Imala sam 10 zamrznutih jajnih stanica što mi je ostalo od prošlog postupka ma ništa što je tu je ....
Printable View
Svaka čast. Tebe je krenulo, Znemari negativnu betu. Vidiš da sve nekako ide ti na ruku. U ponedjeljak si već gore, pa to je divno. Ne mogu vjerovati. Nećeš stići ni tugovati zbog bete, što je naravno dobro. Netko gore te voli. Tvoj pozitivni stav će te i dovesti do bebe. To je samo pitanje vremena. Ugledat ću se na tebe.
Ela, žao mi je što nije uspjelo, no kako čitam, u nekim bolnicama odmrzavaju tri po tri, daj zamisli to! Ovako odmah znaš na čemu si. Kada je bio taj postupak iz kojih si imala zamrznute? To je bila puna stimulacija? Kada možeš u sljedeći postupak, što je rekao doktor?
Cure imam vječito pitanje :-) što se tiče moje m. Nisam sigurna što da radim. Dakle već ujutro je krenulo onako smećkasto. Rano poslijepodne je bilo crveno onako sluzasto, sada isto tako, dakle definitivno nije više smeđe, nego pravo crveno, ali ne curi još, tek slabašno. E sad ti Vala budi pametna jel to 1. dan ili nije? Što vi mislite?
Što, menga? Trajala ti je pola dana? Daj me nemoj zezati! Ovo mi izgleda kao početak, ali nek više krene! Mislim važno mi je da znam kad da idem kod doktora 3dc. zbunj
Mislila sam ne napisati.. jučer je bio koma dan na VV-u , bar za nas četiri sa zamrznutim js.
Bile smo četiri koje smo došle "kao na transfer" od zamrznutih js..
Ela je već napisala za sebe 10 js, (3 prezivjele), ja 6 js( 2 preživjele), jedna cura 3js (2 preživjele) i još jedna cura s 1js...
od svih js koje su preživjele odmrzavanje (znači 7 komada) nije bilo ni jednog jedinog embrija..
Hvala Milinoviću !!!
Strahota. Nemam riječi. Pretužno, baš smo kao u srednjem vijeku, sramim se...
Šiškice, žao mi je. A je li dr kombinirao usporedo s odmrzavanjem jajnih stanica i punkciju folikula u postojećem ciklusu, da se bar malo "podebljaju" šanse? Koje li ironije, kad sam ja išla na FET meni je punktirao folikul i bacio, nikom nije bio važan, a sad je to možebitni jedini spas kod odmrzavanja jajnih stanica. Ovakvo je "liječenje" uistinu besmisleno i nadam se da će se što prije okončati. "HVALA VAM", (gospodine) Milinoviću!
Hvala "gospodine" Milinoviću ... ne želim ni glavu razbijati s tim koliko je meni js bačeno u zadnjem postupku u Hr s obzirom na to da burno reagiram i uvijek imam brdo folikula i brdo js, a taj zadnji slvni postupak je završio tako da je od brda folikula bilo samo 3 js i na kraju bez transfera...da ne bi :evil: :evil: :evil:
Šiškice :love2: javi se malo na pp...šta ima kod tebe ?
ValaMala pitaš šta me čeka ovaj tjedan.
Čekam da mi odmrznu 3 zamrznute js i nakon 2 dana da mi kažu da nema transvera. Eto to.
U ponedjeljak sam gore da mi kažu kada je transver, naravno ako ga bude:-(.
Andream ja sam pitala dr. šta je s moji js iz ovog ciklusa, ne idemo na to imate 3 zam js koje se trebaju prvo riješiti ne mogu se uzeti ove friške. Super nekima je to jedina nada, ali
"HVALA MINISTRU MILINOVIĆU NA OVOM NOVOM DOBROM ZAKONU"
Jao to mi je katastrofa što ne idu na js iz ciklusa u kojem se radi "potencijalni" transfer zamrznutih! Zašto onda jednostavno ne reći doktoru da se ne želi zamrzavati js?
Žalosno i jadno :-(
nana, vibram da ti budeš jedna od onih rijetkih kojima ipak uspije:love2:
Siskica bas koma.Tuzno i jadno.:-(
Sažet ću da bude još očitije. Dakle, radi se o ukupno 20 js (koje jesu i nisu preživjele odmrzavanje) i od njih 20 niti jedan jedini transfer!!! Pa, ovo više nije niti eksperimentalna metoda, eksperiment je već odavno trebao završiti jer je jasno kao dan da je ovo čisto bacanje vremena i novaca, a eksperiment propao!!!! :evil::evil:
Užas što se dešava i onada Milinović i dr. govore kako je ova metoda jednako uspješna kao i zamrzavanje zametaka i kako imamo više trudnoća nego ranije ???
Ovo je grozno, hvala milinoviću što nam je maksimalno otežao ionako tešku borbu!!!!!!!
Kako ide postupa sa zamrznutim js, koliko puta moraš dolaziti na VV?
Mislim da bi o ovome netko onda trebao izvijestiti Min. zdravstva, jer se radi o različitom postupanju - u nekim se klinikama ide na istovremeno odmrzavanje jajnih stanica i punktiranju te event. oplođivanju jajnih stanica, a u nekima ne. Bar da objasne zašto je liječenje koje je ionako besmisleno različito od klinike do klinike. Pa nije valjda da se misli da će se sve tri odleđene stanice oploditi pa da bi punkcija bila suvišna?
Već sam pisala o tome da se na VV narigoroznije drže zakona. Protumačili su ga tako da ne smiju oplođivati svježu dok ima smrznutih. Ajde ti meni objasni kako se zakona drži Vinogradska i uspije doći do 3 blastociste od 3 oplođene js. To je samo politika i ništa više. Jadni mi, morat ćemo tražiti novih 6 postupaka ako se promijeni ikad zakon jer od ovih 6 ništa.
Po meni je jedina stvar koji možeš napraviti za promjenu zakona kolektivno sabotiranje MPO u Hrvatskoj. Pa nek liječe onda svoje žene i sestre ako im dopuste. Samo što ni oko toga Hrvati i Hrvatice ne bi bili složni i opet bi se neki parovi nastavili liječiti. Al recimo pokušati nešto takovo samo na 6 mjeseci i onda dati u javnost opravdanost postojanja odjela za MPO i MPO liječnika. Jer nakarju krajeva treba reći, suvremena MPO u Hrvatskoj ne postoji!
Pozdrav svima; suprug i ja smo početnici u postupku. Krenuli smo na pretrage na VV, tj sada Merkur.
Zasada kako stvari stoje - loš spermiogram.
Imam naputak da nazovem 1.d.c. (što je danas, ali se nitko ne javlja) da se narucim za 3 d.c., te dođem sa androloškim nalazom supruga, nalazom cb-ova i uputnicom za pregled i hormone.
Zanima me, ako koja zna - jel to samo vađenje krvi, ili i neki pregled?
(Moj liječnik preko HZZO-a mi je dao uputnicu samo za hormone, ali ne i za pregled, iako je na papiru koji je vidio pisao i pregled. Jel to problem?)
Gala, ne znam odgovor na tvoje pitanje, u ova 4 postupka došla sam do max 4 jajne stanice u Vg i rađen je ICSI. Pisala sam o odmrzavanju jajnih stanica i netrasparentnosti provođenja u državnim klinikama, to je ono što možemo vidjeti i o čemu možemo pričati, a o možebitnim sivim zonama možemo samo naklapati.
Ups, krivo napisala, max jedne stanice po postupku, ali se kuži iz konteksta.
Znam barem jedan takav slučaj jer mi se radilo o prijateljici koja je sada trudna (i baš sam sretna zbog nje). Al vrlo čudno, 3/3 blastociste i k tome još muška neplodnost.
Dakle ovo je definitivno menga (jeeej!) i sutra sam gore 3dc na pregledu koji će odlučiti idem li u postupak ovaj ciklus ili ne. Naime dr. je predložio da napravimo pauzu (2 posljednja ciklusa sam bila na klomifenu) zbog mogućnosti ciste, no na kraju smo dogovorili da ću k njemu 3dc, pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Mislim, čitam naokolo da su neke cure i po 6 mjeseci na klomifenu (naravno, to mi se čini jako dugo bez pauze), no posvuda vidim preporuke da se može biti 3 ciklusa bez problema...
Ništa, držite fige da sutra doktor nađe ok situaciju i da idemo dalje!
E da, pitanje, možda glupo, ali eto. Dakle, ja imam policistične jajnike, to znači da imaju na sebi cistice veće, manje... E sad, pošto su ionako policistični, što doktor zapravo gleda kad kaže da želi vidjeti hoće li biti cisti (kao posljedica klomifena) - mislim, kad ih već ionako ima...?
Pošto sam mengu dobila jučer, nisam se stigla javiti sestrama i naručiti. Znam da u tom slučaju mogu jednostavno doći gore, samo nisam sigurna u koje vrijeme? Najbolje je negdje nakon što dr. završi sa salom, to je ako se ne varam negdje oko 11h?
Ne znam kad god dođeš nije kasno. Ja sam jednom došla u 7:15 gore, a na red došla u 11 tako da nikad nije kasno, ali ipak možda negdje oko 10 da se najaviš sestrama pa čekaj.
Cure moje ispada da je stvarno VV najrigorozni u strogom tumačenju i provođenju Milinovićevog zakona..i ima najslabije uspjehe zahvaljujući tome..
Ne mogu vjerovati da je bitnije da se sve provodi po PS-u a ono što je sporedno su naše trudnoće.. Žalosno da ne može biti žalosnije..
Imala sam dva folikula od 15 mm.. u prirodnom ciklusu.. Žalosno.. Neprežaljene js.
I što je bilo s tim folikulima, jesu ih punktirali uopće? J.s.?
Naravno da nisu.. Ni jednu dr . u srijedu nije pogledao, svima nam je rekao dođite u petak..
Ja sam se naplakala jer sam se ponadala da će ih dr. punktirati i da imam bar neku nadu u tom beznadnom postupku..
Katastrofa, nad katastrofama.. I na kraju sam se s MM posvađala oko svega.. Nije čovjeku jasno kako doktoru/ klinici NIKAKO nijeu interesu moja / naša trudnoća nego da se zadovolji forma.. Neću vam ni napisati što je sve rekao .. Posebno nakon što sam rekla kako to ide u drugim klinikama i vezano uz postupke s zamrznutim JS i u ostalim postupcima tj. o fenomenu od 3 js dobieš 3 blastice...
Žalosno, Šiškice... razmišljam da doktoru već unaprijed kažem da jednostavno ne želim da mi išta zamrzavaju