I da, nama nikada nitko nije dao da vadimo inhibin, niti je itko to spomenuo. I isto, da nema ovog foruma, bili bismo tabula rasa. Androlog Peroš rekao je MM da nikad nije imao tako informiranog pacijenta, a sve informacije bile su s foruma.
Printable View
I da, nama nikada nitko nije dao da vadimo inhibin, niti je itko to spomenuo. I isto, da nema ovog foruma, bili bismo tabula rasa. Androlog Peroš rekao je MM da nikad nije imao tako informiranog pacijenta, a sve informacije bile su s foruma.
Danijela sve si u pravu što si napisala, znam da nema lijeka za azoospermiju, ali ne mogu razumjeti te doktore koji hladno kažu nemate šanse, ovaj naš je na osnovu palpatornog pregleda i na osnovu jednog spermograma na kojem je bila dijagnoza azoo i drugog na kojem je dijagnoza cryptozoospermija, rekao da nemamo nikakve šanse i da ne dajemo džaba pare na vantjelesnu oplodnju. Da nema interneta mi bi se vjerovatno pomirili sa sudbinom, ali hvala bogu pa su nam dostupne informacije i možemo razmijeniti iskustva i mišljenja, pa znamo da postoji nada, ma koliko mala bila, možda uspijemo, možda ne, ali makar ćemo znati da smo sve pokušali što smo mogli...
ni jedan se doktor ne bavi tim problemom bar ovdje kod nas, znači nemaš ti koga šta pitat ?
doktori samo kažu donatorska sperma il posvajanje, tako je bar nama rekao naš doktor kad smo se vratili iz Slovenije sa lošim nalazom
sad ako nam nisu našli u sloveni ništa ne znam jel pametno ić na microtesu u sarajevu, i trošit vrijeme i novac, il odman ić na donatorsku?
nisam pametna? a financiski smo ograničeni, ko i većina nas na forumu
Ajmo napraviti jednu anketu. Neka se jave svi oni s ove teme (s dijagnozom azoospermije) koji su uspjeli doći do začeća nakon MPO. Znam da ima parova koji su bili na mikrotese negdje vani i koji su uspjeli, ali mislim da ih nema puno.
Evo, malo sam čitala stare postove i našla da je medeni dobila curicu donatorskom spermom i da netko govori da je fatamorgana trudna, ali ne znamo kojom metodom. Pitanje je ima li uopće azoo trudnoća, a da nisu sa donatorskom spermom?
Mislim da bi svima bilo lakše kad bi nam se reklo da nitko nikad s azoospermijom nije dobio svoje biološko dijete. Tada bismo odmah mogli na donatorsku ili usvajanje. Ali ipak mislim da je prije nekoliko godina bilo i trudnoća koje bismo mogli nazvati nedonatorske, tj. da je muškarac s azoospermijom, nakon mikrotese, dobio dijete. Ako se sjetite tko je to bio, javite da imamo čime hraniti svoju nadu. (A čuj mene, iako smo predali papire za posvajanje, još uvijek imam snage i za ovaj dio bitke.) Ako ništa drugo, možda pomognem nekom drugom.
Opet ja! Vrag mi nije dao mira pa sam čitala neke druge pdf-e koji su malo stariji i našla da neke cure koje su davno pisale o azoospermiji, danas imaju djecu. To su regina78 i Ginger. Ajde javite nam se i utješite nas, ispričajte nam kako ste uspjeli!
Evo da malo doprinesem ovoj divnoj akciji podizanja morala parovima sa azoospermijom.:klap::klap::klap:
Sjetila sam se još jedne djevojke kod čijeg muža su pomoću mycrotese, rađene u Gentu,
pronađeni spermići i koja ima bebu: Sanja79!!!
Čini mi se da je bila i jedna djevojka koja je uoči odlaska u Prag na biopsiju poslala supruga da odradi još jedan spermiogram i da su pri tome našli par spermića,pa su u Pragu punkcijom došli do bebe. Ne mogu se sjetiti njenog nicka, ali potražiću. Znam da ima još parova koji su donatorskom spermom došli do beba, ali morala bi se malo vratiti po postovima da se podsjetim nick-ova.
Sve u svemu malo je njih koji su došli do bebe sa azoo, a da nije u pitanju donacija ili posvojenje.
Sad sam se sjetila nikca djevojke o kojoj sam pisala Mirela33. U međuvremenu sam naišla na još jedan slučaj, pa sam vam kopirala njenu priču:
"evo i mene da ti dam malo moralne podrške
MM su tek nakon treće punkcije uspjeli naći toliko spermija da oplode moje tri jajne stanice od kojih ona uspješna upravo skače oko mene i pjeva "veliko putovanje malog puža".
Dijagnoza: azoospermia sa povišenim FSH i niskim testosteronom, "proizvodnja" spermija skoro na nuli i neće ići na bolje. Izgleda da smo uhvatili zadnji vlak, iako se ja još nadam da će biti još nešto, ali MM nema hrabrosti uopće otići na još koju punkciju- jako se teško nosi sa negativnim rezultatima i izbjegava razgovore o toj temi, a vrijeme ide......................
SRETNO!!! "
:klap::klap::klap: bravo danijela, super ideja, bilo bi stvarno ohrabrujuće kada bi se javile cure koje su uspjele. I ja sam čitala stare postove, i naišla na ove slučajeve koje ste navele ti i Sos, možda ih ima još, baš bi bilo dobro kada bi podjelile svoje iskustvo s nama...
Super Danči za ideju :klap:, ja isto znam za ove koje su nabrojane, vjerojatno ima još parova, samo nisu svi na forumu. Ja znam za jedan par kod kojih je bila u pitanju opstruktivna azoo i punkcijom su mu izvadili i odmah prvi postupak uspio, imaju blizance. Dokle god ne napravimo biopsiju nadam se da je i kod nas opstruktivna, mada nalazi ne upućuju na to. :unsure:
Drago mi je da doprinosim podizanju morala. :-)
Evo, sad kad smo prozvale neke cure (sretnice), pozivam ih da nam se jave i detaljno nam sve ispričaju: koje su metode koristili za poboljšanje spermiograma (čajevi, tribestan, vitamini itd.), gdje su radili oplodnju, kojom metodom, kako su našli spermije (mikrotese, obična biopsija ili punkcija)?
Dragi moji azoo, sa vama sam pocela na ovom forumu i uz vasu podrsku i vase strpljenje da mi date sve potrebne odgovor, od srca se zahvaljujem.. Moram vam reci eva da u 9mj krecemo u postupak za bebicu i sve je super i daj boze da tako ostane.. HVALA VELIKA..
U postupak cemo u cita, od azoo bilo je variranja od 15mil-4- a sad je trenutno 4,4 ali sa 25 % Progresivno pokretnih pod odznakom A-- Idemo polovinom 10, mene su stavili na produzeni postupak, premda smatram da uopce nije bilo potrebe.. Od1 dana ciklusa mi idu jasmin i 17 dan sa injekcijama ciklusa pocinjem..Tako da sam racunala da ce to punkcija biti polovicom 9 ili krejem.. Sve cemo vidit kako mi se jajnici ponasaju.. Rekao mi je dr. da mi je maternica ko svicarski sat.. EH da vas pitam meni svaki put kad idem u socijalnog ili u cita kazu kad mi polodne dan gledaju da mi se stvara oko 4-5 folikula u jajniku? Sad sam malo u strahu ja a bome i suprug mi.. Rekao mi je doktor da po nasim nalazima i svemu daje 40% sanse za prvi put bas radi moji godina(25)
Hedoniza sretno, želim ti od srca da uspiješ iz prvog puta...Evo jedna ohrabrujuća priča...Moja drugarica je pokušavala ostati trudna dvije godine, muž uradi spermogram, ima spermića ali su svi mrtvi, mislim da je dijagnoza terato...da ne tražim sada kako se tačno piše...Koristio neke lijekove, ništa se spermogram nije poboljšao...Odluče se za VTO, ona ima 30 godina, svi nalazi super....Krenu sa pripremama, ona je samo molila boga da mu nađu nekoliko živih spermića...Odrade punkciju, kod njega nekoliko živih, dobiju 3 embrija, vrate joj dva, prije mjesec dana je rodila curicu....
Konačno lijepe vijesti.:-D
Hedoniza, kako je TM uspio popraviti spermiogram, kažeš da je prije bio azoo, a sad više nije.
hededoniza čestitam, baš mi je drago da imate dobre nalaze i nadat je se dobrome
da li je kod vas opstruktivna azoospermija?
pozdrav, i ja sam jedna od tih cura!!!!
Prije 3 godine nas je bilo dosta tu aktivno, danas ne vidim niti jednu ali s njih 5-6 se privatno čujem. Sve smo bile u Pragu i danas živimo svoj san! :-) Reginu ne čujem, slala sam joj poruku na PP ali je ne prima jer je zatrpana pa je ovim putem i ja molim da nam kaže kako je došla do svoje bebe.
Ja razmišljam o ponovnom odlasku, ali ne još, sad ću vas samo malo pratiti i psihički se pripremati! ;)
Hedoniza,
Sad sam pročitala da ste u Splitu zamrznuli spermiće tm. Zar se to radi u Splitu? Meni je rečeno da ne mogu u Hrvatskoj zamrzavati spermiće?!!!
Sad mi tek ništa nije jasno. Koliko ste paltili zamrzavanje i je li nađeno iz ejakulata ili punkcijom?
Da kako ne, ima ti ih smrznit u cita po 600kn prvi 6mj, a ondadalje opet na 6mj.. Nama je iz ejakulata..
neznam ti dg/ mislim da je tu azoo u nas prouzrokovala losa spermiokultura gdje su se nasle e.colli i enteroccocus felicis.. Zatim ima nekakve mrlje na prostati i prosirenu malo varicocelu u desnom testisu jer ljevi mu je van funkcije kao djete ga je operirao , spustao iz trbusne suljine(chriptohizam)..
Zdravo mommy2b, drago mi je da si nam se javila...Ako sam dobro razumjela, ti si uspjela dobiti svoju bebu...Ako ti nije teško da nam ispričaš svoju priču, a i druge ako znaš....Bila bih ti puno zahvalna i jako puno će mi značiti da čujem iskustva drugih, a vjerujem i svim ovim drugim curama (i momcima, mada ih nema puno ovdje)...Vjerujem da znaš kako se osjećamo, i sama si prošla kroz to, a imam osjećaj da sve mi to prolazimo na sličan način...Veliki pozdrav i ostani s nama :*
Sos cijeli dan mislim na vas, kako je prošlo?
Kod nas opet ništa. Danas se čak nismo ni razočarali kao prošli put. Čini mi se da smo se pomirili sa činjenicom. U septembru će dolaziti dr Emre,pa ćemo tad ići da dogovorimo za mycroTese, odaradićemo opet još jedan spermiogram, ali ne daju nam neku šansu. Najvjerovatnije ćemo u novembru raditi istovremeno mycroTese i ICSI (ako bude s čime). Do tad nastavljemo sa Pregnylom.
Znaš da mi je žao, ne znam šta drugo da ti kažem....Je li tebe pregledao, jel kod tebe sve OK? Jeste li već dogovorili sastanak sa dr.Emre, kada bi trebao doću u septembru?
Nije sad radio UZV, kaže da ćemo sve u septembru. Ne znaju još kog datuma će tačno doći dr Emre, rekli su da će nam javiti. Doktor je spomenuo da bi u novembru išli na zajednički postupak jer tad bi bilo tri mjeseca od kako mm uzima Pregnyl. U svako slučaju, nazvaću ja njih krajem avgusta da vidim kad on dolazi i da ih napomenem.
Bilo je danas tragikomično. Mi došli po rezultat spermiograma kad doktor gleda u nalaz i kaže We found .... (nas dvoje poskočili od sreće) nothing (e tu nas ubi u pojam).
Joj draga Sos mogu misliti kako vam je bilo, nadam se da je doktor pogriješio, a ne da se zezao tako...Nije mi jasno što ti je uopšte govorio da dolaziš sada, nije vama to baš blizu, to mi je malo bez veze, mogao vam je odmah reći da dođete u Septebru...Ako saznaš kada dolazi dr. Emre, javi molim te, pa da i mi skontamo šta ćemo...Mislila sam da možda sačekamo da prođe tri mjeseca kako uzima ove bobe, ali ako će on dolaziti, da odemo, da vidimo šta će nam on reći...
Mislim da je to rezultat njegovog engleskog, ipak mu to nije maternji :-). Ne vjerjem da se ezao s tim. Jako je prijatan i baš se ispričao s nama.
I meni je danas malo bilo čudno kad je rekao da ne treba UZV, ali bar smo ponovo odradili spremiogram. Još sam danas donijela nalaz za Rubeolu IGG negativan, pa sam kod njih radila IGM i on je negativan, ali mi doktor kaže da bi bilo dobro da primim vakcinu protiv Rubeole da ne bi došla u kontakt sa tom bolešću u sučaju da dođe do trudnoće jer to može biti opasno. Sutra ću odmah kod porodične da vidim za tu vakcinu. Ima li neko iskustva s tim vakcinama u ovim godinama? Ja čak mislim da sam kao dijete primila tu vakcinu,inače sve vakcine sam primila, one redovne.
Hvala ti Sos, ja ti za tu vakcinu ništa ne znam, prvi put čujem...
Ja sam shvatila da doktor Emre dolazi u septembru i da će tad odraditi pripreme za grupu parova sa azoo, pa ako planiraš ići kod njih, možda ih trebaš prozvati da te planiraju za tad. I mm će tad još primati Pregnyl, ali odradićemo konsultacije,pa ćemo u novembru mycroTese.
sos15 a mogu mislit kako ti je, možda ti muž kratko pije Pregnylom, treba dulje pit terapiju da da reezultate moj muž treba do 12 mj pit ove tablete pa tek onda vidit spermiogram
a mislim ako su jedanput našli spermiće biće ih opet, logično
meni se danas javio dr. emra, sad ne znam da li baš on potpisao se kao doktor Emra
ja mu poslala meilom nalaze od muža, reko da uradimo kariotip i analizu Y delecije pa da onda vidimo hoćemo radit micro deleciju
Nazvat ću ih onda svakako, možda je najbolje sredinom avgusta, šta ti misliš?
sos15 nisam znala za pregnylom da to su injekcije koje se primaju, ja mislila neka terapija tabletama :-o
a biće to dobro, doćemo mi do naših bebača već nekako
mogu ali ukratko, ne volim se svega prisjećati...
Kao i sve vi vrlo brzo smo došli do dijagnoze azoo... Bili smo očajni tjedan dana, nakom toga smo se odlučili boriti kako god možemo i znamo. Biopsiju su MM-u radili u SLO, nisu našli ništa. Hormoni su mu bili jako loši pa nismo previše očekivali. Krenuli smo put Praga... Prvi put se nije uhvatilo, drugi put je ali je uslijedio spontani :cry:, to me slomilo no preživili smo!
Uspili iz 4 pokušaja! Moj momak sad leži pored mene! :zaljubljen:
Bilo je tu još kriza al o tome nebi sad... Ipak, nije se lako odlučiti na donora. Cijelu trudnoću sam se pitala kako će maleni izgledati, i danas ga promatram... Nije lako... ali se isplati! :yes:
Želim vam svima puno živaca i ljubavi! :heart:
Na temi ostajem s vama jer sad želim drugo. :mrgreen:
Priče drugih cura su slične mojoj. Jedna od cura sad ima blizance i želi još jednom otiči u Prag po bebu, druge dvije imaju po jedno dijete i o drugom ne razmišljaju... I ne vole ovu temu! Odlučile su sve ostaviti iza sebe, zaboraviti.
Znam još par cura koje su bile u Pragu... sve su ostale trudne u 1-3 postupka.
ako imate kakvih pitanja ja ću se truditi dati odgovore...
pozzz
mommy2b na kraju će pola nas otić u Prag, jer ovdje se vrtimo samo uokrug
nama je problem što u Federaciji zdravstveno ne snosti troško pa nam je to velik pothvat, pokušavamo sve nešto ne bi li ovdje uspjeli
ja sam rekla dogodine, ako nalazi ne budu dobri,al opet je sve u Božim rukamne volim puno planirat, što sam god u životu planirala nije bilo tako
al ako se odlučimo dogodine možeš nam dobro doć oko informacija oko cijelog postupka smještaja i cijene
da se pripremimo
Mommy2b, molim te odgovori na mail administratorima
I ja mislilm da je to najbolje. Nazoveš ih i nek te imaju u planu jer ni oni još ne znaju kad će tačno on doći, šteta da propustite termin, na žalost, ima nas puno s tom dijagnozom.
888,
ne znam šta bih ti rekla, ne očekujem puno od tih injekcija, raspitivala sam se i nisam čula da su nekom pomogle. Što se tiče toga da su jednom našla, to mi je dalo veliku nadu u jednom momentu, ali sad mi se čini kao šarena laža. Našla sam na forumima da se i kod drugih znalo tako pronaći jednom i više nikada. Nas je zeznulo što to nismo mogli zalediti. U svakom slučaju pokušaćemo sve što nam predlože. Sad ću tražiti od doktorice da nam ponovo da uputnice za fsh i testosteron da odradimo, a privatno ćemo inhibin b, možda nam ovi nalazi nešto više kažu.
mommy2b hvala ti puno što si podijelila s nama svoje iskustvo, izvini što te podsjećam na to, razumijem i tebe i druge cure koje se ne vole vraćati na taj period, vjerovatno ćemo i mi koje smo sada stalno tu, doći nekad do te faze....Nadam se da ćemo i mi pisati svoja iskustva i ulijevati nadu nekim novim parovima...Drago mi je da ste ti i ostale cure sa kojima si u kontaktu ostvarie svoj san...Sada uživajte sa bebačima, i te kako ste to zaslužile...Mm i ja još nismo pričali na temu donacije, ja o tome razmišljam, jednom sam spomenula i nije mu se baš svidjela ideja, nakon nekog vremena on je sam spomenuo i ja sam mu rekla da to nećemo uraditi dok god on ne bude spreman i siguran da to želi...Još uvijek se nadamo da će uspjeti da nađu spermiće, pokušat ćemo sve....Nadamo se, ali ja istovremeno pokušavam da pripremim psihički i sebe i njega na negativan rezultat...Veliki pozzz, ljubi svog bebača i ako bog da da uskoro dobije bracu ili seku
pisala sam dr. abuelhiju, doktoru što nam je poslao sperm hop
zanimalo me , moj muž je imao mnogu leukocita u ejakulatu u početku kad smo saznali za azoosp , i on mi je odgovorio za to:
You have normal hormone levels but zero sperm, I think that you had
infection before 2 years and it did some damage to the testis. you
have *primary
hypogonadism,** *that's mean that the reason for the azoospermia is the
testis not the hormones levels. In other words your testis can't support
the sperm production, I think your Azoospermia type is Sertoli cells only
syndrome but not sure, you need to do biopsy to know what type you have.
pa možda se neko nađe u ovoj mojoj priči, jer nijedan nam doktor nije ništa rekao za te brojne leukocite
Bok cure,imam jedno pitanje!
Dali se ikome nalaz sa svim nulama popravio???
Hvala unaprijed.