Evo da javim moja beta je 2,kako sam i mislila posle svih negativnih testova.Sad malo poduzi odmor pa kasnije negdje se nastavlja nasa borba :)
Printable View
Evo da javim moja beta je 2,kako sam i mislila posle svih negativnih testova.Sad malo poduzi odmor pa kasnije negdje se nastavlja nasa borba :)
Mala zao mi je. Znam kako ti je. Sretno za dalje.
Pronatal Sanatorijum,Arleta ,GYNEM te tri klinike rade Micro TESE i kontaktirali smo ih i čine se sasvim uredu.
A to de će o klinikama svi reći najbolje nije točno jer mi smo bili i otkazali naš postupak u Bahceci Sarajevo jer su bili toliko drski i neljubazni.
u svakom slučaju hvala ti na odgovoru i nadam se da će možda netko podijeliti nekakvo iskustvo s ove tri klinike
Slavonka,ja sam bila u gynem klinici,ali nisam htjela pisati prije i tome dok ne steknem svoje iskustvo sa njima..Prvi utisak je super bio,stvarno su mi izasli u susret oko svih pitanja i svega i dala sam im sansu.Ali vec posle prvog transfera nisam bila previse zadovoljna nihovim radom.Mislila sam mozda grijesim i samo sam paranoicna,dala im drugu sansu,ali posle zadnjeg transfera sam se jos vise ubjedila..Ja cak necu ici po smrzlice kod njih,mjenjam kliniku.To je moje licno iskustvo,ja bi pored drugih klinika zaobisla gynem.
Po meni mislim da nisu previse strucni.Doktor mi prije transfera prepise drugaciju terapiju da se pridrzavam do bete,sestra mi je promjeni,kazu mi da ne rade embriogen kad je fet u pitanju,a znam da druge klinike rade bas kad je fet u pitanju.I jos takvih stvari koje me cine sumnjicavom,jednostavno moje misljenje je da sto se licno mene tice,nisu dovoljno strucni.Ja cu ici u drugu kliniku,kojoj cu vjerovati da ce dobro odraditi transfer.A klinika se nalazi u pragu,ledicicka ulica 1
Bok curke! Čitam sve ovo i mislim si koje smo mi fajterice, što nam je servirano u životu i s čim se budimo i spavamo...
Ovaj mjesec idem na drugi transfer. Ovaj put ćemo ići sa Embryogen+lazt.
Imamo 15 smrzlića, prvi put smo htjeli transfer samo 1 i dalje stojimo pri tome da idemo samo s 1.
Strah me dvostruke trudnoće, komplikacija, prerano rođenih, sitnih bebica, makar nema pravila... opet šanse su veće... mm i ja lomimo koplja oko toga...
Htjela bih čuti malo vaših iskustava i stavova pa da još jednom odvagnemo... hvala. :ghug:
Loptica, sretno!!!!!!!
Kako su onda smrzlići spremljeni? Po 1 ili po 2?
Da, sve ima svoje pozitivne i negativne strane, pa sam u stvari sretna što je tu odluku donio dr umjesto mene/nas. Već sam o tome i pisala, odlučeno je da bi za mene eventualna blizanačka trudnoća bila prerizična, a da su se vratila dva bila bi vrlo lako moguća jer su svi potrebni paramatri bili zadovoljavajući (ja jako mlada, maternica ok, vrhunske blastice). U principu smo prije postupka bili spremni i na blizance jer smo znali da se ugl. vraćaju po 2, ali sada nam je u biti drago što je ovako, i eto uspjelo je po drugi put iz prve i zasad sve u redu.
E sad, da su pritiskale godine vjerojatno bi se išlo na nešto veći rizik, pogotovo jer smo htjeli dvoje djece, pa i to isto igra ulogu u odluci....
Sretno kako god odlučite!!!!!
Podrav lavice drage
Evo mene opet u pripremama za ET sa smrzlicima... nisam pohvatala poimenice nove kolacice, ali mogu reci da sam ja u PFC klinici i ok su....imaju dosta posla i mislim da (kao i svi drugi) nas sve gledaju kao jos jednog pacijenta, broj vise....ali u principu su ok....dr Sonja djeluje strucno i dosta dugo se bavi ovim-tako da joj vjerujem i to mi je ok!
Sretno svima koje su u cekanjima raznoraznim!
@ sejla
Cure moje drage,
Samo da vam javim da su u pon na ovaj svijet dosle moje dvije male mrve. Rodjene su carskim rezom sa 35+1 tt. Poprilicno su veliki- on 3180, ona 2650. Ja polako dolazim k sebi, jucer sam pustena iz bolnice, a oni su ostali jos koji dan na neonatol. jer ih ipak smatraju nedonoscadi pa ih malo prate.
Jos jednom veeeeeeliko hvala svima u PFC u koji su mi omogucili da postanem trostruka mama (na pocetku nase borbe nisam ni sanjala da cu ovo dozivjeti).
.... a svima vama koje se jos uvjek nazalost mucite zelim puno, puno srece, hrabrosti i strpljenja i da sto prije postanete mame tim carobnim malim bicima <3
Sretno
@sejla mahanje :)
kia, čestitke!!!!! Predivne vijesti :heart: :heart: Ajme kako su i veliki za bliziće, ma brzo ćete zajedno domeka i onda puna kuća veselja :zaljubljen: Pusa tebi i dječici :kiss:
PinaColada, sretno u pripremama!!!!!!
Kia ,čestitke od sveg srca !! Predivno:)
PinaColada,sretno!
Kia cestitam!!! PinaColada sretno. Sto se tice bolovanja ja uvijek dobijem od prve fm pa do bete.
Sejla daj mi reci kako ide postupak s fetom? Kad se ide u Prag? Po prilici koji dan? Dal se ceka o ili se ide bez nje? Hvala
Pozdrav LopticaHopsica (i naravno svim ostalim curama na ovoj temi ;-),
vidim da je i kod vas azoo u pitanju i htjela sam te pitati kojom metodom ste u Pragu dosli do spremija tj. sa tese, micro-tese, tesa, mese, itd.?
Koliko ste zadovoljni ishodom (do sad), pristupom i postupkom?
Mi smo imali dosta postupaka u RH, i nazalost nikad nije doslo do T.
Sad idemo traziti drugdje pomoc, pa među ostalom razmatramo i Prag, pa mi svaki savjet i svako iskustvo puno znaci.
Hvala unaprijed!
Joj divne novosti,Kia cestitam!! <3
Pozdrav!
Mi smo išli na donaciju. Micro-tese smo radili u Splitu i nismo ništa dobili tako da nam je to bila jedina opcija.
Zadovoljni smo, sve smo bez problema dogovorili preko maila. Jedino kad smo išli u Prag na punkciju, zapeli smo tamo 14 dana. Rekli su mi da moram doći k njima 9 dan ciklusa i na kraju smo morali čekati da mi folikuli narastu, a to je potrajalo. Ništa drugo im ne mogu prigovoriti. Stvarno se potrude sve objasniti i klinika je ugodna.
Avionom se može Zagreb-Prag-Zagreb za cca 1100 kn (Czech airlines), a hotel sa 4* u centru Praga smo plaćali cca 400 kn za oboje.
Prvi put nam nije uspjelo pa se sad spremamo ponovo.
Ako te bilo što konkretno zanima, pitaj.
Bravo Kia, čestitke!!! :-D:klap::mama:
antony, točan dan transfera se određuje prema uzv-u 12dc, kad se vidi kako je endometrij. Meni je ovaj put transfer bio 16dc. Ja ne ovuliram tako da kod mene nije ništa trebalo po tom pitanju.
Ja imam uredne o. Pa zato pitam dal cu morat cekati do o ili cu ici prije? I jako se nadam da ce nam mrva prezivjeti odmrzavanje. Daj mi reci dal ce mi prije javiti dal je mrva prezivjela ili ce mi to reci tek kad tamo dodem. Puno ti hvala na pomoci;-)
Kia cestitam! Sad samo uzivajte i ljubite se i volite i smijte seeeee :*
Antony, koliko znam, u tom slučaju si ovdje daš štopericu i nakon toga putujete. Odmrzava se dan prije dogovorenog transfera, da se vidi jel se nastavljaju razvijati. Koliko ih imate i u kojem stadiju? Mi smo saznali `stanje´ kad smo došli na transfer. Nama dvije morule nisu preživjele odmrzavanje, a preživjela blastica koju su transferirali je sad poprilično aktivna u buši :heart:
Imamo jednu blasticu za koju smo cekali dal ce doc do stadija blastice. Bila je malo lijena.
Znaci da cemo ipak cekati da dode do o? I ako se ne varam onda ce se racunati onaj kao peti dan kad cu morati k njima? Taj dio mi malosteka. Sad idem prvi put na fet pa sam zato malo dosadna s pitanjima. Hvala ti draga na pomoci.
antony34,imaš tri mogućnosti pripreme za FET:
1.priprema sa estrofemom-tada se prati debljina endometrija i kad je dovoljne debljine kreće se sa utrogestanom ,transfer je od tog dana za 5 dana,pošto imaš bc
2.praćenje ovulacije i davanje štoperice kad folikul bude odgovarajuće veličine,te transfer opet ovisi o starosti embrija(ja sam imala isto bc pa sam imala transfer 7 dana nakon štoperice)
3.praćenje ovulacije i čekanje pucanje folikula,kad folikul pukne dolaziš na transfer ta onoliko dana kiliko je star embrij
Ne znam da li si ti sa klinikom dogovorila protokol?
Sretno:)
Receno mi je samo da 1dc pocinjem sa estrofemom. 12dc ultrazvuk da vidimo stanje endica i da se onda cujemo. A ja sad u mukama jer neznam reci na poslu od kad me nece biti a oni bi morali nac zamjenu za mene.
Razumijem te u potpunosti,teško je to predvidjeti jer svaka od nas različito reagira.Pogotovo ,tebi je ovo prvi FET pa ne znaš ni odprilike kad bi mogla.Ja sam uvijek imala kasne transfere,bilo da sam išla sa estrofemom ili u prirodnom ciklusu.
Okvirno,najranije od tog prvog uzv ćeš trebati biti tamo za 5 dana,ali vjerujem da ćeš trebati barem još jedan uzv.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla.
Hvala ti. Svaki savjet novi i novo misljenje pomognu. Ipak ima onih koje su sve to prosle pa nama koji nismo puno znaci da nam daju savjet ili bilo kakvu informaciju koja nas zanima. Hvala puno. Meni su inace o uvijek 14-15 dc. To znam jer smo tri mj za redom pratili dal dolazi do o ili ne.
Cure ja cu se ubiti sta nam ovo nase zdrastveno radi probleme. Za fet moram ponovo traziti odobrenje od hzzo. Niko to nije rekao do sad. Kak cu ja sad u roku od 13 dana to izhoditi? Uzas veliki uzas. Ponovo kod dok u zg po papire za odobrenje.
antony, otkud to? fet više ne može preko hzzo-a od promjene zakona pred par godina, samo svježi postupak donacije...
Tako mi je danas pravnica u hzzo rekla. Zvala sam ih da ih pitam nesto u vezi papira koje su mi poslali i onda sam je odma pitala dal mi trebaju kakvi papiri za fet i rekla mi je da moram ponovo u Petrovu za odobrenje. Ona ocito nije dkuzila kaj ja nju pitam. Idem svakak u Petrovu pa cu uzet te papire i rjesiti to. Da nebi kasnije bilo nismo znali. Jos bi bilo lijepo da se pravnica ipak malo ljubaznije razgovara a ne ko da ju je osa ubola. Ak se digla na lijevu nogu to joj mi nismo krivi. A bit ce bolje
pozdrav sa lica mjesta- Prag :bye:
do sada mi je transfer isao 16 ili 17 dan ciklusa....no ovaj put uranili i et ide na 13 dc!?
nadam se najsretnijem ishodu ovog ET :heart:
Jesi li rekla to klinici? Mislim, ne ide mi u glavu otkud to sada, s obzirom da se tako i tako za fet ne može dobiti refundacija i sami plaćate postupak klinici....da nije možda ona nešto krivo shvatila, da idete u svježi postupak ili nešto? Svakako istraži još. Mi u 6.mj išli na fet bez ikakvog kontakta s hzzo-om.
PinaColada, puno ~~~~~~~~~~~~~~~ i uživajte :heart:
PinaColada,sretno !:)