svakom slucaju. Nije mi svejedno. Cure sam stavila u krevet.
Sanja-da ne bi ja tvoju sudbinu dijelila :o
Ne dizem se vise s ovog kauca osim za stavit manju na nonu
Da, bas mi je tesko piskiti..kao da mi komande dole otkazuju. Moram se sva 'uprt' da urin izadje i dole mi kao natuceno, kao da je dva broja vece ili sire, i onda malo boli. Simfiza boli i kosti dole oko pipi isto, sve do guze
Jos malo i tvoje odbrojavanje je gotovo,zadnjih mjesec dana s trecim je i meni bilo tako,prakticno se nisam dizala s kauca osim zbog decki,stariji je tada imao 5,mladi 2,5...
Stariji je roden 36+2, tezak 2650 i dug 49.Treci dan smo isli kuci iz rodilista.Zato se nemoj previse brinuti,odmaraj se do puta u Pulu,a tamo je stolcic na dohvat ruke
Milenche-tvoje riči me uvik u sridu pogode..upravo su mi toliko stare curke-5.5 i skoro 3. Jos manje od tjedan dana i u terminu smo.
Cure su mi zaspale, ja sam istog trena odahnula i zbacila sa sebe oklop stresa i brige. Kod mene se smirilo. Malo tezine u stomaku kad sjednem ili se ustanem. Nista vise ne curi. Bar ne u vecim kolicinama nego inace.
Ali, eto, pitam se sto je to potaklo kontrakcije i grceve..nisam se ja penjala po toboganima niti skakala po trampolinu u igraonici pa se svejedno pocelo sve grciti u stomaku. To mora biti od ovih posljednjih 6 dana sto sam sama s njima, svaki dan pomalo-gore dole po stepenicama, kuhaj, peri, oblaci...i ti to ne kuzis jer sjednes/legnes svakih sat vremena pa ti se ne cini puno. Ali nakupi se. I stres i briga-jesi ih dobro obukao, je li im hladno, hoce pasti s tobogana blahblah..ima tih briga i brigica milion. Starija pocela sepati prije par dana, mladja ima podljev ispod oka-nemam pojma kako jer ko' kobac pazim na njih..i taj oblak straha kud s njih dvije ako me 'potjera rodit'-taj me dotukao.
Sutra muz dolazi s terena pa ima i onaj sindrom otpustanja kocnica: sest dana sam sva cool, sve drzim pod kontrolom i onda se sedmi dan kad on treba doci kuci raspadnem skroz jer ne moram vise biti super mama/domacica.
Ma daaa-cim se opustim, sve bude ok :)
Sad imam slatku brigu trazenja AS. Danas sam nasla neku od 2500kn. Znam da nemamo love za nju, ali sam se folirala po trgovini kao da sam neki bogatas pa ko fol pipkala materijal, natezala remencice..
Onda relaksacija party...
I sebe bih trebala natjerati,sutra u 17 pregled...paranojica pomalo
Don't be..ne vjerujem da ce ti biti puno drugaciji nalaz od proslog. Nema razloga-mirujes fino.
Samo nek se uu drzi cvrsto zatvoreno,beba u gabaritima i bit cu najsretnija na svijetu.
Sutra mora biti sve ok,godisnjica nam je braka!
Idem si navit podsjetnik da ti cestitam!
Jadro moja-muz mi dodje kao trece dijete :D
Zezam se-sutra popustam uzde i ne sekiram se oko prljavih carapa i papira po podu koje svi preskacu. Samo nek ne hodaju musavih usta, prljavih gaca i poderanih koljena i ja sretna.