nije valjda krenulo i tim putem
Printable View
nije valjda krenulo i tim putem
iskreno, jedino kregar govori suvislo i govori ono što je bitno
svi ostali se prepucavaju
i izluđuje me ovaj live streaming, svako malo mi pukne veza...
Mene vise nista ne brine. Pa zar to nije nekako za ocekivat.
Mah...iden doma radit omeksivac iz kucne radinosti, to mi je puno pametnije nego slusat ovo.
Bla, bla, evo je 16 sati i nakon puna dva sata predizborne kampanje ide pojedinačna rasprava, i opet na početak...
.....pa reče skupštinski zastupnik Rađenović:"Naravno da će doći uplatnice na 200 i 400 kuna, temeljene na odluci ove skupštine, koju su potvrdila 3 ministarstva, uplatnice moraju biti temeljene na legitimnoj (legalnoj?) pravnoj osnovi, u to nema nikakve sumnje, bla,bla.."
Na to će zastupnik Horvat :"Ne slažem se, ne znam zašto smo onda raspravljali ovdje puna dva sata kad ste vi to kolega već znali, ja ne znam hoće li u praksi pročelnik gradskog ureda (ili tko već izdaje te virmane) roditeljima (u praksi) izdati uplatnice na 200 i 400 kuna. Ja ću to znati tek u rujnu kad vidim kod kćeri kakvu je uplatnicu dobila za dijete u vrtiću...ne, mi ne znamo kako će to biti u praksi...bla, bla"
Evo ih opet jovo nanovo:roll:
....učili su učili od srijede
do petka
al se nisu makli
dalje od početka
sve što je naučila pačurlija ta
bilo je što su i prije znali
kva kva kva kva kva
jesam ja to dobro shvatila da je hdz izašao sa sjednice i tako izbjegao glasanje?
Je li bilo glasanja ili se i dalje prepucavaju?
skupštinska većina je odbacila bandićev prijedlog
donijeli su još neki prijedlog/zaključak ilištoveć da bandić treba u rujnu predložiti rebalans proračuna
ako sam dobro shvatila, hdz-ovci su zbrisalli s glasanja
ako je tako - nedosljedni su za nepovjerovat'
Vijesti HTV-a prije 2 minute: Skupština opet odbila Bandićev prijedlog. Samo to.
Tko ima više nek plati više i to je to. Bune se uvijek oni koji imaju. Ak bu morala platiti više neće moći ići dva puta mjesečno na manikuru već jednom, jadna.
mene svaki dan ljudi sve više fasciniraju
npr. trenutno me fasciniraju navijači koji su oduševljeni time da se stadion obnovio
šta njih briga što je grad participirao, što je Dinamo prebogat, što prodaje igrače za milijune, što Mamić troši na bijelo i cigane
samo da se obnovio stadion
Mene fascinira što se Bandić gotovo pohvalio što ima 300 prijava protiv sebe. Umjesto da odmah podnese ostavku.
Bandic: Šta vi mislite da sam ja idiot...
DA!
Majmun?
DA
kreten bez dostojanstva?
DA!!!
moguce onda kad je netko prozvao mađerićku zbog njene izjave, neprimjerene skroz: kako ćete vladati državom, ako ne možete gradom
tad nje više nije bilo
ali, skoro svi su glasali protiv prijedloga, njih 31, a njih 3 su glasali za, osim hrena ne znam koja druga dvojica
vjerojatno dvojica koja su s njim na njegovoj nezavisnoj listi
da, dvojica (ne)zavisnih
čitam sad na zagrebanciji
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...naplate_312239Citiraj:
Zastupnici su na kraju većinom glasova odbili taj prijedlog. Bandićev model naplate vrtića podržali su jedino dva zastupnika Josip Hren i Josip Petrać. HSS-ovci i HDZ-ovci su prije samog glasovanja napustili
vijećnicu
onda su krivo prebrojavali glasove
jer s rekli 31 za i 3 protiv
a nije bilo toliko njih unutra bez hdz-a i hss-a
ne znam vise nista, mi gore na galeriji imamo tako slab uvid u situaciju na klupama. dobro vidimo samo sredinu dvorane i one koji su za govornicom
sad sam zvala i jednu novinarku, nije bila u to vrijeme prisutna, ali kaze da je naucila prije da ce izaci
tako da si mozda u pravu
sad sam zvala curu koja je bila sa mnom - u to vrijeme kad su izlazili, ja nisam uopce bila na galeriji, davala sam izjavu na tv
da, hdz je izasao
za hss ona nije sigurna jel izasao ili glasao za
ali mi nisu opet jasni ti brojevi, ko zna sto sam cula
evo ja sam sad išla prebrojati
zastupnika ukupno ima u gradskoj skupštini 51
hdz-ovaca ima 7
hss-ovaca ima 4
ukupno ih je 11
na glasanju je bilo ukupno 33 ili 34 zastuonika, znači da ih je nedostajalo namanje 17 - po brojkama sasvim moguće da nisu bili hdz-ovci i hss-ovci
aha evo i prema jutarnjem si ti dobro prebrojala (i ja dobro čula jučer) 31 protiv bandića i 3 za
znači ukupno je bilo 34 zastupnika na glasanju, nije ih bilo prisutno 17
Pratio sam cijelu sjednicu, pa samo da pojasnim - HDZ nije izasao zato sto podrzava Bandica, vec je Danira Bilic izjavila (ne citiram, pa se ispricavam na interpretaciji) da joj je dosta ovog cirkusa i da dok se SDP i Bandic konacno ne sjednu za stol i dogovore, HDZ vise ne zeli na takav nacin raditi te da im je dosta da se skupstinske kolege iz SDP-a na neprimjeren nacin prepucavaju s HDZ-om.
Btw, nije da branim HDZ, bozesacuvaj, samo pisem ono kako sam ja to cuo.
Dakle, dva razloga:
- dosta im je diskusije i lupanja prazne slame kad je jedino rjesenje da se skupstinska vecina i kauboj dogovore;
- HDZ-u je dosta prepucavanja jer SDP optuzuje HDZ da je kriv za situaciju zbog zakona koji ne predvidja mogucnost sto da se ucini ako gradonacelnik mora, a ne zeli napraviti rebalans, a HDZ je donio zakon ... i tako ukrug.
Dakle jos jednom (ljudi so pomalo osjetljivi), ne simpatiziram niti HDZ niti SDP, i ja bih vrlo rado da cijela skupstina jedog dana odgovara za ovaj cirkus, pa makar da se crvene kad prodju pored bilo kojeg vrtica, vec samo nastojim prenijeti razloge izlaska HDZovih skupstinara.
E sad ono sto je najbitnije i sto je rekao Mirando Mrsic (koliko se sjecam) i jos nekoliko SDPovaca: da bi bas voljeli vidjeti koji ce to gradski duznosnik potpisati racune na visu cijenu koja nema pravnog temelja (jer skupstina nije dala suglasnost na cijene), prema tome to je protuzakonito.
Da li ce se netko od gradskih galvonja drznuti raditi protuzakoniti ili drznuti ne slustai serifa...
Bumo videli (kak bi rekel nas gradonacelnik).
ujutro ih je bilo 36, mađerićka je sigurno ranije išla, znaci 35
koliko onda imaju zastupnika hdz i hss?
Mirando na svojem FB profilu kaže, "eto rekli smo vam, cijene ostaju po starom".
Bandic na svojem FB portalu kaže, "od 1.7. nove uplatnice sa novim cijenama".
Pravnik na Dnevniku Nove TV kaže, "platite pa nek vam kasnije vrate.."
I tako...
Nego pita mene moja P., 8 godina ima, mama, a kaj je to taj rebalans? :)
I kaže dalje, i da znaš, meni je Dr. House puno zgodniji od tog Bandića :-P
Meni je trenutno i Quasimodo zgodniji od bandića. Ak svi oni mogu tvrditi da su oni u pravu, tvrdit ću i ja: Ja sam u pravu! I plaćat ću 400 kn:-)
OK, a kaj je s onima koji "po bandiću" neće plaćati ništa i onda im "kasnije" dođe ceh od par tisuća kuna "po skupštini", a oni jadni nemaju jer su socijalno ugroženi opet "po bandiću" - što na to pravnici kažu?
i što uopće znači kasnije - kad još koji put izglasaju jednu te istu odluku
ja se u cijeloj toj lakrdiji ne bih čudila niti da počnu dolaziti duple uplatnice koliko se god do sada to činilo nemogućim
U nasem vrticu ispisuju dijete ako se ne plati vrtic. Tako su rekli. Ne znam kako vi mislite placati "po starom'" i biti sigurni da vam dijete nece ispisati. Meni je taj rizik neprihvatljiv tako da cu platiti koliko bude pisalo na uplatnici. A sve si mislim da ce biti onako kako se priklone ravnatelji vrtica, negdje po skupstinskom, negdje po banditosu. Moguce je da ce vrtici imati obje verzije uplatnica pa ce svaki pojedini vrtic donijeti odluku za sebe.
ja sam došla do zaključka da mi ništa ne mogu ako plaćam po starom, odnosno ne mogu dijete ispisati jer sam platila, nije da nisam. No, mislim da nove uplatnice neće ići jer zbog toga se može smijeniti gradonačelnik. On se može busati u prsa koliko hoće, no tu je očito i jasno da krši zakon te ne vjerujem da će to napraviti.
Ako su cijene išle gore od 1.7. znači da ćemo te uplatnice vidjeti tek u 8. mj? Ili sam nešto krivo shvatila?
Mi smo jučer dobili uplatnice za 7. i 8. mjesec (u 8. je kolektivni pa uplatnice uvijek dobijemo unaprijed, i plaćamo pola cijene) - iste su kao dosad. Doduše, riječ je o vrtiću koji drže časne ali koji također podliježe Bandićevom prijedlogu.
ne može svaki vrtić odlučivati za sebe i raditi po svom može biti samo svi ili, ili...a dok se točno ne kaže koja je cijena prava i po kojim uvjetima se treba plaćati, trebalo bi sve biti po starom...
a kod nas u vrtiću ne ispisuju djecu ako ne platite, nego pokušavaju pomoći kako god...
Ma daj, Lucije Ellen, Grad ima oko 8.000.000 nenaplaćenih kuna koje roditelji nisu platili za jaslice i vrtiće.
A nisam čula da je ijedno dijete ispisano.
Znam da šalju opomene i prijete, to je procedura, ali da bi stvarno nekoga ispisali... ne vjerujem.
Mislim da jesu ispisali. Roditelji u nasem vrticu nisu mogli dovoditi dijete sve dok ne plate zaostatke.
Ja sam sigurna da će Bandić poslati nove uplatnice.
No, to me uopće ne zanima, plaćat ću po skupštinskom jer su još
jednom to izglasali i njegova uplatnice nije legitimna.
Ne vjerujem da mi na temelju toga smiju ispisati dijete, nemaju
nikakve osnove. A to da će kasnije vraćati onima koji su "preplatili",
e to će tek bit cirkus.