samo obavijest:
SRČEKO NAM KUCA KO LUDO!!!
Sad se mogu osjećati ko trudnica!!!
Printable View
samo obavijest:
SRČEKO NAM KUCA KO LUDO!!!
Sad se mogu osjećati ko trudnica!!!
anana1 :-D:-D:-D za :heart: bravo sad se opusti!!!!!
Acitam, meni doktor nije rekao kakve su kvalitete i koliko imaju stanica, a ja sam zaboravila pitati. Rekao je samo da imamo dva lijepa embrija, e sad, šta to znači??? Po meni, jedan izgleda dosta dobro i mogao bi imati 6 ili 8 stanica (sličan je onome što ga pino ima u avataru) a ovaj drugi je neki nedefinirani (ili je bio u fazi diobe kad su ga slikali ili nešto drugo, ali nije pravilno podjeljen). I ja sam danas malo čitala onu temu sa rode o vračanju embrija ali sam primjetila da sve to nema previše veze, štoviše puno je više vračenih 3 dan nego blastica. Isto tako sam primjetila da ni broj stanica embrija ne govori puno jer su cure ostajale trudne i sa dvostaničnim, trostaničnim...itd. Sada je samo bitno da li oni žele ostati sa nama. Mi smo svoj dio napravili a sada je na njima da se izbore i ugnjezde (kakvi god bili). Ni ja iskreno ne razmišljam o pozitivnom ishodu, nekako se ograđujem od moguće boli (mada znam da će boljeti svejedno), ali ne razmišljam ni o negativnom ishodu. Sada sam ni na nebu ni na zemlji i nadam se da ću tu ostati barem do bete...(ali uz dnevne doze nemira i nestrpljivosti koje dođu i odu)
Po meni je dobar izbor vratiti se na posao prvenstveno ako nije težak i ako si zadovoljna na njemu, ako nije previše stresan...Brže će proći dani iščekivanja. Probaj ne razmišljat o embrijima, dobri su oni, i bolje će se razvijati u maternici nego u labu...
Blekonja, kako se ti držiš? Ima šta novoga?
Anana1, bravo, bravo,bravo!!!!
acitam, evo ti i mog primjera. Imala sam do sad 2 IVF-a i 1 FET i sva tri puta stala kod kuće svih 14 dana do bete i mirovala svaki put Beta 0.
Ovaj zadnji IVF sam 4. dan nakon ET išla radit i Beta 12 dn 236,8!!!!
Doduše posao mi je za kompjuterom, fizički nije naporan jedino šta i ja vozim cca 13 km do posla. Ništa fizički ne radim, ništa teško ne nosim, malo se štedim,..
SRETNO!!!! :-)
Pozdrav svima!
Prvi put sam ovdje,naravno kao ptencijalna trudnica...Ja 34 god;MM nepunih 28.
Prije 6 dana prvi puta bila na transferu....ja nešto manje folikula koji su super odreagirali na Gonal F,suprug oligoasthenozoospermia....
Radili IVF/ICSI u Petrovoj,u subotu s velikim strahom idem vaditi betu....USTVARI iščitala sam sve vaše teme i postove i od silne treme koju imam,jednostavno će mi mozak prsnuti...a da se to ne desi - eto me ovdje
Anana1 cestitam od srca.Nadam se da cu se i ja nekad obradovati kao ti.Krvarenje se nastavilo,80% sam sigurna da nema nista od bete,ali eto jos onih 20% me drzi jer sam svakakve strahote procitala na stranim forumima,pa sve se nadam da mozda ipak...Ja sam poslije punkcije mirovala,a nakon transfera(embrion od 8 celija) cetvrti dan sam krenula na posao.Do posla vozim 60km,a prvi dan na poslu mi je bio prilicno tezak,nadam se da nije moja greska...sad se pitam da li je bilo bolje da sam ostala kod kuce:( Jos 15 h do bete,nemam vise ni suza,sta bude bice...
alma_itd :-( :love2: te
gizmos draga nema nikakvih novosti, ja evo guram dan po dan, ne znam da mi je ikad bio duž tjedan i ovo par dana, novost je jedino herpes koji je nekim curama, ako se ne varam bio neki znak trudnoće odnosno pada imuniteta, ali više mi je pun kufer tih znakova....ja ih više nemogu analizirat... i ne mogu se više zanosit....malo šetkam, idem na kavice ujutro i eto ništa baš posebno!!! (ps hvala što brineš ;-))
Anana1 mazi i pazi mrvicu
alma_itd :love2:
Blekonja izdrži još malo... kad ćemo ono skakutati zbog tvoje bete ?
Draga blekonja -znam da ne smijem pratiti simptome, ali...ne mogu više-svaki dan mi je jako zlo(evo sad dok ovo pišem od kad sam se probudila toliko mi je zlo da imam osjećaj da ću se srušiti) - jučer mi nije odgovarala ni neka hrana koju sam obožavala...a dok spavam nešto me boli sa strane,moram stalno mjenjati strane...
Toliko...
alma-itd žao mi je, ali nadam se da ćeš se bez obzira na sve iznenaditi
anana super za srčeko
korny i blekonja želim vam sreću za betu
13dpt 3dn
nije mi to jasno, ja sam isto prokrvarila (sa onim krvavim komadićima) 11 dpt i zvala sam doktora i on kaže:
strogo mirovanje i vadi betu kada trebaš
ja pitam šta ako budem jako krvarila, on kaže isto
bilo bi mi lakše da je rekao: gotovo je, bit će sljedeći put
Pozdrav zvončica1976, nisam primjetila jučer tvoju poruku. Pretpostavljam da su ti vratili blastice kada tako rano vadiš betu (i ja sam 14.04. imala transfer ali su mi rekli da betu radim tek 29.04.) Kakva ti je bila terapija, kako si reagirala, koliko jajnih stanica su punktirali? Sretno u subotu!
5dnt (8dnp)
Evo da se i ja pridružim temi pošto sam u iščekivanju bete...čestitke slatkim, zabrinutim trudnicama!
alma-itd žao mi je :love2:
Anana1 drago mi je za :heart:
korny,blekonja želim vam sreću za betu
Reni76 miruj i čuvaj bušicu
ja također prijavljujem da sam luda od praćenja simptoma...
vraćem mi je 1 embrij,neznam kakve je kvalitete,beta je tek 03.05.
do jučer nije bilo nikakvih posebnih simptoma, onda je krenula napuhnutost ali to je vjerovatno zbog injekcija,menstrualna bol i bol u križima. također kada stavljam utriće osjećam da je unutra sve nekako naraslo,nebubrilo. tako mi je bilo i zadnji put kad sam ostala trudna ali je bio missed abortion. a vidjet ćemo što će ovaj put biti.
Reni možda zbog slučajeva kao što sam ja :roll:
ja sam 9dpt 2 blastice prokrvarila i to jako obilno
to obilno je trajalo 3 dana, a onda se 3 dana postupno smanjivalo
10dpt je beta bila 15, a 4 dana kasnije 75
u međuvremenu smo svašta prošli, ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju
između ostlog još jedno jako krvarenje
na zadnjem pregledu prije 2 tjedna je bilo manje-više sve ok
sad smo u 11.tjednu, mene još strah hoće li biti sve ok, i čekam pregled slijedeći tjedan
odužih malo, al hoću ti reći da se svašta zna dogoditi
da, takvo krvarenje uglavnom znači da je gotovo, al ponekad ima i koja iznimka
eto, to je moje iskustvo (da ne spominjem i prvu trudnoću u kojoj sam isto obilno krvarila i rodila zdravu curicu)
ja vam svima želim da uskoro grlite svoje smotuljke
:-* i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ginger hvala ti na odgovoru i želim ti sve najbolje.
Mene muče ti krvavi komadići što mi ispadaju.
4 dnt (6 dnp)
Dosta dobro se osjećam. Čak sam smirena... Kao i većina osjetim nekakvu nabreknutost dok stavljam utriće, cice malo bole, tu i tamo me probode nešto u donjem dijelu trbuha i ponekad osjetim nešto kao lagane menstrualne bolove. Nisam išla raditi čisto zbog stresa (čitaj: šefa...) iako bih bila u stanju. Ljenčarim, mazim bušu i pričam bebama (2 embrija su vraćena)...
Puse i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima!
7dnt, 10dnp
Ja sam danas posebno razdražljiva, plačljiva, nervozna...baš kao i svaki mjesec pred menzis. Voljela bi da me osječaj vara, ali...Zavidim svima vama koje osječate "simptome" jer ja ne osječam apsolutno ništa...Možda će sutra biti bolje, danas baš i nije neki dan "za mene"...
Primala sam Gonale F,primila sve zajedno 24 komada,fizički - osim što ću morati za hranu podignuti nenamjenski kredit koliko sam praznila frižider,i što su mi grudi letjele iz grudnjaka ostalo je bilo ok...Uredno sam radila,imala sam dvije jajne stanice na punkciji od toga je - kako oni kažu bila super a druga ne baš neke kvalitete pa je nisu vraćali...dakle jedna...izračunali su mi da vadim u subotu,pa ja sad ko hipnotizirano tele čekam subotu...
Imam taj neki osjećaj pritiska kao da ću dobiti menstruaciju,ali ne želim misliti ništa....
Panika se već lagano nazire...
Gizmos,hvala na podršci,vjerujem da znaš koliko to znači u ovakvim trenucima :((((
[QUOTE=GIZMOS;1601272]7dnt, 10dnp
Ja sam danas posebno razdražljiva, plačljiva, nervozna...baš kao i svaki mjesec pred menzis. Voljela bi da me osječaj vara, ali...Zavidim svima vama koje osječate "simptome" jer ja ne osječam apsolutno ništa...Možda će sutra biti bolje, danas baš i nije neki dan "za mene"...[/QUOTE
...usput...danas dan za plač,smijeh,paniku,strah....valjda je takav dan,nadajmo se da nam hormoni rade svoje :)
Evo i mene opet.GIZMOS drzi se,znam kako ti je.Ja jos uvijek luda hodam.Danas sam isla na prvu betu,12dnt,krvarim vec 3 dana i to obilno,cak i komadici ispadaju,tako da sam vec otpisala sve i psihicki se pripremam za slijedeci transfer.Medjutim danas me nazvao dr i rekao da je beta 18!!!To je nisko ali je ipak pozitivno,tako da moram nastaviti sa vaginaletama(uzas mi je da ih stavljam) i u petak idem opet na vadjenje krvi.Neznam sta da mislim,jos uvijek se nadam.Od 6 oplodjenih stanica koje su se razvile do 6 celija,samo je jedna valjda prezivjela pa su je zaledili.Nastavlja se neizvjesnost.Ima li neko na forumu koji je imao ovako nisku betu nakon 12dnt a da je sve dobro na kraju ispalo?
alma_itd beta je znalo biti svakakvih, ali je bitnije da se pravilno dupla
i ne moraš si stavljati utrogestane, slobodno ih pij, ali prije toga, pogotovo ujutro moraš nešto pojesti
i još nešto
sada sam pročitala da radiš, ali kada sam ja neki dan rekla doktoru da sam počela krvariti on mi je rekao
strogo mirovanje, ne idite raditi i pijte utrogestane do bete
alma_itd Ginger ti je ispričala svoju priču tako da vidiš da je sve moguće...
samo ti lezi i odmaraj
promaklo mi je gdje ideš na postupke i kako to misliš da su je zaledili ?
Reni76 ti dobro veli. I ja sam mislila pa mogu ja raditi sve ok, a ono jedan dan krv. Mirovanje i urogestani...
i još k tome voziš 60 km... mojoj šogici je dr rekao da voziti ne smije
Sve je obavljeno u Belgiji.Ovdje je to standardna procedura.Ne zamrzavaju jajne stanice nego embrione od minimalno 8 celija.Pitala sam dr kako da se ponasam vezano za posao,a on kaze da samo poslije punkcije moram mirovati a nakon transfera mogu odmah slijedeci dan na posao.Neznam ni sama sta da mislim.Vidjecemo u petak sta ce ispasti,ako ponovo budem morala na stimulaciju i punkciju,vjerovatno cu prestati neko vrijeme raditi(ne mogu uzeti bolovanje),jer sve mi je ovo previse stresno.
Hm,kako da ih pijem kad pise da su vaginalete?Voljela bih da pijem,jer mislim da ovako nema bas nekog efekta.Ma neznam ni sama vise...Da mi je da prodje ovo cekanje,pa kakav god da bude ishod.Vec sam se isplakala i psihicki se oprostila od ''mrve''.Sad se pripremam za novi pokusaj.Dosadila sam mislim vise i Bogu i narodu:(
alma_itd utrogestani ti se mogu i piti i stavljati vaginalno
ali ako ih piješ ne smiješ voziti i već sam ti napisala obavezno na pun želudac
Reni molim te može li pojašnjenje zašto utrogestan piti na pun stomak??
Ja sam 17+2 pijem utrogestane( rekao dr.piti) i u uputstvu sam pročitala da se uzimaju na prazan stomak. E sada meni to uopšte nije bilo čudno, jer pijem i letrox, koji se takođe pije na tašte ( hormon, pa valjda da se bolje resorbira bez uticaja hrane). Pa ja tako letrox, pa pola sata pričekam, pa utrogestan, pa pričekam, pa doručak.
Svim čekalicama nakon transfera, da se obradujete i nastavite lijepi niz iz marta.
Nemam neko posebno objašnjenje, ali znam kada smo išli na transfer da je sestra rekla da popijemo utrogestane
i da moramo prije toga obavezno jesti jer će nam se vrtiti, pa da ne bi bilo problema, tako da se i ja vodim prema tome
alma_itd žao mi je za stres koji proživljavaš i čudno mi je da ti dr. nije rekao da doma miruješ! znalo je biti svakakvih ishoda sa betama, a nadam se da ćeš ti dobro završiti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutra :love2:
ja ih popijem nakon punkcije i nakon transfera (onu dozu koja slijedi) i svaki, ali baš svaki put bila sita ili gladna ja sam ko pijana, mene su zamantale zadnji put skoro više nego koktel koji sam dobila pred punkciju :mrgreen: (ne pretjerujem)
onda ja legnem i odspavam uru - dvije i bude sve ok
9dnt
nego cure imam jedno pitanje primila sam u nedjelju bravactid (ili već kako se zove), beta mi je po pravu u utorak, ali radila bi test u subotu ujutro, je li rano, koliko bravactidu treba da se izluči, to je valjda isto što i choragon!!!
Blekonja s obzirom na niže navedeno ja mislim da možeš ~~~~~~~~~~~~
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Blekovanja, brevactid:-), vjerujem da mu treba 5 dana da se izluči, kao i Choragonu (ovisi od koliko je jedinica).
cure moje hvala vam, ja sam danas opet down....ne osjećam apsolutno ništa, dapače nervoza me pere, odnosno onaj osjećaj da nema ništa, a tako je odvratan i ako sam se i mislila ovih dana hoću li napraviti taj test u subotu, danas sam odlučila definitivno (dok se ne predomislim :mrgreen:) uhhhhhhhhh
hebiga mare41.... ne znam bacila sam onu bočicu!!!