Slast na dnu pite :)
Printable View
Nisam znala kako se zove drugi dio, ali se u Haringi kuži da postoji nešto između, međutim, samo zbog nekih usputnih primjedbi (recimo, na inspektorovu ženu, koju Flavia u Slasti nije upoznala), inače uopće ne smeta, ne fali u čitanju.
India Knight, The Shops - nesto kao prirucnik za shopping, s ubacenim pricicama. Osrednje zanimljiva.
Kniga o ljetu, Tove Jansson - u kratkim, toplim i poučnim poglavljima. Otok, jedna senilna, bolesna i pametna baka i jedna prekrasna, slobodoumna djevojčica Sophie. I njihova svakodnevnica, naizgled učmala, monotona, no puna dogodovština. Poučna, topla, preporučam.
citam raj zaista postoji
http://www.vbz.hr/Raj-zaista-postoji-_b21809.aspx
lijepa knjigica
Jose Carlos Somoza: Clara i polusjena
Odlična priča o izmišljenoj "grani" slikarstva, hiperdramatsko slikarstvo gdje su ljudi platna + nekoliko ubojstava.
Već sam prije preporučila njegovu knjigu Spilja ideja koja se događa u vrijeme antičke grčke, a ova mi je još bolja.
http://www.dzepna.com/somoza_clara_i_polusjena.htm
Olja Savičević-Ivančević, Adio kauboju
Ratko Cvetnić, Polusan
izvrsne!!!
Sad se pokušavam dokopati njegove Povijesti instituta.
Izvrstan je i njegov "Kratak izlet", o sudjelovanju u Domovinskom ratu, preporučujem.
Ova bi mi sad mogla bas dobro sjesti, hvala na preporuci!
Sinoc sam pocela citati knjigu Gilberta Sinoue-a, trazila sam prijevod na hrvatski ali nisam nasla, u originalu je "Le cri des pierres" - o uzorku izraelsko-palestinskog sukoba (i opcenito arapskog pitanja) i posljedicama na obitelji razlicitih religijskih skupina. Zasad vrlo zanimljivo i detaljno (pocinje od perioda kada je Sueski kanal dan u koncesiju na 99 godina).
Evo, cure, ako netko nije čuo, Alice Munro je ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za književnost :klap: Još je nisam čitala, sigurno ću nešto njezino pazariti na ovogodišnjem Interliberu!
Trenutno u ruci imam "Posljednji templar" od Raymonda Khourya, je li netko čitao?
:oops::oops::oops:
Nisam čitala prethodnu stranicu..
Nema frke, samo se ti nama javi :-)
Trenutno ponavljam Desnicu 'Proljeća Ivana Galeba'.. pred kraj sam, i mogu reći da i nije neka razlika u doživljaju naspram srednje škole.. :mrgreen:
procitala Franzenovu Slobodu
odlicna!
uzivala sam
Odrasti digitalno - Don Tapscott
Čitam i gledam svoju djecu koji su pripadnici te generacije.
jučer dovršila Biosuprugu - zabavno i duhovito, čita se vrlo brzo.
kupila sam u NTL-u barcaffe kavu i na dar dobila knjigu, eto, sve za 11 i nešto sitno kuna :)
Ja citam Paula Austera, Levijatan.
Svidja mi se, ne odudara od drugih njegovih romana koje sam citala. On je meni cist ok pisac, volim ga citati.
Neki dan je dijete nesto biralo u knjiznici s police gdje je Maja Gluscevic pa me zainteresirala njezina knjiga Odrastanje. Oa sam si posudila :mrgreen:
S djecjeg odjela :D
Sinoc procitala prije spavanja, jako lijepo.
Rijec je o pricama iz autoricina djetinjstva, jako lijepo pisano, njezno, zanimljivo.
Hamleta.
lektira, ani4? :mrgreen:
i mene to uskoro čeka.
Amos Oz - Pantera u podrumu
Pročitana Pedeset nijansi mračniji... još samo da uspijem u knjižnici uhvatiti zadnji dio!
Pri kraju sam s Grijesi obitelji Borgia - dobra i zanimljiva, navukla sam se na te Borgije...
Procitana Philippa Gregory, The White Princess.
Ako ju citate po redu, ide iza The Kingmaker's Daughter, a prije The Constant Princess.
Nije losa - dobro je obradjen dio o princevima u Toweru i teoriji o tome da je je mladji prezivio i vraca se ugroziti Tudorima prijestolje - iz zenskog kuta (njegove majke, sestre, zene). Ali neke druge njene su mi bolje.
čitam Otmjenost ježa, odlična je, skroz sam se našla u njoj
I ja sam je pročitala nakon Francuske suite, ali neću o njoj dok ne završiš.
Ti i ja baš slične knjige čitamo :-)
Imala si pravo za Francusku suitu, bilo mi je malo. Osjeća se da je postojala veća zamisao i da nije ostvarena do kraja. Čitala sam lako i brzo, dobra preporuka.
Ja sam prije dva dana posudila Francusku suitu :)
Zavrsavam Levijatana pa onda krecem.
A Otmjenost jeza sam citala ljetos, meni je bila divna. Cula sam neke komentare da je pretenciozna, no meni nije, bas mi je draga i topla. Super :)
Za one koje zanimaju i domaći autori - nije loša najnovija zbirka Jurice Pavičića "Brod u dvorištu". 9 priča na različite teme, dobro i zanimljivo napisane, lako se čitaju, iako nose i neku gorčinu sa sobom.
Osobito obratite pažnju na priču "Sestra", posvećenu Alice Munro (!), i "Betlehem", posvećenu Heinrichu Boellu (a kad već njega spominjem, onda preporučujem, ako već nisam, i njegovu zbirku satira "Ne samo za Božić", izvrsna je knjiga!).
Mislim da sam ja već ovdje padala u trans nad tom zbirkom, meni je puno više od "nije loša", ali, za razliku od tanje, meni je ne samo ostavila malo gorčine, neke su me priče baš dotukle, tako da sam morala ostavljati za idući dan.
Dapače, Pavičić mi je sad nova strast, pročitah danas Crvenkapicu (krimić iz 2006.), jako dobro. Nakon puno mračne Atwoodice, taman.
Posudila sam i Bečke priče Sanje Lovrenčić i Bilježnicu Robija K. :)
Nakon puno mračne Atwoodice,
Ok, shvatili ste, Atwood je mračna, a puno sam je čitala :mrgreen:
A što si njeno čitala?
Gazelu i Kosca i Alias Grace.
Nisam ih pročitala, nisam mogla.
Modrobrada i Penelopeja nisu me bile baš toliko udeprimirale.
Također mi je fina bila Otmjenost ježa.
jucer sam procitala Pavicicevu zbirku prica Brod u dvoristu
i zaista je dobar, jako ga volim citati, a vec godinama sam fan njegovih kolumni u jutarnjem, i ostalog sto objavljuje u tisku
price su posebna svaka na svoj nacin
kako bih koju dovrsila, mislila sam: evo, ova mi je najbolja do sada!
i tako do kraja
svaka mi je bila najbolja:-)
i ovo sto Svimbalo pise, ima tu neku gorcinu, svakodnevice, tesku i zivotnu. a najvise ljudsku.
to mi se svidja
ljetos sam svasta toga procitalazgotovila sam P.D. James (sve sto ima u nasoj knjiznici, a nema samo prve objavljene - Crna kula, to mi je jos preostalo naci negdje)Prekrijte joj lice, Varke i ceznje, Sklonost prema smrti, Smrt na bogosloviji , Soba ubojstava - jedna bolja od druge!uzivala sam u svakoj recenici. carica je.Dom gospodjice Peregrine za cudonovatu djecu - bio mi je dobar, malo pomaknuto, ne mogu se odluciti jel teen literatura ili za odrasle. dobar u svakom slucajuNesboov Snjegovic je opravdao sva ocekivanja (Harry Hole u glavnoj ulozi, nemere omanuti), za razliku od Connellyjevog Preokreta. Koje razocaranje!jedva sam docekala da objave nesto novo (tako malo ga prevode kod nas, a covjek pise ko navijen), pa su mi ocekivanja bila visoka, u skladu sa prethodnim romanima. Jel do bezveznog prijevoda (nasla i par tipfelera, fali slovo na kraju rijeci isl), ne znam. vise me podsjetio na Grishama (ne u komplimentirajucem smislu), nego na sebe.Scarpettin faktor - ne znam sto bih rekla. Nije to vise to. nategnuta je. sve je vec napisano. a ona se pretvorila u super bice koje svi oko nje toliko postuju da joj se ne usudjuju nista reci. high tech igracke i gadgete vise ne mogu ni pratiti.Nick Hornby: Juliet, golaodlicno! volim jako Hornbyja
forum mi je sve zgusnuo u jednu kasu, pa ponovo s proredima kako treba
ljetos sam svasta toga procitala
zgotovila sam P.D. James (sve sto ima u nasoj knjiznici, a nema samo prve objavljene - Crna kula, to mi je jos preostalo naci negdje)
Prekrijte joj lice, Varke i ceznje, Sklonost prema smrti, Smrt na bogosloviji , Soba ubojstava - jedna bolja od druge!
uzivala sam u svakoj recenici. carica je.
Dom gospodjice Peregrine za cudonovatu djecu - bio mi je dobar, malo pomaknuto, ne mogu se odluciti jel teen literatura ili za odrasle. dobar u svakom slucaju
Nesboov Snjegovic je opravdao sva ocekivanja (Harry Hole u glavnoj ulozi, nemere omanuti), za razliku od Connellyjevog Preokreta. Koje razocaranje! jedva sam docekala da objave nesto novo (tako malo ga prevode kod nas, a covjek pise ko navijen), pa su mi ocekivanja bila visoka, u skladu sa prethodnim romanima. Jel do bezveznog prijevoda (nasla i par tipfelera, fali slovo na kraju rijeci isl), ne znam. vise me podsjetio na Grishama (ne u komplimentirajucem smislu), nego na sebe.
Scarpettin faktor - ne znam sto bih rekla. Nije to vise to. nategnuta je. sve je vec napisano. a ona se pretvorila u super bice koje svi oko nje toliko postuju da joj se ne usudjuju nista reci. high tech igracke i gadgete vise ne mogu ni pratiti.
Nick Hornby: Juliet, gola
odlicno! volim jako Hornbyja
Gordana Kuić: Miris kise na Balkanu
ovo sam progutala u 2 dana na godisnjem (500 strana dzepnog izdanja), ne da ti da ispustis knjigu iz ruku
bilo mi je zanimljivo, povijest jedne zidovske obitelji u Sarajevu
pocinje sa danom atentata na Franju Ferdinanda, a zavrsava sa oslobodjenjem Beograda
vidim da je napisala cijeli ciklus, jesu povezane, jel netko citao i ostale?
http://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=16454