sve mi imamo različit prag boli, iskreno, boli, al opet ovisi i koliko imaš folikula. mene je predzadnja punkcija jako boljela, ova u subotu isto, al nešto manje.
Printable View
Ljube555
ovo će vam biti prvi postupak. Ako nemate teške dijagnoze, ako si ti mlađa žena, dr će vam najvjerojatnije sugerirati transfer 1 embrija.
Blizanačka trudnoća, koliko god nam to zna romantično zvučati, sa sobom nosi brojne rizike komplikacija, tako da se u liječenju neplodnosti danas ide u smjeru transfera 1 embrija.
Tri embrija se, upravo zbog mogućeg rizika troplodne trudnoće smiju transferirati samo u određenim slučajevima:
Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji
Članak 7
(3) Kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika, ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti, dopušten je unos tri zametka u spolne organe žene.
Prvi postupak, imam 33 god. Sve uredu samnom i sa MM, problem zacepljenje jajovoda. A bas bi voljela dvojke.
meni je sad dr rekla da bi dva embrija vraćali. tj sljedeći mjesec kad bude FET. a davne 2011 kad je bio stari zakon na snazi i kad se embriji nisu smjeli krioprezervirati, vraćena 3embrija pod hs. baš je sve uvjetovano politikom i zakonima.
da, milinovićev zakon iz 2009. godine radi zabrane zamrzavanje zametaka i posljedičnim čestim transferima 3 zametka, ozbiljno je ugrožavao zdravlje žene i beba u višeplodnim trudnoćama.
mislim da problema mozes dogovoriti s njom da bude transfer 2 embrija, a mozda ti i ona sama to predlozi
meni je dr predlozila da vratimo 2 embrija i ja sam pristala jer je to i moja zelja. i to je nesto sto potpisujes i sto i sama mozes i trebas odlucivati... naravno u dogovoru s dr
meni su i 2011 oplodili i transferirali 2 embrija... od nas 6 koliko ih je bilo na punkciji taj dan i iako nas je dosta imalo 3 ili vise js samo jednoj su uopce isli oploditi 3 jer muz ima azospermiju i morali su upunkcijom dobiti plivace pa je manja vjerojatnost da ce se oploditi i bili su u pravu jer se samo jedan oplodio
ja 2011 imala 19 stanica. 3 su išle u oplodnju i sve tri se oplodile i vraćene. 9 ih je bilo za zamrzavanje. ove ostale kao nisu bile ok. tih 9 smo ove god odmrznuli. 3 preživjele i oplođene a jedna stala sa razvijanjem pa su 2 embrija vratili.
sad kad sve pišem, vidim da se uvijek poklopi broj vraćenih, preživjelih, oplođenih, onak koliko treba. a sad jel i stvarno tak, tko će ga znati.
a spermiogram nam je standarno loš svaki put al do sad su uvijek našli dovoljan broj dobrih.
Cure za spermogram uzorak daju u koliko sata???? Narucivati se ne treba????
I jos me zanima kad dokt.gleda nalazi koji imam papa, brisevi itd.. prije postupka ili ???? Posto na prvom pregledu samo me pitala dal imam to a nije trazila da to vidi
Najbolje da za sgram nazoves sestre, mm ga je obicno davao oko pol 8, al ne znam dokad primaju. Nisam ni za narucivanje sigurna, ali sad kad ce moj ici planiram ga najaviti.
Sto se pape i briseva tice, vjerojatno je upisala da su uredni.
Samo mi rekla da moze doci bila kada dati uzorak posto na terenu radi, najbitnije da bude nalaz gotov do postupka
sutra nazovi sestre pa pitaj. cure u labos stižu od pola 8 i tad već znaju zvati muževe čije žene imaju punkciju.nazoveš sestre sutra pa njih pitaš, tako ti je najbolje i odmah sve znaš. mi posebno nismo radili spermiogram samo u sklopu postupka pa neznam. al koliko sam vidjela gore dosta muških zna dolaziti i čekati poziv
trebam pomoć, išla sam po uputnicu za konzultavije , dr mi je napisala upućuje se humana reprodukcija(kbc zagreb klinika za ženske bolesti i porode) kaže nemože merkur ne izbaci joj, dali je dobra uputnica
nova21,nije dobro..to bi pisalo da ideš u Petrovu npr. Mora pisati KBC Merkur.
Ili da je ostavila prazno ime bolnice,samo humana reprodukcija..
kaže ništa joj drugo ne izbaci, sutra ću ja ujutro sestru zvat nek mi daju drugu uputnicu
cure moje da se i ja javim, nisam odavno pisala. imala sam FET 24.11 (javim i na odbrojavanje) i sada cekam betu, a dani su mi tako dugiiiiii..... kad je bio FET sa dr je bila mlada doktorica na obucavanju.
Nova21 dobro ti je Žuži napisala mora ti pisati KBC Merkur, meni moja dr uvijek to napise i uputnica je u redu.
Nova21, meni ni na jednoj uputnici nikada ne napisu ime bolnice i nitko mi zbog toga nije radio probleme.
pa da kaže sam joj to izbaci, ak ne nek ostavi prazno ili samo humana reprodukcija ili?
Nova, pozdrav, meni dr.napisao vuk vrhovec na uputnice
Dok sam isla prvi put i na konz.to je bilo 26.11
Cure imam jedno pitanje. Dal se smije kekst do stoperice ili ne smije?
Nova21, pa tebi ovo nije prvi postupak, kako ti je prije pisala. Neka samo iskopira staru uputnicu iz računala. I meni se jednom desilo da mi ginekologica na zamjeni nije mogla dobiti nikako IVF postupak da joj ispiše, pa kad sam ju pitala kako je prije moglo na kraju je izvukla staru uputnicu iz baze.
Našla sam jednu svoju staru neiskorištenu uputnicu, i na njoj piše samo Humana reprodukcija.
prije je pisala kb merkur
Bubekica hvala na odg. Pitala sam al nisam dobila odg gore kod njih.
Nema problema...
Nije mi jasno kako to da ti nisu rekli, pogotovo ako si pitala.
Nisam cula da bi mi dok odgovorila a pitala sam radi sigurnosti jer kad sam isla u drugi postupak nisam smjela dr. A mi nije dao. Zato pitam tu. Hvala u svakom slucaju.
i sad treba pisati KB Merkur. a ne KBC. Merkur je klinička bolnica, a ne klinički bolnički centar.
evo naručila sam se, sad još samo po drugu uputnicu
dobila i drugu uputnicu, sad čekamo petak
Nova 21 u koliko moras biti gore? Ja u pola 9.
između 10 i 11
9 smrznutih JS. Ne nadam se previše za smrznute, ali idemo probati. Čula sam od dosta ljudi koji su gore u zadnje vrijeme da dobiju po 12-13 stanica u stimulaciji, a oplodi se 5. Malo mi je to čudno...
Ujutro idem gore. U subotu su ih 12 oplodili pa ćemo vidjeti.
5 embrija od 12 oplođenih. FET u 1mj ak se poklopi ciklus i njihov godišnji