micamaca30 čestitam za srčeko :) samo neka ona nama kucaju!!
TinkerBell tebi želim sreću i naravno, dobru, veliku betu..
Printable View
micamaca30 čestitam za srčeko :) samo neka ona nama kucaju!!
TinkerBell tebi želim sreću i naravno, dobru, veliku betu..
Cure moje da vam se pridruzim, danas su mi vracena 2 embrija. jedan malo bolji a drugi ne. Inace kod muza jako los nalaz bio, svega nadjeno 4-5 spermija lose kvalitete. doktor je rekao da jw Bozije cudo da se ipak oplodila jaja stanica kako je nalaz los.
Vojvodjanka, zao mi je...odtuguj i saberi snagu za dalje!
MallaPlava i Micamaca30, bravo za srceka!
Tin, neka se Bozije cudo nastavi pozitivno i da ugledate uskoro svoj + !!
TinkerBell, zelim da su simptomi implantacija i da ugledate uskoro svoj + !!
Vojvodjanka cuvaj se....drzim ti fige da izdrzis i budes snazna, snaznija, najsnaznija.....
Cure cestitam za srceka (mallaplava & micamaca) i kako se kaze, da budu skolske T......koji dan nakon ET ste isli na prvi uzv? Huh....sad se i to treba cekat....ja jos trebam betu provjeriti za pravilno duplanje aBd :)
Cure kad mogu najranije napraviti test? P je bila u sub 14.2,treci dan vracena 2osmostanicne mrvice.
I moram jos u pon. primit brevactid,jeli ko isto to primao?
I cestitam svim plusicima i poz betama! Bravo cure!! :-*
I hvala svima na podrsci!! Drukcije je kad si medu svojima koji stvarno ali stvarno znaju sta prolazis. Obitelj je naravno uz tebe ali evo ja sam procitala vase postove i kada vidim da je netko uspio sam sretna da bi tuosobu zagrlila da mogu!! :-)
Cure kako se ponasati nakon transfera, treba li strogo mirovati neka 2 dana. Neko mi je rekao da ni kava nije dobra pit samo caj od kamilice. Ja predhodna 2 transfera nisam bas mirovala. nakon prvog sam isla na more, nakon mirovanja od 2 dana.
Bubekica nemam problema sa jajnicima. Nego sam mislila posto embri nisu bas nesto naj, da je bolje mirovat.
Mirovanje dokazano ne utjece na ishod postupka, naprotiv, preporucaju se lagane setnje zbog cirkulacije.
Ma ko ce bit pametan. Znam da sam sad u citu morala lezat na prsima nakon postupka. prije nije tako bilo, zapravo prije i nije bilo prostora za neko lezanje. sve bilo zbijeno
Ja za niti jedan et nisam ležala dulje od 2dana.Jedino za ovaj sada sam ležalajer sam se osjecala umorno i iscrpljenoi jajnici su mi bili ppovećani.I imali smo 2 blastice odlične kvalitete
Tin, na more??? Meni je prosli postupak koji smo radili u osmom mjesecu striktno napomenuto da nema sunca i mora, moze na more ali jutarnje i nocne setnje, kad nije suncano!
Ja nisam mirovala u smislu lezanja, ali nisam dizala nista teze od 3,4 kg....nisam vozila auto (po prvi put, ranija 3 puta skoro svih 15 dana do bete sam se vozala-gradska kraca voznja), ali su mi ovaj put u klinici rekli ako bas ne moram, da ne vozim auto.
Pa eto, pricuvaj se koliko mozes....ali setnja i manji kucni poslici su ok....dok se ne zapuses, a to brzo bude ;)
Sretno!
Pina cestitke na pozitivnoj beti :)
Nema ti tu pravila...embrij ako je dobar ce se primit.
Pisale se cure vec ovdje da jedino kod hipera da se miruje.
Ja sam se avionom vracala 1 dnt i vozila auto i isla raditi 2dnt pa tak da je pravilo da pravila nema...
Moj mpo dr je rekao da cak odmah mogu ici doma (avionom) al jedini koji je bio protiv je bio embriolog....pa tak da sam samo prespavala i pravac doma.
Za more su mi rekli da mogu ici i kupati se al samo u moru...u bazenu ne....;)
cure, imam pitanje! :-)
odlucili smo da idemo na transfer nase 1 blastociste.. pa me zanima kako ide postupak? koja je procedura i lijekovi, odlasci na preglede?
Idemo u petrovu dr.strelecu. krajem tjedna stizu nalazi cervikalnih briseva ako sve bude u redu onda bi se narucila na dogovor.. i smrsavila sam 10kg kako su mi savjetovali. mislili smo krenuti nakon uskrsa ali neda nam se vise cekati!!
ovo moram potpisati, osobno sam uvijek za opciju lagano, nikako strogo ležati (osim naravno u slučaju hipera ili sl). u biti mi je najbolji savjet bio, da, ako je embrio kvalitetan, da će se ugnijezditi ma što god mi radile. isto tako, ako nije, da možemo mirovati i ležati, a opet da neće od postupka biti ništa..
možda zvuči okrutno, ali je meni osobno puno značilo, da skinem sa sebe neko breme krivnje, u slučaju da ne uspije, da kasnije razbijam glava što nisam ležala, što nisam, mirovala, što nisam ovo, što nisam ono.. iovako mi je teško nositi se s neuspjehom i nisam se htjela dodatno opterećivati ovakvim stvarima..
u prvom postupku(3-dnevni 8-stanični) preporuka je bila mirovanje do bete, pa onda do 12.tjedna, a kasnije sam sve radila normalno i trudnoća je bila bezbrižna, a sad drugi put (2 izvrsne blastice) preporuka je bila 2-dnevno mirovanje i onda normalan život, međutim problemi su počeli ubrzo, smeđarenje, bolovi, odumiranje jednog ploda, pa puknuće hematoma, pa strogo mirovanje....i onda sam sama sebi zabrijala da je to zbog toga šta nisam mirovala :roll:, a mogla sam, ne bi me ništa koštalo.....želim reć da ne znam ima li kakve veze mirovanje s mrvicama, vjerojatno nema, ali ipak sebi sad predbacujem što i ovaj put nisam mirovala iako bi situacija vjerojatno bila ista....svakako, sretno vam!!!!
Mirovanje nema veze sa uspjehom,osim kad je hiper u pitanju.Sta mislite koliko žena spontano zatrudni i to nezna i ne miruju nego normalno žive i rade.Ja sam nakon et iz ZG drndala se autobusom 5 sati i treći dan išla raditi i uspjelo,a postupak prije mirovala do besvijesti i ništa,tako da......
Meni danas 6 dnt...ubija me čekanje, znam da simtomi ne znače puno al eto bolucka me na momente, žednim strašno i piškim svako malo!! A di neču kad pijem ko deva! :lol:
mene samo žiga lijevi jajnik, samo to. Mada je rano za ikakve simptome, ipak je 4 dan od transfera
TinkerBell još par dana i mozes piskit testic;)
Jaxsam radila 6 dan bio pozitivan al meni su blastice vratili
Jutros sam primila Brevactid 1500,koliko treba proci da mi ne pokaže krivi rezultat?
Da nebi bilo uspona i padova! :-)
Tinkerbell, racunaj min 6 dana. Sretno!
Super hvala! Treba jos samo izdržat..:cekam:
Je li možda još netko imao česte potjere na piškenje?
Ja ne izdrzim duze od sat,sat i pol.. jel moguce da se M vec siri?:fige:
Meni se stalno piskilo a po noći sam išla po 3 puta na WC ;)
meni se nije pretjerano piškilo, po noći nisam morala na wc, a za divno čudo ne moram ni sad :naklon:
Tinkerbell gdje ste radili posupak? Da li je doktor bio zadovoljan kvalitetom vracenih embrija?
Postupak je bio u Cito Split,dvi osmostanicne mrvice dok. je rekao da su odlicne :-)
Tin jesmo ja i ti jedine cekalice za betu?
Ajmo cure di ste!!:gumi:
[QUOTE=sara10;2740295]Tin, u Cita se uvijek ležalo na stromaku nakon transfera i to po 45 min, sat vremena i duže ako je bio zadnji transfer pa iza toga više nije bilo cura, govorim iz vlastitog iskustva.[/QU
prva dva postupka nisam lezala na stomaku. sad mi se sviđa otkako su prešli u prizemlje, veći prostor i ima čovjek više intime, prije bilo sve ujednom.
TinkerBell i tin sretno vam cure od srca! I ostalim čekalicama naravno!
Tin, kao što kažeš, sve je moguće i dr. ti je rekao činjenice onako kao stvari stoje da embriji nisu baš najbolje kvalitete i nije te zavlačio, što je meni super kod njega, kaže otvoreno sve bez uvijanja, al to ne znači da ti neće uspjeti.Meni je jednom prilikom rekao da se to nikad ne zna, da je imao ženu visokih gosdina, vratli joj jako slab embrij i bila otpisana od početka, kad ona njemu dođe sa pozitivnom betom, tako da...
Ja sam sveukupno imala 20 transferiranih embrija, od toga ih je 12 bilo odličnih 8staničnih tako lijepih bez fragmentacije i primio se samo jedan iz osmog pokušaja. Tako da, hoću ti reći, i kad imaš odlične embrije ili blastice, to ne znači automatski uspjeh ili ako imaš malo lošije embrije ne znači automatski neuspjeh.
LaraLana u 15 tjednu sam, dr. je vidio da rano što je i mene iznenadilo sa 14+2, prije par dana kad sam bila na uzv-u. Ima dobar uzv i rekao je da je siguran i da će još potvrdit na slijedećem uzv-u, ali to je to.
U kojem tjednu si ti saznala spol? Bome ti još malo, mjesec dana, možda i manje, neka ti porod bude što lakši!
sara hvala ti na ovim riječima, nadam se da će sve biti dobro. Ja kad sam vidjela prvi put dr.Poljaka, vidjela sam da nije muljator, nego on kaže onako kako je, a krajnji ishod samo dragi Bog zna. To je i on rekao kad su mužu našli par spermića,i mislio je da neće doć do oplodnje, međutim došlo je. Rekao je da dr.Romca glava zabolila kad je gledao nalaz muža.dva puta je radio cetrrifugar, ne bi li nešto našao živih speermija :-). tako svaka pohvala za dr.Poljaka i Romca