Dakle da ne otvaram novi post ja ću ovdje napisati što me muči pa mi molim vas pomozite.
Curica je rođena sa 3.450 i 52 cm duga, sada ima 10 i pol mj i do 7 mj je isključivo dojena – nije puno cicala i napredovala je onako slabašno (ali opet u granicama normale).
Kad sam krenula sa dohranom (i cicu skroz ukinula – što njoj nije bio ni najmanji problem jer zaista i nju je odbijala gotovo uvijek osim valjda u trenucima extremne gladi) stanje se popravilo no ona još uvijek jede jako malo i samo u flašici. Na bilo koju hranu koja nije skroz samljevena i pretvorena u tekuće ona povraća.
Evo ovako je izgledao njen današnji jelovnik:
4.00 – 250 ml mlijeka + „čokolino“(zapravo od (kršitelj koda)a neki pripravak koji sadrži i „mlijeko“)
10.30 – banana, keks i rižino mlijeko
17.00 – griz sa voćem – marelica i jabuka
I onda je oko 19.00 grickala jabuku sa mojim dragim i naravno ispovraćala sve što je bilo u želucu. Sad spava. Gladna.
Ona ima sada 9 kg i lijepo napreduje, bili smo na pregledu i sve je ok.
Kao što vidite ona je danas pojela katastrofalno malo, ne moram valjda napominjati da sam joj nudila barem 10 x u toku dana no ona kad neće – NEĆE, samo što me ne ugrize!
Inače sam uključila u prehranu – griz, riža, svo voće osim južnog, maslac i svi oni gotovi pripravci na bazi mlijeka sa raznim okusima.... Frutolino i ostalo
Ja ne znam da li to ima veze i kakve bi to veze moglo biti ali moram napomenuti da ja sa njom u trudnoći nisam imala potrebu za hranom. Jela sam puno svježeg voća i povrća, jogurta, meda, mesa možda 5 x u tih 9 mjeseci. Super sam se osjećala i porod je bio predivan. No nekako se bojim da sam taj „običaj slabog nejedenja“ prenjela na dijete. Ili je ona prenjela na mene????
Sa prvo dvoje sam jela sve i oni su takvi, posebno sa drugim – jela sam ko vojska a i on je takav. Pa sad se pitam – prenose li tu osobinu djeca na majku ili majke na dijete.
Zanima me ukratko:
Zaista sam odužila, unaprijed hvala na odgovorima.
- da nije u pitanju kakav fizički/ XY poremećaj zbog povraćanja na imalo neusitnjenu hranu?
- Imate li savjeta ili iskustva sa takvim nejedaćima
- Što mislite na ovu teoriju koju sam u posljednjem odlomku opisala?
Napominjem da je inače jako vesela, energična, živahna, čvrsta, puže i sav motorički razvoj je izvrstan.