A ja nisam bila zbunjena i sad ste me obje zbunile :lool:
Printable View
A ja nisam bila zbunjena i sad ste me obje zbunile :lool:
:saint:
Još malo pa kraaaaaj. Čita se zadnja lektira, odbrojavaju ispiti do kraja. Prošlo je ok, odrasla je i prihvatila ideju da treba učiti (pogotovo povijest u PID) i povremeno vježbati pred ispit. Uglavnom ima petice tu i tamo koja cetvorka. Uspjeh za pozeljeti. Pogotovo sto trenira ali bar u smjenskom radu ima vremena za sport i zadacu i druzenje s prijateljicama (i naravno minecraftom i youtubeom :roll: )
Na kraju je nismo upisali ni na informatiku (to je neka INA i ne vidim svrhu 17 sati godišnje) niti na njemački (da bar nije početni, stvarno ne vidim smisao da 2x tjedno ide u suprotni turnus učiti nešto što već zna)
Valjda nismo fulali....
supeer sillyme.
Eto sve se lijepo posložilo.
Ja sam bila na putu i odem neki dan na informacije (1x u polugodištu je obveza) i kaže mi učiteljica vidim da ste izabrali njemački za izborni.
Ja pojma nisam imala, dok sam bila odsutna dali su im taj papr da odaberu talijanski ili njemački ili ništa kao izborni u 4. razredu. Muž stavio njem al mi zaboravio prenijeti :-)
Ma nisi ništa fulala, ne'š ti ozbiljne odluke...Sve će bit ok ovako ili onako.
jesu vasa djeca trebala raditi nekakve prezentacije na kompjuteru u power pointu iz prirode?
a sta nemate izborni jezik od 2. razreda?
Ne u prvom se dobi neki jezik,a u četvrtom još jedan ako se izabere
kod nas ide od 1. razreda engleski, a od 2. razreda talijanski (izborni)
Vi ste specifični,a u četvrtom razredu isto možete izabrati neki novi jezik?
ne. to je to. 2 jezika za sada.
Nama se opet nizu dogadjaji s učiteljicom tako da idući tjedan idem na razgovor i tražiti ću da nek se pozove nas i idemo kolektivno pedagogu ako ona smatra da to sto mi kažemo našem djetetu da smije nije ispravno, a ne da se dere pred cijelim razredom i zastrašuje ih i ju. Puna mi je već kapa. I toga da je uvijek smjesti sjediti s najgorim učenicima, pa je stalno prekidaju i zapitkuju pa kad im oštrije odgovori onda je naravno moja kriva i losa. Za raditi učiteljici posao je dobra, a kad treba nešto pohvaliti onda je zadnja. Ok, ne mora je učiteljica voljeti, znam ja da nije najmiliji karakter, ali neke mjere i pravednosti ipak treba biti.
Napisala sam još na početku, kad sam vidjela kako je, da jedva čekam vise razrede, i jos uvijek je tako. Tamo bar kad te netko ima na piku je to 2-3 sata tjedno a ne dnevno...
A čuj ako ste iscrpili mogućnost razgovora i dogovora s učiteljicom, nema vam druge nego se obratiti i stručnom timu škole, ali možda da ipak provjeriš malo i drugu stranu priče jer djeca nužno ne prenesu sve, a i sama kažeš da nije baš najmiliji karakter.
Jel možeš reći učiteljici (ako već nisi, pretpostavljam da jesi) da je ne stavlja da sjedi s tim nemirnima i ometačima nastave?
jel možeš dat neki primjer situacije u kojoj učiteljica neprimjereno reagira? jel može mala malo manje burno reagirat ili u toj situacij ise obratiti učiteljici da ona smiri "ometača"?
Nemam p jma samo nagađam i sretno sillyme!
Lili, optimizam je nedostatak informacija...
Ne može ti Sillyme dati primjer - radi se o cjelodnevnoj muci. Moj mlađi je to imao, a ono što je mene u cijeloj toj priči smetalo bila je činjenica da je on mislio da je takvo stanje normalno, da je normalno da te ometaju, da je normalno da učiteljica ne drži red i disciplinu, da je normalno da tjednima ne ispravi domaće zadaće... ON nije znao procijeniti kvalitetu rada, a mi smo imali muku. I onda mi je ravnatelj rekao "pa čemu se bunite, vaš sin je dobro prilagođen". Da, bio je, ali na što? I mi smo jedva dočekali više razrede + imali smo doma homeschooling za sve ono što jadan nije stigao na satu, zbog ometača. Eh...
Sillyme, imaš li mogućnosti prebaciti dijete u drugi razred/školu? Ja sam godinama razmišljala o tome i nikad to nisam učinila jer mi je stariji sin bio u istoj školi kod odlične učiteljice, a i škola je bila jako blizu. Godinama se pitam da li sam pogriješila što mlađega nisam izmaknula iz te sredine. Možda sam mu mogla puno toga olakšati. Ne kažem da je to najbolje rješenje, ali je svakako jedna od mogućnosti koju vrijedi razmotriti ako roditlji vide da dijete trpi i da se ne osjeća dobro + da ne uči ono što bi trebalo.
SIllyme, sretno! Nemoj odustati, bori se za svoje dijete...
Da, samo što malena od sillyme ima problema baš s učiteljicom, a ne s razredom i razrednom disciplinom.
Ali moj savjet ti je isti: promjene razreda se ne treba bojati. Ako je tako loše da ti je mučno od toga, a meni se čini da jest, mijenjate razred. Mi se kajemo što najstarijeg nismo poslali u drugu školu (kod njega su viši razredi problem, jer se radi o prevladavajućem mentalitetu profesora), ali sa srednjim smo bili pametniji, i promjena je pun pogodak.
Za ilustraciju, u staroj školi smo se za srednjeg naslušali kako je "iritantan", izrijekom. U novoj školi je "fenomenalan, duhovit i šarmantan". Jednako je jezičav na oba mjesta. Zašto bi dijete to trpilo? Ako ga ne vole i ide im na živce, i nisu sposobni profesionalno se distancirat od tih emocija, onda treba dijete maknut od takvih pedagoga.
Moj sin se preporodio u višim razredima, samo kad se riješio tog monopolizma jedne učiteljice :mrgreen:
Ne mogu reći da je on imao problema s njom - jer nije, osim nešto sitno, ali sad kad gledam, ta učiteljica je za njega bila potpuni promašaj. Hladna, bez razumijevanja, kao stroj, s izrazitim preferencijama za cure ispred dečki (ono - dečki su krivi za sve, curice su uvijek dobre po defaultu).
Na žalost, ni u višim razredima nisu imali sreće s razrednicom, tako da je sad taj razred razjedinjen, posvađan, stalno si nešto spuštaju i konstantno imaju neki bullying koji se ne rješava na nivou škole jer tamo nema ni volje ni znanja za rješavanje takvih situacija.
Kako sam u 4. razredu jedva čekala više razrede, tako sad u 8. razredu jedva čekam da ode iz te škole :roll:
Da ne odgovaram svakome - da razmišljali smo o promjeni razreda (ne i skole) ali smo odustali jer smo zaključili da se treba naučiti nositi u životu i s takvim osobama i situacijama. Ali stvarno mislim ovaj put ići reci učiteljicu svoje mišljenje nakon predzadnjeg dogadjaja (u međuvremenu je bio još jedan, ali na taj se nemam namjeru žaliti, a dijete vidi kako je to kad te neko krivo optuži da lažeš plus se ne ispriča kasnije). Iako sam sigurna da nikakve vajde od toga, osim što će me vjerojatno tracati učiteljica pred razredom sto sam se žalila (ne nije sala). Samo ljuta sam na to da nema nikakvih mjera ni načina za takve nastavnike, svi znaju za njene metode i - ništa. A da nisam luda pokazuje činjenica da sam pričala s dvoje roditelja koji su prebacili djecu u drugi razred/skolu i oboje oduševljeni promjenom. Nije ovdje potpuna katastrofa ali je daleko ispod onog što mislim da je ok.
Inače bila sam na informacijama ali kad ja pitam učiteljicu da li ima problema kaže da nema. Ništa nismo riješile, ostalo je sve kao i prije, uključujući moje iščekivanje petog.
No sad malo o meni omiljenoj temi - priroda :mrgreen:
Da li je kod vas isto uobičajeno da učiteljica zada npr 2 stranice iz RB za zadaću pa onda dijete nema pojma što napisati jer za zadaću trebaju epruveta, plamenik, predmetno staklo, dvije čaše, dvije svijeće itd? Na kraju ja provedem dva sata razgovarajući s djetetom o elementima eksperimenta dok ne dodje do (vjerovatnog) odgovora jer nemam pri ruci baš sve traženo. Meni iskreno to nije ok, samo redom zadavati zadatke a da nisu ostvareni preduvjeti tj odrađen eksperiment? A nisu nam ni na pocetku godine rekli s cim bi se doma trebali opremiti za izvođenje eksperimenata ih prirode...
Sillyme,
Mi nemamo takav pristup učiteljice.
Ne znam koji je naslov te lekcije,mislim da do toga nisu došli.
Rade nešto s vodom, isparavanjem...
Moje su takve eksperimente radili u školi. Za doma su bili neki jednostavni zadaci (sa solju, šećerom, uljem, grahom i sl.)
Kod nas su se stranice u RB s eksperimentima sustavno preskakale :mrgreen: Čak se i učiteljica na informacijama žalila da su "previše pokusa stavili u tu prirodu".
A preskaču se i u višim razredima :roll: jedino iz kemije povremeno rade pokuse na satu (tj. profesorica im demonstrira pa onda moraju opisati u RB što su vidjeli).
sad ste me zainteresirale, baš ću pogledat tu prirodu.
Nedavno je malena ljepila one čepove od boca na slamku, bilo je to iz prirode, pa je puštala vodu da se vidi kako se vrte vrte.
Evo prosao test, moja dobila 5, i što se školskog sustava tiče sve je super s uvjetima zivota, svi znaju i razumiju sve, odose dalje na grb, putovnicu, novce, sto vec...
Ja sam u medjuvremenu naručila set za kemiju za 10+
Pa kad stigne odradit ćemo nadam se eksperimente zajedno pa joj se možda nesto malo kvalitetnije poslozi gradivo u glavi.
Evo došla obavijest kad će zadnji roditeljski, tema je 5-i razred. Klinci vježbaju za nastup, spominje se i domjenak.
Po običaju, nitko od roditelja ništa nije napisao na našu mail grupu (mislim da je zadnje netko nešto napisao tamo još u 2. razredu) ali očekujem uskoro panični mail da će trebati skupiti za neki oproštajni poklon i donijeti klopu i cugu. Ima tko neki prijedlog za poklon a da nije “radovi djece” jer mi je to vrtićka kategorija. Pa kako smo svi vjerojatno tu u sličnoj situaciji ajmo prijedlog za nešto trajno, korisno, da nije nakit i može se jednostavno i za nevelike novce kupiti. Sliku svih njih je ionako vjerojatno dobila kad su se slikali za razrednu sliku.
Knjiga je uvijek dobar izbor. Ne sjećam se više kojoj od učiteljica smo poklonili ovo: https://www.mvinfo.hr/knjiga/7330/si...i-za-svaki-dan
Izbor knjige je zapravo osobna stvar. Vjerojatno već poznajete učiteljicu, pa ćete bolje znati hoće li za nju biti ovakva stvar ili možda ovako nešto:
Amerikana: https://www.mvinfo.hr/knjiga/10920/amerikana
Mrtav rukavac rijeke Save: https://www.mvinfo.hr/clanak/tatjana...ac-rijeke-save
Kako popraviti budućnost: https://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-...-buducnost-tu-
neka monografija - npr. ova Rostuharova, u kojoj su prekrasne fotografije: https://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-...atska-iz-zraka
Sigurno ima na onom topicu o čitanju još preporuka.
Od ostalih neskupih, a trajnih stvari: neki lijepi šal ili marama (ne mora nužno biti svila), pisaći pribor Penkala (set kemijska i tehnička olovka, nešto ovakvo http://www.infozagreb.hr/novosti/pen...vatski-suvenir), neki audio cd s klasikom (isto osobna stvar - ovisi o ukusu, to kupuješ samo ako znaš što osoba voli), pa je to malo zeznuto...
Organizator ili rokovnik A4 od prave kože - ovako nešto: http://srla.customleatherdiary.com/l...organizer.html ili ovo https://www.ebay.ca/itm/NEW-Emporio-...cAAOSwPPpb4E5o (znam da u mojoj kvartovskoj knjižari naručuju novčanike i mape od te firme, ali to je samo ideja)
Eto, nemam više mašte.
I veliki i klinka su poklonili knjigu ctteza djece
Nije to nimalo vrticki
Meni se svidao i poklon koji su poklonili uciteljici od klinke svilenu maramu sal od matijane silk s srcekima i imenima klinaca
Ali je onda doslo i hrpa jos poklona
Nesto ko slika svi klinci su napisali misljenje o uciiteljici i to je pretoceno na platno. I olovka koja pise samo petice. Ali to su prekasno dali
Ali do zafnjeg je bilo kod klinke daj jos ovo pa ono a kaj mislite o ovom? I svako malo daj jos 50,60,100 vise
Sad je klinac u drugom. Skupljamo za uviteljicu iz boravka i novu uviteljicu iz boravka
Htjeli su i za glavnu ali je jedna mama iz paralelnog razreda rekla da nada ne voli poklone pa ce dobit neku zahvalnicu cvijece i slatkis
Kod velikog he to jako bezbolno proslo odmah je bio dogovor za sitne pare. I nije se trazilo jos vise
S time da su vecinu stvari obavila djeca . kod klinke je inicijativa isla od roditelja. Ali su bile svakakve kombinacije u startu od bicikla do putovanja....
Mi smo učiteljici naručili preko Hrvatskog kišobrana kišobran sa imenima djece, bila je oduševljena.
Mislim da nas je koštao oko 500 kuna.
Stvarno joj se to sviđalo?
Ne znam, ne mogu zamisliti odraslu ženu da zaista nosi kišobran na kojem su ispisana imena. JAsno mi je da jo to fora za uspomenu, ali nije baš jeftino.
Mislim, ne pitam te bezveze, nego to planiraju kupiti kod nas.
i naša nosi esto taj šal s imenima klinaca
Evo u istoj smo situaciji. Skupili smo po 100 kn za poklon i 50kn za roštilj i piće.
Kupit ćemo joj nešto iz Pandore jer voli i nosi nakit.
Kužim Mimimo čuđenje, ja da sam učiteljica radije bi "normalan" kišobran i maramu nego s imenima, al ja sam inače tip od nakita, pa mi on ima bolju prođu.
Ma dajte, pa zašto? Jer su natpisi na odjeći i modnim dodacima nešto neviđeno?