Diabolica i kika83, hvala na odgovoru i lijepim željama. Diabolica, da ti beta bude velika!:-D:-D:-D
Printable View
Diabolica i kika83, hvala na odgovoru i lijepim željama. Diabolica, da ti beta bude velika!:-D:-D:-D
Cureeeeee moje ovo je za poludit nakon ona 2 mršava folikula danas booooom ima ih toliko da V. nije uspio prebrojat to je zato jer mi mm daje inekcije.......hvala Bogu već sam malo bila u bedu .......sutra opet idem i rekao je da se nada punkciji u nedjelju......na moj rođendan.....jeeeeeeeeeee...........cure hvala na željicama vašim.........
Vita22 :-D :-D :-D
Neka bude puno lijepih i kvalitenih js:-D
Bit će dobrih jajnih stanica ko u priči :-D :-D.... zna muž ča dela!
Hej komadi ;-) evo me napokon na pravoj temi (Vita hvala)
Danas 1. dan ciklusa, u subotu krećem s klomićima i 26. na folikulometriju, pa ćemo vidjet .....
Evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima kojima treba za sve (da ne čitam sad u nazad)
Pa to je fantastično :-D
Bit će tuluma u labu, a za rođendan ćeš dobit malo zakašnjeli poklon :mrgreen:
cranky bravo za tebe...vidim da si opet u akciji...neka bude puno puno folikulića ovaj put i to uspješnih!
Cranky pa dobro nam došla napokon :*
Evo malo vibrica da ovaj aih bude dobitan~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ajme cure al' je živo! S nestrpljenjem čekamo bete, a evo i novih postupaka!
Hvala vam drage moje suborke :love2:
Nego kad koja vadi betu ili piša? Znam da ste sad već negdje blizu ali ne znam točno kad. A očito mi nije dosta mojeg vlastitog isčekivanja pa hoću i za druge to odrađivat :lol:
Tko je uopće 1.? Čitalica, jel tako? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da, Čitalica je prva, trebala bi vadit betu u ponedjeljak.
Čitalice da nas obraduješ u ponedjeljak i da svi skakućemo na forumu od sreće....
A evo jedna informacija ako koga zanima naime 25.02 u 18 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci održavati će se predavanje o medicinski potpomognutoj oplodnji pa ako tko zeli i ima vremena i volje da dodje ja mislim da ja idem eto malo sam off ali dobro nadam se da se nitko ne ljuti puse svima i drž te se cure moje... Ameli.... :kiss: :kiss: :kiss:
čitalice sretno na beti........da otvoriš dobro ovu godinu na kbc-u.......,pa Diabolica,Dani.......ja idem u nedjelju na punkciju..........danas štoperica mm odahnuo dosta mu je pikanja............pusa cure:-D:-D:-D:-D
Haha ispada da je tm teže padalo to pikanje nego tebi.... Draga vita želim ti čim bezbolniju punkciju, za js se ni ne brinem s obzirom koliko ima lijepih folikulića!
Čitalice da nam otvoriš sezonu pozitivnih ß~~~~~~~~~~~~~~
Diabolica, Vojvođanka ~~~~~~~~~~ da taj sretan niz i mi nastavimo... (ja pomalo pucam po šavovima)
Svim ostalim curama šaljem jednu veeeeliku :* za njihovu podršku
pozz cure moje!
evo mene k vama....bila sam 2 dana bez kompa..Danas isla po njega na servis,sad cemo vidjet do kad ce radit....ne garantira mi covjek...
vidim ima puno lijepih vijesti...neka,neka...
ne znam jeste cule,ja zvala jutros laboratorij,od 8js 3 se oplodilo,3 valjda zamrzavaju a 2 se nisu...jako sam zadovoljna...tj 4 ce zamrznut,ako 2 vracaju...u ponedjeljak tek transfer,nakon 5 dana.rekla mi biologica da sutra pocnem stavljat utrice 2 ujutro 2 navecer do transfera onda nis samo da ih uzmem sa sobom.koliko ih se poslije stavlja dnevno?i koliko vremena?ja imam samo 2 kutijice doma.tako mi ginek dala.
barbyRI ti si velika sretnica, jer ocito imas kvalitetne jajne stanice i jer ce ti vratiti blastociste. Doci do blastociti od samo tri oplodjene jajne stanice nije mala stvar! A sto se tice tvoje racunice da ce ti zamrznuti 4, ako ti vrate 2 to nazalost nece ici jer je zamrzavanje embrija zakonom zabranjeno. To znaci, ako kojim slucajem budes imala 3 blastocite jednu ce ili baciti ili ti vratiti sve tri uz rizik da ostanes trudna s trojkama.
Čitalice sretno u ponedjeljak, držim fige da beta bude velika i da otvoriš sezonu trudnica na kbc-u
Vita22 sretno draga na punkciji, neka bude brzo i bezbolno i sa puno kvalitenih js
Barby sretno na transferu u ponedjeljak
Diabolica i Dani82 da vam čim prije prođu ovi dani do bete:yes:
Innu da čim prije kreneš u postupak, šaljem malo ~~~~~~~
Ostalim curama isto šaljem ~~~~~~~~ za šta god vam treba:bye:
Brojim sitno do štoperice rekao mi je V. da obavezno dođem ranije da mi daju inekciju protiv bolova da bez toga ne idem.....Barby jesi ti dobila šta ili si išla samo s normabelom......cure puse svima i hvala ..........
BarbyRi stavljaju se 3 puta po dva dnevno nakon transfera pa sve do bete i ako je pozitivna dao Bog onda nastavljas dalje ja sam ih tri mjeseca stavljala na usi su mi izlazili i svako malo moras isi kod ginicke da ti ih da, nazalost uvijek ti da samo dvije kutije bar je tako meni jer kao ne mogu vise odjednom, eto puno srece svim curama ovdje....
ja nis ne kuzim sad,sve mi je to pomjesano malo...kako trojke?ja sam rekla vlastelicu da postoji mogucnost da imam blizance i sa moje i muza strane,jel je muz blizanac,baka je imala blizance i mamin brat ih ima.i da bas nebi htjela iskreno ,naravno da bi za godinu,dvije jos jedno ali sad jednostavno nisam u mogucnosti,neka me nitko krvio ne shvati...
meni su jos prije rekli da mogu nesto protiv bolova uzet i za smirenje i ja sma tako napravila sat vremena prije sam popila normabel i ketonal forte.i omamio me normabel skroz,samo me neki smijeh lovio koda sam drogirana jos se vlastelic smijao smenom,kaze vidi se da ne uzimate lijekove za smirene pa ste omamljeni..ja ga pitala da li trebam jos koju protv bolova popit on kaze ne dosta ste drogirani vec....posto sam popila tablete rekao je da onda ne treba injekcija jel ju je sestra pripremala da ce mi je dat.kazu da poslije nje danima guza boli.
zanima me da li se prije transfera treba popit isto protiv bolova nesto i normabel?
E sad ne znam kako radi docentica ja sam bila kod Vlastelica, sto se tice transfera ne trebas nis popiti bar ja nisam ide to dosta brzo eto nadam se da ce biti sve u redu nek ti je sa srecom...
aha dobro vidi ti sama znas se najbolje ponesi si nesto za citati ili nekoga povedi sa sobom jer ces lezati otprilike sat i pol nakon transfera, sa mnom je mila moja mama :heart:
BarbyRi ako ne želiš dvojke ili recimo trojke onda moraš to reć i na dan transfera i onda će ti vratit samo jedan embrio.... jer ako ti vrate 2 ili 3 postoji mogućnost za blizančeke ili trojčeke.
Utriće stavljaš 3x2... što znači da ti 2 kutije traju 10 dana (svaka kutija ima 30 kom)
Prije transfera stvarno nema smisla da piješ što za smirenje ili za bolove... jer nikakvih bolova nema.
Barby RI kod IVF-a se događa blizanačka trudnoća ali to nije zbog genetske sklonosti nego zato što se vraća više embrija nego je to moguće u prirodnom ciklusu dakle kod svih se povećavaju šanse za blizancima, ali opet to nije sad u toliko velikom postotku, ne znam sad napamet statistiku no sad se statistika i mijenja sa novim zakonom. Opet ako vratiš samo 1 embrij smanjuješ šanse za trudnoćom, mislim to što si bila na IVF nije ziher da ćeš od prve ostati trudna, puno nas ovdje je bilo puno puta prije nego je ostvarilo trudnoću evo ja još uvijek nisam ni nakon 5 IVF-ova. Najbolje se raspitaj još malo da ne ispadne kao da te ja nešto nagovaram a tko zna da li će i sva 3 embrija preživjeti do 5. dana.
Jesu ti onda zamrznuli j.s. ili nisu ne kužim?
Slažem se u potpunosti s Malim Mimi. Barby nitko ti negarantira trudnoću ni sa 3 embrija, niti sa jednim. Ako neželiš blizance ili trojke onda neka ti vrate jedan embriji ali šanse su ti manje. Dobro razmisli o svemu.
I transfer neboli ništa, netreba ti ništa za bolove. Sretno
barby RI samo bi potpisala Malu Mimi i kiku 83, nazalost nitko ne moze garantirati ishod postupka eventualno da se ide na blastice pa se napravi neka prirodna selekcija ali ni to nije nikakva garancija za uspijeh.Sanse za ikakvu trunocu su smanjene vracanjem jednog embria ali ti vjerojatno najbolje znas svoje strahove i nadanja pa donesi odluku u skladu sa time.Zelim ti od srca da ti i jedna bude dobitna.
vita22 sretno sutra na punkciji, evo šaljem~~~~~~~~~~~~za puno kvalitetnih js!
vratit ce mi 2 pa kako bude,sve je u Bozjim rukama.
Mala Mimi receno mi je da ce mi ih zamrznut.meni je radjen icsi koliko sam skuzila.rekla mi je da su oplodjeni mikroinjekcijom.
dani82 ja sad stavljam 2 ujutro 2 navecer od danas tako mi biologica rekla.valjda ce mi nakon transfera reci 3.
meni je bilogica spominjala blastociste...znaci s njima je veca mogucnost zatrudnjivanja?
opet ponavljam ,neka me nitko krivo ne shvati mozda tako zvuci kad se cita post nije da ne zelim blizance,naravno da bi htjela i sta Bog da bit ce.ali sad nisam u toj situaciji(financijskoj) da bi mogla,ja ne radim jos od lani,muz je na ugovor do kraja 3.mj puno ce ih dat ca,i zeljela bi da dijetetu mogu sve priustit,da mu nista ne fali a za 2 sad ne znam da li bi to mogla,samo to je razlog...nemojte me krivo shvatit...:cry:
NItko tebe Barby ne shvaća krivo pa mnogi ne bi htjeli dvojke ili trojke jer to je rizična trudnoća, samo ti pokušavamo dati do znanja da si s jednim embrijem znatno umanjuješ šansu za trudnoćom, nakon IVF-a najviše je žena u onoj skupini koje nisu trudne, zatim su one koje imaju trudnoću sa 1 djetetom, pa s 2 itd.
Već sam dugo u ovim vodama i vidim da je jako malo sretnica kojima se ulovi odmah od 1. pokušaja a još manje da im se potrefe blizanci
Drage moje evo pripremam se psihički za punkciju sutra valjda će bit sve ok nadam se bez obzira na puno folikula........kisssssssss:kiss::kiss::kiss::kiss :
Ma mora bit sve ok!! :* :*
Vita22 sretnooooooooooooo:-*
Očekujemo detaljan izvještaj:mrgreen:
vitta22 sreto sutra!!! bit ce ti vlastelic jelda?
Slažem se sa Mali Mimi puno je lakše uspjeti sa dva ili tri embrija. Meni su uvijek vračali dva ili tri a 11 put kad sam bila na IVF-u imala sam 9 krasnih blastica , doc. me pitala da odlučim sama dali ču jednu ili dvije. Ja sam htjela dvije ali njezin prijedlog ,da tako nazovem ,je bio da mi vrati jednu s obzirom na moje godine kao veća je šansa da če uspjeti sa jednim ( ne kužim ni danas tu teoriju ). Ja sam se dvoumila i na kraju pristala na jednog. Ostala sam trudna ali sa ishodom - spontani. Još uvijek ne mogu prežalit što nisam slušala sebe i odlučila se na dvije , što ne znači da bi se zadržalo ali bilo bi mi lakše.
Ali postoji mogučnost da se od jednog embrija stvore dva i tada je to jednojajčana blizanačka trudnoća, tako da smo svakako u riziku a moj savjet je najmanje dva embrija. Slažem se i sa teškom financijskom situacijom ali di ima za jedno naći ćemo i za drugo , samo da su bebice sa nama.
cure jel to normalno da me danas cijeli dan,znaci 3 dana od punkcije nabijaju jajnici?sad sve vise osjetim....
do transfera će proć, bez brige normalno je , ponekad se čak i prokrvari , sve je to ok