kemija
ne vidim kako od toga mršaviš
imaš: B komplekse, omega 3 i ananas
to možeš uzeti i bez dodatne kemije u prirodnim izvorima
time zamjenjuješ 1 obrok?
Printable View
kemija
ne vidim kako od toga mršaviš
imaš: B komplekse, omega 3 i ananas
to možeš uzeti i bez dodatne kemije u prirodnim izvorima
time zamjenjuješ 1 obrok?
ne, to se uzima jednu ujutro i jednu navecer (kao kapsule ribljeg ulja npr), a kompatibilne su sa dojenjem, jedino po tome su mislim u prednosti od nekih drugih "pomagaca"
meni nije jasno di onda pomažu baš mršavljenju
sa diureticima treba oprezno jer oduzimaju tijelu kalij
(sveki ih mora uzimati zbog viška vode i jako je upoznata sa nuspojavama)
od diuretika nikakve koristi jer masne naslage ne dira
Sorry šo se ubacujem, al tek razmišljam o montiju (nakupilo se nešto kilica u stimulacijama) i imam jedno pitanje o nescafe-u iz vrećica-stalno imam osjećaj da su prekalorične, a to obožavam piti u kafićima, a nisam nigdje pročitala njihov sastav, da li to moram izbaciti kad krenem s montijem?
unutra ti je šečer, šečerni sirup i sol
nije dopušteno na Montiju
Hvala, uvijek je davalo sitost kao cijeli jedan obrok i ne može biti dobro.
Cure sa drugog foruma su nahvalile te Musteline tabletice i imaju pozitivina iskustva, pa cu probati i ja...a i inace svi njihovu proizvodi (sto li za strije ili kozmetika za bebe) su mi zaista kvalitetni pa valjda nece skoditi da i to probam...u svakom slucaju javim rezultat :-)
A i nastojati cu se drzati montija cim vise...
ne znam za moguće nuspojave jer ne mogu naći ime one druge biljke na hrvatskom
niti su navedene nuspojave na datom linku
placebo efekt nije za zanemariti, to je genijalna stvar
mislis onda da i je riblje ulje placebo?
ne
riblje ulje je dobro, B kompleksi su dobri .. sve je to OK
ali šta od toga ubrzava metabolizam ili utječe na bolje sagorjevanje kalorija ?
to je ono što ne vidim
http://en.wikipedia.org/wiki/Borage
to je ta biljka, ali ja ne govorim dobro engl. pa ako tko bolje zna : koji je njezin ljekoviti učinak?
http://gastrolovka.bloger.hr/post/bo...is/205212.aspx
Citiraj:
Budući da borač ima i ljekovita svojstva, listove borača može se brati prije cvatnje i sušiti ih na hladnom i prozračnom mjestu. Tonici od sušenih listova borača imaju umirujući i osvježavajući hladni efekt i mogu se koristiti protiv vrućica, a kao čajevi protiv visokog krvnog tlaka i za smirenje. Za borač se kaže da podiže duh, tjera melankoliju i daje hrabrost. Potiče znojenje i ima diuretička svojstva. Vrlo je učinkovit kod liječenja problematične kože i osipa, kao i reumatizma i artritisa u obliku tinktura i tonika, ali i kao sirup za čišćenje organizma od toksina ili kod prehlada i infekcija. Nije ga dobro koristiti prečesto ili u prejakim koncentratima, jer sadrži određene spojeve koji djeluju štetno na jetru. Listovi borača sadržavaju malo eteričnih ulja, ali dosta vitamina C, nešto sluzi i karotena, a od minerala dosta kalija.
poanta je da ako i izgubiš koju kilu pomoću tih tableta, to će biti kila od vode, a ne od masti.
Kile sam izgubila željenih -12 i održavala drugu fazu s lakoćom, ALI
Stigli blagdani i s nima cijele 2 natrag. Nije problem u njima, nego u nedostatku volje da ne jedem gluposti. U glavnim obrocima vlada red,al odlutam u međuobrocima u vrlo nedopuštene kombinacije. JOš kod nas južina danima caruje, suhog vremena ni na tragu pa tako nema ni kretanja.
Vjerujem da ću se sabrat i privest montiranju, do tada najbolja opcija je bijeg iz kužine.(ovo ja samu sebe uvjeravam da će se srediti ovo moje lutanje)
najvjerojatnijeCitiraj:
melange prvotno napisa
ali nije zanemariti placebo efekt: ako ti pijenje te tablete pomaže da se držiš dijetalne prehrane ti češ smršaviti
to je dobro
ja bih samo pripazila na unos kalija i raspitala se na šta se treba paziti kad uzimaš diuretike
eno neka žena u 24 je smršavila pun kufer kila, ali joj je trebala čak operacija želudca da se drži dijetalnog plana
sve je u glavi
ja krećem sa meditacijom, najjednostavnijom
u mojoj glavi postoji jaka veza između osječaja i prejedanja
da bih tu vezu prekinula , trebam očistiti misli, trebam stvoriti nove veze
ako to ne napravim, ja ću se uvijek vračati u debelo stanje
moj odnos prema hrani je nezdrav, i bez obzira koliko dobro znala koje su namirnice dobre, zdrave, koje loše .. svo to znanje ne vridi pišljiva boba ako ne primjenjujem to znanje
samo moja podsvijest još me tjera na kolače, na napolitanke i ostala dokazana sr****
danas mi je na meniu: pohani morski pas i karfiol
jučer i prekjučer je bila blitva i orada
tako je i meni...i dijelim savjete okolo, a sama se ne mogu držati onoga što znam i što znam da djeluje...tj. mogu par dana, deset dana, a onda 11 dan (jučer npr.) pojedem svakakva sr***...Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
i ja čekam momenat u svojoj glavi, jedan 'klik' koji će mi reći: opusti se, sve je u redu....
do tada ću se držati montija :saint: koliko god mogu :) ...i da, koristit ću fruktozu, jer je ne koristim puno (samo u kavi, ponekad i u marmeladi na feti integralnog dvopeka) i ne smatram da je veći otrov od običnog šećera, od trajnog mlijeka, od tovljenih pilića i ostalih gadarija koje su nam servirane...
jutros doručak:
integralni krekeri i nemasni jogurt
ručak: bolognese koji ću morati pojesti bez pašte :roll:
večera: ne znam još....bademi ?!
tako sam i jučer krenula pa me ulovio takav napadaj za slatkim....!!
napadaj za slatkim riješi sa sirom
bjelančevine smiruju taj impuls, zato ti Monti preporučuje za desert krišku sira
bolonjez umak ti se slaže sa cvjetačom , jer je ona neutralna okusa ;)
ja ti sa njom kombiniram i pašticadu
i možeš nasuti parmezana na to :mrgreen:
salata za večeru?
naribana jabuka sa orasima i bademima
bademi su super za kožu
kombinacija voća i orasa/badema me drži daleko duže sitom nego samo voće
isto vrijedi i u kombinacijama salate i sjemenki (sezam, suncokret..)
naravno da je sve u glavi.
ja prijavljujem -25 u pola godine. gotovo da sam izgubila sve što sam dobila u zadnjoj trudnoći. ima tu još posla, no glavno je otišlo.
inače, prakticiram montija već puno puno godina no ne rigorozno, samo sam preuzela dosta dobrih navika
no, nisam s njim smršavila
formula je-manje jesti i pojačati kretanje do maximuma koliko uz dvoje djece mogu. pošto nije neko godišnje doba za puno hodanja, nadam se da će u proljeće otići još kojih 5
i, hm, zaradila sam hormonalni poremećaj po putu :/ . nadam se da će se i to ustabiliti
ja jesam mršavila kad bi se pridržavala prve faze
samo bi im uvjek nešto falilo
sad znam da mi treba puno više sirovog voća i povrća
bar 50% svih obroka, da se osjetim punom energije
svi smo različiti, treba samo naći šta ti odgovara
wow!Citiraj:
ivy prvotno napisa
svaka cast!! :naklon:
ma ja sam ti visoka, pa ti to baš i nije tak puno. mislim ljudi mi ne govore wow kak si se smršavila- kad me vide :roll: :mrgreen:
MGrubi, hvala :naklon: za ideju...
što se prve faze tiče, meni isto odgovara puno voća i povrća, ali brate mili, nisam sita ako ne pojedem dosta mesa, ribe ili općenito proteina, za ručak....budem gladna odmah...
kritični moment mi je popodne i večer...tada je najbolje da nemam ništa doma...mislim, mogu dva dana jesti šunku, sir i kisele krastavce, ali treći dan mi već na uši izlaze, a ugljikohidrate ne smijem navečer!...salata? nemam tu naviku, a izgleda da ću je morati stvoriti....ali vjerojatno tu ne ide salata od fažola....naravno....
i jaja su mi dobra opcija za navečer...
jooooj...samo da izdržim....imam još 3 mjeseca do poroda, a ja već 11 kg viška, shit...
možeš ugh za večeru, ali ako nisi tokom dana ih jela jer si npra imala voćni doručak
ja ti te salate obavezno jedem sa kriškom kruha, jer iako sam salato-terminator, same ih ne mogu jesti
i ako te uhvati (ovo je iz neke druge knjige) želja za pomfriom ili mladim pečenim kumpirima .. slobodno ih ispeci
ALI ih pojedi uz veliku porciju salate ili kupusa
vlakna će smanjiti ukupni GI jela ;)
Citiraj:
ivy prvotno napisa
Ih tebe!!! :naklon: Svaka čast majke mi!!!! Čuj visoka: pa i ja sam prilično visoka (183 cm) i krupna sam sama od sebe (cipele 43), ali 25 kg je 25 kg!!! Vidi se to pravo. Još u 6 mjeseci wowww. Divim ti se definitivno.
Ja sam danas pojela za doručak jednu šnitu crnog integralnog kruha i jednu čašicu kafe sa aparata (bila sam u zurbi pa nisam stiglu kući doručkovati inače bi to bila divka s mlijekom).
Užina mi je bila jedna jabuka, čaj od vrkute.
Ručala sam piletinu sa žara sa dosta kupus salate i jedna espresso.
Od jutros sam popila cca jedna litar vode.
bravo cure.
meni je najteze natjerati se piti vode. ustvari kad malo bolje razmislim, jako malo i pijem.
A osim slatkog (sad sam napravila montijevu cokoladnu tortu - eno hladi se za sutra ), jako jako volim mlijeko. E njega bi mogla litru na dan popiti.
Nocnih obroka se manim, ali moram priznati da znam cugnuti onako hladno mlijeko iz frizidera :oops:
da li mozda znas koji je proizvodjac Ivy, ja sam jucer sve pretrazila...ali takve nisam nasla.Citiraj:
ivy prvotno napisa
Bilo je 85% i 70% ali sa secerom ne sa fruktozom. Na koncu sam kupila duplo skuplju :/
mgrubi, kako ti stojiš s kilama sad?
ivy :naklon: za -25
finu čoksu sam našla po nekih 8-9 kuna i u muelleru (sa komadićima naranče)
tu sam, samo da se pozdravimo :*
evo ja smazala 2 pecena batka i zdjelu salate!
mljac!
zbjegavaj tu sa fruktozom, fruktoza ti povisuje loš kolesterol u krvi i opterečuje jetruCitiraj:
BP prvotno napisa
kakao u običnoj (sa običnim šečerom) čoksi snižava ukupan GI crne čokse ;)
O, ivy, pa nista se ne hvalis, tj. zadnje sam cula -18! :)
n..nemam sse sssnage hhhvalitiiCitiraj:
Kaae prvotno napisa
:mrgreen:
:lol:Citiraj:
ivy prvotno napisa
ivy svaka čast. 25 kila je jedna mala osoba....:-)
mgrubi, evo, večerala ja jabuku sa bademima i bilo je ok, čak su mi bademi malo smetali pred kraj :-)
ona fora sa sirom iza obroka je odlična, zaista je pomogla...danas :/ ...
ovakvih dana mi se čini da ću ja to ko iz šale.... :)
btw, ja sam nekidan kupila u metrou tamnu čokoladu sa 72% kakaa, i to kilo (ima onako velike kocke) za 63 kn...!
pozz svim monticama!!!
Evo i mene opet(cilj 5 kg)
doručak voće
ručak blitva i kuhana jaja
večera..možda neki jogić i voće
Ivy čestitke naa -25
evo i mene opet :oops: po drugi put.
sad moram zaozbiljno.
prije 9 god sam s montijem skinula 10 kg za 5 tj. ne znam kak tak brzo al išlo je i nisam bila gladna, a sve zbog kičme koja me prikovala tjedan dana u krevet.
sad je opet ista priča, pretpostavljam da je opet kičma u pitanju, jel sam neki dan završila na hitnoj zbog boli u prsima i nemogućnosti disanja. srce je ok, onda su valjda opet kile pritisnule živac.
izgleda da je kod mene kritična masa 80kg kad tijelo više ne može :mrgreen:!
đus sviježi-kasno sam se probudila pa ne mogu odmah jesti
zapečeno meso sa sirom, karfiol na salatu
jogurt i sir svježi
i jedno pitanjce ako se nekom da na brzinu odgovorit.
znam da je ostatak dana imao veze s tim što se doručkuje, pak može brzinski podsjetnik
ja jučer za ručak papaline+blitva!
Citiraj:
Suzizana prvotno napisa
ostatak dana (večera) ima veze sa tim što se ruča....ako si jela ugljikohidrate za ručak, onda proteine za večeru, a ako si jela proteine za ručak, onda je bolje ostati navečer na proteinima (isto kao za ručak), samo u manjoj količini....mislim da tako govori knjiga....i naravno, puno povrća....(i za ručak se najedi povrća)...
međuobrok grizkaj bademe ili orahe, suhe marelice, a onda večera...
ugljikohidrate ne za večeru....nego samo za doručak....proteine tek ponekad za doručak....
tnx mamal, znači tak, znam da je bila neka caka
sutra:
đus svježi
voće ujutro
ručak kelj na lešo s karfiolom i faširanac bez kruha pureći
večera mogla bi kompot (nije baš da su proteini kao za ručak) :mrgreen:
- 2 kg!! :D
moj doprinos temi
bila na montignacu malo manje od tri mjeseca i izgubila oko 12 kg :D
ostala trudna, jela i ležala i gotovo sve vratila, nakon toga missed ab :(
sad sam ponovno na režimu, od jutros :mrgreen:
primjer:
d - integralni s dijetalnom marmeladom bez šećera
međuobrok - jabuka
ručak - kuhano miješano povrće s malo feta sira
međ - jabuka
večera - posni s tunjevinom ili piletinom (ja volim onu dimljenu deluxe šunku)
ponekad malo zbrljam, sli svi to činimo :lol:
za utažit glad u ponoć (kao što mene hvala obavezno tada) super je jogurt ili čaša mlijeka ili žlica posnog - kao da ste pojeli cijeli obrok! Neki preporučuju i komad mesa tik prije spavanja, ali ja ne mogu