ili žice na glavu??!! :lol::lol:
Printable View
Samo vi mene zezajte ali ja sam spremna na sve :lol:
Izbijaju mu 4 zubića odjednom. Em cica cijelu noć, em me grize...
da te utješim ima i gore mome su 5 odjedanput izlazila!
Ja spavam na nogama noćas burna noć smiri se malecki počne muž pilat, ajde prestane muž kad ono luđačka bura zapuše i tako u krug cilu noć:evil: , ustala sam se u 5.30 spremila za posao i gledala tv do 7.:mrgreen:
eh, tigre, bar znas zasto ne spava....proci ce...
ja nemam pojma zasto je moja svaku noc budna po 2-3 sata, plus se budi svako malo dok kao spava
Sani, mozda da probamo svi sa tim zicama, ono, pustimo malo struje da bolje zaspu i to :lool:
zeljkice, eto, bar si se u miru spremila :mrgreen:
Meni je odlično kako samu sebe tješim.
Sinoć sam po stoti put išla čitati zašto su dojenje i zajedničko spavanje dobri za razvoj bebe. :-)
Moram se malo šaliti. Bude mi lakše.
Prošli smo ovu fazu, užas :(
Nego, malo sam pratila malog i stvarno on spava kad jede, kad ne jede niti ne spava. Petak na subotu: oko 17 pojeo jabuku, jogurt i kroasan, oko 19 pun tanjur tjestenine s piletinom, pococao oko 20, zaspao i spavao u komadu do 6 ujutro, niit je kmečao niti pričao u snu, nije ga bilo čuti. Ali zato jučer nije ni ručao ni večerao, cicao prije spavanja i od 23 se budio svakih sat vremena, navlačio me za majicu i tulio cijelu noć mamaaaa, mamaaa...
Sad mi je misija kako izbirljivca najesti navečer (neće više kašasto poput palente, prosa, griza) da mogu noću imati mira :neznam:
Jao vikki, moja danas nis nije jela, bit ce lijepa noc me ceka :lool:
E, a kako ces svog malca natjerati jesti, hmmmm....odvedi ga susjedi, rekla si da tamo hoce jesti :lool:
Moja sinoc nije bila budna dva sata, samo se budila xy puta
Al to mi je preporod bio, jel :roll:
Vikki, a da mu das palacinke :mrgreen:
Drzite se, cure :hug:
Nećeš vjerovati, Anci, nije htio. Mislim, kakav je to sin vježbačice :mrgreen:
Voli slano a tatu :)
Ali stvarno, nije mi dosad palo na pamet to pratiti, nego se potužim šefu prošli tjedan da jedva gledam, a on: a da vam nije dijete gladno? Tako sam ga pratila par večeri i zaista, slaba ili nikakva večera = česta buđenja.
:lol: ni moja nece palacinke
zicala me dok sam jela i ja joj dala da proba, s nutelom jos (sram me bilo)
joj, kako je pljunula :lol:
drugi griz nije htjela ni zagristi
Mi isto jos uvijek ne spavamo, sad ce godinu i 9 mjeseci. Doduše, ne budi se vise sto puta po noći ali 2-3 buđenja redovno imamo. Tijelo mi se naviklo, čak funkcioniram na poslu. Jednu noc je prespavala kod bake i ujutro sam se probudila sva strgana nakon 8,5 sati sna u komadu :lol:
I moja slicno, al taman kad pomislim super, budi se dva, tri puta, pocne vise budjenja, obicno oko 4 sjedi, pa mazim do 5, al odspavamo do pola 8, bome ne znam kako bi da moram ici rano na posao
Ja sam vec trecu vecer u krevetu u 8! Evo me na mobitelu jer me vec drugi puta probudio i od nervoze ne mogu spavat.
Proslu noc se budio na svakih sat vremena, ko da si sat navije.
Da bar sisu oce, u polusnu me tuče jer šta će njemu sisa :roll: A kad mu ju ne dam onda vrišti..
Bacit cu se kroz prozor.
a ne, drage moje... sve će to proći... jednom....
eto, moje su mrrrrvicu bolje... ali daleko od naspavanog i prihvatljivog....
taman kad je krenulo na bolje, jučer temp. .... kreću zubi valjda...
apsu ja sam svaku vecer u krevetu u 8 haha jer nece da spava bez mene
kod nas je sve isto al navikla sam i otupila, ima i dalje 6-7 buđenja i prihvatljivo mi je
al vidim da joj se cetvorke spremaju pa jedva čekam:gaah:
I eto jel se požalim, sinoć je bila budna svako sat vremena
Noci sve gore, ko da je novorodjence, a ne cura od 19 mjeseci
i ja se pridružujem ovima koji se bude non stop...po nekoliko puta noću. i između nas i u kinderbetu, ista stvar.
Nama se zaredalo par teških noći. U biti ona se niti ne probudi, nego se vrti, okreće, grebe po meni, pa bi cicu, pa za sekundu više ne bi cicu i tako se borimo od 2 do jutra.
ja ću vam samo :bye: da znate da vas nisam napustila!:mrgreen:
zeljkice :bye:
Horor
Ako nije budna po 2-3 sata u komadu, onda je to 3657 budjena
Jedva cekam da dodje jutro da prestane agonija :nope:
A vise i nije u ovoj dobnoj skupini...
Mi smo još uvijek na 2 buđenja noću, jedno oko 1 i jedno oko 5. I počela sam radit i izgledam ko krpa s kojom je netko obrisao pod.
Kod mene isto sve kao i kod nanimire. Sve do zadnjeg slova. Puderi,rumenila i kreme za lice se nanose na kilograme...do te točke da me ljudi ne prepoznaju više
Ne žalim se. Bolje i 2 buđenja nego 22. Optimistična sam
Ni ja vas nisam ostavila...
Mi imamo 4 redovita buđenja, ako imam sreće.
I ja sam još uvijek ovdje.
Mi smo na nekih 4-5 buđenja, ali to nam je standard pa se nisam javljala.
Ovdje dođem kukat kad se budimo svakih pola sata.
meni više ni kreme ni puderi ne pomažu :-)
Ja sam tolko jadna da si na večer pripremim nekakve kutijice, lonce itd pored kreveta i onda mu samo ubacim to u kinderbet kad se probudi ujutro za dizanje i onda se on igra jadan sam još pola sata a ja spavam :lol:
Apsu ja živim za to vrijeme kratke samostalne igre ;-)
P. je noćas gugutao, pričao nešto svojim rukama, pa cici, pa se učio puzati, grizao me..
Kako su se klinci na neko vrijeme doselili u moju sobu, najstariju je probudio, i jadna je zavapila nakon nekog vremena da neka mu dam cicu samo da šuti.
Sani :lol:
Sani ovo je ultra smjesna reakcija male ;)
Ja sam sretna i odmah potpisujem da mi se budi 2 puta i da je dalje mir...pa to je milina. Ovo svakih 1h je za poludit
Evo i mene po malo podrške. Dakle, 10 i pol mjeseci je sad, noćna buđenja svakih sat, sat i pol, malo pocica i zaspi. Buđenje u 7, turbo cijeli dan, 2 puta spava, ali isključivo uz nošenje za uspavljivanje i spavanje na meni. Zapravo ne mogu reći da je faza jer je tako uglavnom stalno (sada je još i nervozan zbog četvorkica koje izlaze). Preko dana ne dolaze u obzir nikakvi drugi oblici uspavljivanja i spavanja. Fali mi najviše fizičke snage, a i psihička bi dobro došla. Ne trebam savjet jer sam sve isprobala, a radim ono što djetetu najviše odgovara, ali utješno je znati da vas ima još sa sličnim situacijama.
A ja pak trebam savjet, tj da mi kazete o cemu bi se kod nas moglo raditi :D
Beba je 8.5 mjeseci, dosad je spavao ooodlicno od navrsena 3 mjeseca, s najcesce samo jednim podojem odnosno budjenjem. Dakle u komadu po 7, 8, 9 sati, pa se budi za sisu, dobro posisa, okrene se na drugu stranu i spava dalje. Zadnjih desetak dana je drasticno preokrenuo situaciju, do toga da zadnjih noci ima i po vise budjenja u satu. Nocas, kao zaspi, ja taman legnem i krenem spavati, evo ga... i to ne cendra ko inace, nego vice! Sreca pa ga sisa vecinom odmah umiri, najgore mi je kad ne pomaze ni sisa ni nosanje nego samo place :( isto tako, sad sisu ne ispusta tako lako, stalno joj se vraca..
Ajmo strucnjakinje na ovom podrucju, s obzirom na dob, je li to vezano za nesto, nocne strahove, s ove, strah od odvajanja odjednom, razvoj neki....? Mogu se nadati da je faza koja ce proci makar kroz par tjedana, ili bi to moglo duuuuugo potrajati da ne kazem postati stalno stanje? Ono, malo sam u soku nakon mjeseci spavanja :D nije mi zasad toliko ni tesko po noci i dobro funkcioniram danju, ali me najvise plasi sto ako je to sad tako do daljnega :D
Emmalia, jesi iskljucila bolest?
Mozda se radi o regresiji spavanja, al mozda je kao i kod nas
Moja malena ne spava dobro ni inace, al dvije veceri nije gotovo nista spavala i bas je plakala
Tek drugo jutro sam skuzila da nesto ne stima, jer se lovila za uho
Odmah kod pedijatrice - upala uha
Temperatura pocela tek taj dan poslijepodne, a nos nije nesto curio...
Uglavnom, kad je to proslo, pocela je spavati kao i prije (jednako lose, ali bez plakanja)
Mozda da provjeris...
Al inace, djeca znaju tako mijenjati navike - i moja je nekad dobro spavala
Emmalia moj se tako ponašao ili kad je bolestan il kad su izlazili zubi, pojačano je plakao i puno lošije spavao
E pa baš si to razmišljam, jer smo prije ravno tjedan dana proveli noć na hitnoj radi jakog povraćanja navečer. Sutradan je dobio i temperaturu jednodnevnu. No spavanje se počelo kvariti koji dan prije toga pa nisam povezala. Onda je 3 dana bilo ok sve (osim spavanja) i preksinoć mi je opet sve povratio, baš jako u mlazu. Što sam pak onda povezala s hranom, jer je oba puta kad je povratio jeo palentu, od drukčijeg proizvođača nego inače. Tako da sad pokušavam povezati, ako je povraćao tako jako samo radi palente, je li mogao onda od napora drugi dan dobiti temp.? Ili je pak bila viroza, no zašto mi je onda preksinoć opet povraćao. A spavanje se poklapa sa svime time, e sad ima li veze ili je ipak neka ''faza'' pojma nemam... Preko dana je sve ok, zadovoljan, spava malo kao i inače, jedino jede manje dohrane. A uho, češe ga često, ali sam ga to još prije vodila pogledat pa je rekla pedica da je sve čisto, da to trlja možda radi zubi ili tako nešto... I rekla mi je da u toj dobi kod beba, upala uha nikad ne ide ako nije i nos problem.
A ne znam, ako se nastavi ''samo'' sa nespavanjem, mislite da bih trebala posumnjati i na još nešto??? Malo mi glupo ići kod pedice da još ne skupi nešto...? Rekla je da su krcati virozama. Nadam se da će proći brzo jer stvarno takvo spavanje nije njemu slično. Kad su bili zubi, par noći se više budio i neutješno plakao, ali ovako često nikad, baš kao da ne može zaspati kako treba. Ono, doslovno se napokon skine sa sise po noći, okrene na drugu stranu (inače tada zaspi i mir je satima), i nakon par sekundi ili minuta opet se budi i plače. Jednom sam ga i probala samo dignuti, isti tren kad sam ga uzela u ruke zaspao dalje. Spustim ga, budi se. A preko dana sve ok???