krumpiric prvotno napisa
mene ovo istinski muči, ovakvi stavovi
U Zagrebu nije situacija kao u ostatku države, Zagreb je bogat grad koji ima dobar porez i prirez i veeeeeeeeliki budžet.
Ti, ako upotrebljavaš logiku izjednačavanja-bi trebala reći: "neka iz Zagreba 50% poreza ide van ZG, pa da cijela RH ima slično"
Ovako imamo situaciju da ljudi rade, dobro zarađuju (ili manje zarađuju, valjda to više nije tema), daju to u Zagreb (70% poreza+prirez), Zagreb postaje bogat grad, može davati novce za što želi-pa ZG odabire trošiti na povlaštene stanove, fontane, Arene, stadione, Mamiće, rodijake, kumove, da ne nabrajam-a traži od onih koji su ga učinili bogatim gradom-da ne traže nazad svoje novce kroz dobrobiti tipa vrtić-nego da daju još, još i još.
Milan Bandić barata ogromnom svotom novaca.
Gradonačelnici Slavonskih brodova i Osijeka barataju neusporedivo manjom svotom novaca.
Unutar ZG proračuna, ako se on adekvatno napravi (bez 20milijuna za ured) ima prostora za besplatne vrtiće za SVE. Unutar proračuna siromašnog grada nema prostora za to.
Ako ja platim 2000kn vrtić (nisam ta, al da jesam), koje sam ZARADILA, nakon što sam npr. 8000kn poreza i prireza dala Zagrebu, to će opet ići Mamiću, kumovima i rođacima. Neće ići u Osijek ni u Slavonski Brod.
Neće njima smanjit cijene vrtića.
Ne kužim kako se to ne kuži.