Ja mislim da je drukčija cijena IVF-a i ICSi-ja, a to mi je rekao i dr. L jer nama s obzirom na nalaz jedino ICSI dolazi u obzir, što košta preko 9000 kn (ne znam sad točno u kunu). Ali dr. će vam sam reći cijene.
Printable View
Ja mislim da je drukčija cijena IVF-a i ICSi-ja, a to mi je rekao i dr. L jer nama s obzirom na nalaz jedino ICSI dolazi u obzir, što košta preko 9000 kn (ne znam sad točno u kunu). Ali dr. će vam sam reći cijene.
L pravi razliku u cijeni izmedju polustimuliranog i pune stimulacije.
istina da mi nije jasno kako je kreirao te cijene, jer se manje vise ide s istom ucestalosti na UZ, u obadvije varijante..ajdontnov..
bubamara, dobrodosla. da sam bar ja tak mlada, ja danas imam tri banke. sretno!
Spodoba i drugi privatnici u RH imaju različite cijene za polustimulirani i pravi. Valjda jer se u polustimuliranom očekuje manje js pa je manje posla za labos? I u stimuliranom zna biti ipak više UZ, pogotovo ako je dugi protokol ili ako je žena sklona HS, tada se gleda nekad i svaki dan. Ali u biti ne znam kakva je struktura cijene postupka, koliko su od toga UZ, koliko su "ruke" doktora, koliko lab...ali očito ima razlike u poslu kad i drugi imaju različite cijene.
nati nakon punkcije i ET se leži cca sat vremena...ako nema gužve i ako ti paše možeš i dulje.
Ja sam ležala nakon ET izmežu 45 minuta i sata, ali nakon punkcije nisam uopće...nije ni bilo potrebe...normalno sam ustala i mogla se kretati:-)
ok charlie..
ovdje dijele izmedju IVF-a i ICSI.
ICSI zna biti i duplo skuplji jer obracunavaju po JS..dakle sto vise JS, to veca cijena.
dal prvi puta(uz 3.dan ciklusa) idemo mm i ja zajedno ili mogu i sama
OOOO Darkica blago tebi kad nisi osjetila punkciju....ja sam skoro umrla na onom stolu od jakih bolova dr Luci je skoro prekinuo punkciju jer me je jako jako boljelo.....a ne bih se cudila da me je cijela zgrada cula...tako kad se toga sjetim jeza me uhvati da se pitam da li sam sigurna za drugi put da cu ici....lezala sam dosta dugo i imala sam bolove 2 dana.....a i nakon ET sam lezala dugo ......ja sam sebi sama komplicirana:lol:
Nati u principu možeš ići sama jer tehnički gledano TM nije potreban do punkcije. Kako vam je draže.
Medeni.angel uzmi si drugi put prije punkcije Voltaren+Normabel, meni pomaže a isto imam vrlo nizak prag boli. Samo uzmi na vrijeme da prodjeluje...
Spodoba imate li vi u planu novi dolazak u Zg? Sretno :heart:
nazvat cu L ovih dana...svakako bi u polustimulirani, mozda u travnju ili svibnju..nacula sam da je to najplodnije razdoblje za bikice 8-)
hvala vam na info.
Medeni.angel što se bolne punkcije tiče cure koje imaju nizak prag boli probaju najjači ibrufen jedan sat, a jedan pola sata prije punkcije i bol neće biti jača od menstrualne boli,naravno uz normabel!
puno ovisi i o kg koje imaš ako imaš koji kg više( kao ja ) voltaren skoro pa da i nema funkcije
Hvala na informacijama....problem je sto sam u vinogradskoj prvi put kad sam radila punkciju smo dobili inekciju za smirenje i nisam nista osjetila sem kad me je piknuo i tako sam i ovaj put zamisljala bez boli....mislim da mene jos vise je boljelo jer su mi vadili JS iz obje maternice pa na kraju nisam znala gdje me vise boli....a iskreno nisam znala da se smiju piti tablete jer sam cula price da onda to utice na kvalitetu JS...sljedeci put cu se pripremiti malo bolje jer nisam sigurna da bih opet to izdrzala......a kile- sam imala 55kg a sad nakon svega ovoga imam 60kg...pa imam problema sa ormarom :)
meni je iza svakog postupka ostalo po 5 kg ..tako da sad sa 15kg viška imam poveći problem
ne znam koliko mogu štetit tablete j.s. kad je punkcija odmah nakon toga . .pitat ću ja dr.L sad kad idem dali to šteti ili netko ko ide prije neka pita
Nisam nikada rekla da nisam osjetila punkciju. Naravno da sam osjetila punktiranje folikula, ali ništa neizdrživo...više je bilo neugodno nego bolno...Rekla sam samo da sam nakon punkcije normalno ustala sa stola i mogla se odjenuti i sve ostalo...i odvoziti se 2,5 sata do doma.
Bolna punkcija ili ne...sve je to individualno...Mene isto boli, ali ništa strašno i neizdrživo...dok je na zadnjoj punkciji sa mnom bila žena čiji se vrisak prolomio čekaonicom...sve to varira od žene do žene...
Bol osim o individualnom pragu osjetljivosti ovisi i o smještaju folikula (ako se prolazi kroz cijeli jajnik to booooli) i zrelosti folikula (manji, manje zreli folikuli = jače zaboli). Mene je kod dr. L. jače boljela jednom punkcija jednog folikula (Darkice da nisi to mene čula u listopadu :-) nego slijedeći put tri komada...ali kako god okreneš Normabel + nešto protiv bolova pomažu.
Nisi bila ti:-) Nama je upalio postupak krajem lipnja odnosno početkom srpnja...i sada sam već u sedmom mjesecu:-)
A joj baš sam bedasta, pa znam da ste vi već oho-ho odmakli...
joj oprostite vi meni na takvim lapsusima....ja se svercam sa posla pa onda sve na brzinu napisem.....
Medeni.angel dali si ti bila krajem 11.mj.na punkciji,ja sam bila tad i odmah poslje
mene je bila djevojka koju je jakooo bolila punkcija,pa sam ju cula iz hodnika,tak da su mi odmah suze pocele teci,kako mi je to bilo zalosno,samo sam u sebi ponavljala jos malo izdrzi i bit ce gotovo.
Elena, i ja sam bila kraje 11 mjeseca, mozda sam to ja bila, jer mi smo ih vadili 8 i bilo je prestrasno, nisam mogla ustat sljedecih 45 minuta. i rekla sam L. neka stane da ja ne mogu vise izdrzat, kako on nije stigao sve izbusiti dobila sam hiper, a kak tek to boli. a joj. rekla sam mu da sljedeci put sve zbusi i ja obavezno uzimam normabel i voltaren. druge nema.zadnji puta nisam pa sam odapela...
ja sam bila na punkciji 12.12.11 pamtiti cu dugo taj dan....a ET je bio 15.12.11
jedino moram pohvaliti ekipu iz IVF centra sto su me odvezli iz klinike na autobusni kolodvor jer se nisam mogla pomaknuti od bolova...
ja se svima zahvaljujem na informacijama sad mi je puno lakše..:-D javim se kad obavim prvi pregled
Samo da vam svima poželim puno sreće , opustite se u najboljim ste rukama i vaše vas bebice čekaju..Dr.L je moj anđeo,ispunio mi je dugo sanjani san..
pozdrav svima,
zanima me ukoliko bi radila AIH u Cito ,moram li kod njih raditi svaku folikulometrije? jer mi St nije bas blizu da svaki dan vozim, pa ako netko ima iskustvo bila bi zahvalna!! i dali je cijena AIH 1000 kn sa ili bez folikulometrija?
hvala cure na dobrodošlici :-) do sada su nas otpuhali iz petrove i svetog duha sa spikom da smo jakooo mladi i da imamo vremena ...:lol: ali neka mi ne odustajemo :-)
samo da pitam dali ima neka buca sa malo večim viškom kg,dali je to problem doktoru L ? ja sam od 12 godine na Jasminima i 3 godine na duphastonima tako da sam uspjela nakupiti 45 kg . patim se 20 kg sam skinula i imam još 20 za skinuti ...toliko nade polažem u dr.L da vam to ne mogu opisati :)
sretno cure svima,toliko ste borbene,i svaka od vas je zaslužila bebicu ili bebice :)
Salvija, Cito ti je na temi Potpomognuta u St, pa možeš tamo pitati sve što te zanima. Aih je 1000 kn skupa sa folikulometrijama. Vjerujem da bi u dogovoru sa dr mogla odraditi 1-2 fm kod svog dr (moj savjet, uvijek traži slikice sa uzv), a zadnju kod njih, ali to je sve stvar dogovora sa dr.
maco hvala super si :-)
pozdrav bubamara...koliko vam je godina i koja dg.? mi imamo slično iskustvo......
oprostite na dugom ne odgovaranju,čekam odobrenje moderatota za objavu komentara :(
AIH je u Citu 1000 kn s folikulometrijom?!? Meni su na IVF poliklinici rekli 1600 kn + uzv svaki 250 kn! A pregled i uzv sam platila 600 kn (tu je uzv bio 300 kn). Da nisam tako daleko išla bi i ja u Split! Jel rade prek ljeta? Da sve spojim :lol: Šala mala, do ljeta seveć nadam biti jako velika!
MALIANĐEO ja: 22 godine,amenoreja,izostanak ovulacije,hipotireoza,inzulinaska rezistencija,višak kg....muž:22godine,oligostheno :)
jo1974 ja sam prek stotke punooo,sve me sram to napisati ,trudim se svim silama ,pa ćemo vidjeti što će mi reći :)
Evo da javim,,mi smo dana s bili,opet sam imala cistu ,luci ju je odlucio punktirati,
i u srijedu uz,i trebali bi krenuti sa klomifenima ako sve bude ok.