Da, tjedan dana se ceka . Nekad i nije gotovo ni za tjedan dana pa cekas dva tj. Tak i ovjere pomagala isto.
Printable View
Da, tjedan dana se ceka . Nekad i nije gotovo ni za tjedan dana pa cekas dva tj. Tak i ovjere pomagala isto.
A ne kod nas je drugačije, a možda tvoji ipak to ne rade ništa ek šalju u zg?
Meni uzeli papire na komisiji i za pet minuta me pozvali unutra i rekla dr. da mu je odbijeno.
Par dana poslije sam sa kćeri išla istoj pulmologici na Srebrnjak zbog alergije i kažem joj da su nas odbili, a ona
polupromumlja tipa ah šta ćete, ne znam nekad nekog odbiju nekad ne i tak :roll:
Nisam se žalila, a moj mali je na pojačanoj dozi flixotidea i to do ljeta. Inhaliram ga doma 3x dnevno, on non stop proizvodi sluz.
Stalno slušam priče ma bit će bolje čim navrši tri godine, pa pet godina, pa kad izvadi 3 mandulu, pa joj specifičan je mali......
Imala sam priliku poslati sve njegove nalaze jednom našem dr.koji radi u Americi, baš je pulmolog, nekada davno je radio i na Srebrnjaku.
On je rekao van sa 3 mandulom, flixotide jača doza stalno i VAN iz kolektiva!
Klincu od nepunih 4godine?
aerius i slično nema?a jel si tražila za malu isto? NE znam kolko ti je zgodno ali ako si u mogućnosti da ideš u Crikvenicu na ambulantno liječenje, istina plačaš smještaj sama, ali dobiš i potrebnu skrb, prek zagreb astma klub je bio jeftiniji smještaj u talasoterapiji, istina kad sam ja išla platila sam apartmanski par ulica više.
lošinj nema mogućnost ambulatnog liječenja i njegovo liječenje je sasvim drugačije nego u crikvenici, jer se tamo liječi smo po indikaciji, a u crikvenici dobiješ startni paket , ali u slučaju da to nije dovoljno dobiš i sve kaj treba da bi se saniralo stanje.
Mala je dobila aerius i rhinocort, on flixo, ventolin po potrebi a kad ga krene kašalj uvale mu čuda u inhalacijama, a ja sam primijetila da mu je od pulmicorta dobro dok recimo micronefrin ili kak se već zove koma.
Dok je pio singulair bilo mu je super, ali jako su ga prale nuspojave pa je pedijatar rekao da mora prestati.
Problem je kaj ja ne mogu dobiti bolovanje za vrijeme ev. boravka na Lošinju ili u Crikvi
Rekla mi je žena iz HZZO komisije kada sam se raspitivala, da nemam pravo na bo :roll:
nemaš u slučaju da on nema rješenje komisije pa ti na osnovu toga imaš pravo ili na njegu( što nemaš ako radiš) ili na SRV
ali možda bi se moglo i malko drugačije gledati ako se to smatra ( a ko una kaj oni misle o tome) liječenju izvan mjesta boravišta tada bi trebala imati pravo, ali velim treba pitat nekog stručnog
Klincu od nepunih 4godine?
bio je komentar da su ga odbili a tak mali ima tolke probleme
Da da odbili ga bez grča na licu....
Da ti ne nabrajam puknuće bubnjića, upalu pluća, hospitalizaciju i meni najmrže vječito čuđenje kad zakašlje i onda onako začuđeni pogledaju u mene i kažu pa on kašlje jako trahealno!
A nije laringitis....
to stvarno ružno zvuči, a i ja sam primijetila uzorak koji se stalno ponavlja a prethodi takvom stanju, međutim mene nitko ne sluša.....
Ne znam kako je sa vama ali ja doktorima trubim stalno istu stvar, a oni se svaki put ponovo iznenade......
naravno da se iznenade, i ja se iznenadim svako malo,
znam kak ti je, i ja vodim boljku kod svo troje s time
Obozavam kada me tjese proci ce. Stariji ima 9 godina i nije proslo. Bolje je puno otkako koristi flixotide (sa 5god je krenuo) ali i dalje ima napade par puta godisnje. On je operirao 3.krajnik. Nisam vidjela pomak, mada neki kazu da im bude lakse. Operirao je sa 2god.
Najmanjeg necu komentirati, on vec podsjeca na neki sf lol. Curka mi je u zlatnoj sredini.
je i meni je curka u zlatnoj sredini,
nego jaffa jeste gotovi s onim testiranjima kaj je išo mali, jel se tu nekaj može isčitati
inače moj najmanji je na flixotidu i ventolinu skoro od rođenja tj. s sedam mjeseci počeo, svako malo nekaj.ove godine bi trebao ići u školu.
Bronhoskopija uredna, gastroskopija uredna (jos cekamo nalaze uzoraka). Ima gerb ali to nije primarni uzrok. U kks mu skacu eozinofili pa je pretpostavka da se kuha alergija, samo treba saznati koja. Napadi i dalje istim tempom.
a do sad su eozinofili bili ok, mojima su stalno bili povišeni
Ne, od starta su poviseni.
Ali tada nije mislili na alergije?
Mi ljetujemo u selcu i onda su isle po dva tri tj dok smo na ljetovanju na inhalacije. Tak smo do sad od njihove 4 godine radili a sad sam prvi put trazila bolnicko jer su rekle da hice ostat same u bolnici dva tj. Tak da ak dobiju budu isle sad prvi put tako, ak ne necu ni ici ove godine na ambulantno .
Jer za ambulanto mozes birat termin kad hoces, tak da mi uvijek pod godisnjim smo isli, dobijes putni nalog pa si pokrijes bar dio troskova.
Upoznala sam dosta ljudi koji tako idu, cesto ljudi iznajme stan u dramlju prek ljeta na dva mj, i toliko na ambulantom u crikvi,mjesecno znam da su placali po dve tri tisuce kn stan za cijeli mjesec i onda to nije tak puno a cijelo ljeto su na moru a iz dramlja pjeske mozes do tam. Svakak se ljudi snalaze.
nama baš ne daju putni nalog, tj. zadnji put su uredno odbili, kasnije mi nisu htjeli ni dat papire za putni nalog
Moja dr je trazila misljenje hzzo dal imamo pravo i dobila je pisani odgovor od njih da imamo i nikad nema problema :) sve je do dr opce prakse .
Je to i velim, ali čini mi se da nije univerzalni pravilo, nazalost
Da, al sjecam se da je to misljenje bilo iz zg. Imala sam to negdje al sam zametnula taj papir. Inace meni su u hzzo rekli da mi dr mora dat odbijenicu pismenu ak mi ne da putni nalog a ak mi ne da , da onda nazovem njih pa ce oni dr nazvat i naredit mu da da papir s odbijanjem pa se zalis i uspijes tada. Znaci doktor ak ne da putni nalog mora ti dat odbijenicu pismenu na koju se mozes zalit. Al u biti ja bi takvog dr promijenila .
Meni su na hzzo rekli da za odobravaju putne naloge samo za Crikvu, za Lošinj ne.
da jer je crikva blize.
Ceka nas vesela noc. L. kaslje sad vec 45 min bez prestanka :-o ,sad sam joj slozila inhalaciju u elektricni inhalator ventolin, pulmicort i fiziolosku. ne znam kaj bi vise bili kod dr danas al nas sestra otkanatala jer kao ima lijekove a nema temperaturu pa svejedno. od hitne mi nema vajde jer nekidan joj nisu ni strgani prst primjetili :uteg:
i z kaslje i cure nosevi ko ludi. uf. uvijek u isto doba godine ih satre. :-(
lunahor kako je danas?
¸valjda je svima loše - breza cvate ko luda. Nekak mi se čini, jako rano
ostala je doma, nije isla u skolu, kaslje ali nakon inhalacije ventolina i pulmicorta na elektricni inhalator se sinoc smirilo. idemo danas kod nase dr. popodne.
Digla ppire s lijecnickog. Dobile su svaka 3 tjedna . Nisam bas tri htjela vec dva al dobro :)
Ti teoretski možeš reći da budu bile i tjedan dana. Nije rano za brežuljku sad nikako, samo kaj je ona u cvatu više od 20dana bar kod mene
aha mogu znaci i dva tj ici .
ma tak sam si i mislila.
jos samo da nam odobre 8 mj jer sad nemozemo kao ni 6 i 7 mj zbog upisa ;)
Sad sam išla tražiti na temi..da prošle godine 29.03. su počele muke s brezom.
da znam, ali su J. počeli veći problemi 29.03. isto kao i ove godine iako je na flixotideu...
Da. Nisam pratila tocno, ali mi se cini da vec dugo cvate