Pohane zelene rajcice..gledala film samo jednom. Nedovoljno da moj mozak zapamti detalje
Printable View
Pohane zelene rajcice..gledala film samo jednom. Nedovoljno da moj mozak zapamti detalje
A da probas,barem probas cijelo vrijeme biti u horizontali i ne misliti previse o nicemu?
Budi Queen makar na jedan dan i miruj!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
QBee, a da svratis do rodilista? ;)
Ej...ljepote moje...lezala bih ja da ima ođe klima i tv. Nego sam ja u vikendici koju je sklepala moja mama bez imalo znanja o graditeljstvu, s 2 solarne ploce na krovu i polucrknutim generatorom sto li-pa iskljucujemo frizider preko noci (iako struje nestane cim se zvijezda danica pojavi)- gdje nema tople vode i skakavci su velicine hrenovke...Robinson Crusoe bi odavde pobjegao.
Tako da ja i kad legnem-ili brisem znoj s cela ili mlataram rukama da me zivina neka ne pojede.
Ali, eto, djeci je lijepo i zato dodjemo
Jadro-to bi cak i mogla. To je jedini lijek za moje kontrakcije da prestanu :D
Od straha, jel..
A da nam posaljes broj od automehanicara pa cemo ga zvati jedna po jedna i toliko izmaltretirati da ce popraviti auto momentalno samo da nas se rijesi...tako da mozes sto prije kuci na sigurno
QB, citam malo o vrstama trudova i cini mi se da su tvoje zbog spustanja bebe u zdjelicu. Pise ako imas pritisak u zdjelici i bolove u istom razmaku (to se odnosi na trudnocu od 35 - cca. 38 tt), onda su to vjerojatno bolovi / trudovi zbog spustanja bebe. Dok god se beba spusta, moze boliti i s vremenom postaje lakse dok skroz ne popusti.
Primjetila sam da kad me bebac udari u odredjeno mjesto, dobijem BH kontrakciju. Jel jos kome tako?
I opet mi je danas pucketalo u stomaku... izludit ce me to.
Bas i ja sad pipam svoju kvrgu...mrzim ih iz dna duse.Koliko god izgledalo da ne cine nikakvu stetu,plakala bih najrade svaki put kad mi se kvrga pojavi!!!
I to 90^% na desnoj strani,tako u svakoj trudnoci
Dosta mi je!!!
BH i mogu nekako podnjeti, ali mi je to pucketanje uzasno...
Meni je sve dole (mjehur, rodnica, ko zna sta... ) nekako stisnuto i prignjeceno i bas mi je jak pritisak.
Pred kraj je tesko,ja imam jos tri mjeseca i vec me je strah.Ipak sam 10 godina starija od proslog puta,jos sve ovo lezanje...
Ajme sto me ceka!!!
Sad sam u 18tt i poraste mi temperatura. Ne brine me ak je oko 37,5 al sad mi je već dvije 2. večer skočila na 37,9. Prekjučer sam mislila zvat ginicu ak budem topla i ujutro, al mi je skroz pala. Sad je opet skočila i ne mogu ju zvat jer sad radi do pon. Nije neka gadna bakterija jer već lagana viroza, al me strah za bebicu.
Budit ću se svaka 4 sata da mi ne skoči u snu.
Je li imala ovakvo slično iskustvo?
Mislim da se tolerira u t do 38,5
kasnije zovi na hitnu ginekologija ako ti poraste vise
smijes popiti lupocet za snizenje.
Kakvu viroza je?
beba je zasticena nece biti nista
Kako pisem. Sorite na greskama
Sadie,ako ti sutra ne bude bolje javi se na ginekologiju za svaki slucaj,oni ce najbolje znati.
Da li te nesto boli?
Imam laganu upalicu grla, tek tolko da ju osjetim. Po danu nemam temp. Samo navecer. Popijem lupocet 500, spusti se i vrebam ju dalje, al onda ne raste vise.
I mene je jucer bolilo grlo i imala sam malu temperaturicu.Danas samo nos.
Spricala sam grlo propolis baby sprejem,inhaliram se,caj...nisam pila paracetamol jer mi nije bila visoka temperatura.
Sutra cu biti kao nova
I tebi ce sigurno biti bolje sutra i ne moras se bojati jer respiratorni virusi ne prolaze kroz posteljicu
QB, kako si?Javi se...❤️
bmaric-to bi zbolja moglo biti to..sve bise me bole stidne kosti i sve se teze krecem. Malo sam se pocela gegati dok hodam.
Sadie- jesi probala prirodne lijekove kakve? Mi Slavonci cudesa radimo s krompirom, svinjskom nasti i rakijom. Dobro, ovo zadnje sad otpada mada gutljaj rakije vjerojatno ne bi stete neke napravio
Jadro-razumijem te
Sve zgnjeceno, spljosteno, zbijeno, pod pritiskom nekim...
Sanja-prematalica je super. Ne izgleda kao da moze toliko izdrzati. Utipla li se u zid? (Probaj to reci 3x brzo :D)
Milenche moje-skupi su mehanicari ovdje uz more..
Nazvali smo svog mehanicara u Brodu pa nam rekao da neki sprej spricamo..ma joj..
Mi smo otisli na plazu popodne. Nisam mogla lezati vise i brojati kontrakcije niti trpiti bolove dole u kostima. Trebalo mi je neko rasterecenje tog pritiska i plivanje mi je taaaako godilo..poslije smo otisli u Pulu po taj sprej. U roku 5 minuta mala padne na koljeno koje je vec 2x danas razderala-prokrvari kroz hlace pa smo joj zafrkali tu nogavicu da rana moze flisati-utas..a starija napravi salto na ljuljacki, padne na facu i razbije usta..i takvi odemo na sladoled-ovoj krv curi niz nogu, ovoj krv curi niz bradu, ja se gegam pogurena sva..
Kontrakcije su i dalje tu, ali sad me bole stidne kosti i probada kroz rodnicu. 'Same all, same all..'
Sutra se stedim maksimalno
Bolje sam malo. Ali kuzim da grabim prema porodu i da ce se to samo jedan dan pretvorit u prave trudove
Unistila vas je ta Pula...iduce ljeto ces po Puli trcati za jos jednim parom malih,slatkih nogu!❤️
Izdrzi jos barem dva tjedna...
Tako nekako si predvidjam-jos 2 tjedna..i onda pisem svoju pricu s poroda..
'QueenBee rodila na stepenicama vrtica..'
QBee, ajd ti sutra uvali djecu muzu i materi i lipo odmaraj cijeli dan. Nek se snalaze ;)
:lol: i mi isto. Kad je mene uhvatila vizora prije 4 mj, dobivala sam naribani krumpir i tuceni bjelanjak (i kombinaciju i posebno), inace i rakiju, ali ovaj put sam ju odbila. E da, ne smijem zaboraviti "domacu" pilecu/kokosju juhu (kazu da je domaca, a tko zna iz kojeg inkubatora je koka izasla).
Sadie, ako ti temp skoci preko 38 mozes popiti Lupocet od 1000. Sve ispod toga nemoj piti, a kod trudnica se tolerira temp do 39. Ako ti potraje vise od 3 dana, otidji dr da vidi da mozda nije bakterijska upala. U tom slucaju ce ti dati antibiotik.
Za bebu ne brini, ona je zasticena i ne moze joj biti nista.
Nije me strah viroze za bebu vec da joj se nesto ne pregrije. Sinoc sam imala 38.1 pa je pala. Za 4h ista prica pa sad za 4h opet isto. Ohladim se, al se opet i pregrijem.
U pon.idem u rodiliste na pregled pa cu pitati tamo.
Citala sam na amer.trudnickim str.da je okdo 38,3. U 1. 3mjesecju moze doci do spontanog, a u ostalim fazama do deformacija, iako rijetko. Al si nekak mislim, sigurno se nerijetko dogodi da trudnice zakure pa tijelo bebu ipak nekako zastiti.
Da, i jos sam noc provela u sjedecem polozaju jer me je migrena ubijala. A ova moja mala tuli jer joj je dosadno i nama nimalo milosti za mamu. Al u pon. se vraca u vrtic pa ce nam svima biti lakse.
Inace, ova tipkovnica na mobu c3 me izluditi. Grrrr.
Slobodno mozes za migrenu popiti Lupocet,ili Eferalgan 500sumeci i to 2(ista stvar).
38,1 se smartra povisenom,ne visokom temperaturom.Tako da se nikakvog pregrijavanja ne trebas bojati.Do 12.tt je organogeneza zavrsila tako da nema straha niti od malformacija i respiratorni virusi ne mogu proci posteljicu,tako da je beba dobro.
Ti si ta koja je u drugom stanju,pa djelomicno i zato si mozda burnije odreagirala na neku virozu tipa prehlade koja bi inace prosla bezbolnije...
Ja iz kuta jednog medicinara bih za svoj mir isla do ginekologije i izvadila krv da budem sigurna da je to viroza,da se ipak iza svega ne skriva kakva angina ili uroinfekt...Ali to sam ja,temu ovog foruma bi mogli po meni nazvati!!!
Medicinar na ovom forumu. Ne mrdaj nam nikam vec nam budi tu i savjetuj. :)
Za ovakvu migrenu mi pomazu samo normabel 5 mg i 2 do eventualno 3 ibuprof3na 400. Imam iskustva s migrenom, cak sam zavrsila i na hitnoj jednom. Sv3 ostalo su cedevita bonboni. Ali normic 2mg me je opustio nocas i malo sam ipak drijemnula.
Utjesila si me za temp.i njezine posljedice.
Naravno da s3 ovak nesto dogodi vik3ndom kad mi nije dostupna ginica, al n3cu zvati hitnu v3c s3 strpiti do pon.
Jutro cure, sokic! (ili kava).
~~~~~~~~~~~~ da se sve pod virozom sto brze oporavite!
Mene navecer kad sam legla sve nesto lagano boluckalo, donji dio trbuha, ledja, ko pred menstruaciju. Mozda se i ovaj moj bebolinac spusta.
Zelim vam lijep dan!
Jutro,
Sadie brz oporavak.
QB, isprobana prematalica... Drzi ona bez brige. Da utiplano u zid.
Leona kako je? I ostale zenske:)
Tiia si u komadu? Jos?!
Jutro Sanja evo dobro je. Citavam vas. Sve gledam hoce nam se QB porodit haha.
Moze li se beba ozljediti ako udara u kost od kuka?
Kako lezim uvijek na lijevom kuku, on svako malo udari od moj kuk, nekad udari i dosta...
Ma ne moze valjda :) em je u vodi, em ima mekane kosti. Don't worry! A i moj se uvatio bas po lijevom kuku lupkat.