Živa zdrava i nemam ništa za prijaviti osim da nam je škola zbog našeg razreda pod nadzorom. Imamo slučaj zlostavljanja u razredu kojeg škola nije shvatila ozbiljno pa je pala prijava. Ja sam sada više zaokupljena prvašicom iz 2010.
Printable View
Ajme majko zlostavljanje ...:-(
ajme grozno!
mi ok...
tocekica - bas tužno, nadam se da će se pod prijetnjom stručnih možda ipak riješit. Mi smo isto imali jednu “situaciju” u razredu, način na koji je to škola išla “rješavati” je katastrofa. Sad se smirilo ali stvarno se nadam da neću nikada trebati pomoć školskih stručnih službi jer idu iskljucivo linijom manjeg otpora :(
Mene vise brine 1.razred mog sina da ne upadne u razred s jednim malim cije ponasanje je koma. Cijela obitelj je poznata u kvartu po problematicnim sinovima, stariji brat maltretira ne samo svoj razred nego i sire, zbog ovog mladjeg moj sin u vrticu ima 3 tete.
One ga izvrsno hendlaju koliko je to moguce no u skoli nece nitko oko.njega toliko skakat i sasvim sigurno da onaj razred koji dobije tog malog je nadrapao. Remetit ce atmosferu ma sve. Detalje ne bi javno iznosila al nesto u toj obitelji ne stima.
Mali bas zlostavlja djecu na razne nacine. Moj sin se ne da i kloni ga se no svejedno. Da mogu birat nikako ne bi htjela da su u istom razredu mozda zvuci ruzno al tako je.
Pitaj na inicijalnom kad ti predlože druga,pa tko kaži nedruga
Lili75, u potpunosti podržavam tvoje mišljenje. Ja bih tražila pri upisu da ga stave u razliciti razred.
Malo da se osvrnem na prirodu u 4. razredu.
Ne znam koji blesavac to zove prirodom.:lol:
Hrvatska povijest, zemljopis,....
Što se mene tiče bilo bi jasnije da su stavili 1 sat povijesti, 1 sat zemljopisa, 1 sat prirode tjedno, nego da se zavaravamo kako dijete ima malo predmeta.
Aneona onda u tvom slučaju bi bila 3sata,a ne dva tjedno
Lili75, ja sam bez pardona trazila da moj sin ne bude s jednim deckom iz vrtica uu razredu. U nasoj skoli takve molbe (i one uobicajene , da bude s nekim) nastoje uvaziti. I jesu, a razred u kojem je taj decko ima problema s njim.
martinaP sve kužim, no mom sinu je bitnije da bude s jednim dobrim frendom, a meni je pak bitna i učiteljica.
3 uvjeta da imam, bojim se da bi me otperjali samo tako :-) neću radit dramu oko toga, a uzdam se u svemir da njihov razred neće zapast baš taj malac.
U kćerkinoj generaciji ima neki dečko koji svake godine ide u drugo odjeljenje, još njima nije došao, valjda jer su najbrojniji razred. :/ i znam da svi roditelji odahnu kad im maknu to dijete iz razreda. Tužno al istinito :-(
nemam pojma kako stručne službe ne uspijevaju rješit takve slučajeve jesu njima zavezane ruke ili je nešto drugo posrijedi ne znam. ne čini m ise da naši žmire na takve slučajeve, malo je takvih slučajeva , al ih ima.
Ako si dobra s mamom od druga može ona tražiti da idu zajedno, a ti da ne bude skupa s nedrugom. Bitno je da nije s tim malim u razredu jer će on maltretirati poznate žrtve da uspostavi dominaciju. Kod nas se dogodilo da je ruganje prešlo iz vrtića u školu i sad mali( žrtva) nema niti jednog prijatelja.
Dupli
Ajme jadno dijete...
Moga ne maltretira taj decko koji gnjavi druge ( i to nekoliko djece). Al nije losa taktika ovo oko upisa.
Prošle godine su na upisu rekli da se može birati djete drug,ja ni sa kim nisam ti dogovarala,jer kao i drug mora tebe izabrati.ja sam birala njemački,inače bi rado da jedan dečko ne ide s mojim u razred,ali i on je birao naš jezik.
Osobno bih u toj situaciji tražila premještaj u susjedni razred. Dok netko dočeka stručne službe (ako ikad) dijete pati, povlači se u sebe, raste nesigurnost, usamljeno je itd. Inače nisam za bjezanje od problema ali mislim da je ponekad najbolje se maknuti i otići u normalnu sredinu.
Slazem se sa sillyme.
Ja se slažem isto. Da sam mama curice i mama ovog dečka iz mojih postova već bi išli u susjednu školu. Zapravo, za malog bih tražila da ga stave u razred bez glavne zlostavljačice već pri upisu. Ne mogu Vam ni opisati kakva nam je situacija u razredu. Nadzor, služba koja pere ruke, mama koja utjeruje pravdu i ne želi ni pod koju cijenu promijeniti maloj sredinu u kojoj je zlostavljana, klinac bez ijednog prijatelja koji apsolutno zbog toga nema socijalnih vještina i neprimjereno agresivno reagira. Mi uopće ne razgovaramo na sastancima o lektirama ili gradivu, nama je tema uvijek ista.
što znači u ovoj priči prijatelj, kad oni svakih pet minuta imaju drugog prijatelja
Nemati prijatelja obično znači da sam ideš u školu, sam si pod odmorom, sam jedeš, sam sjediš, ne biraju te u sportske i društvene ekipe, ne pozivaju te na rođendan, ne odazivaju se na rođendan, mame ogovaraju tvoju mamu, izmišljaju se priče o obitelji itd.
Najavili su nam da ćemo se uskoro trebati opredijeliti za izborne predmete. Nudi se NJE i INF. Gledali smo rasporede, to je uvijek u suprotnom turnusu. Nismo dobili nikakva pojašnjenja pa me zanima ako netko zna:
- da li je moguće npr ne upisati ove godine INF i onda kasnije iduće upisati je? Ili se mora krenuti u 4-om?
- isto pitanje za NJE?
- da li možemo ispisati dijete bilo koje godine? (ja sam shvatila da je moguće ali da potvrdim)
Da li je (ne)pohađanje INF ili drugog jezika kasnije zapreka odnosno predstavlja neku poteškoću/otežavajući faktor za upis u neku od gimnazija?
Inače, ide na NJE u školu stranih jezika i zadovoljni smo, pa ne vidimo smisla da je upisujemo na NJE i u školi da mora 2x tjedno ostajati dulje/dolaziti ranije kad i ovako dobro svladava jezik u nama zgodnijem terminu. No ne bih htjela da kasnije eventualno u SŠ ne može upisati napredni stupanj njemačkog zbog toga ili da je ograničava u npr upisu jezične gimnazije ako se za to odluči. Ili da joj nepolazak na INF otežava upis neke prirodoslovne gimnazije.
njemački se nastavlja pa ga se ne može naknadno upisati ali ako se zasitite, možete ga otpisati
informatika je kod nas nevezana i počinje tek u 5 razredu ( bar u našoj školi), nije potrebno neko predznanje koliko sam skužila, ali ih večina upiše , isto se može ispisati ako dojadi, ALI po novom kurikulumu, ako će ići biti će obavezna u 5 i 6 razredu
najbolje je vidjeti i koja je praksa u školi
Sillyme,
Nemam ti pojma za izborne, al pratim.
Mislim da za srednju može ići na test iz njemačkog i onda normalno nastavit imat njem u srednjoj.
mogućnost naknadnog upisivanja vjerojatno ovisi o školi, kod nas se može
ispisati se može svake godine
za gimnaziju nema veze
moja se u četvrtom odlučila samo za njemački, a na početku šestog došla iz škole i rekla da želi ići i na informatiku. U tom trenutku nam je najveći problem bio pretumbavanje rasporeda muzičke škole. Tako da ta kombinacija sigurno može.
Ispisuješ se krajem godine za slijedeću.
Što se tiče informatike, ona nije uvjet za pohađanje pridoslovno matematičkih gimnazija.
Za jezik ne znam jel princip isti za sve srednje škole no kod moje je prilikom upisa bila provjera znanja stranog jezika (kojeg učenik nije učio u OŠ).
Larmama, za mioc? Nije učila njemački u osnovnoj? To i mene zanima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
moja u miocu nije odabrala smjer s drugim stranim jezikom ( u miocu je to uvijek njemački, engleski svi imaju kao prvi ) tako da se na nju nije odnosila ta provjera. A i da je odabrala taj smjer s drugim stranim jezikom opet se ne bi odnosila jer je učila njemački u osnovnoj kao drugi strani jezik.
Aha, to pričaš o nekoj drugoj školi. Hvala!
angelina za Mioc pričam :) ali očito sam nešto nejasno napisala . reci što je nejasno pa da pojasnim.
Lili kod nas ima jezik engleski,njemački i talijanski
Bira se neki koji se nije učio od prvog razreda,ali nije obavezan
Eto kod klinke jedan dečko je samo Nijemac,a kod velikog je jedna cura išla vani na engleski
Naše gimnazije su skroz bezveze jer nema neengleski kao prvi jezik,pa većina Nijemaca uzme engleski,
Važno je da se neki jezik učio najmanje 4_5 godina da ti ga priznaju kao prvi,ali prvenstvo ima ipak prvi jezik, osim opet SK ne ideš u gimnaziju pa ti engleski mora biti prvi,u tom slučaju nema ni provjere jezika
Ali u slučaju da ti je kombinacija kao recimo kod moje nećakinje njemačko francuski,a hoćeš upisati gimnaziju morate ćeš dokazati da si sposoban da nastaviš engleski
Sportska,tehnička gimnazija imaju njemački kao prvi jezik
Kod zanatskih i tehničkih škola možeš birati ,većina ih ima i njemački uz engleski,ali tada slušaš samo jedan jezik,dok kod gimnazija može se slušati dva jezika, a u jezičnom i
tri
Pa ovo, sto znaci? Bila je provjera kojeg jezika, i zašto?
Ja sam shvatila da dijete koje je učilo njemački u školi stranih jezika ili privatno (a ne u OŠ) može na upisu ići na provjeru i izabrati onda taj smjer?! Sa dodatnim jezikom.
Ma ja sam valjda automatski shvatila da je tvoja išla na provjeru, pa mi je dalje sve bilo pomotano. A petak uvečer, mozak iscrpljen, šta se može :lool
Ali bitna mi je ta informacija, hvala! Da je moguće ići na provjeru!
I meni je upravo sinulo što te je možda zbunilo no vidim da si i ti to napisala ;)