Ne znam gleda li netko genijalnu prijateljicu, meni je serija dosta dobra, bas mi je vjerna knjizi.
Printable View
Ne znam gleda li netko genijalnu prijateljicu, meni je serija dosta dobra, bas mi je vjerna knjizi.
Gledam, odlicna mi je. Al mi je vec sad muka od radnje koja slijedi!
A ja se bas veselim :D Mislim da je u ponedjeljak nova.
Mislim 8.3. Joj sad Nino stupa na scenu
Odlična mi je cijela serija, a osobito dobra epizoda kad svi zajedno ručaju u Marcella i Elise. Briljantna gluma i potpuno pogođen casting
Primijetila sam da me serija opterećuje, više nego knjige, ne mogu puno pogledati odjednom i ako ipak pogledam, poremeti mi raspoloženje. Težak je svijet Elene i Lile
casting mi je skroz pogođen. pietro je točno kakvim sam ga zamišljala.
jedino mi je lenu možda malo previše mutava, ali kad bolje razmislim, zapravo je takva i u knjizi.
lia me nevjerojatno živcira (isto kao i u knjizi)
"Lenu" vjerojatno nedostatak glumačkog iskustva nadomješta minimalističkom izvedbom. Obje glumice su jako mlade, koliko mi je drago da ih nisu zamijenili u trećoj sezoni toliko me nekad zasmeta Lenin jako mlad izgled. Ali nije loša sve u svemu, sad je bilo epizoda u kojima se imala prilike razmahati. Inače stvarno izvrsna glumačka ekipa i šminkeri i kostimografi ih fantastično mijenjaju - Lila na primjer vrlo uvjerljivo stari.
Ali i likovi su ovdje još jako mladi, koliko imaju - sigurno manje od 30 godina?
U knjizi imaju 32 godine kad se Lenu i Nino ponovo sretnu
Ja tek sad skužila da glumice nemaju ni 20 godina. Našli ih na dramskoj grupi :mrgreen:
Ali ok, meni su i 32 godine jako malo
Meni je ispočetka više smetalo što mi je Lenu previše lijepa, glumica je ljepotica, a ona bi trebala više biti ljepuškasta i Lila bi trebala biti puno ljepša od nje, barem u fazi prije braka, Nekako mi nije bilo uvjerljivo da se svi muškarci okreću za njom - razumljivo u rioneu, ali i u centru Napulja svi su bili zatravljeni njenom ljepotom
Glumice nemaju ni 20??!! Haha. Gle stvarno. Onda su stvarno napravili odlican posao.
a propos događaja koji slijedi, meni je taj događaj u knjizi bio šokantan i baš sam bila ljuta na Lenu, kako je samo mogla to napraviti?! :lool:
u seriji mi je jasnije (ili možda zato što znam što slijedi, više obraćam pažnju) da sve vodi k tomu, ili je možda na mene utjecalo čitanje Mračne kćeri u međuvremenu, pa mi je bolje sjelo (će sjesti)
al je svakako zanimljiv taj motiv, odnosno da je Elena Ferrante u dvije knjige ispričala istu stvar
možda mi treba još jedna-dvije takve priče i više to uopće neću percipirati kao tabu :lool:
Za ljubitelje hrvatskih serija - danas na HTV-u kreće serija "Šutnja" Dalibora Matanića. Dijelom je snimana u Kijevu, prije manje od godinu dana.
Haha točno, pisala sam i slušala Matanića na Dnevniku :yes:
Za one koji traže feelgood sadržaj za sve generacije, preporučam na Netflixu emisiju Making fun, u kojoj 5 bradatih majstora pravi izume koje osmisle djeca
https://www.youtube.com/watch?v=RUkK...hannel=Netflix
Pogledala i ja jučer Šutnju, ne mogu reći da sam očarana.
Možda je bio preveliki hype, ali sve što mogu reći je da je nešto bolja od uobičajenih naših uradaka.
Prvenstveno mi se svidjelo psovanje :mrgreen:
HBO GO je postao HBO Max i sada je na toj platformi dostupno samo prvih 5 epizoda 3. sezone GP :gaah:
ima li još netko takav problem ili do mene i mojih uređaja?
sinoć sam se spremila na gledanje i ostala turbo razočarana
pa sam onda na Netflixu upalila dokumentarac o Andyu Warholu, kojeg preporučam, špica mi je mrak
Ja sam najnormalnije pogledala na hbo max zadnju epizodu
Bila mi je jako dobra
Valjda prvi put smo vidjeli Lenu da nije “mutava”
sad sam provjerila na mobitelu i sve su epizode tu
pa ubit ću se do večeras :first_world_problems:
Ja sam pogledala dok je još bio HBO GO, ali čula sam da ima dosta problema s Maxom - meni je na laptopu i nije bilo problema
A meni se nije previše svidjelo finale baš radi Lenine i Ninove mlađahne dobi, neuvjerljivo mi je oboje glumaca bilo u ulozi strastvenih ljubavnika :mrgreen:. Nema baš niti neke kemije među njima.
Ili mi je jednostavno i knjiga i serija uvijek bolja i zanimljivija kad se pojavi Lila.
No, sveukupno, treća sezona serije je odlična, serija je zaista sve bolja i bolja, i sve mi je bolja na svako sljedeće gledanje (pogledala sam prvu i drugu sezonu ponovo kad je počela treća). Ne znam jesam li vidjela bolju adaptaciju neke knjige. Sve što je u seriji dodano, prošireno, je u duhu knjige i samo čini situacije iz knjige još životnijima - na primjer Elenina obitelj je u seriji fantastično prikazana.
A kako vam se sviđa nova glumica?
Meni nije drago da je nova, iako sam svjesna da više nije mogla biti ista ova djevojčica. Tako sam se osjećala i u Kruni kad se mijenjala glumica pa sam se navikla kao da je Colman otpočetka.
Preksinoć je na hbomax bilo svih 8 epizoda a sinoć samo 5. A ja trebam početi sedmu. Poludila sam!
Sent from my iPhone using Tapatalk
a u zaljevu ih ni nema :roll:
ajme neki dan sam tu spominjala Shetland, super mi je serija i fenomenalan mi je glavni glumac, inspektor Jimmy Perez i upravo pročitam da je on muž od naše Tene Štivičić :zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen:
Mislim da imam preporuku za Mimu i Bubilo: Starstruck (Moj dečko je zvijezda) na HBO. Duhovito, romantično, dosta kratko, baš zabavno.
Javite mi jesam li dobro preporučila!
I drugima se svidja serija
https://www.theguardian.com/tv-and-r...qPh1CNLXzRkgZ4
Meni je bas drago da je bilo epizoda bez lile jer mene ona zivcira, kako na ekranu tako i u knjizi. Team Lenu <3
Uf, odična zadnja epizoda. Dobro je, tu se Nino još nije pokazao u punom sjaju :mrgreen: ... to nam tek slijedi.
Da, i meni je u seriji Lenu shvatljivija u svojim postupcima nego u knjizi, ipak je nekako plastičnije sve prikazano. Moram priznati da mi je nakon čitanja Mračne kćeri ovo razdvajanje od kćeri još upečatljivije... Dobro je Jurana rekla da je Mračna kći kao skica za Napuljsku tetralogiju.
Nina hejtam obnovljenim žarom i silno se veselim četvrtoj sezoni!
potpisujem Mimu za sve rečeno o seriji, zaista je odlična ekranizacija, al treba priznati da se radi o veoma zahvalnom predlošku
nego, ajmo zaigrati jednu igru, da vidim koliko vas je prenerazio Lenuin postupak (zabijelit ću da ne spojlam onima koji nisu čitali knjige): koliko dugo je Lenu bila razdvojena od kćeri?
pišite po sjećanju, ne provjeravajte :mrgreen:
nevezano za GP, dovršila sam drugu sezonu Ted Lasoo-a
trebalo mi je sto godina i skoro sam potpuno odustala nakon one božićne epizode koja je eksplozija saharina
nakon pauze sam nastavila gledati i slino mi je drago da jesam!
cijeli taj zaplet druge sezone je slow SLOW burn, ali je iznimno zadovoljavajući jer konačno vidimo da čak ni Ted nije imun na patnju (što se dalo naslutiti u prvoj sezoni), vidimo uzroke njegovom vječnom optimizmu i dobrostivosti, i vidimo da sjeme dobrote na pada uvijek na plodno tlo, odnosno da su neki ljudi tako podešeni da će sve shvatiti kao napad na sebe (i aktivirati obrane). Super mi je kako je od početka te druge sezone posvuda bilo tragova, odnosno najava onoga što će se dogoditi, al je sve toliko suptilno da je teško primjetiti ili teško primjetiti jer znamo da se radi o seriji o dobrim ljudima ili ljudima koji se trude biti bolji. Jako dobro, baš sam zadovoljna.
:lool: na slabo preneraženu
kako misliš da si povjerovala tek tada? nisam te baš shvatila
ja ću zabijeliti svoj odgovor:
mislila sam da se radilo o mjesecima, odnosno bila sam jako preneražena
tim više što sam nedavno čitala Mračnu kći gdje je odvajanje trajalo par godina
i onda sam malo prelistala početak četvrte knjige, gdje kaže da je otišla na tih pet dana u Montpellier, pa produžila u Pariz s Ninom, pa se vratila kćerima, ali samo nakratko jer je nakon toga opet otišla u Pariz gdje je ostala sve do Božića. Slijede mjeseci gdje je prilično odsutna, gdje uglavnom svekrva čuva djecu (jer Pietro to nikad nije mogao). U svakom slučaju je manje šokantvno nego što se sjećam :lool:
ja sam to o čemu pričate potpuno zaboravila, kad je netko napisao da se grozi zadnje epizode jer zna što slijedi, ja sam pomislila na drugi šokantni događaj i skoro sam napisala "pa to je tek u sljedećoj sezoni"
odnosno, taj konkretan element sam zaboravila, dovoljno mi je grozno što ima veze s Ninom
Hm, da, ne razumijem pitanje :mrgreen: - Lenu uopće nije trajno ostavila kćeri na duže vrijeme, one su živjele u Genovi sa djedom i bakom, ali ona je isto tamo živjela, ali je stalno putovala okolo.
To je trajalo dok nije preselila u Napulj. Možda su ovo spojleri.