tak su i mene prije 2 tjedna naručili tek za sljedeći! :cekam:
Printable View
tak su i mene prije 2 tjedna naručili tek za sljedeći! :cekam:
Da nismo isti dan gore, Ksena? Ja sam u petak (9.10.).
cure dali netko zna što je sa postupcima na VV , jer sam zvala dr. L početkom mjeseca , pa mi je rekao da zbog razno raznih razloga postupke ne rade i da mu se javim početkom 10. mjeseca
postupci nisu počeli zbog zakona i pravilnika koji su se čekali, trebali bi uskoro, ali kakvi i u kojem obliku nitko još konkretno ne znaCitiraj:
mala mare prvotno napisa
Ja sutra zovem kako mi je rekao jucer (a to ce mi biti 3.dc) da vidim hocemo li moci odmah jedan klomifenski.Javim vam naravno.Drzite mi fige!
To nema veze s danom ciklusa jer se radi o krvnoj slici(eritrociti,trombociti,leukociti,urea,kreatin in, kolesterol,itd) i zgrušavanje krvi i koagulacija.Citiraj:
dim prvotno napisa
A zakaj tak dug traje da se kod dr dođe na red nemam pojima. Stvarno nije gužva. Nisu čak ni svi stolci bili zauzeti a bilo je i muškaraca tak da :/
Neznam zašto se tako dugo čeka i o čemu ovisi ali evo ja zvala 22.09. i dobila termin kod dr. 02.10. tak da nije baš dugo čekanje .
Ja sam zvala jučer i naručila me za 2 tjedna kod dr. L. (12.10.) i još se ispričavala da ne može prije jer je praznik, a već sam bila spremna na čekanje od 3 tj. :?
da li netko zna ,da li se taj klomifenski računa kao 1 postupak (od 6) ili se računa kao prirodnjak ? :?Citiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
Klomifenski se valjda računaju kao prirodnjaci, kao i do sada :? Znači, ne bi ulazili u tih 6.
ah... po milinoviću ništa nije sigurno .... :xCitiraj:
vikki prvotno napisa
Jutros sam se narucila za iduci petak i start FET-a..pa me malo sokirala sestra kad me trazila mobilni kao u slucaju da se nesto promjeni da me mogu nazvati...
strah me i pomislit kaj bi se to moglo promjeniti :/ ...ali eto nadam se najboljem..
Upravo tako čak je i dr. izrazio tu sumnju da bi klomifenski mogli ulaziti u tih 6 besplatnih postupakaCitiraj:
nina1 prvotno napisa
Amyx znam da to usko nema veze sa danom ciklusa ali mene dr. A non stop naštimava po danima ciklusa pa mi više niš nije jasno :? .
Na zadnjem pregledu mi je rekao da nezna koliko će ni embrija vratititi, ako odmrzavanje preživi njih više od tri, s obzirom na novi zakon. Po tome sam zaključila da ništa neće raditi dok Zakon o MPO-u nebude potpuno izglasan i pravilnici donešeni, pa vjerojatno zbog toga traže br. mobitela.
Pretrage koje je navela Amyx nisu hormonalne pa tako srećom nemaju veze sa danom ciklusa.Citiraj:
dim prvotno napisa
Vezano uz odmrzavanje, samo nam preostaje da se nadamo kao će odmrzavanje prve cjevčice dati dobre rezultate pa nam neće dirati drugu (uglavnom u jednoj cjevčici stave do 5) cjevčicu.
U mojem slučaju prvi put su morai odmrznuti obje (2x5) jer je od prve ostao samo jedan loš. Od druge su ostala 4 (loša) i vratili mi svih 5.
ß, očekivano 0.
U drugom pokušaju su mi odmah odmrznuli jednu cjevčicu gdje je su od 4 ostala 3 dobra i svi vraćeni. To pokriva novi zakon.
Jednostavno onda ne treba prijaviti klomifen nego prirodni. Tablete koštaju 50 kn.Citiraj:
Upravo tako čak je i dr. izrazio tu sumnju da bi klomifenski mogli ulaziti u tih 6 besplatnih postupaka
A prirodni valjda ne ulazi??? :? :/
nadam se da startaju i FEt-ovi i sve ostalo.....Citiraj:
draga prvotno napisa
Sretno
Ja sam bila u ponedeljak i dr.A mi je rekao da dođem u četvrtak sa uputnicom za KRIO ET imamo 5 smrznutih.Nadam se da sam nekome pomogla sa informacijom.Barem jedna dobra vijest da se napokon nešto pokrenulo.
Cure može li pomoć, ne znam koliko se promijenilo kod FET-a od prije par godina...tada sam ja radila folikulometriju u ST do pred ovulaciju, a onda bi išla u ZG.
Prije par dana dr L. mi je rekao da ga nazovem prvi dan ciklusa.
Vidim da tu pišete da se kod FET-a ide 8.dan ciklusa, bojim se da mi muž (pomorac) do tada neće doći, a onda imam problem jer moram ići sa curicom i nemam je kome ostaviti.
Da li je moguće doći kod njega kasniji dan ciklusa? Znam da bi trebala pitati njega, ali ...
Bok cure.I ja sam se naručila za idući tjedan na pregled i za vaditi krv.Ali nisam uspjela naručiti muža kod androloga,uvijek bi paralelno došli isti dan i on i ja.Ali mi kažu sestre da je cijeli 10.mj popunjen pa da ih nazovem 12.10.
ja ću poluditi! mene naručili dakle prije 3 tjedna skoro, i ja kontala dotad odraditi i papu i briseve i doći s tim nalazima krvi na gotovs, da me odmah ubaci u neku akciju, ali naravno ne ide tako...
moj soc ginić se razbolio, ne mogu ni briseve ni uputnicu za krv dobit... poludjet ću! :no:
Ksena, pa možeš li otići kod ginekologa koji ga mijenja? U takvim slučajevima uvijek postoji za hitne slučajeve drugi koji ga mijenja, bar je tako u mom DZ. A tvoj slučaj i jest takav, ipak se radi o dogovorenom postupku.
Koliko znam do sada su 3 besplatna znacila to da ti HZZO placa lijekove za postupak, dakle stimulirani.Ne vidim zasto bi "klomifenski" ulazio u tih po novom 6 besplatnih.Ja za ovaj imam lijekove (klomifene jos u 6-om mjesecu digla na recept, a menopure koliko ce mi trebati su mi donirale curke s foruma) tako da ne idem na teret HZZO-a.E sad "klomifenski" bi mogao ulaziti u tih 6 besplatnih jedino ako tih 12-15 injekcija, u mom slucaju, uzmes od HZZO-a.Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
ako Zakon predviđa "blage postupke" onda mislim da klomifenski postupak ulazi u tih 6 besplatnih. tako sam ja shvatila. a AIH je i dalje posebna priča.
andream, ma danas mi radio moj dr popodne, dakle sutra je ovaj koji ga mijenja popodne, briseve mogu onda odnijeti tek u petak i prošao voz!
ali ajde cure nek netko to pita doktore tko ide gore uskoro, da ne bubamo ovako i ne dižemo paniku ako nema potrebe
A ja opet mislim da blaga stimulacija znaci do 20-ak ampula a ne 40, 50, 60.
evo ukratko, bila sam gore, i sve je ok, normalno se ide u postupke, nisam ni ja imala briseve, tek od 2007 pa mi je rekao doc da ih napravim, al me nije zbog toga poteral u sljedeci mj kak sam mislila, tak da se ne sekirate zbog toga. kada sam ga pitala da li klomici ulaze, nije mi ni sam znao reci, tak da :/ moramo cekati, al ja mislim da jos ne, jer nisam morala nis potpisati kao onaj put kad sam dobivala gonale, klomici su tak jeftini da sumnjam da to ulazi, ali otompotom, cekati pa vidjeti. uglavnom postadoh klomifenka i sljedeci tj idem opet gore, opce nisam optimisticna, gledam curke i nijedna nije ostala t s klomicima a da joj muz ima los nalaz :( vidjeti cemo, sorite na duzem postu
[quote="ksena28"]ako Zakon predviđa "blage postupke" onda mislim da klomifenski postupak ulazi u tih 6 besplatnih. tako sam ja shvatila. a AIH je i dalje posebna priča. [quote]
Ja i dalje mislim da samo klomifeni ne ulaze. Kolika im je cijena na tržištu i koliko ig se potroši po postupku (ja nisam imala klomifenski postupak do sad)?
Jedan Gonal je oko 200kn i prosjek je bio 30-ak komada po postupku što je začajan iznos.
Blaga stimulacija može biti kombinacija klomifena i Gonala pa ako idemo za tih par komada Gonala preko HZZO-a onda bi to bio jedan postupak manje.
Zamolit ću cure na drugim temam da pitaju svoje doktore.
Da li je tko prije zakona išao u Klomifenski postupak? Što se plaćalo?
Kod FET-a sa plaćalo odmrzavanje i kateter + Choragon (2x) i Decapeptyl. Sve skupa oko 1.500 kn.
Možda sad uvode neke troškove (za kliniku) kod Klomifenskog postupka što bi trebao pokriti ili pacijent ili HZZO???!!!!
Ovo bubam jer nemam još jasnu sliku zašto doktori nemaju odgovor na upite. Inače, srezali su im financije za postupke. Toliko o ministru :evil:
Nene2 za FET se može doći između 8 i 10 dc, za folikulometrije van VV ne znam.
Klomifen kao lijek nije skup i nije problem u njemu već kako Bebel kaže tko financira sam prirodni postupak, do sad je to išlo na teret klinike, a pošto su im srezali troškove pitanje je koliko će prirodnjaka biti u mogućnosti odraditi.
Marta 26 ipak se treba nadati, i prirodnjaci su nekima donjeli sreću
Da vam najprije svima zazelim dobro jutro :)
ali ja nesto sve glasnije razmisljam o tome sto ulazi u tih 6 postupaka, jer na kraju krajeva i sam postupak kosta (priprema, folikulometrije, punkcija, transfer) i sve to imate u stimuliranom, klomifenskom ali i potpuno prirodnom.....
Posebno sad kad citam da su im kresali budzete, da su ili da ce izdvojiti cijelu MPO pricu iz bolnickog budzeta, ja se sve vise bojim :?
Ali mi je izuzetno drago citati da je krenulo, da ce krenuti s postupcima, makar oni bili FET ili klomifenski IVF-ovi.
evo, ja idem opet sljedeci tjedan, pa cu ga detaljno sve ispitati, mozda ce vise znati sad nakon 1.10.
Bok,cure,evo ja sam danas bila na prvim pikicama sa menopurom.Da li mi može netko reči koliko često dolazi do hiperstimulacije?Sad sam pročitala one upute na ampulama i moram priznati da me malo strah-help!
Romanica, ne vidim tvoju dijagnozu, no nema mjesta panici. HS najčećće pogađa žene sa PCOS, mislim da je kod ostalih dijagnoza rijeđa. No ne moraš paničariti, pa pod nadzorom si dr.
Citiraj:
Biene prvotno napisa
Draga Biene znam da sam pod nadzorom dr.,ali ja sam pomalo hipohonder
To i mene brine. Obzirom da će biti sve više tzv. prirodnjaka, bilo samo klomifen ili on + koji Gonal, tko će pokriti sve te popratne troškove. Bojim se ili mi ili to ipak ulazi u onih 6 postupaka pa ide preko HZZO?!Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
jao, nije me bilo 2 dana a na forumu milijun novih postova...
stigla M, od nedjelje sam u krevetu, mislila da cu svisnut ovaj put od bolova i slabosti, nisam spavala 2 dana :( uglavnom, u utorak idem na VV na dogovor, MM forsa da idemo u ljubljanu nakon divnih nam dogadjaja u RH (vec je i kontaktirao dr. Resa), a i meni se ta opcija cini sve primamljivijom (mada mi je zao ko psu jer sam stvarno prezadovoljna dr.-om A) pa me zanima da li ce biti problema s uzimanjem nalaza na VV? vec sam trazila sestru prije, ali mi nije dala i rekla je da trazim dr-a na pregledu...
:* svima
Ja sam pitala sestre i dala mi ih je iako me upozorila da sam trebala pitati dr.A. Ne znam šta im ima biti krivo to su tvoji nalazi i ti imaš pravo uvida i fotokopiraj si ih šta sad nećeš vaditi sve ponovo za drugu kliniku
ksena, ja sam izvadila briseve kod privatnika i naknadno donijela uputnicu za briseve na Zavod za javno zadravstvo (rok za dostavu uputnice je 48 sati) i nisam platila ništa (osim vađenje briseva kod privatnika). Ako misliš da se možeš tako dogovoriti s soc. ginekologom, zašto ne probati. sretno! :*
thaia28, bila kod priv. ginekologa prošli tjedan, sad mi se ne da ponovno plaćati. sačekat ću još koji dan, nije mi u glavu, a tko zna možda na kraju i meni upali kućna radinost ;)
sad čekam M, trebala bi svaki dan, pa ću onda ciljat da skupim sve nalaze do sljedećeg ciklusa :)