danas mipatronaž kaže da to sve nestane s pubewrtetom
velim ja sva sreća da je pubertet pomaknut na manje godine
Printable View
danas mipatronaž kaže da to sve nestane s pubewrtetom
velim ja sva sreća da je pubertet pomaknut na manje godine
mudro zboris jelena, i ja sve nade u to polazem jer to nije jedina kronicna bolest koju mi imamo. mi jos muku mucimo i s nestabilnim mjehurom.
Uf, da smo bar nestali, stalno smo u začaranom krugu, samo mi se ne da stalno jadati kak kuri, kašlje, nije zdrav....
No stvarno se nadam da će do puberteta biti bolje, no samo me strah šta ću do tad sve proći sa njim.
i kod nerazjasnjene astme tj astme bez dokazane alergije, tako su nama posumnjali.
I mi čekamo pubertet.
Da ne ureknem, ali meni se čini da nam odlazak u slanu sobu paše. Ne znam kako će ići dalje, kad krene cvatnja onoga što joj smeta, ali svakako sam mislila nastaviti sa tim dodatniom tretmanom
mi se danas solili svi troje klinaca, nadam se da neke vajde od tog.
znači da joj trebam čekat najmanje još 10 godina do tog pubertete, ali pošto je dečko oni imaju godinu kasnije
Ako solili znači ići u slanu sobu, nama baš i nije nešto pomoglo.
Obožavao je ići u društvu s nekim, pa nam stave dva-tri dosta bolesna klinca.
Uz to, sobe se i igračke ne dezinficiraju, pa još nešto i pokupi tamo.
Solili smo se 30-40 puta, više nisam ni brojala.
cure, svima zelim puno zdravlja u novoj godini sa sto manje bolesti i astmatskih napada !:heart::gumi::preskaceuze::joggler:
što manje pulmicorta, ventolina, flixotida i sličnog, a što više zdravlja, vrtića i škola :heart:
a joj, nisam znala da bu X baš tak veliki
:evil:kAko nam slucajno na praznicima ne bi bilo dosadno poceli smo sa z. virozom s pogorsanjem astme, ventolinom i vecim dozama f125 zadnji tj skole, pa je onda prosli tjedaN L. cijeli bila na ventolinu , a od jucer u duetu, z. ponovo a kod L. jos traje-zivio ventolin.
jel ima netko iskustvo s lijecnicima u sloveniji, trebali bi ici u toplice u srijedu do nedelje , da znam za svakli slucaj, ili da se vracam u cro ako ce trebat ?gdje uopce oko tuhelja, kumrovca ima doktor najblize jel zna tko?
mojisu isto u duetu na ventolinu, a u sredu ak bu dobro trebali bi na koji dan na sljeme, malo na sajkanje i razbribrigu
a sad pitanje jel uopće postoji način da za Božić neko preživi bez ventolina?
:raspa: i mi cekamo tu godinu :-/
prvo iskustvo s bronhitisom smo imali kad su imale 5 mjesece, naravno , za bozic :lol:
nama je ovo prvi potpuno zdravi božić, ali samo zato što je od 03.12. doma.
sutra krećemo u nove vrtićke pobjede.
pobjednik je ko prvi ulovi virozu, a to je moj indijanac :mrgreen:
mozda je bolje da ne napisem ovo, ali nama je jos dobro. Kuc! kuc! Nadam se da ce tako i ostati, mi ubrzo idemo u planine. Ne znam kako ce tamo biti.
Lunahor, pa Tuhelj i Kumrovec su u Hrvatskoj - pa imas tamo doktora. Ili idete u Atomske u Slo?
Mi idemo u IT - nosimo lijekove sa sobom i to je uglanom sve. Prosle godine su nam trebali, odnosno vec je bila na terapiji, i meni se cinilo da prve dane dosta lose reagira na promjenu klime. Poslije je bilo dobro. Doktor mi je rekao da bi joj tamo trebalo biti bolje, ali ja se dosta bojim i hladnoce. Ne znam kako ce reagirati
da idemo u atomske. isto nosimo sve. ne znam zasto se stalno vraca kasalj ove godine i nikako da se stabilizira.uvijek je do sada cijelu zimu bila mirna a ove se godine nikako skinut s terapije :(
e da, ja uplaćujem i zdrastveno osiguranje. Ali to je prvenstveno zbog eventualnih skijaških ozljeda. Pretpostavljam da ono vrijedi i za druge stvari.
Lunahor, ja sam već pisala da sam ja K. počela davati ulje crnog kima, to mi je rekla frendica da su joj rekli na Lošinju.
Ja sam stalno spremna za prve napade i očekujem ih, ali mi osim tog kima, imamo i druge faktore koji možda utjecu na nešto bolje stanje (kucam opet), a to je da je krenula u školu pa nije toliko na optvorenom. Njen vrtić je bio u prirodi i fakat je stalno kašljala, što zbog prehlade, što zbog drveća u blizini.
Sretna vam svima Nova godina!!!
Pitanje?
Jeste li kad putovale na daljinu i nosile svu opremu?
Pod opremu sam mislila na inhalator i hrpetinu lijekova.
Planiram na dalje putovanje na prolječe, pa me zanima jel dozvojena oprema šprice, igle, ampule?
Inhalator i baby haler bi svakako nosila.
Kako ste prolazile na carini, prijavljivale? Gdje ste stavljale lijekove?
U prtljagu ili u avion u torbicu?
Išla bi na promjenu klime i jako suh zrak, pa ne znam kako će reagirati.
Cure evo nas nisam mogla se nikako javiti nama nije ništa bolje bili kod dr.Gunek Mačukat i prepisala im Singulair granule i ostavila Fliksotid pumpicu,Ventolin maknula.
Bila sasvim ok bili privat kod nje na srebrnjaku još čekamo naručeni za 31.03. ali sam ih uspijela progurati u Vinogradskoj gdje su naručeni 1.02. na dnevnu bolnicu i kompletnu obradu.
Zanima me jeli ko od vas bio u Vinogradskoj u dnevnoj bonici jel su roditelji s djecom i kako to tamo ide jer sama s njih dva bu mi koma pa bi i muž bil s nama vele da će trajati obrada minimalno tri dana.
Hvala svima u naprijed SRETNA NOVA SVIMA I ONO NAJVAŽNIJE ZDRAVLJA POGOTOVO NAŠOJ DJEČICI :-* :-*
bili na pregledu. dobili smo zeleno svjetlo za toplice, jos se na plucima cuje koji hropac kod l. no kako iskasljava ok je, a kod z. je samo poostreno disanje . kaze da bi na bazenu u toplom i vlaznom trebalo biti ok. drzite nam fige :)
pošto si ih uspjela progurati predpostavit ću da imaš vezu pa u tom slučaju i ne mora nužno biti loše. Meni je dnevna ostala u tak lošem sjećanju da sam sad umjesto dnevne odabrala ambulantno testiranje ( pretpostaviti ću da ne može trajati duže od dnevne ). Mi smo zadnji dan dnevne samo da bi mala dobila deci mlijeka čekali oko 5 sati ( prvo je bilo nekaj, pa vizita, pa opet nekaj, pa su nas zaboravili, pa opet nekaj, pa zaborav............ma uglavnom užas, i još im nije bilo jasno zakaj sam ljuta jer ipak sam u dnevnoj.....koja je btw bar u ono vrijeme bila na hodniku gdje sam dijete dojila i presvlačila )
nismo preko veze išli nego sam se blago rećeno sa ženom koja naručuje pokefala jer dva tjedna im naruđba putem e-mejla stoji i nikako da odgovore pa sam ih danas zvala da bi mi ženska rekla da kaj ne čekam da odgovore mislim stvarno i tak da sam ju pobila u svim njenim argumentima i veli da možemo doći 1.02. jer je odjel pun gripe i svega pa nas ne bi radi toga prije da ne bi dečki još nešto pokupili.
Inače imamo vezu na gore ali sam rekla idemo probati ovako pa ako ne uspije onda budemo preko nje probali srediti.
Nadam se da ne bumo baš na hodniku završili jer s njih dva mi bumo njima uzeli za jesti,a i mama mi radi ulicu do bolnice pa ak bumo kaj trebali bumo otišli k njoj po hranu mlijeko ili neš da nam zgrije i da papaju.
Hvala ti puno na obavijesti bar znamo otprilike na kaj se pripremiti :-*
Mi već punih mjesec dana čekamo odgovor na mail o terminu za kontrolu kod dr.F.Jednom sam zvala da pitam i gđa mi drsko odgovorila da moram čekati, ali mislim da je ovo stvarno previše , pa ako im treba nekoliko mjeseci da mi nađu termin, kad će me onda naručiti, za 2012 možda ? Jel još netko od vas toliko čekao na odgovor mailom ? Jučer sam opet poslala onaj zahtjev i šta još mogu napraviti da to ubrzam ?
ja sam s Rebra (dr R.) dobila mail drugi dan, a termin za 2 tjedna- bila sam zatečene, jer sam se išla ranije naručivati očekujući čekanje, pa smo na kraju na kontroli bili prije no što je trebalo
Sa Srebrnjakom nemam iskustva naručivanja
u zadnje vrijeme se jako dugo ceka na termin na srebrnjaku, lijecnik napise na povijest bolesti - kontrola za dva mjeseca, a na salteru ti daju termin za 6
navodno opet neki doktor odlazi s srebrnjaka od srede, dal je otkaz ( čuli u prolazu dok smo čekali na pregled)
cure, zanima me za ubuduće jel koja upotrebljavala Ozopulmin čepiće, i nakon kojeg doba je stvar s šlajmom bila off??
[QUOTE=ana-;1782354]
ja ti toplo preporučam da iskoristiš tu vezu.Citiraj:
Inače imamo vezu na gore ali sam rekla idemo probati ovako pa ako ne uspije onda budemo preko nje probali srediti.
kad sam ja poludila rekli su mi da sam navodno imala pravo na krevet za dijete, tak da i to provjeri.Citiraj:
Nadam se da ne bumo baš na hodniku završili jer s njih dva mi bumo njima uzeli za jesti
da ja sam trazila promjenu termina zbog pogorsanja bolesti na s. i nisu mi dali, da ce sada pustiti termine za jesen i ljeto , mislim... uglavnom uzas. vlaga u toplicama nam je bas godila, kasalj prestao , super nam je bilo , bas smo se rekuperirali :) uglavnom mislim da cemo u klaicevu na kontrolu negdje u 3 mjesecu. ovo je zbilja smijesno vec sa srebrnjakom, nit mozes telefonom do njih nit do termina :(
ozopulmin koristimo sirup redovno kod napada, prodje slajm za par dana. odlican je.
i nama se posle slemena malo sredilo, ali smo usisavač palili najmanje 5 puta na dan
Tak smo i mi prošli: bili na kontroli 30.12. i trebali smo biti na slijedećoj kontroli za 3 mjeseca, a prvi slobodan termin je 26.05....
Inače, sam da velim da je klinjo bio na terapiji u slanoj sobi (10x) i da mu se vrijednost na peak flow meteru sa 410 prvi dan povećala na 470! Svih 10 dana terapije vrijednosti su bile veće, ali ga je pokosila viroza, pa su se smanjile čak na 390 i FeNo mu je bio loš, ali je prošao bez ljekova i dodatne terapije. I baka je bila s njim na terapiji (odrasli su u pratnji, pa smo poslali nju, jer je isto alergičar, tak da se i ona "solila") i veli da joj je puno lakše disati. Zanima me da li je netko čuo da slane sobe nisu dobre, jer sam dobila informaciju da na Srebrnjaku ne preporučuju te terapije, jer se sol taloži na plućima? Nama dr. Zimić nije ništa rekla..
pozdrav,evo mojim fakinima se stanje opet pogoršalo i vračen nam ventolin,fliksotid i singulair granule ali poboljšanja nekog nema valjda bumo izdržali do 1.2. i dnevne bolnice u Vinogradskoj.
Ima li ko friških informacija o stanju u Vinogradskoj i kakav je režim u dnevnoj bolnici jel mogu biti oba roditelja idr.......