autoimuna bolest štitnjače
hashimoto
Printable View
autoimuna bolest štitnjače
hashimoto
Dijagnoza do sad mi je bila : Hypothyreosis sub therapium i Thyreoiditis chronica, jel to potvrđuje to ili je ovo nešto drugo ? Jel se trebam dodatno zabrinuti ili se to moglo očekivati po nalazima do sada ( TSH mi je do sad bio između 11 i 18, a T4 od 90 do 106 ). Jel Euthirox i dalje lijek za to ili će trebati što drugo ?
Sve ti ostaje isto. Ne mijenja se nista.
Dijete 10 god.
E2-37
Lh-11.9
Fsh-53.6
Acth-3.4
Kort-316
Moramo kod endokrinologa na pregled.
Visina-128.5
Tezina-27 kg.
Mozes prepisati lh i fsh sa jedinicama pored? Nesto su mi cudne vrijednosti. Zbog cega ste ih radili?
Inace je te nalaze nezahvalno komentirati bez endokrinologa. Mogu ti prepisati nalaze moje cure sa 8 god i 2 mj, pod kontrolom je zbog moguceg preuranjenog puberteta, nalazi su zasad ok.
E2 38 pmol/L
FSH 0.93 IU/L
LH <0.09 IU/L
Njoj je DHEA-s nesto povisen, ove ostale nismo radili (jos).
Dr. Ju salje endokr.zbog zaostanka u rastu.visokog fsh ih.niskog E2.i nema znakova puberteta.nemam cijeli nalaz.ovo sam prepisala sa povijesti bolesti.Ima godisnju kontrolu svega,srce,pluca,kosti,stitnjaca.bila je na transpl.kostane srzi (leukemija).
E2 je u skladu s tim da jos nema puberteta.
Gdje idete endokrinologu?
Rebro.sve ju narucuju sestre kroz dnevnu onkolosku tako da relativno brzo sve obavimo.
pitanje za aleks ili nekog sličnog
ponukana Peterlinovom izjavom da joj otac ima pravo na Contratubex pitala sam isto pitanje u apoteci, gdi mi je rečeno da to nije moguće, ali ako doktor napišer doznaku ( ne recept) za Dermafix ( 15 gr) onda je moguće dobiti lijek .da o tome odlučuje doktor opće prakse, u tom slučaju ne nadoplačuje se ništa za lijek.
kod dr. još nisam bila budem idući tjedan ali samo da znam jel je uopće moguće
Otac mi ima preko 8 banki, ima ozbiljnih srčanih problema
upućen je da do ovog petka obavi više pretraga između ostalog NT pro BNP.
Obiteljska dr je na uputnicu napisala
Upućuje se na Medicinsku biokemiju
Molim traži se NT pro BNP
Danas ga je sestra u Petrovoj na Medicinskoj biokemiji otpravili s obrazloženjem da to nije pretraga koja se radi vađenjem krvi (!?) i da je dr napisala pogrešnu uputnicu.
Ne garantiram 100% da je obrazloženje tako, jer je nagluh, no pretragu mu nisu htjeli napraviti.
Vidim da se pretraga najnormalnije radi u privatnim laboratorijima.....
Ima li netko ideju gdje možemo sutra obaviti i dobiti nalaz u jednom danu? a da nije privatnik (ili najkasnije u petak ujutro)
u Petrovoj se to gotovo sigurno ne radi
ne znam kako je tamo uopće završio
up je dobra
pretraga se radi iz krvi
pokazatelj je srčanog popuštanja
vadi se u laboratorijima u bolnicama (ali ne na ginekologij)
ali, koliko znam, za pretragu se naručuje
ne vjerujem da će to obaviti do petka
možda da netko mlad ode se njim na šalter, najbolje bolnice čiji je spec. preporučio tu pretragu pa moli
ali bojim se da bez narudžbe ništa
kolko sam skužila nije bio na ginekologiji nek u Petrovoj 3
ok, moja greška
ali i ne vjerujem ni da transfuzija radi tu pretragu
Dobro jutro,
Imam 40 godina i trudna sam 12 tjedana sa trečim djetetom.
Jučer navečer sam dobila nalaze krvi a pregled mi je tek 31.10. pa bih vas molila ako mi možete pomoći s par nejasnih vrijednosti koje me malo brinu.
Sve se više manje ćini OK osim Enzima ALT koji je 64 (referentna vrijednost je 10-36) i AST koji je 48 (referenca 8-30). GGT je 12 što je OK (referenca 9-35).
Ne bih htjela paničarit bez razloga a vikend je pred nama pa ako mi netko može reči da li je ovo jako alarmantno?
Inaće pijem Duphoston 3x1, andol 100 1/2, i normal po potrebi jer sam imala malo krvarenje pa su mi to uveli preventivno. Sada je to sve OK.
Hvala sam puno !!
Smrdala sam si uho. Svrbilo je. Pa sam posegnula za štapićem, :roll: pa mi je pala divna ideja da namažem rojazolom. :mrgreen: Sve u očaju. Sad me pika na trenutke, svrbucka, kada gutam vode malo osjećam grlobolju na stranu prema uhu, a nisam bolesna. Moram li doktoru? Može li izrasti iz ovog nešto veliko? :-o
Neki domaći lijek? Homeopatija? :lool:
Peroksid eventualno
To bi mi na ovu iritaciju došlo kao vrela voda.
Dobro vece,
Uskoro idem u kbc Rebro zbog kateterizacije srca. Jel mi mozete pojasnit sta ce mi radit i dal mogu birat oce mi to radit iz ruke ili prepone. Maloljetna sam
Pertusis-13 U/mL
Morbili-50 mIU/ml
Mumps-1.76 DU
Rubella-9.5 IU/mL
Moze pojasnjenje?
Za tebe ili malu?
Za malenu.Ispada da je sve negativno.Malo me zbunjuju jediniceGledam po netu da nisu svugdje ref.vrijednosti iste
Valjda će se neko javiti,a to tvoje nema vrijednost skale za njene godine?
Ima vrijednosti poz,granicne i negativne.
Nazalost po tome je sve negativno.
A onda je negativno. Ne moze ti gugl pretraga izmijeniti nalaz
Filip a nije neki doktor trebao vidjeti nalaz?
Cura ide u školu sad normalno?
Ovo nije radeno na preporuku onkologa.On je samo rekao da je izgubila antitijela nakon transpl.,ja sam na svoju ruku to napravila.
što ni značilo da će se možda opet morati cijepiti, ajde valjda nije tak hitno odmah s odlukom da ipak pitaš nekog ko ima veze s time
Pitanje za nekog tko se razumije u epidemiologiju i slične teme.
Majka je pred porodom drugog djeteta, u vrtićkoj grupi starijeg djeteta (trogodišnjaka) pojavio se šarlah. Što učiniti, kolika je vjerojatnost da i on donese šarlah doma? Vaditi dijete preventivno iz vrtića ili ne?
Sarlah ti je ko steptokok koji uzrokuje upalu grla.
Najcesce se ne radi nista .
Ja recimo nikad nisam imala steptokoka niti sarlah kad su ga moja djeca imala. Koliko znam nije on nista posebno opasan u trudnocu, barem ne vise nego gripa npr.
Muz i ja smo imali strep throat kad je Thea imala godinu dana, i nama su rekli da bebe redje dobiju nego odrasli i starija deca (druga stvar je strep b preko majke u trudnoci).
Inace, veoma cesto dobijem mejlove da se zaraza pojavila u skolama u koju idu deca i dok sam imala bebe nikad niti jedna nije dobila to sto je vladalo po vrticima/skolama.
Kod nas stalno ponavljaju da bebe vrlo rijetko imaju streptokok, cak da su zasticeni prilicno dobro i do dvije godine. Stariji je u institucijama od 9.5 mjeseci, a kcer prakticki od rodjenja i do sad (kuckuc) nisu imali niti jednom. Streptokok nam je u vrticu gotovo svaki mjesec, od jednog do desetak slucajeva (obicno djeca u dobi 3-5 godina).
Ako ima mogućnost svakako dijete izvući iz vrtića
Ne znam, tu kod mene skroz sumnjam da bi netko tako reagirao. Kad je u nasem vrticu iskrsnula peta bolest (parvovirus B19), ja nisam izvlacila starije dijete iz vrtica. U dogovoru s ginekologom sam odmah vadila antitijela, zatim jos jednom. Nisam imala imunitet, ali ni tjedni trudnoce nisu bili kriticni. Kolegica s posla koja je bila u kriticnijem preriodu je provodila vrijeme dalje od mene i to je bilo to.
Zašto ako ima mogućnost da dijete neko drugi pričuva par dana ili tjedan,zastoja ga ne bi izvukla iz vrtića,ja bi i iz škole da mogu,da sam u takvoj situaciji