LOTV :( Žao mi je! Ali svakako u ponedjeljak ponovi betu!
Printable View
LOTV :( Žao mi je! Ali svakako u ponedjeljak ponovi betu!
LOTV žao mi je.
Lotv žao mi je :love2:
Lily :love2: žao mi je, nažalost znam kako ti je. I kad ti dr bude rekao da je to dobar pokazatelj za iduće postupke nemoj ga zadaviti...
Lotv baš mi je žao!
al izvadi ti danas betu da vidiš kako se stvari odvijaju!!
Mene nazalost dr. nije utjesio kao tebe, ali sam zato imala skoro raspad sistema u cekaoni kod svog ginekologa, ali to cu staviti na prikladnu temu kasnije....
Jos sam ja sama na kraju pitala ginekologa da li je istina da cu zbog ove (vjerojatno biokemijske jer jos se ne moze iskljuciti i da to nije bila vanmaternicna)imati vece sanse drugi put i nije mi jadan covjek nis rekao, nego je nesto neodredjeno promrmljao.....valjda to nije njegovo misljenje ali mu bio bad reci mi da to nis ne znaci...
Nije mi jasno bas svuda gdje sam citala pisalo je da je to dobar znak, tipa sreca u nesreci ali nigdje nigdje nigdje nije pisalo zasto se to tako tumaci :nezna:
Jel bapska prica li znanost?
Eto, u potpisu se nalazi moj danasnji rezultat....
Hvala vam svima na paznji i svemu:heart:
mirjana s sto ima s tobom draga?
Jesi li uopce vadila betu?
Kako si?
Kad ti ides opet u postupak?
nisam vadila betu zato što sam dobila stvati 2.8 a betu bi trebala vaditi tek 12.8
neznam ništa kad ću ići na sekundarni jer neznam kakav mi je nalaz od punkcije jajovoda
i dali ću morati ići . najprije na laparskopiju
LOTV mislim da nisu bapske priče, svakako je veća šansa nego da ni jednom ne ostaneš trudna a imaš kao ja 8 postupaka iza sebe ili kao neke cure ni jednu j.s. na punkciji...ovaj put nisi imala sreće što ne znači da se drugi put neće potrefiti embrij koji će opstati i postati dijete.
Što se tiče aspirina mislim da se uzima od transfera nadalje ako ga već kaniš uzimati
Mislim da se aspirin moze uzimati i neko vrijeme prije transfera, mozda pitati sretnu35 (mislim da je ona tako ostala trudna nakon ohoho postupaka), znam da je bilo nesto vezano uz aspirin. Ili pitaj negdje gdje se spominje heparin/fragmin, te cure bi to mogle znati.
Btw, zao mi je zbog ishoda al jos mjesec dana...drzimo fige za ledolince!
A neznam, kao sto rekoh nigdje nisam nasla objasnjenja zasto bi biokemijska bila "dobra"...mozda zato sto je tijelo kao "zapamtilo" kako se to radi pa practice makes perfect...jedino mi to pada na pamet....
Ma iskreno...ako mi nije uspjelo sa DVIJE perspektivne blastociste kako da mi onda uspije sa ledolincima ( hahah super izraz:mrgreen: ) Nekako mislim da ipak samnom nesto ne stima, mislim, nisam se s pretragama maknula dalje od hormona i briseva a u biti molim boga da ni ne idem dalje jer se nasmrt bojim raznoraznih mesarenja.
Sto se aspirina tice u stimulaciji mi se sve skupa cinilo previse kemije pa nisam uzimala, a onda me bilo strah uzimati uoci punkcije da ne povecam potencijalno krvarenje...no u ovom "prirodnom" ciklusu u 9 mj. valjda mogu poceti i prij eovulacije...bo...dobro je znati.....tko zna mozda bez njega ne bih ni ovu biokemijsku iskusila...
Lily - tvoj redovni gin ti nije rekao da je biokemijska dobra jer nije stručan, pitaj doktoricu House kad ju sretneš slijedeći put, ona će ti znat objasniti. Meni je tako rekao dr. Vlašić i ispalo je da je bio u pravu. Trudnoća se tako rano okončala jer nešto nije bilo OK s plodom, dakle blastice koje su naizgled bile savršene nisu bile savršene i ti ništa nisi kriva i ništa nisi mogla promijeniti. Tako je trebalo biti. Bolje da je plod odustao sada nego nakon x tjedana trudnoće. Molim te, shvati, nisi ti kriva i nikako nisi mogla svojom akcijom promijeniti ishod stvari.
Grlim te, plači sada, sad je vrijeme, ustat ćeš ti opet kao najljepši Fenix!
A Suuumskica moja:heart:
Lillybas mi je zao sto je tako ispalo, a Šumskičine riječi debelo potpisujem. Nažalost , čini se da će naša draga klinika biti krcata ovu jesen.:-(
Da, i meni se cini...svi sad cekamo septembar kao ozebli sunce....
LOTV :love2: i ja potpisujem Šumskicu :heart:
Što se tiče Aspirina, nemojte se s tim zezat i na svoju ga ruku uzimat jer se snjim može i gore napravit, nije on u trudnoći baš bezazlen. Ali zato postoji "sigurna" alternativa, a to je vitamin E koji je uz ostalo i odličan za prokrvljenost, a ne izaziva krvarenja kao aspirin. Ja sam ga pila mjesec dana prije postupka i do nekog 16. tjedna trudnoće svaki dan, a onda do kraja trudnoće svaki drugi, treći dan ;-)
Jel radi uopće netko dole na humanoj?
LOTV žao mi je zbog takvog ishoda, u 9 mj. bit će gusto dole, Mali Mimi ja samo znam da je dr. V. na g.o. do 18.08. a za druge neznam.Svim mojim suborkama i mamicama i bebicama , trudnicama kissss od b...... nadam se nekoj brzoj kavici nakon ljeta...:-*
Mali Mimi koliko sam ja shvatila dolje je samo sestra Samira (njoj sam se javila jucer), svi su na godisnjem...Rekla mi je da se javim svom ginekologu a ako mi bilo sto treba a da ne uspijem rijesiti s njim da do 15 sati svaki dan gore u poliklinici mi koje smo u postupcima mozemo ici k nekom dr.-u na M (vec sam zaboravila koje je prezime....)
I mislim da se spominjao taj 18 kao dan povratka s godisnjih....
Hvala ti Cranky :heart:
Ja sam uzela aspirin jer mi je dr. Vlastelic na kojeg sam slucajno nabasala u opatijskoj ordinaciji rekao da ga slobodno mogu...sigurna sam da je vitamin E daleko sigurnija aletrnativa (evo vec mi je na popisu:)) ali posto sam ja sva u strahu da mozda imam i trombofiliju (strah temeljim na svom pesimizmu a ne na nekim konkretnim indikacijama) onda mi se cinilo da je aspirin bolji izbor.
LilyOfTheValley,
obično ne pišem na potpomognutoj, ali kako sam Riječanka, redovno se veselim uspjesima sugrađanki. Vidim da si i tužna i ljuta, i imaš sva prava to biti. Pa sam te htjela malo utješiti. Ovo je tekst sa Rodinog portala. Tamo ima divnih tekstova i gotovo se uvijek nađe odgovor na nedoumice:
Biokemijska trudnoća
Biokemijska trudnoća je vrlo rani pobačaj za koji žena niti ne zna ako nije vrlo rano (prije mjesečnice ili oko datuma očekivane mjesečnice) napravila kućni test, koji se pokazao jedva vidljivo pozitivnim ili je napravila test krvi ß hCG, koji je pokazao vrlo niske vrijednosti koje se ne dupliraju pravilno (svaka 2-3 dana), a ultrazvučnim pregledom ne može se vidjeti gestacijska vrećica.
Gotovo polovica svih prvih trudnoća završi ranim pobačajem kada je jajašce oplođeno, ali se ne implantira ili se implantira, ali ubrzo nakon toga propadne. Često, mjesečno krvarenje bude jačeg intenziteta s komadićima krvavog tkiva, te ponekad grčevima.
Mnoga su nagađanja o uzroku ovih ranih pobačaja: kromosomski problemi u razvoju fetusa, abnormalni endometrij, abnormalnosti maternice ili pojedine infekcije, te problem antitijela i dr.
Prolazite li kroz neki od postupaka izvantjelesne oplodnje – jedna studija u Americi pokazala je da 54,1% pacijentica koje su prethodno imale biokemijsku trudnoću zanesu prilikom slijedećeg IVF-a, suprotno od 46,5% pacijentica koje nisu nikako uspjele zanijeti.
Nadam se da će ti ovo malo dignuti raspoloženje. I želim ti što prije ostvarenje želje.:love2:
Beti3 :)
Hvala ti, ali ovaj tekst znam gotovo napamet....
Uhh htjela sam nesto jos dodati u svoj prethodni post ali ogranicenje je samo 2 minute za edit, na drugim forumima je i po par sati...da li ovo nervira ikog osim mene? Zasto se to vrijeme ne produzi? Vec sam nekoliko puta bila u neprilici zbog ovoga:(
Beti3, oprosti ako sam zazvucala nezahvalno, a stvarno cijenim sto si se potrudila kopirati mi ovaj odlomcic...nego ja sam ti sve te tekstove odavno temeljito procesljala....
Nisam ja bas ni ljuta vise a nisam ni toliko tuzna, danas smo se bas puno smijali, samo sam beskrajno zabrinuta sto nas jos na ovom putu ceka, kakve ce sve dijagnoze jos biti postavljene i koliko ce sve ovo jos trajati prije nego konacno dostignemo cilj.
LOTV zao mi je:cry:ali to je ipak dobar znak kako ti cure kazu,ipak znas da imas sanse zatrudnit,iako je ovako zavrsilo.
jedno pitanjce...gdje sad radi dr vlastelic?citam da u opatiji negdje,gdje?sta vise nije u katunaru u crikvenici?
pozdrav svima od mene i mog malog zlocka koji za tjedan dana puni 7mj:-)
Lily, do rujna? Ove godine. Držim fige da tako i bude.
Barby..pozdrav....velik ti je vec decko a kao da je jucer sve to bilo! Dr Vlastelic je mijenjao - koliko sam shvatila - primarnog ginekologa. Znam da i u opcoj praksi doktori nekad zamole svoje umirovljene kolege da ih zamjene. Pretpostavljam da i dalje radi u Crikvenici redovno a ovo je vise bilo kao usluga.
je veliki je,da ,nekad mi se cini koda sam jucer rodila:-)
a tako znaci,na zamjeni je samo u opatiji,pitam cisto da znam,mozda odem skoro na prregleda jel cekanje kod socij.ginek da dodjes na red i ostalo je katastrofa,bila sam vadila papa test kad sam rodila,jos mi hvala bogu nije nalaz gotov a mali ouni 7mj,strasno
Barby, mislim da je Kikica dobro rekla....
Btw. tebe ne poznajem puno ali mi je ostala u sjecanju recenica kojom si otprilike rekla kako kad je Vlastelic otisao u mirovinu jednostavno niste imali izbora nego ostati trudni u kucnoj radinosti:zaljubljen::mrgreen:
Super, baravo za vas, dajete nadu:)
Beti, da, septembar ove godine, ali u pitanju su smrznute stanice....trebala bih imati tri takva postupka za redom (imamo 3+3+4) ali cu moliti svoju dr. da ih spojimo u dva puta (6+4) da imam manje strepnje da ostanem bez transfera. Nadam se da cemo se uspjeti dogovoriti jer ovi sekundarni postupci ne ulijevaju previse nade:(
Dani, koliko su tebi odmrzavali u tvom uspjesnom postupku? Druge rijecke cure? Meni su zadnji put odmrznuli 5, ali to je bilo sve sto sam imala smrznuto pa valjda zato....
bas tako da:-) nakon kriotransfera koji je propao ja ostala trudna,cijela moja trudnoca od samog pocetka je bila jako upitna pa sve do kraja,puno toga se izdesavalo,kad se sjetim koliko sam zivaca izgubila,suza isplakala,koliko samo snage mi je trebalo za sve to,ali eto isplatilo se,moj mali se nije dao,Bog nas je cuvao
LOTV budi optimisticna i vidjet ces da ce uskoro Bog i tebe nagradit kao i sve ostale cure.evo pred 4 dana mi je frendica rodila,isto bila u MPO vodama,propali postupci i prirodno zatrudnila kad se najmanje nadala,i evo malena dosla na svijet.
Barby, nisam znala da ti je bila rizicna trudnoca...glavno da je sve sada super:) Avatar govori tisucu jezika:) Mali je presladak:)
Hvala Dani, trazit cu i ja da mi odmrznu dvije slamke po tri:)
Drage moje, evo meni je danas točno godinu dana od pozitivne ß :heart: Moja srećica :zaljubljen: je jučer napunila 4 mjeseca i nas dvije vam šaljemo sve pozitivne vibrice da i vi što prije krenete našim putem :klap:
Cranky :*
Jooj kako prekrasno Cranky:zaljubljen:
Obljetnica dobitne bete....kad cu ja tako nesto moci postati....
Poljupci maloj Sari:*
Nadam se da uzivate u ljetu, obje;)
crancy kako ljepa obljetnica :)
dan kad sam čula magičnu cifru pozitivne bete bio je do sada najljepši u životu!!!
Cranky, :-* tebi i tvojoj srećici!
cranky..:heart::love2::heart: