to je paprikaš bez mesa?
Printable View
to je paprikaš bez mesa?
Da, samo povrće i noklice...
Inana, ja nikad ne stavljam prezle u faširance. Uvijek uzmem mekani dio kruha, namočim vodom da omekša, ocijedim dobro vodu rukama i izmrvim u smjesu. Bude super mekano, a kruh se ne osjeti.
Danas- zapeceni grah s domacim kobasicama (mislim da to zovu grafce-tafce?)
Mi smo danas imali krem juhu od brokule, bulgur s povrćem i pureće odreske. Trenutačno su na repertoaru fritule.
lungić u saftu od češnjaka, krumpir i brokula kuhani, crveno zelje na salatu
mimi 25Citiraj:
Danas- zapeceni grah s domacim kobasicama (mislim da to zovu grafce-tafce?)
Gravče na tavče :-), fino je to, jednom sam radila za MM-aAh divim se vama koje imate tjedne jelovnike, ja sad razbijam glavu što ću sutra i tako bih rado sutra preskočila :mrgreen:
Juhica
Evo mogla bi i ja grah, ali ja ću onaj gnječeni sa krumpirom ispada kao pire
iiii.... ne znam još, ipak ću valjda sutra odlučiti
ja imam tjedne jelonike jer zivim na brdascu pa mi se ne da sjedati u auto svaki puta kada mi zafali, ne znam, vrecica vanilin secera...
cak mi se cesto ne da niti po kruh pa ga doma zamjesim..
nije to daleko, spustimo se pjeske za 5-10 min, ali onda treba tako natrpan prtiti do doma + kolica.
osim toga, ne volimo ici u ducan, pa to onda obavimo jednom tjedno...a to se pokazalo i kap racionalna odluka za kucni budzet.
da imam ducan u kvartu, vjerojatni bih i ja planirala dan za danom..:-)
Danas losos, kuhani krumpir, brokula i sos hollandaise, ako nam ga se bude dalo raditi.
Za desert ništa, jer idemo na rođendan. :)
danas svekrva kuha :))
pa i ja, ali uvijak stavim unutra onak malo, ali ih iz vana natapkam, onak utisnem u prezle da budu izvana onak fini malo hrskavi, on tak obožava, a bogme i ja, ali ovak mi sfalilo, i ja si mislim, pa kaj ima veze, budem malo griza šiknula, pa za probu...otrovali se nebudemo. tak da je, i ja stavim meki dio kruha, ali ako je malo premeko, malčice prezla dodam...ali od sada bum ovak kad nam se dopalo.
mi danas imamo juhicu, šnicleke u umaku od šampinjona i punjene šampinjone sa šunkicom i sirekom- jedva čekam ručak!ah da, i zelenu salatu...nedostatak inspiracije...
juhica sa povrćem, pečeno pile s pekarskim krumpirom, zelje salata, kokos kocke
danas kuhamo teleći gulaš za dva dana + zamrzavanje (dakle ogromna šerpetina-bili u BiH i kupili 2,5 kg teletine za 100 kn-ludilo)
u sri roštilj jer kažu da će biti lijepo vrijeme , pa da iskoristimo, ostat će i za čet
pet-ribica neka
što se tiče kvartovskog dućana i planiranje tjednog menija-ja imam konzum u zgradi, a svejedno planiram tjedno, jer dolazim kasno s posla i još da nemam planirano-kupljeno-započet ručak ne znam kad bi jeli.Ovako u jutro prije posla ispaniram meso, pripremim ono što se može pripremiti, mm započne , a ja dovršim ili dovršim sama kad dođem. al stvarno nemam vremena , a ni volje ići s posla još u kupovinu za ručak. zato tjedno planiranje.
pohani pileći bataci
grašak i mrkvica
riža
zelena salata
kolači još ostatak od BINGA, medena pita i kukiji
Odledila sarmu :-)
Danas je bio špinat+pire+ćevapi (tko je htio meso), a za sutra špek fileki+ tjestenina+zelena salata. Imam tri muška koji mogu dobro potegnuti... :mrgreen: Čak i ovi mali kad dospiju u fazu "ja jedem" uredno umlate porcije za odraslu osobu, pogotovo kad su se sad preko praznika navikli malo više jesti.
Okvirni jelovnik za ostatak tjedna sadrži kelj i poriluk. Bit će variva, a kad nam dojadi, možda ispečem quiche lorraine od poriluka. Ako mi se ne bude dalo mijesiti, sfrkat ću gris štrudlu s istim, pa opet dobro.
Nabavila sam i slatku repu, pa ću napraviti varivo i od toga. Od mesa - što manje. Kad je varivo, obično napravim i meso, ali ako su pite i štrudle - ni ne trudim se oko mesa jer to je kompletan obrok, pogotovo ako ima juhu za uvertiru.
Jučer: onaj složenac od kelja (Peterlin) zapečen u pećnici i stvarno je mm njami
Danas: pečeno pile u pećniici, prilog: krumpir ili mlinci, zelje salata
Danas pire krumpir i ćufte, matovilac salata
ja danas čistim frižider
ima 3 batka i grašak s mrkvicom od jučer, malo pečene janjetine od subote i 1 sarma
pa tko što dohvati
danas krem juha od brokule i quiche sa porilukom
sutra grasak i piletina
preoksutra leca i jecam i kupus salata
cetvrtak mozda odledim saramu ili pasticadu
petak plava riba i blitva
subota fasiranci i kelj (mama ce mi biti tu pa cu je zamolit da napravi)
varivo (mahune, brokule, cvjetača, krumpir, mrkvica) i kobasice
ja isto cistim frizider i frizer pa je ovaj tjedan ovako:
pon: ostaci tortilja od jucer, domaci siroki rezanci sa umakom od spinata (uhvatilo me pravljenje tjestenine, a i starijem je to super fora jer dok se tjestenina susi, to je idealno gnijezdo za dinosaure :mrgreen:)
uto: zapecena palenta sa gljivama, kupus salata
sri: grah sa krpicama od ruzmarina (od Ane U), cikla, ukiseljene lucice
cet: piletina na kineski i rizini rezanci
pet: rizoto sa plodovima mora, zelena salata
sub: pecena piletina i krumpiri, kupus salata
ned: patka s mlincima, cikla
tjedan iza isto praznim skrinju, granulo je malo sunca pa je vrijeme za ciscenje...
varivo od kelja
sutra vjerojatno boljonez, jer moram nešto skuhati večeras za sutra
Grah i slatko zelje
ja ću sarmu ;-)
danas-juha od mrkve i leče i pogačice od krumpira
utorak- svinjsko pečenje u marinadi od senfa i timijana i lešo povrće
srijeda- caneloni od blitve i kravljeg sira
četvrtak- pureće šnicle sa origanom i limunom i kelj na lešo
petak-krpice sa zeljem, malo pečene piletine
Danas: minestrone juha, hamburgeri od puretine i kupus-paradajz.
Sutra: opet neka juha, karfiol s vrhnjem i fileti od tune.
minestrone od mahunarki + tortelini + zelena salata
Danas je na repertoaru nezdravi ručak: homemade cheeseburgeri, pomfrit i zelena salata :oops: Gušti su gušti...
juhica od povrća,pohana pileća krilca,povrće na maslacu,riža i zelena salata..
juha od povrća,piletina na saft sa žgancima i zelena salata!
povrćna juha, srnetina na lovački, šufnudle, salata nekoliko
dolaze nam gosti izdaleka, pa zato...
inače bi kod nas ovo bio ručak u tri dana kuhan...
A rezanci s makom?
ima još kolača od binga
odoh izvaditi iz zamrzivača, dobro si me podsjetila
U nas je danas kuhani kaul i hrenovke.
Špinat, pire krumpir i jaja na oko