Tibi,dolaze tvoji dani, sretno:heart:
Printable View
Tibi,dolaze tvoji dani, sretno:heart:
Ja sam jučer pokupila sve nalaze koji su došlii koje trebam u pon. nositi u petrovu. Svi su nalazi uredni urin sterilan, ogtt ok, zgrušavanje ok, jedino sam još uvijek malo slabokrvna tj. sve vrijednosti su mi na donjoj granici, ali pijem željezo pa će valjda i to nadoći. Drago mi je da nemam nekih bakterija i sl. Jedva ćekam ponedjeljak da vidim svog bambina ako uspijem užicati skikicu od doc. K. jer monitor im stoji tako da nema šanse da vidiš nešto.! U stvari nadam se da će raditi uzv, ja sam navikla da moja dr. to radi svaki put pa taman joj dolazio svaki drugi dan, dok vidim da dosta njih to radi onoliko puta koliko im hzzo plati!
Samo kratko da se javim.Bila sam na kontroli,ctg super,kolicina plodne vode na donjoj granici,nista zabrnjavajuce -rece doktorka.Ako u medjuvremenu bembo ne krene,kontrola u petak,termin mi je 5.09.
osijek super sta su svi nalazi dobri. :-)
choco eto vidis da je sve super. kako neki doktori znaju prestrasit bez potrebe. eto, jos malo i bembo stize.ako stignes javi nam kad krene. :*
Evo djevojke, ja se svaki dan uredno spojim na rodu i pratim vas, vaše nade i nastojanja da se dječica iznesu najbolje moguće.
Ja sam poslje svog perioda bjesomučnog tugovanja, ležanja u krevetu, napokon digla glavu i kao krenula dalje. Još uvijek imam vrtoglavice (i dalje dosta krvarim evo ide 19 dan), pa sam još na bolovanju. I dalje na mahove mada ne svaki dan, imam napadaje plakanja,u grlu napravi klik i ne mogu se suzdržati, i dalje imam naviku odlaženja na stranice rode i nekih portala vezano za trudnoću i porode. Ako mogu reći, to je "samo" to. Za sada pijem samo plivitb za živce. Razmišljam da nastavim sa pregnatalom koji ima i željeza i folne kiseline, možda bi trebalo već sad razmišljati o novoj trudnoći i pripremati tijelo iduće mjesece za to. Namjeravam čakati još 4 mjeseca, sve zajedno 5 mjeseci. Svjesna sam da trebam dosta raditi na sebi da bi se pripremila na novi napor trudnoće.Jedva čekam da taj period prođe. Osim toga čisto sumnjam da ćemo imati sreće kao zadnji put i da ćemo uspjeti iz prvog pokušaja...
Ali svijesna sam i toga da čovjek snuje, a bog određuje. Još nisam dobila nalaze od djeteta i ko zna šta ću sve morati proći...
Djevojke držte se...
choco pa to je slijedeći tjedan :-D jupiiiii
osijek meni je željezo bilo uvijek oko 2, vjerovatno od obilnih M, kad bih ostala trudna za par tjedana bi skočilo do normalne razine
optimistična to će stanje još potrajati neko vrijeme, meni se čini da mi je prvih par tjedana bilo bolje jer sam bila okrenuta fizičkom oporavku, a nakon toga sam pucala po šavovima; vrijeme nosi svoje , drži se, uzimaj vitamine i dalje i planiraj budućnost :love2:
pusa svima i uživajte u zadnjim danima ljeta, kažu da nam sutra dolazi jesen ....
Mandy :kiss: sto se sjetis i nas ! Hajde da ipak propustis Tibi , neka prva ona prijavi plus, a ti mozes odmah sutradan ;) sljedeci mjesec neka bude vas!!!
choco ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba za najljepsi susret :)
Pozdrav drage moje! Citam vas skoro svaki dan i navijam za drage nase trudnice kao i za one koje to pokusavaju ponovno biti. Samo sto sam lijena pisat, eto, iskreno priznajem...
Optimisticna nadam se da si ovdje nasla barem malenu utjehu kao sto sam ti obecala da budes. Citam kako kazes da jos uvijek iz navike pregledavas pdf-e vezane za trudnocu i mogu se tocno sjetiti tog osjecaja kao da da na sekund "zaboravis" pa citas o porodima, veselis se zajedno s ostalim trudnocama...znam kako je to...
Jos vise mi je poznat osjecaj zelje za ponovnom trudnocom, zelja toliko jaka da boli. Potrebe da u tebi opet kuca malo srce. Sjecam se toga jako dobro... Al ne smijes zurit, moras dopustiti tijelu da se oporavi a najbitnije je da se ti oporavis, jer sad si u fazi, koliko god to ruzno zvuci al istina je, da zelis nadomjestit gubitak. A s tim stavom ne smijes na drugu trudnocu, moras svog malog andela smjestit u svoje srce, u jedan poseban kutak i pustiti ga da tamo zivi i napraviti mjesta za novu bebu.
Meni je bio uzasno tesko sa svakom mengom koju sam dobila, svaki mjesec sam radila test i svaki minus me jos vise lomio. Samo zato jer sam zurila, jer sam ocajnicki zeljela drugu priliku. Tek kad sam se smirila, malo sagledala situaciju, pomirila se sa svime sta se dogodilo, prihvatila da mog andela vise nema, tad sam zatrudnila, skoro pa slucajno, taj mjesec nismo ni pratili O.
Zelim i tebi jedan veliki plusic al prvo odzaluj, jer bez toga je tesko krenut naprijed...
Kao sto sam ti vec rekla, sve smo tu uz tebe, a ako trebas s nekim popricat 1 na 1 slobodno mi se javi.
A ja sam sad u fazi svih pretraga nebi li se otkrio uzrok spontanog, cervikalni su uredni, koliko mi je to drago toliko i nije jer nesto je sigurno bilo a nadam se da to "nesto" nece bit na papa testu... Jer nekako bi rade klamidiju pa da popijem antibiotik nego promjene na papi...toga se grozim....Al eto, necu znat prije 15.9. onda ce svi nalazi napokon biti gotovi.
I koliko god zvuci blesavo, nadam se da ce se neka bakterija negdje otkrit samo zato da imam koga okrivit, ako svi nalazi budu uredni necu nikad saznat uzrok...
Psihicki sam...hm...ne znam ni sama, sjecam se kako sam muzu, kad sam pocela krvarit, rekla da cu umrijet od tuge ako opet izgubim bebu, pa eto ziva sam i ok sam. Neki dan smo bili na djecjem rodendanu i ubile me u pojam trudnice i mali bebolinci. Iako sam se naigrala s klincima i svacije djete sam nosala i stvarno me to veselilo, opet mi je cijelo vrijeme bio neki grc u zelucu...Ma ne znam, sva sam neka..cudna...Promjenilo me to sve skroz. I ojacalo me ali je istovremeno jedan dio mene umro.
Eto, tjednima ne pisem a onda ne znam stat :)
Saljem pusu svim malim bebolincima koji trebaju doci, koji su dosli kao i onima koji su nam jos u snovima. Naravno i svima vama po jedna!
koksy meni nisu našli uzrok spontanih, a treći put bilo je sve u redu. Ležala sam cijelu trudnoću i na kraju i prenijela. Možda je uzrok bila samo tuga i trebalo je vremena da se tijelo oporavi, kao što i ti pišeš. Samo strpljena i bit će beba.
Navijam za svaku novu bebu na ovoj temi, svaki dan se veselim sa svima vama. A uskoro će veeelika čestitanja.
Pozdrav sa hladnog , burnog i kišnog primorja.
hej, curke! samo da vam se javim, mi smo još u komadu!
bili smo jutros na kontroli, sve je super! bebuška se priprema, sve se dolje priprema, i kako se čini mogle bi dočekati termin! :zaljubljen:
danas mi je doktor rekao: probati ćemo vaginalno, ali na prvi znak da ne ide, odmah ideš na carski! ma reko: doktore nema frke!
optimistična :love2:
koksy je sve tako lijepo opisala, da nemam baš što puno za dodati!
daj sebi, svom tijelu, i svojoj duši da se oporavi! treba tugovati, treba vremena da stvari počnu dobivati novu dimenziju!
piši nam ovdje kao god osjetiš potrebu! sve je to još jako friško, ali ona stara izjava : vrijeme liječi rane, je jako istinita! ne znači da će se s vremenom izbrisati vaš gubitak, neće nikada, ali s vremenom ćeš biti psihički jača i racionalnije moći sagledati sve!
ja bi još na ovu rečenicu : čovjek snuje, Bog određuje,
dodala : Bog nikada u srce ne stavlja želje koje ne može ispuniti... :heart:
osijek, super za nalaze!
choco, još malo! :-D
danas me baš nekako boli glava, ali ona tupa bol, kad i da nisam trudna ne bi ništa popila za to! idem se malo leći, možda bude bolje!
svima veeeeeeeeelika pusa!
i svim malim bebama, onima vani, onima u trbuščiću, i onima koji su još u planovima šaljem veliki :kiss:
bzara onda kako stvari stoje, jos cemo se nacekat da nam stigne nia. samo da ti se ne dogodi isto sta i rozi sa špirom pa da preneses koji dan. vec je svi ode toliko cekamo, mozda cura odluci da nas malo duze drzi u napetosti. bitno da je pregled prosa dobro i da je cura dobro. :zaljubljen:
choco jos koji dan, saljem ti puno ~~~~~~~~~~~ za najlipsi susret! :*
koksy :*
tibi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pocetak bockanja i naravno da sve bude kako triba! :*
kod nas kisa pada, i mogu vam rec da je meni super doslo ovo zahladenje malo. bar sam se naspavala ova dva dana. odma lakse funkcioniram. jutros sam bila radit OGTT i bio mi je secer malo povisen. na taste 4.3 , a nakon dvi ure kad sam popila glukozu 7.0. ujutro idem opet, al radit ce mi GUK-profil i HBA1C.samo se nadam se da ce to biti koliko toliko u granicama normale, da ne moram u bolnicu. u sridu nam je pregled kod ginekologa. uff, jedva cekam da dode taj pregled....
choco i bzara još malo i vi ste sa svojim bebicama u zagrljaju :zaljubljen: i onda za koji dan vam se pridružuje bambus. Ajme predivno da smo i to dočekale!
mislim stalno na vas i želim vam najljepši susret ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
bambus za srijedu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i choco za petak (ako prije ne krene) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, obavezno nam javite
osijek super za uredne nalaze
optimistična :love2:
ja sam jučer krenula sa bockanjem 8-)
puse svima :kiss:
joooj jos malo pa ce topic biti pun bebica :heart:
Drage moje, sretno vam bilo :*
Opet je došlo veselje na ovaj forum :-D
tako me vesele vaše bebice koje će nam brzo stići :heart:
Tibi jedva čekam ćuti nove vijesti, držim ti fige da sve prođe super, ma sigurna sam da hoće :love2:
Optimistična nadam se da ćeš se što prije oporaviti, samo razmišljanje o novoj trudnoći je velik pomak naprijed, treba imati hrabrosti i strpljenja i vjere :heart:
Koksy :love2:
Tibi, super za bockanje! obavezno nas izvještavaj o svemu! :love:
moram malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam uskoro objaviš jednu veliku lijepu betu!
bambus jesi možda jela što slatko dan prije? meni su rekli u Petrovoj da dan prije OGTT ne jedem ništa slatko od ručka na dalje!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnje pretrage!
Marsupilami, Višnjica :kiss:
svima velike puse!
kod nas je isto sada počela kiša! meni je ovaj pad temperature super! jučer mi je bilo divno! sunce, a nisu one grozne vrućine!
bzara nisam jela nista slatko, jer mi je zadnji put kad sam bila radit ogtt secer bio 8.5 tako da pazim cilo vrime sta-kako- i koliko jedem.
Pozdrav svima!
Ja sam i dalje u krepanom stanu.Uz sve to dobila sam i M,uopće me ne veseli,bilo bi mi lijepo i bez nje :). Nenaspavana sam,Karlo prošli tjedan jede kao novorođenče,nije htio spavati po danu,po noći isprekidano,ne znam je li su zubi ili što bude...ali mrtva sam.Samo mi se spava....Evo pijem 2 kavu danas da ne zaspim sjedeći,on se malo zabavlja sa igračkama,Ema spava...a sad ju moram dić i dat djetetu ručak...Možda sam nemajka,ali veselim se 1.9.-mala ide u vrtić.
Bila sam malo sjetna ovih dana,26.08. nesuđena moja beba slavila bi 1. rođendan...Makar onda ne bi bilo Karla i sve sad ima neki svoj smisao,ali ne može čovjek da ne pomisli...
tibi držim ti najveće fige na svijetu za uspješni postupak!!
višnja lijepo da se opet javljaš
bzara...jedva čekam vidjeti tvoju malenu,mogu misliti kako ti tek očekuješ!Jel sve spremno?
Sandra :love2:
draga, nisi ti nemajka, ti si divna mama! :heart: mislim da svi imaju takve dane kad je mala bebica tu, a još imaš jedno dijete kod kuće!
mislim da će nam svima proći kroz glavu kolika bi naša dječica bila! ja vjerujem da postoje duše, i mislim da ona bebica koju si izgubila vratila ti se u Karlu! ja sam uvjerena da je moja Zara ponovno došla nama i da će nam se za koji dan roditi!
ima jedna predivna priča o tome negdje sam ju baš na Rodi čitala! :heart:
sve nam je spremno, samo čekamo našu mišicu da odluči kad je spremna! samo neka ona još bude unutra ako joj je lijepo! :zaljubljen:
bambus onda šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnje pretrage! sigurna sam da će nalazi biti odlični!
svima puse!!!
Tibi...nemam pojma što bi ti napisala, kako mi je toplo oko srca da pomalo privodimo terminu Niu i dečke od Choco i Bambus, a skoro če se i Osijek upisat u klub odbrojavalica, tako sam uzbuđena da ćemo cijelu zimu bodriti i do termina dovesti i tvoju trudnoču! :heart:
Višnjice :* ima li kod tebe kakvih novosti? Mi dolazimo u Zg za mjesec dana pa ćemo na kofi!
Cure mi vam šaljemo jedan sjedačko-puzačko-stajački poljubac! :mrgreen:
Prebrzo mi raste, ne mogu vjerovat da se več uspinje na nogice, sjedi, puže, a zaklela bi se da i govori ma-ma ;-)
Brišem jer radim zimnicu dok dečkec spava. Volim vas sve puno, i jedva čekam Niu!!! :heart:
Rozice, Špiro je tako veliki već! :zaljubljen:
imam osjećaj kao da smo još jučer čekali kad će se on roditi a on je već tako veliki!
ljubi mi ga puno, puno!
nisi mi odgovorila, gdje je točno vaše imanje?
Cureisam čitala jučer i prekjučer i odjednm brdo toga, vidi se da se počelo opet nešto dešavati.
Evo mi smo upravo stgli iz zagreba iz petrove, kaže doc.K da je sve u redu pregledao me nije radio uzv.Slušali smo srce kuca 149 otkucaja u minuti i izmamilo mi je osmjeh na lice. Iduča kontrola za 4 tj. u zg. odmah sam se dolje naručila za uzv prije pregleda, nisam ni znala da to ide tako kod njih. Dobila sam 3 kg sve skupa do sada. Uglavnom sve je u redu i valjda će i ostati tako. Rekao mi je da se mogu umjereno kretati da nije on samo baš za ležanje i da se treba malo i kretati ne raditi fizikalije i naprezati se,ali ipak umjereno kretati se.
Eto kod svoje doktorice idem za 2 tj. pa ću opet jedva čekati da vidim bebicu na uzv! A onda će nam rećii dali nam stiže curica ili dečko i ako tako sam se navikla na pomisao i jednog i drugog tako da što god mi kaže bit će mi jednako drago!
Tibi držimo fige da bockanje što prije prođe i iščekivanje bete i da se čim prije radujemo tvome plusiću!
bzara sitno brojiš, proletilomi je sve to!
Roza Špiro je već veliki dečko, ne mogu vjerovati, ja sam se priključila na ovaj pdf jer me privuklo ono ludilo oko odbrojavanja do dolaska Špire i nestrpljivosti neizvjesnost dok nije napokon stigao. A sada će još malo trćati!
Sve ostale cure pusa! Jedva čekam naše bebice koje uskoro dolaze,one koje će tek krenuti i one koje su tek u planu!
Uf vrijeme leti
Evo samo da vidite dvije nove fotkice, malo da se pohvalim :)
http://public.fotki.com/RozaGroza/piro/spiro-stoji.html
http://public.fotki.com/RozaGroza/pi...ric.html#media
osijek odlične vijesti! :klap:
kako lijepo kuca to malo srčeko! za čas će proći tih 2 tj. pa ćeš moći vidjeti svoju mrvicu i na UZV! :zaljubljen:
odlično da se možeš malo kretati, pa to bebici će samo pomoći! lagane šetnjice, pa malo sjedneš na klupicu! trebaš vidjeti mene i Koka, sva sreća pa on stalno ima nešto novo za istražiti ili neku travku mora zapiškiti! ali on mi dobro dođe, kad sam bez njega ja zaprašim i zaboravim na trbuh, onda me samo odjednom presječe dolje! kao mali podsjetnik!
pusa svima!
ajme Roza Špiro je :zaljubljen:
totalno sam se rastopila na ove slikice! baš ste veliki već! ma predivni ste!
ak si ti, onda sam i ja nemajka...:lol:
E. će od 6.9 u vrtić...teško mi je doma s njom, treba joj akcije, a ja baš i nisam za nešto...igramo se na krevetu, ali bi onda onda u svoju sobu na pod, pa u šator, a ja ak se spustim,nemogu se dići...
inače danas slavimo 4. rođendan! :-D
Roza budeš vidjela kak će to i tebi brzo doći!
bambus ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled danas
osijek super za tvoj pregled! ja si nekak mislim da ti je curka i ovaj put u pitanju!
Tibi bravo za pikanje!
bzara i choco ~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe ok i da nam se ubrzo pohvalite sa štrucicama! :-)
višnja ~~~~~~~~~~~~ da se i tebi ubrzo poslože kockice!
ja u ponedjeljak imam pregled pa ćemo vidjeti na ćemu smo! od zadnjeg pregleda sam imala gadnu prehladu pa me sad još uvijek drži alergija na ambroziju tako da non-stop imam puni nos, kihanje, kašljanje...
zadnja cimerica u bolnici se počela otvarati nakon gadnog kašlja pa sad malo strepim kaj će mi reći...
pad temperature - pravo olakšanje!!!!!
a sad si idem kuhati Koch od riže...jede mi se već preko mjesec dana, ali nitko da mi napravi, pa idem onda sama! 8-)
:* svima
Roza Špiro nam je pravi ljepotan i to veliki još malo pa će cure ganjati!
Bzara iako imam ne samo dozvolu za kretanje ipak nisam baš sigurna da ću sada početi šetati. Sada se polako približava vrijeme kada sam zadnji put rodila i nekako me strah, bolje ću preskoćiti te šetnje tamo dok ne uđemo u 7 mj. trudnoće,za svaki slučaj!
višnja drago mi je da si opet tu sa nama!
optimistična samo polako naprijed, čim se budeš pomirila sa ćinjenicom da ti i tm više nikada nećete biti one osobe koje ste bili prije vaše tragedije i kada prihvatiš činjenicu da će nova beba biti nova, a ne ona koju si izgubila, onda ćeš biti spremna za novi pokušaj. Iako vjeruj mi da nova trudnoća jako puno pomaže da ti daje jedan novi poticaj za dalje ipak i u njoj ima i strahova, ali čovjek se nada najboljem i mora se veseliti nećemu.
Nadam se da nisam zvučala bezosječajno, ali tako sam ja to doživjela i to ti je surova istina.
Bit ćeš ti dobro samo glavu gore, pusti tijelo neka se malo odmori i onda u nove pobjede!
Roza Špiro nam je pravi ljepotan i to veliki još malo pa će cure ganjati!
Bzara iako imam ne samo dozvolu za kretanje ipak nisam baš sigurna da ću sada početi šetati. Sada se polako približava vrijeme kada sam zadnji put rodila i nekako me strah, bolje ću preskoćiti te šetnje tamo dok ne uđemo u 7 mj. trudnoće,za svaki slučaj!
višnja drago mi je da si opet tu sa nama!
optimistična samo polako naprijed, čim se budeš pomirila sa ćinjenicom da ti i tm više nikada nećete biti one osobe koje ste bili prije vaše tragedije i kada prihvatiš činjenicu da će nova beba biti nova, a ne ona koju si izgubila, onda ćeš biti spremna za novi pokušaj. Iako vjeruj mi da nova trudnoća jako puno pomaže da ti daje jedan novi poticaj za dalje ipak i u njoj ima i strahova, ali čovjek se nada najboljem i mora se veseliti nećemu.
Nadam se da nisam zvučala bezosječajno, ali tako sam ja to doživjela i to ti je surova istina.
Bit ćeš ti dobro samo glavu gore, pusti tijelo neka se malo odmori i onda u nove pobjede!:yes:
osijek super si to napisala!
Nama je danas 4 godine od kad smo izgubili Tiju. Nisam očekivala da ču bit u takvoj depri u kakvoj jesam. Baš sam bezvoljna i samo mi suze naviru.
roza...... :-(
osijek ja isto imam nekako osjecaj da je cura kod tebe. :*
ja sam bila jutros radit tu pretragu, nalazi ce mi bit gotovi sutra ujutro.pa cu ih pokupit usput kad budem ic u ginekologa na kontrolu. u 9 smo naruceni, tako da taman cu sve stic. samo da budu u nekim granicama, jer ako ne, bojim se da ce ginekolog "strpat" u bolnicu! :-/ tako mi je na zadnjem pregledu nesto natuknio. uff, valjda nece, jer me onda strah da me nece pustit sve dok ne rodim......
Rozice :cry: :love2:
godišnjice su uvijek teške bez obzira koliko vremena je prošlo!
nama je ovih dana 4 godine kako sam ja saznala da sam trudna sa Zarom! kao da tamo gdje je sve počelo, tamo ćemo i završiti! kao da se taj krug boli zatvara...
Boxica, držim fige za pregled! javi nam obavezno kako je bilo! i vi ste sad već veliki! :zaljubljen:
bambus ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalazi budu super! ma neće te valjda strpati u bolnicu!
osijek, draga ti najbolje znaš što paše tvom tijelu! :love:
ja danas čim zasjaji sunce, odmah gibam vanka! već sam ne znam koliko puta bila vani! jučer smo se mm, Koko i ja išli prošetati do voćarne i trgovine, taman u trenutku kad je kiša prestala, međutim opet je počela padati putem pa smo bezobzira što smo imali kišobrane pokisli ko miševi!
danas mi je divno kad vani sine sunce, obožavam takvo vrijeme, kad je lagano prohladno a opet sunce grije!
svima velika pusa!
roza krasan ti je mali!btw-isti je ti :) a godišnjice....osim tuge možemo to gledati i sa druge strane,pogledaš Špiru i podsjete te koliko ti se život na bolje promijenio...:)
bzara ima kakve akcije?
osijek-i ja mislim da je cura:) ajde baš ćemo vidjeti...
Roza :love2: :*
Evo drage moje mene s novim vijestima. Još ništa ne znam za bebu, ali ja sam bome umjesto zaključenja bolovanja dobila uputnicu za psihijatriju. Uputna dijagnoza reakcija na stres, obrazoženje: pacijentica je lošeg psihičkog stanja....... Da li je koja prošla razgovor kod psihijatra? Kako to izgleda?
optimistična, ja sam išla kod psihologa, ali ne zato što me netko uputio već zato što sam godinu dana nakon što sam izgubila drugu bebu doslovno pukla! počela sam tonuti u depresiju, počeli su oni odvratni napadaji panike (kojih se još uvijek nisam u potpunosti riješila, ali ih sada barem znam prepoznati), užasno sam gubila na kilaži... tako da kad sam obišla more doktora, da bi skužila da mi treba samo jedan!
ne znam točno kako izgleda na "tim" razgovorima! ja kad sam prvi puta išla mislila sam pa o čemu budem ja pričala s njom kad ono 2h nisam prestajala pričati! žena mi je puno pomogla (imala sam sreću da sam naletila na dosta dobru psihologicu).
držim fige da razgovor bude ugodan! :love2:
Sandra, ništa!!! maloj mišici se izgleda sviđa jako unutra! :-)
ma samo neka ona bude unutra ako joj je lijepo! sad kad je pala temperatura sad mi je super! ali svejedno ima dana (bolje rečeno noći) kad si mislim ajde molim te van, ne mogu više!
osijek ja imam feeling da je dečko! ;-)
Optimistična ja sam išla privatno kod jedne psihologice (zapravo radi u vrtiću kod moje mame kao dječji psiholog, ali i privatno vodi seanse) koja je bila upoznata sa cijelom situacijom...išla sam jer sam nakon mjesec i pol dana nakon tragedije počela tonuti, ali sam joj se javila tek nakon tri mjeseca jer su se izdešavale još neke stvari u mom životu koje su me samo vukle dolje...taj prvi put mi je fakat pomogla, radile smo nekoliko vježbi na oporavku...taman kad sam se spremala k njoj drugi put (nakon nekih 3 tjedna) sam saznala da sam ponovo trudna pa me to izvuklo...
Pa cuj, vjerovatno ces morat ispricat cijelu pricu, vjeroatno ces se i isplakat al ja sam prilicno sigurna da ce ti pomoc, probaj proc sa sto manje ljekova, inzistiraj na tome da se zelis sama suocit s tim, bez antidepresiva ili tome slicnog. Ja sam uzela samo tablete za spavanje jer stvarno nisam mogla oka sklopit, al pila sa ih samo kad sam bas morala, kad sam bila preiscrpljena od nespavanja. Mene je psihijatrica natjerala da idem u auto skolu, ustvari je poanta bila da se posvetim necem, da napravim za sebe nesto sto vec dugo zelim, i prije nego sam polozila vec sam bila opet trudna. Tako da, nema nista lose u tome, samo dobro. Sretno!
I sretno svima vama koje uskoro imate preglede, sve vas pratim, nemojte da se ne javljate :)
Roza, Spiro je....ma nemam rijeci koliko je meden :heart:
Optimistična, baš kako su ti cure rekle. Kad dođeš, počneš pričati i pričati. I suze svako toliko (ako ne i stalno). Išla sam privatno iako sam imala uputnicu, jer mi je bilo jako ružno kad sam vidjela gdje je to u KBC.Mislim da je najveća razlika između psihologa i psihijatra u tome što ovi drugi mogu propisivati lijekove. I meni je dala, pa sam prospavala neka 24 sata nakon prve tablete i odlučila da ću se ja izvući bez lijekova. Samo par razgovora, a kad sam vidjela da mi je skupo to plaćati, znala sam da se izvlačim. Teško je, ali proći će. Mora proći. Idućoj bebi će trebati sretna (koliko god to mogla biti) mama.
Optimistična, evo i mog iskustva. Poslali me kod psihijatrice iz istog razloga. U čekaonici masu ovisnika, po neki branitelj...kad sam joj ja ušla, počela sam pričati. Pričala sam mirno, suvislo, i na kraju dovela psihijatricu do suza, ona je rekla da ne može vjerovat da sam i dalje normalna. Dovoljno je reći da je to bio prvi i zadnji put, nije mi imalo smisla, nije mi niti malo pomoglo. Jedino što mi je pomoglo jest nova trudnoča. I to tek kad su prošla prva 3 mjeseca, prvo tromjesečje je bilo čekanje najgoreg jer nisam mogla vjerovat da mi se ikada više može išta dobro dogoditi.
Pođi i vidi dali če ti pomoči, nadam se da češ naići na nekog dobrog tko zna slušati, jer takvi mi se čine kao rjetkost. Moj savjet ti je, odmaraj se, bavi se svojim hobijem, šetaj, ako ga nemaš, uzmi nekog psića, oni su zaista ljek za dušu. Čekaj strpljivo da se duša i tijelo oporave - a to ne mora biti dugo, meni je trebalo 4 mjeseca nakon druge trudnoče, i moje tijelo je to super podnjelo, a nakon poroda dečkiju ja nisam ostala u bolnici nego sam krenula za njima, unutar 24 sata od poroda sam radila 100 stepenica, hodala po bolnicama, čak potrčala u par navrata. Nikakvih posljedica nije bilo.
Sorry na predugom post-u, želim ti samo prenjeti dio mojeg iskustva jer želim da i ti i druge cure u istoj situaciji znaju da nade ima, ima je puno, i onda kad se tebi ćini da je nema. Tvoja sreča čeka te, a dok ne dođe na red iskoristi vrijeme da se odmoriš.
Rozić krasno si ovo napisala :kiss:Citiraj:
želim da i ti i druge cure u istoj situaciji znaju da nade ima, ima je puno, i onda kad se tebi ćini da je nema. Tvoja sreča čeka te, a dok ne dođe na red iskoristi vrijeme da se odmoriš.
optimistična ja uopće neću o svom iskustvu jer znati da nosiš bebu sa višestrukim kromosomskim poremećajima bez nade za bilo kakvim životom i u sebi se lomiti pobaciti ili ne, nakon toga opet spontani...to mi je prije par godina bilo nezamislivo da bih mogla uopće fizički i psihički podnijeti i nakon toga ostati normalna; nakon svega mogu ti savjetovati samo da se okružiš sa ljudima koje voliš i koji vole tebe i probaš pronaći unutarnji mir; sjećanaj bole i uvijek će biti tu, ali ja sam se nekako nakon godinu i pol uspjela pomiriti sa svim i bez suza mogu pričati o svemu, ponajviše zahvaljujući rodi i vama drage moje :kiss: mislim da je u RL teško otvoriti dušu nekome kao ovdje i otvoreno o svemu pričati; i ovo je svojevrsna psihoterapija.. i zato vam beskrajno hvala :-)
no dobro, došla sam zavibrati tibi, a na kraju sam završila skroz na drugom kraju priče
tibić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bockanje će brzo proći :kiss: a mi svi samo čekamo tvoj plusić i uopće nitko ne sumnja u pozitivan ishod
...nekako sa novim trudnoćama kao da se krug zatvara , a naša prijateljstva postaju zrelija ?
Hi cure nadam se da ste provele ugodno relax ljeto. Ja sam se 15 dana iskupala. Plivala sm puno, u moru bi bila i po 2-3 sata. Baš sam se odmorila. Osijećam se dobro i spremno.
Tibi vidim da si ti krenila. Sretno sretno sretno ~~~~~~~~~~ :-D
Ja ću još malo sačekat da završi ljeto pa u akciju!
Trudnice vidim da ste još u jednom komadu i da je sve u redu :klap:
Svima :love::heart: