Cure imam pitanje: Ja sam na čuvanju trudnoe, da li i ja imam pravo na tu naknadu (3 mjeseca i više) i tko mi je isplačuje, koja papirologija je potrebna za to?
Thanx
Printable View
Sta mislis na onu naknadu od firme koju dobivas nakon 3 mj.neprekidnog bolovanja?
Ovisi ti o kolektivnom ugovoru, ako je državan firma onda sigurno imaš.
Ja sam samo svojima poslala zamolbu preporučeno da molim isplatu bolovanja preko 90 dana na koje imam pravo i za par dana su mi sjeli novci. Tako da možeš i tako , a ako si mobilna onda im možeš odnijeti i zamolbu. Ja sma slala da bude urudžbirano i da me ne vuku za nos. Sjedne ti jedna proračunska osnovica. 3326. kn.
meni rekli u kadrosvskoj 3600...jesu li se zeznuli...ili ovisi o firmi??
Ja sam isto dobila 3300.
Sjeda proračunska osnovica, ako si u sustavu proračuna. To je iznos od 3326 kn. Možda druga poduzeća imaju svoj način al za proračun sam sigurna.
a možda su se i tete zabunile......u šestom mi trebaju sjest pa ću vidjet
Da li imam pravo na naknadu nakon godine dana jer mi je dijete vježbač, a ja sam studentica?
Trebala bi imati, raspitaj se u HZZO-u. I ako ti odobre naknadu imaš pravo i ja dječji doplatak koji nije vezan uz dohodovni cenzus.
A za doplatak se predaje molba nakon što mi izađe naknada., tj. za godinu unazad, jel' tako?
Hvala @n@ na odgovoru!
Kad dobiješ Rješenje o produljenom dopustu radi njege djeteta, kopiraš ga i prikupiš ostalu dokumentaciju te predaš Zahtjev za dd na Mirovinsko.
Nećeš dobiti zaostatke za ovu godinu koju si provela doma s djetetom na redovnom roditeljnom i roditeljskom, već ćeš ga primati samo od dana Rješenja zahtjeva za dd do dana koji ti je naveden u Rješenju HZZO-a od produljenom dopustu. Ako ti i taj dopust jednog dana produlje, onda tražiš i dobiješ i produljenje DD-a.
To sve vrijedi, naravno, ako ti odobre produljeni dopust radi njege djeteta. :)
jeli ikome sjela porodiljna?
u zabi nije jos,ajme cekam ju ko kvočka jaje.
RBA još ništa možda sutra?!
Sutra valjda idu naknade, obično je to dan ili dva prije dd-a, a na mirovinskom su napisali da isplata dd-a počinje u petak.
ni u splitskoj banci jos nije sjelo.
jel mi moze netko pomoci jer sam van sebe.
jutros mi je tek sodlo rjesenje o djecijim doplatku, u kojem pise da nemam pravo na djeciji doplatak. nije mi jasno zasto, jer ja sam nezaposelna, a mm radi, nije mu placa bas extra velika, onako prosjecan. pise mi tamo da imam rok od 15 dana na zalbu, otici cu ujutro vidit u cemu je problem. al mi stvarno nikako ne ide u glavu zasto su nas odbili.
predali smo sve potrebne papire
bambus mjesečna plaća TM ne smije biti veća od 4989 kn s tim da ti u 2010. godini nisi imala baš nikakva primanja (porodiljna naknada ti ulazi u prosjek) da bi imala pravo na dd. Ako su vam mjesečna primanja manja onda se svakako žali.
znaci, bez obira sta tokom cili 2010 godine nisam imala nikakva primanja, osim sta sam za 11 i 12 mj, imala porodilnu naknadu nemam pravo na dd. mm ima nekih 100-tinjak kuna manju placu od 4989 kn?
kakvi šupci...ja sam mislila da imaju svi pravo na dd ali samo iznos ovisi i prosjeku plaće.......
nista, otici cu do njih pa cu vidit sta ce mi oni rec.
jer stvarno mi nije jasno, jer moj diver koji radi na istom mistu di i mm , i moja jetrva je isto nezaposlena, koji imaju curicu 15 dana mladu od Ivana, njima je stiglo rjesenje da imaju pravu. to me je totalno zbunilo.
Djeli se na cijelu godinu sigurno (E rođena u 1.2009. a ušla mi u prosjek za plaće u 2008.). Ako sumnjaš najbolje da odeš u MIO. Sretno.
U RBA još ništa od naknade.
Sjele parice u RBA :-D
Zaba još ništa
u splitskoj jutros ništa. :(
Curke, kako sjeda porodiljna, a kako komplikacije? ja sam u petom mjesecu bila pola - pola! Upravo mi je sjela porodiljna u Erste:-D
obično su mi 18-od sjedale i komplikacije. One za sada još ništa...:roll:
Sjela porodiljna u Zabi!
i u splitskoj banci sjelo! :-) :)
PBZ sjelo!
jeeeeee..znači stura sjedaju i komplikacije....:))))
komplikacije ni danas ništa :(
meni još ni porodiljna nije sjela
sjele mi sad nakon 13 i porodiljna i naknada za novorođenče :)
jesu nekome sjele komplikacije?
rba-ne
erste isto ništa
e pa sad me već ljute!!!! :evil:
uvijek su do sada sjedale 19.
jesu da....čak i 18......držmo fige za sutra