Meni je dr isto rekla da ce mi drugi puta biti teze, jer smo stariji
Printable View
Meni je dr isto rekla da ce mi drugi puta biti teze, jer smo stariji
Konfuzija i ja sam cula da je puno lakse zatrudnit unutar tog prozora od 2 godine nakon 1.trudnoce. i znam jako puno slucajeva ljudi koji su godinama u mpo-u i sama sam bila a onda hop iznenadno 2 trudnoce u 2 godine (ja sam imala cak 3 al je jedna t.bio rano spontani).
Nisu bapske price. Meni je to rekao Bauman, koji je ime u mpo vodama. Ja sam 1.put zatrudnila s 40, a 2.put s 42 g.od prve. Toliko o godinama.
Dvije trudnoće unutar godinu i pol. Prvi puta u 43. drugi puta u 45. godini. Ima očito nešto u tome ;)
Da i ja dam update, nakon FET-a imam pozitivnu betu, i cekam jos 11 dana na uzv.
Nadam se da bude sve ok i da bude to to..iako me i strah
Čestitke na beti. Strah te je jer ti je stalo i to je potpuno normalno. Mene je bilo strah kak ce proci uzv, pa 1. 3mjesecje, pa da naraste dovoljno da prezivi ak se prerano rodi... Nedavno je ta ista mala strpala nesto u usta i pocela se gusit pa si mislim, sam da preživi djetinjstvo. :)
Sad me najviše strah da ima bebe, da nije blighted :skartoc: I tako mi daleko taj uzv... ne sjećam se da sam prvi puta imala tolike strahove. Onaj spontani me malo zeznuo, a i par krvarenja koja sam sad imala (iako je sad sve ok)
Imaš li neki medicinski razlog za to što ti se izdogađalo? Sori ak si rekla, ne stignem pratit i pamtit.
1977, 8 blastica!? Meni je to znanstvena fantastika. Imala sam samo 2 od ukupno preko 30 punktiranih js, ali sam obje i rodila.
Ne, to je bila "dogodilo se van MPO trudnoća" i pretpostavljamo da je bio loš spermij u igri (zbog dijagnoze). Beba krenula rasti, ali gestacijska nije. Isto sam malo počela krvariti i za par dana sve bilo gotovo. A i srčeko smo čuli
Vrci- čestitam... Vidiš da se nije kod tebe prekinuo niz iako si se bojala (napisala si da ti je doktorica spomenula da su joj svi FET-ovi završili pozitivno).
Ja pak moram odgoditi FET zbog zuba. Doktorica je potvrdila!
Bauman je bez sumnje autoritet. No mene zanima znanstveno istraživanje provedeno na relevantnom uzorku i sve dok to ne vidim ne može me deset Baumana uvjeriti... Mislim da je prvenstveno riječ o tomu da se hormoni izbalansiraju u trudnoći kod dosta žena. Ali ne bih generalizirala i davala lažnu nadu.
Vrci baš mi je drago, želim svu sreću! Ja sam danas trebala vaditi betu ali nemam snage....
Zasto?
Ja stalno imam sukrvicu... Par dana,pa cisto, sad vec 3.dan za redom. Jucer na uzv sve ok,mrvica 2mm, jos nema srceka.
Luda sam od tog crvenila
Ja sam imala indentično samo u postupku koji je bio dobitan i to do 8.tjedna, ovaj puta nemam.
Cure, jel ijednoj embriolog radio sam transfer?
Mislim da embriolozi to uopće ne rade i nisu educirani za to... Nisam nikad čula za takvu opciju
ni ja nisam cula za to
oni su embriolozi, ne ginekolozi
uvijek su prisutni prilikom transfera, ali oni ga ne bi trebali/smjeli raditi
Jos bitnije - oni su biolozi, a ne lijecnici.
Hvala Vrci,
Voljela bi čuti još odgovora, naravno pretpostavljam da to što mi se desilo nije uopće praksa igdje da biolozi rade embriotransfer samostalno, oni umeću kateter, pa studirali su PMF a ne medicinu, a vjerujem da to pogotovo nitko nije doživio u privatnoj klinici.
Ček tebi je embriolog radio transfer? Gdje to?
1977, stvarno, gdje je to tako odradjeno? Sve sto su biolozi radili na mom transferu je da su dodali cjevcicu doktoru i drzali me za ruku, nemaju oni sto umetati kateter. Ne bih se razbacivala velikim rijecima, ali ovo je meni za prijavu ministarstvu i povrat novaca i/ili postupka.
Kod Podobnika gdje sam i rodila.................u šoku sam....
Svaki put cujem ovako nešto o toj klinici..... I ne mogu se nacuditi njihovim metodama.....
Oprosti, meni nije bas jasno, ti si neki dan trebala betu vaditi? To je od tog postupka? Nisi tad znala tko ti radi transfer ili tek sad kopcas sta se dogodilo? Jasno mi je da si u soku, i ja bih bila, nevjerojatno!
Mislim da je ovo stvarno za prijavu ministarstvu, pa igraju se sa zenama, kao da mi dodje laborant i radi papu.
Ja sam danas vadila betu jer mi je transfer bio prije 12 dana blastice, nalaz mi nije još došao na mail ali sada pretpostavljam kakav će biti.... danas mi je baš prijateljica na transferu i spomenem ovo i ona me napala da njoj 10 puta nije radio embriolog pa sam išla pitati...
Super je komparacija s papom i laborantom:cry:
Ajme mene, jos si i platila masno negdje! Ja bih te molila, bez obzira na betu za koju jos drzimo :fige: da ce biti velika, da postedis sve zene kojima ce se to isto dogoditi u buducnosti - prijavi ministarstvu.
Sybila, kada bi to bilo sve što sam proživjela ovaj postupak to bi pregrmila sama i zaboravila iskreno, MPO borbe su teške same po sebi, pitala sam Podobnika da zašto je taj klinac radio šta više ne radi on kao prije? On mi odgovorio da su se tom embriologu zadnjih 8 fet-ova primilo i da sam ja 9-ta! Njemu su svi odgovori šaljivi način da te odmrda ali tek sada sam zbog frendice shvatila da se to ne smije, mislila sam da je samo prestar jer ima sve kvrgave zgrčene prste od artroze godinama pa je kao ovaj mladi precizan ..... bez uzv-a transfer svih 5 puta do sada, ma cirkus, uvijek dodatni troškovi nakon 4 tjedna se izmisle nakon postupka .....punkcija 10 i onda nakon mjesec dana zamrzavanje još 5?
14 g sam išla k njemu i više nikada, još sam i na hitnoj završila prije par dana jer mi se inkapsulirale inekcije u guzu jer sam 4 kroz jednu iglu primila na transferu pa dobila i antibiotik pa će mi to rezati van kada se upala smiri.....šok na šok, sin svako malo dođe do trbuha i kaže: trudna si mamice a ja znam da samo što nije stigao negativan nalaz.....ali opet ću ići uvijek u postupak jer vrijedi znoja i krvi
1977,šta ne radi tamo dr. Alebić, zar nije on mogao obaviti et?
Žao mi je zbog svegai nadam se da će se primiti unatoč svemu
1977,jako mi je zao zbog svega sto si prosla :ghug: :-(
Ja se i dalje nadam tvojoj pozitivnoj beti.
Bez obzira na sve, taj komentar o tome kako mu se "primilo" 8 fetova samo govori o ustaljenoj praksi koja zanemaruje prava i zdravlje pacijenata. Uzas.
Radi ali ja sam pacijent od Podobnika 14 g...a stigao je i nalaz pa nema nedoumica, beta 2. A svi dolaze zbog njegovog imena pa zaključujem da zato mladi embriolog radi transfer jer da sam znala tko će mi ga raditi sigurno ne bi došla. Kada bolje razmislim zato mi je i nudio vjerojatno po prvi puta opću kratkotrajnu za transfer jer me "ništa neće boljet i lijepo ću spavati", znao je šta ću vidjeti. A i nisam vidjela cura baš u postupcima kod Alebića iskreno, sama sam bila i na punkciji i na transferima i na pregledima.
1977 :-(
Jel ih planiras prijaviti?
Ajme strašno.
Meni embriologica traži ime i prezime kad donese kateter i to je to, ode. Ne kužim kakvo je to ponašanje, pa nisu oni educirani za to nikako. I da, nikad nisam imala transfer s uzv, ali uvijek prije transfera imam uzv gdje dr sve nešto izmjeri i isplanira kakav kateter treba
uf, 1977 zao mi je zbog bete i svega ostalog
ja sam tamo nedavno rodila i za to imam samo rijeci hvale, i opet bih, ali ovo je :nope:
Vrci, transfer ti je bez uzv, samo prije?
ja sam mislila da se uvijek radi s uzv :unsure:
mislim, i ja sam imala jedan transfer tamo, pa zato...
Ja zovem drugog liječnika čiji ću pacijent biti sljedećih 14 g nadam se, kupujem u ljekarni gonale i radim na tome da mali dobije nekoga za igru ako ću se već morati pomiriti s preostalim embrijima koji su mi tamo ostali. Briga me za njih. Nisu vrijedni moga vremena.
Ginger, kod dr L nisam imala uzv prije transfera nikako. U Beti svaki puta.
Sam transfer nikad nije imao ukljucen uzv
I ne bih više ikada tamo rodila jer nemaju doktora neonatologa, u mome slučaju 10 dana. Trenutno dvije pedijatrice rade i neonatološke sestre. Puno iskustava čovjek stekne u tih 14 g.....
1977, žao mi je zbog neg. bete. Preostale embrije možeš ja mislim prebaciti u drugu kliniku, treba provjeriti.