pahuljchice jesam ;)
Printable View
pahuljchice jesam ;)
olea, priloži te odgovore HZZO-a u bolnicu u koji ideš i inzistiraj na ostvarenju svog prava, i svi drugi koji trebate lijekove. Prof Šimunić ima na svojo web stranici izjavu da je lani 290 parova išlo u inozemstvo, i da je polovica od tog broja išla u donirane postupke koje potpuno plaća HZZO. I ti brojevi su neistina,al pošto se hvale s tim refundiranjem, vi inzistirajte da ta prava i ostvarite.
Cure moje, eto da vam se javim, ja sutra ujutro putujem za Prag, otići ću malo ranije, jer nije baš krenulo kako treba, u petak u 12 sati sam na ultrazvuku kod doktorice, pa ćemo vidjeti, punkcija bi možda bila u nedjelju, ali će s evidjeti još naravno.
S obzirom na svoje godine 28.godina,slabije reagiram i sobzirom da primam 3 gonala dnevno, za sada imam 4 vodeća folikula i dosta malih, danas mi je bio 6 dan pikanja, jedan je od 17.7mm a dva 11.8mm i jedan od 12.5mm i ima što doktor nije brojao ni pisao još malih i još usto se zeznem i umjesto da od jučer počnem sa cetrotide ja od danas, živci, što da kažem, ajme i sad idem tamo ranije, da me spase,to malo sirotinje, he heh.
Sretno vam svima od srca!
Čujemo se cure!
Opa sretno!!!!!!!!!!!
Sretno Hop bice sve za ok,:love2: nis se ne brini,nemoj previse lezat,ja lezala samo onaj dan kad je bio ET drugi sam vec isla do Karlovog mosta tranvajem i onda se tamo joj dobro nahodala i smrzla:yes:.Treci opet skitala i mrvice se uhvatile (ja mislim da ih je vise):klap::klap:
Hop sve ce biti u redu!Razumijem tvoje uzbudjenje i nestrpljivo cekam rasplet dogadjaja!Sretan ti postupak i sretan put!
pretorija ti mi uljepsavas svaki dan:-D
a što se tice mirovanja dr. L je rekla da nema potrebe za lezanjem, nego sve normalno i ne podizati nista tesko, sve drugo kao i inace.
Sretno Hop,drzimo fige....krenulo je krenulo!!!
Da goga ti si isto blizu krenulo je :klap::klap::klap:, jesi ti ono vec bila u PFC.
Ja sam pocela sa aspirinom i vitaminima za trudnice mjesec dana prije odlaska u Prag mozda je i to pomoglo
Ja inace imam malo slabiju cirkulaciju pa sam i zbog toga.
Ako koja od vas planira koristit Crinone gel 8% najjeftiniji je u Ceskoj i meni je zao sta nisam vise kupila.
Drago mi je da sam ti dan uljepsala i meni je svaki sve ljepsi i ljepsi:-D:-D:-DJa sam par puta po aerodromima morala kofer dignut na onim silnim kontrolama jer sam imala lap top sa sobom par puta nije nikog bilo blizu da mi pomogne toga sam se najvise bojala.
Hop,
sretan put i sretno za postupak,ne brini se biće sve ok.
pretorija,uživaj.
evo da se i ja javim; danas na UZV 5 dc
endometrij 2 mm
DO f1 11,0 mm
LO f1 10,5 mm f2 11,0 mm
u petak još jedan UZV
u subotu putujemo u Prag.
hop,m arta sretnooooooo,nadam se da ću i ja za vama za koji tjedan ako se uspijem dogovoriti s ovim našim zdravstvom za ljekove pozdravvvvv
Evo da se javim. Sretno svim curama koje putuju u Prag, vjerojatno ću i ja svama :D.
Zvala sam jučer HZZO i rješenje bi mi trebalo doći doma ovaj tjedan. Još uvijek ne znam šta u njemu piše. Nadam se da su mi uvažili žalbu i da idem na IVF, ako ne samo na inseminaciju.
uh..blago onom ko ne mora imati posla za raznoraznim institucijama u RH...HZZO toliko komplicira stvari da to nije normalno..dakle moram pisat žalbu ali sada ide kod drugih troje liječnika...a ja jučer sve papire poslala dr. č. kako smo se dogovorili ..međutim ova dva doktora koji su napisali pozitivno onda nisu dobili iste papire pa to tako ne može...a kad se žališ jasno tu je opet onih 2 mjeseca čekanja odgovora od drugih troje..da poludiš.. zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano :(
sretno svima koji kreću u Prag... držimp fige...:-)
Sretno svim p(a)utnicima za Prag i da nam se vratite sretne i trbusaste!:heart:
Chris cvrsto se nadam da su ti uvazili zalbu i da tebe tvoj IVF ceka!:heart:
Monja zali se,i strpi jos tih mjesec i pol do dva,rijesit ce oni u tvoju korist,ovo je bilo nesto kao ishitreno odluceno(vidis kad se suocis sa konzultantom oci u oci kako odmah mijenjaju pricu i stav, a inace smo za njih nebitni anonimusi koji moljakaju tamo za neka svoja prava-zato valjda i jesu konzultanti anonimni da ne bi utjecale na njih-za dr Canica me cudi takav prijasnji otezavajuci stav),ocito ces doci do svoje ruze preko malo vise trnja...:love2::heart:
E jesu anonimni ali sve se dozna...al najgore je što ispada kao da izmišljam da sam u prijevremenoj menopauzi..pa radije bi da mogu imat svoje dijete (mislim na svoje jajne stanice) nego da idem u Prag... mislim ko je tu lud.. čak mi se jedan doktor ajmo reć smijao kad sam rekla da idem probat injekacijama za ovulaciju ili kak se to več kaže...rekao je da nema šanse da dobijem jajne stanice i tako je i bilo... a što se nekih nalaza tiče koji mu nisu bili jasni pa ne mogu ja doktoru reć šta da piše kad sam na pregledu... pol toga kaže samo usmeno... ja recimo od zadnjeg pregleda nemam apsolutno ništa napisano..doktor mi je nakon pregleda samo ispunio zahtjev... ma joj... ovo je prava borba s vetrenjačama... :)
hop , good luck !!!
nema predaje, pozdrav svim prelijepim budućim i sadašnjim "češkim" trudnicama
nadam se da i ja ću uskoro to biti...:love2::yes:
sretno putnicama,evo samo da prijavim danas predala potpisan zahtjev na hzzo-sad čekamo
Sretno Mare!!
Potpisujem ...dragi naši putnici da vam bude sretno i da nam se vratite barem s još jednim putnikom!
Pozdrav svima,
Evo ja zvala Petrovu jutros i naravno doktora nisam mogla dobiti ali sam sestri objasnila sve vezano za lijekove i rekla mi je do dođem u ponedjeljak u 12 i da se dogovorim sa doktoricom.Zamolit ću je da mi da potrebne inekcije pa ću pripremu odraditi moj ginekolog.Nadam se da neće biti problema,uglavnom nosim sve papire i mailove koje sam dobila od hzzo i ne mičem se dok ih ne dobijem.
jel neko išao u Prag vlakom i da ga je dočekao g. simo Vignjević?
Molim pomoć - cure koje su već bile u postupku donacije jajne stanice i uzimale estrofem, koja vam je doza bila uključena?
meni su javili da kad krene ciklus prije postupka pijem 10 mg dnevno( 4 mg-2mg-4mg).
U probnom ciklusu mi nije dovoljno zadebljao endometrij pa mi je dr M. povećao dozu. U probnom ciklusu sam dobro podnosila ali me sad hvata strah tim više što mi je danas moja ginekologica na ovo rekla da traži napismeno od dr M. da mi on propisuje tu dozu jer ne želi ona biti odgovorna ako mi se što desi. Ja sam rekla da idem na svoju odgovornost. Rekla sam Danici u klinici što je rekla ginek. pa je na to rekla da neke žene uzimaju i do 12 mg dnevno bez problema.
Kolike su vama doze bile??
hop , m arta , sretan vam put i postupak , drzimo vam fige :)
hvala svima!
trebala bi si dati inekciju na putu, pa me zanima jel se može gonal ranije smučkati i kasnije uzeti ili se mora odmah iskoristiti?
Marta sretno!Mi smo isli vlakom,ali nismo koristili Simu na dolasku tamo..Dosli smo predvecer i sami se odvezli
do hotela lokalnim prijevozom.
pozdrav svima!!!
ja sam nova na ovim stranicama :-)
moj suprug i ja se spremamo na donaciju jajnih stanica u prag. danas smo dobili protokol i ako ce sve biti ok na transfer idemo pocetkom svibnja jeeeeeeeeee!!!
ali naravno, na samom pocetku imamo problem - za regulaciju ciklusa (sinhronizaciju s donorkom) bi trebala poceti piti primolut nor. obisla sam nekoliko apoteka u zagrebu, ali ga nigdje nema!!! :-( svi mi kazu da ga se trenutno ne moze niti naruciti jer ga nema (sto kod da to znacilo???!!)
da li je netko od vas imamo slicnu situaciju i kako se to zavrsilo?! znate li gdje se moze eventulno nabaviti primolut??
hvala na pomoci!!!
Haj Pretorija,neznam dali si dobila poruku od mene,ali meni stoji da nije procitana....proveri pa mi javi,molim te!!
Kako si ti inace??
hvala pretorija i mia!!!
EvaOne, probajte možda tražiti Primolut preko granice u Sloveniji, a ako ga nema-možda će se javiti neko kome je ostalo ili ti možda neko ko ide skoro u Prag donese? U svakom slučaju sretno, i ostani s nama, doznat ćeš puno korisnih stvari, a za koju ste se kliniku odlučili?
:zaljubljen::klap:Mare stigla:joggler: ?Novosti iz klinike?
Tu sam, Sela:-).
pretorija, jel već bio 1. UZV? Javi nam kad bude, kiss.
m arta, javiš nam se s novostima?
Cure,istina je da Primolut Nora nema u ljekarnama,kažu da se više neće proizvoditi..
Ja sam prije cca 10-14 dana kupila frendici u ljekarni u Ilici 191-tamo gdje je polik. Vili,oni imaju veći lager,pa provjerite tamo!