Samo da vam mahnem svima. Na hvaru je definitivno došlo ljeto :bye:
Vikki, uh, mislila sam da je sve iza tebe... drži se!
Ima li se saznanja o tome kako je prošao onaj famozni sastanak svih mpovaca 1.6???
Printable View
Samo da vam mahnem svima. Na hvaru je definitivno došlo ljeto :bye:
Vikki, uh, mislila sam da je sve iza tebe... drži se!
Ima li se saznanja o tome kako je prošao onaj famozni sastanak svih mpovaca 1.6???
Vikki, ~~~~~~~~~~~ da bude ipak na kraju nula (nije neka utjeha ali najbolje u svemu trenutno).
I pls prosvijetlite me jer se i mi igramo ovih dana s tim Lh trakicama - da li je druga crta tamna samo jednom, kad je ovulacija (tj tamna kao kontrolna crta) ili to mora biti i kasnije, npr u vrijeme očekivane menstruacije/eventualne trudnoće?
U vrijeme očekivane menstruacije - kada bih je dobila - druga je crta bila lagano svijetla, a kad sam zatrudnjela, druga crta bila je gotovo tamna kao i kontrolna (mrvicu scjetlija) - to je zato što su LH i beta slični hormoni (ne znam cijelu teoriju). Navodno, da bi LH bila pouzdan pokazatelj trudnoće, mora biti ful tamna, jednako kao kontrolna ili tamnija.
vikki :heart:
Koliko sam shvatila LH hormon i beta HcG imaju sličnu bočnu skupinu na koju reagira receptor LH testića pa će zato veliki dio LH testova reagirati i na ovulaciju i na trudnoću, ali svi će uvijek preporučiti da se za trudnoću uzme standardni test trudnoće. Meni je jednom bila LH trakica pozitivna pred ovulaciju, a onda opet točno na jutro kada sam išla na FET petodnevne blastice u Mb. Tamo sam to i rekla, prvo su me pitali zašto sam to uopće radila, a onda mi dali da ponovim test i ponovo je bio pozitivan. Nije bilo objašnjenja. Dr. se smijuljio, a ja sam rekla da nema šanse da sam s našom dijagnozom trudna, a on je rekao da je s našom dijagnozom sve moguće. Na žalost sam ja bila u pravu, ali nije nikad razjašnjeno što se dogodilo.
Hvala cure na pojašnjenjima.
Kamo sreće kad bi moja trakica za par dana bila opet pozitivna ali ne zbog Lh hormona ...:mrgreen:
Moja beta danas 82, i dalje pomalo raste. Ne gine mi bolnica, no odgađam u nadi da ću opet prokrvariti. Sad je ipak veća vjerojatnost da je vanmaternična. Pokušavam se sjetiti kome se obratiti da ima razumijevanja da me ne zadržavaju danima u bolnici, nego da riješe to, laparoskopski ili metatrexatom. Svaka ideja je dobrodošla :-).
vikki, pa da li si bila gdje na ultrazvuku ? Da li je uopće tko pokušao ustanoviti da li je ili nije vanmaternična ?
šaljem ti pp
Ajme Vikki zaista sam mislila da je završena priča s tvojom betom...kad ono.. Na žalost neznam nikoga u Petrovoj... pa mogu samo držati fige i moliti se da ipak sve prođe što bezbolnije :-(
Draga vikki, nadam se da će proći što prije i što bezbolnije.
taca, a moj pp, ostao sam i tužan:-)
tiki, kako je, koja je faza?
Aurora negdje uživa
Mimek, kiss
Shanti, kiss
cure:heart:
Joj vikki :-(. Na žalost niti savjetom ne mogu pomoći.
andream, za LH sam čitala da trakice detektiraju alfa lanac koji je ranije "vidljiv" u slučaju T. Hcg ima alfa i beta lanac. Ja sam nekako shvatila da pozitivna LH prije M može i ne mora biti T, ali ako je negativna da najvjerojatnije nije T.
mare41, hvala na pitanju, čekam M. Trebala bi stići za vikend što je meni najbolja varijanta zbog posla, ali malo me plaši što ako neće biti dr.
kokice i one mlađe :heart:
Mimek, ne može se vanmaternična utvrditi UZ-om, pogotovo ne na ovako malu betu, beta bi morala biti iznad 500, zato dosad nisam ni inzistirala na ultrazvuku niti su doktori mislili da ima potrebe; svi su očekivali svaki čas krvarenje, što smo i dočekali, no, evo, ta se čudovišna mrvica ne da ni naprijed ni natrag (a i što god bilo, sumnjam da želim vidjeti i znati, samo neka ode što prije, osjećam se kao da aliena imam u sebi). No, dogovorila sam nešto, bit ću pametnija za koji dan.
vikki, žao mi je što prolaziš kroz ovo sve i nadam se da će proći na najbrži i najbezbolniji mogući način!
imaš pp
evo prenosim molbu sa pdf. o kvaliteti JC da moj jucerasnji post kopiram i ovdje.
nadam se da ce nekome da pomogne, ili pridruzite nam se barem na gornjem topicu za malo diskusije. puno pozdravljam
imam da prijavim jednu dobru vijest - nakon moje vlastite trudnoce, ovo je vijest koja me je ove godine najvise obradovala
o svom slucaju sam pisala na vise pdf - visok FSH, uz to low responder, pa antitijela, kod muza OAT...nakon neuspjelih postupaka ostali smo trudni prirodno, na opste iznenadjenje. e sad - ja sam u pripremi za novi ICSI pomalo experimentisala sa poboljsanjem fitness-a ovih mojih preostalih JC, i prilicno sam sigurna da su mi tu DHEA (75-100mg dnevno - pola ujutro, pola uvece), uz vitamin D3 (2000 I.U.) pomogli.
elem, kad sam zatrudnila, u grupici cura sa MPO klinike sa kojima se druzim zavladalo je opste odusevljenje i svi su to naravno htjeli da uzmu. sto naravno nije imalo smisla, jer DHEA je rejuvenating factor i eventualno tamo moze da pomogne gdje je kvalitet JC issue, tj. godiste zene, a ne male factors ili neka mehanicka pitanja.
znaci, ja sam ostatke svojih vitamina proslijedila jednoj curi koja je imala sljedeci problem:
42 godine, dvadeset godina sa istim muskarcem (jednom u mladosti imali abortus - ovo naglasavam zbog cinjenice da je barem bilo izvjesno da je tijelo u mogucnosti da obavi implantaciju).
zadnje dobre cetiri godine pokusavali su da zatrudne, dvije od toga su u MPO postupcima. njeni jajnici (uprkos ne bas toliko visokim godinama!!) poceli totalno da stekaju sa funkcijom, mjesecima ne bude ovulacije, pa onda skoci 1 folikul ili maximalno dva nakon prejake stimulacije, ali do dobrog transfera nikako...
da skratim, cura je uzimala DHEA (takodje vitamin D i jos one prenatalne sa folnom), a sve u razgovoru sa MPO doktoricom koja nam je ista.
kao prvo, kaze da se nakon manje od dva mjeseca osjecala vise fit, koza se na licu popravila ?!? drugarice u drugoj zemlji koje je dugo nisu vidjele rekle joj da puno bolje izgleda...dalje, nakon nepuna tri mjeseca pojavila su se i dva poveca folikula, i to skocili vec 6-7 dan ciklusa?!?
to je, uzgred budi receno, bila tacka gdje sam se ja prepala da li joj DHEA bas prija, ali ona je nastavila da uzima.
u sljedecem ciklusu su radili ICSI.
imali su dva folikula, oba punktirali, oba oplodjena, oba transferirana.
oba se primila ...
prosle sedmice je imala UZ, nazalost je jedan odustao, ali drugi izgleda dobro, tj. srce kuca...
znaci, please nemojte shvatiti ovu DHEA kao crno-bijelu situaciju, bilo bi nam potrebno jos puno zena prije nego sto mogu bilo kakvi zakljucci da se izvlace, ali sam misljenja da ima dobrog razloga vjerovati da pomaze kod starijih i tamo gdje je rezerva problematicna.
mozda nece svakome pomoci, ali dobra rejuvenating kura moze samo da oporavi organizam i resetuje te preostale maticne celije.
sretno svima!!
hanumica, draga, big kiss i hvala, javljaj nam kako vam ide:heart:
Imam potrebu kopirati jedan post sa Zdravlje i život (možda ga treba i drugdje zalijepiti, upravo sam saznala da se pokazao istinit:-)),
Da, istina je - stalno se vrti to pitanje "duplanja bete". Koliko god puuta to ponovio, opet je čini mi se nedovoljno: beta se u ranoj trudnoći (u vrijeme testa ) dupla sva tri, a ne svaka dva dana; porast od minimum 66% u odnosu na predhodni nalaz sasvim je dobar za kliničku praksu i tu nema prevelike mudrosti.
Mare, beta se dupla svaka dva dana do vrijednosti od 1.600, svaka tri dana od 1.600 do 6.000, a iznad 6.000 i svaka četiri dana. Naravno da postoje odstupanja, ali minimalna, a što se tiče porasta od 66%, imala sam ga u drugoj trudnoći, i zaista se duplala za te 2/3, no nije dobro završilo. Uvijek ponavljam, beta se mora duplati, jedno kiksanje ne mora ništa značiti (ili ako je vrijednost npr. 545 umjesto 550), ali još nisam čula da se beta nije pravilno duplala, a da je trudnoća iznesena. Nažalost.
Mare srce si.
Draga vikki, znam to sve, al vjerujem dr R, pogotovo što se Sarina beta poduplala 3. dan, a ne 2., (i više od duplo), Sara, draga, poskakujem i ovdje:-D
A nisam vidjela dase o tome piše ovdje, sorry :oops: ne pratim sve teme na pdf-u. Ko što rekoh, jedno loše duplanje ne znači ništa. Sretno, sara :heart:
vikki, draga, šta ima kod tebe? Jel za danas bio neki plan?
Radila sam betu, za sat vremena hitam po nalaz i svom MPO-ovcu na razgovor, no sumnjam da ćemo biti pametniji. Znat ću sutra navečer što dalje, imam "spoj" s jednim dr.-om za teške slučajeve, valjda će znati što sa mnom.
vikki, nadam se da ce biti sve ok i da ces napokon rijesiti tu svoju situaciju :roll:
Ja cu vam samo sapnuti da imam dogovoreni stimulirani u rujnu na VV(hebes covjeka kojeg nemres nagovoriti...) a do tada mozak na pasu i nozice u zrak :mrgreen:
vikki nadam se da ćeš uz tog dr. stručnjaka što prije uspješno riješiti svoju situaciju.
tikica_69 baš je lijepo čuti ovu vijest :-)
tikica_69 veseli me tvoj povratak! ~~~~~
vikki bravo za dogovor s drugim dr., tako treba, svaka čast!
Vezano za duplanje bete, primijetila sam da uglavnom bude dobro ako se prva dva mjerenja razilaze jer to je sam start, kao kod sare38 :-D...slijedeće bete bi se trebale pravilno duplati
tikice bravo draga moja za novu akciju.
vikki ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe draga da sve bude ok, da se sitaucija što prije riješi.
tikica_69 baš mi je drago kad se ne'ko "vrati"... svakog sam u stanju pokušati nagovoriti da još malo izdrži i pokuša ponovno
ja puno uspjeha u ovoj trudnoći moram zahvaliti poticaju koje ste mi davale i učlanjivanje u ovaj klub za mene je bilo jaako važno zato cure još jednom vam svima hvala što ste bile i jooš ste uz mene :zaljubljen:
vikki bit će sve dobro :heart:
baš mi je drago da se dio stare ekipe vraća ovdje... evo i mi se polako pripremamo za novi postupak, startamo s dogovorom za nove nalaze krajem mjeseca, pa na jesen po bracu ili seku; ovaj put - Vinogradska.
Tikice, pls očisti inbox, ne mogu ti poslat pp.
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo, današnja beta 99,7 - skoro pa stotka :roll:. Od MPO-ovca sam se oprostila, a sad samo da si sredim što manje dana bolnice.
Svima big :*
ajme vikki pa baš sve opanačke, baš mi je žao..mislim na tebe.
vikki :love2: drz se :heart:
Ej lijepe moje, bas ste utihnule.
Shanti, ne znam kako da formuliram pitanje.Pisi kakvo je stanje kod tebe.
Tikica69, ja tvoj odlazak iz MPO voda nikada nisam ozbiljno shvatila, odmah sam rekla da ti nisi zena koja bi odustala, samo trebas mali predah od svega.Stvarno mi je drago da si spremna za akciju.
Trudnice Mimek, kako bebica?Nista nam ne pises.
Vikki draga, mislim na tebe.
Svima pusica.
pozdrav svima!
ja sam bila na VV kod dr L. i oduševljeni smo!
trebam se javiti u 09.mj za dogovor za postupak.
odmah je rekao da su problem godine, ali ne toliko koliko miomi koji su mi se vratili.
rekao je da dobro da sam išla sa Klomifenom jer bi jaka stimulacija bila problem zbog mioma.
i da ako budemo išli u jaču stimulaciju idemo na vlastiti rizik. mislio je da je su nam to objasnili i u KBO. nažalost nisu. i sad znam da smo izgubili dragocjeno vrijeme u KBO.
još je rekao da su mi jajnici super i MM ima dobar spermiogram, pa nek se u međuvremenu sami potrudimo.
nastojat ćemo se odmoriti preko ljeta i psihički pripremiti za jesen.
vikki :heart:
Shanti ???
m arta, super za dogovor, ne volim čuti da mi dr kaže da se sami trudimo, ko da otkriva toplu vodu, al možda vama upali...meni se miom mrvicu povećao nakon stimulacije, al i inače spada u male.
Tiki, kiss, tikica, go go, navijat ćemo...
vikki:love2:
ja danas išla na aspiraciju u ful prirodnjaku i folikulić je bio prazan, šmrc. To je prvi puta da imam prazan folikul u postupku, pa eto i to se mora jednom dogoditi. Rekao je dr. da dođem odmah u idućem ciklusu za još jedan prirodnjak, pa ću vidjeti ako će upasti prije njihovih GO. Cure koje su sa mnom bile u sobi su se čudile kako sam to primila cool, a ne znaju one koja sam ja veteranka:lol:
Marnie, welcome to the club, bit će bolje...
Marnie :love2: ...ali razumijem tvoju smirenost jer imam istu priču..