Jutro, kavica...Bebolinice, dobrodošla...i još brže uspješno otišla s odbrojavanja :love:.
Printable View
Jutro, kavica...Bebolinice, dobrodošla...i još brže uspješno otišla s odbrojavanja :love:.
Jutro :coffee:
bebolinice dobrodošla!!
Mona, sviđa mi se tvoj avatar :mrgreen:
Marle - hvala, kaj nisu slatki? hehe
Tocekica - hvala na kavici, baš mi treba danas... Ima li kakvih simptoma?
da, da će mi uskoro stići M. Jučer sam imala povišeni estrogen, danas više ne (paprat u slini koja se može pojaviti ne samo kod ovulacije nego i prije M). Bazalna mi je opala za 0.5...tak da očekujem u za vikend M.(i naravno da idemo na more a ja ne podnosim tampone :nope:)
A i ti mjeriš bazalnu?
Ja isto... za sada je 36.9., kad bi trebala početi padati? Par dana pred M?
Nemoj da ti M pokvari more, koliko ti traje inače?
trebaš više ciklusa(min 3) imati pa da znaš otprilike kako ti se bazalna kreće...meni pada 26-27 dan pa opet naraste pa padne na dan same M). ja sam toplija od tebe...37.2...normalna mi je 36.7. m traje mi 5-7 dana.
uh, na brzinu dodala izmjene :oops:...zadnja rečenica...m mi traje 5-6 dana
totalno sam nepismena dok multitaskam... radim, jedem sladoled, na fb-u sam, čitam novine, pišem ovdje poruke :mrgreen: (sama sam u sobi a i šef na GO)
Čudan mi je taj tvoj pad na 26.dan pa opet rast? hmmm
Meni je bazalna 36.9 a tokom dana dođe do 37.2, baš ju osjetim cijeli dan :roll:
Nema ni mog šefa... :D
~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 28.07.2016.
~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice: :heart::heart:
vjerujem u bolje sutra~~~~~46.dc II
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~36.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~30.dc
tocekica~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice: :sing::joggler::raspa:
marle ~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
suncokret1983~~~~~~~~~~18.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
bebolinica ~~~~~~~~~~~~~9.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Od sljedećeg ciklusa ću više paziti i bolje bilježiti ali stare BBT karte mi pokazuju to stanje, pad temperature, pa jedan dan porast, pa pad (stanje je dosta šareno s mojim kartama(i ciklusi su mi tamo od 27-35)). Imala sam prekid od 7 godina praćenja tako da sad sve idem ispočetka. Ovaj ciklus pratim temperaturu tek 10 dana jer smo odlučili usred ciklusa raditi na bebici, a ne čekati jesen. Moram pratiti novih 3 ciklusa pa da vidim stanje...s tim da se moja sadašnja bazalna temperatura mora uzeti s zrnom soli jer se noću često budim i spavam maje od 6 sati(ukupno-a traže da bude u komadu) i pod vrlo jakim sam stresom(posao) .Neki dan sam se probudila u 3 i nisam mogla dalje spavati (to mi se u trudnoći jako često događalo, bilo je noći kad uopće nisam ni išla spavati).
p.s..moje stare FF karte-
bez t 1
bez t 2
i srčeko iz 2008
za drugu t nemam jer sam također usred ciklusa rekla ajmo...pa odmah ostala t...(za prvo mi je trebalo 8 mj..), pa sam dojila duuugo, pa smo se čuvali jer nismo smjeli nakon dva CR...
Joj ja nemrem otvoriti te linkove, ne znam zašto?
Dobro je što sada već dobro poznaješ svoje tijelo, možda je već idući ciklus dobitan :D
Ja sam do sad uvijek mjerila bazalnu samo da ulovim O, ali pošto nikad nisam odustala sam, a sad mjerim samo nakon ovulacije jer znam kakva mi je temp prije ovulacije. Mislim to radim onak usput...
MonaLi...upravo proučila literaturu...pošto sam jučer imala paprat pod mikroskopom(visoki estrogen) on je spustio temperaturu. To se zove još i "implantation dip"(obično 7 do 11 dana nakon ovulacije) jer je čest u trudnica...makar ga ja nisam imala u ciklusu kad sam zatrudnila, a u drugima jesam :mrgreen:(drugi val estrogena je čest i u ne trudnica). Estrogen uzrokuje i "ovulation dip" gdje neposredno prije ovulacije imaš pad bazalne temperature (tada je pravo vrijeme za keks). Znaći ako ti se temperatura spusti oko 10 dana nakon ovulacije i onda ponovno naraste to ne mora značiti ništa.
teocekica - da? a ja baš mislila pratiti tako jel bila implantacije :) Znači ako ne padne temp pa naraste ne mora značiti da nema trudnoće i obrnuto?
Ah.... izludit ću čekajući.... vrijeme stoji.
Tako je. Ako padne pa opet naraste to je implantacijski pad. Oko 25 % žena na ff su ga imale u ciklusu kad su zatrudnile...10 % ih je imalo u ciklusu koji nije rezultirao t
Čitam vas i nemojte zamjeriti što ne dajem savjete ali meni je sve ovo velika nepoznanica.. Sa svim tim skraćenicama i terminima se tek upoznajem.. Voljela bih da mogu biti od veće pomoći..
Sad vidim da je poželjno napraviti neke pretrage prije nego se baci na posao, a dragi i ja odlučili sad dok smo na moru započeti i nikakve pretrage nismo obavili..vraćamo se tek sredinom osmog mjeseca i onda sam planirala ići ginicu i započeti pripreme.. Sad me malo panika hvata što nismo išli po redu..
Hvala još jednom na dobrodošlici svima :)
Poslano sa mog HUAWEI NXT-L29 koristeći Tapatalk
Budemo vidjeli za tjedan dana :)
Iako sam ovaj ciklus već otpisala, al za ozbiljno...
Ives - javi se :)
Mona:* Javljam se.
Kako si ? Kad je folikulometrija? Super ti je novi avatar!
I molim te budi pozitivna kao ti mali smajlići, nema odustajanja od ciklusa. Si vidjela kod mene da se ne isplati odustat od ciklusa :mrgreen:
bebolinica dobro došla u odbrojavalice, nadam se da ćeš se ubrzo seliti na trbušaste teme :)
Neka te ne brine što nisi napravila ništa prije trudnoće,stigneš. Stigneš provjeriti sve i u prvim tjednima trud. A što se kratica tiće, ako nešto ne razumiješ slobodno pitaj. Tu smo da pomognemo jedne drugima. Uživaj na moru i okupaj se i za nas koji ne možemo.
jagodica nam sad negdje uživa kao prava!
Samo uživaj draga. I sklepajte malog dalmatinca :mrgreen:
Curke :ghug:
Ives kak sii ti nama trudnice? :zaljubljen:
Lijepo te citati, javi se cesce :) kako mucnine, opce stanje?
Gdje nam je Tanita ? Koliko ona vec broji??
Mona ja sve vas nekako vizualiziram u svojoj glavi prema slici avatara. Tak sam tebe zamislila kao jednu ozbiljnu zensku, stariju od mene :lol: (btw. Isto smo godiste), i romanticnu dusu... valjda zbog prijasnje slike jesenjeg zalaska sunca.
Sad si mi najednom se pretvorila u smajlica, napravila si mi zbrku u glavi totalnu hahahha :rock:
P.S - nemoj ti meni otpisivat nista! Sad ces vidjet kad se sokiras kao i Ives !!!
Bebolinica dobrodosla, brzo ces sve pohvatat samo pitaj sto god te zanima. Svi cemo drage volje pomoci, i tu smo sve da jedna drugoj olaksamo! Nadam se da ipak neces morati saznati sve termine i da ces brzo prijeci na trudnicke teme... to nam zelim svima! :mrgreen:
Narancice ja sam ti dobro. Prestala sam povracat po 6 puta dnevno, sad samo jednom dnevno otprilike dogodi se recimo kao danas ali je puno lakse za izdrzat. To ni ne primjetim :lool: eto gazim u 11tjedan polako
I uskoro kontrola. Nadam se da je sve sa bebom dobro.
Hvata me polako panika pred pregled ali nedam se!!!
Kako si mi ti?
Ives - evo teeee :) kako si? Prolaze li mučnine? Dobro ajde necu otpisati ciklus ali cu ovaj put biti realna, moze tako?
Narancice - omg!! Tako si me dozivila? Onu sliku sam jedino našla na kompu da je veličina odgovarala i od kad sam ju stavila si mislim zakaj ja to imam za avatar? Haha ja sam ti cista suprotnost, meni frendice kažu da me ne mogu zamisliti da imam dijete i da ce to dijete nunati mene :-)
Ali da, i ja imam sliku o vama svima... Tebe zamišljam nekako kao modernu djevojku :) sa dozom ozbiljnosti ali i neozbiljnosti u sebi :) i sa velikim cicama ofkors :-p
mona :lol: nadam se da i mene zamisljas s velikim cicama, jer sad su fakat velike :P
Si bila vec na fm? I sta kaze doktor?
Ives - tebe zamišljam kao lijepu curu koja je uvijek dobra prema svima, voli zivot , ima dužu kosu, ne nosi naočale... I voliš se zezati i tako to. Ali opet držiš sve pod kontrolom kao ozbiljna ženska :) i da, velike sise, Haha
Moja FM je prosla onak, bila je ovulacija ali opet neko krvareće žuto tijelo. Ma kako bude :)
Hahahahah Mona, sa svime se slazem samo, nisu bas tak velike velike sise. Onak, malo su povece :lol:
Krvarece zuto tijelo? Sta kaze dr, sta je to? Od cega? Sta kaze google? Nisam nikada cula!!
Ives na primjer zamisljam bas ovako kao na slici avatara, zanosna crnokosa kovrcava zenska, puna snage, samouvjerena i puna ljubavi!
Beba je dobro sigurna sam, kak i nece biti ispod veelikog srca koje ju cuva :zaljubljen:
Ja sam dobro, ni ovaj ciklus nista ne pratim do tamo negdje pred M., onda se ziva pojedem analizirajuci simptome :lool:
Ali, u principu sam jako dobro! Osjecam se sretno, zadovoljno, bez stresa... samo mi eto nekako nedostaje da prosirimo ekipu sa jos jednim clanom, to zasluzuje nasa djevojcica... jako joj treba drustvo, jer zapravo - sve ima, svu ljubav svijeta, samo joj jos fali ona bratska/sestrinska :)
Narancice - gle, meni su sve cicke veće od broja 2 velike, tak da... :)
Krvareće žuto tijelo znaci da je puknuo folikul ali se mozda jajna stanica nije uspjela osloboditi jer se stvorio neki ugrušak. Mislim ni ja ne kužim ali tako nesto.
doktor me tješi da to ne mora nista značiti, da se nekad i kod savršene ovulacije jajna stanica ne uspije osloboditi. A to ne možemo znati. Tako da eto, vise nije dovoljno samo ovulirati.
:oops::škartoc: Joj curke pa hvala vam.. :love:
Eto fizicki izgled ste mi pogodile.. imam crnu dugu frckavu kosu a naocale nosim po potrebi, ovisi sto zelim ili ne zelim vidjet :lool:
Narancice, Mona, znam da mjeseci i godine pokusavanja ostave traga na psihi.. koliko god pricamo da se necemo opterecivati to je jace od nas.
Iako znamo da bi se trebale opustit. Tesko je! Pogotovo mi koje znamo da iza cjele te pozadine lezi problem.
Ali bez optimizma cure moje necete moci daleko gurat. Govorim vam ovo iz svog iskustva. Kroz ovo putovanje od 6 godina sam shvatila da stvarno moramo nauciti uzivati u zivotu kojeg imamo. Vise se posvetiti ljudima koje volimo,
I biti zahvalni na svemu. Jer sve to sto imamo je tu sada, vec sutra je dan za sebe. Ja sam u jednom trenutku u borbi s neplodnoscu cak prestala normalno zivjeti, podredila sam sve pravljenju bebe i u nicem nisam iskreno uzivala, svaka minuta koja nije bila posvecena racunanju plodnih dana mi je bila gubitak vremena..
Nista me nije veselilo i postajala sam bas frustrirana. Sada par godina kasnije vidim greske koje sam radila.
I sama sebi sam obecala da se vise nikad necu vratiti u taj opsesivni tempo. Uspjela sam zahvaljujci vama , svojoj volji.. i optimizmu koji mi nije dao da odustanem.
Da nisam imala vas bilo bi mi uzasno tesko. I nikad vam necu moci dovoljno zahvalit sto ste bile tu za mene, i sto ste jos tu. Tu smo da bodrimo jedna drugu
I znajte, kolio god mislite da je sada teško, neće uvijek biti tako. Kad bebice budu spremne, naći će one put do vas i nebude ih nista sprijecilo u tome. Glavu gore curke. I uzivati u zivotu.
Veče!
Moje ljetovanje završilo nažalost dva dana ranije jer mu je starija curka opet u 2 mj. dobila streptokoknu upalu grla, al šta je tu je, uživali smo 10 dana.
Inače smo bili jako aktivni, a šta će bit od toga, vidjet ćemo.
Mona ~~~~~~~~~~~~da ovaj ciklud bude onaj pravi.
Ives baš mi je drago da je bolje. I ja te zamišljam ko milu i dragu curku.
Ives - hvala na lijepom tekstu, uvijek znas sto treba reci, a to je zato sto najbolje znas kako nam je, dug put si prosla i došla do svog cilja, i nadam se da uživaš sada, uzivaj u svakom danu trudnoće a kasnije u bebici. Sretno na kontroli i javi se nakon nje :) uvijek me razvesele tvoje rijeci :*
Mami - hvala ti draga, držim fige i tebi :) i da ti malena brzo ozdravi :)
Ives ovaj post si moram spremiti kada me uhvati deprica..
Vidim da sam na pravi forum došla :) Ovakvu toplinu mogu isijavati samo mame i one koje će to tek postati.. A to smo sve mi :)
MAMI2 nadam se da će malena brzo biti bolje. Bitno da ste vi napunili baterije i iskoristili odmor najbolje što ste mogli :)
ives...stvarno lijepo napisano
i bas zracis pozitivom
mami...starija curka je dijete tvoga muza? ako sam dobro pohvatala?
ili nisam
ja sam danas kupila folnu...20 kapsula/100kn:-o
jel to malo puno...kao neka nova je dosla na trziste
znam das am uvijek 100 tableta placala 50kn
ives koju ti pijes ili si pila?
u ponedjeljak i srijedu vadim betu, 8.8. idem na pregled
nadam se da ce srceko kucati i da cemo otvoriti novo odbrojavanje
. imaš moj :naklon:
MAMI nadam se da će antibiotici brzo odraditi svoje.
Mona doktor ti nije otpisao ciklus, nemoj ni ti ;)
Naranciceja sam se isto živcirala i osluškivala svoje tijelo svaki ciklus kojeg smo pokušavali...ostala sam T u cuklusu gdje nisam imala ni jedan rani simptom (ti simptomi su ipak od PMS-a). U drugoj T sam napravila test jer mi je kasnila 6 dana (bez simptoma) pa sam nakon 15 minuta prokrvarila...da test nije bio + mislila bih da imam m (a ne abortus imminens)Citiraj:
Ja sam dobro, ni ovaj ciklus nista ne pratim do tamo negdje pred M., onda se ziva pojedem analizirajuci simptome :lool:
Bebolinice :love:
VUBS mislim da je riječ o tipfeleru mI mU
VUBS ja pijem Folic Acid, 100 komada 68kn. Po čemu su te tvoje drugačije? Sad me bas zanima :)
uguglaj folicplus od abelapharma
milsim da je ovo link
http://folicplus.rs/
tomi je preporucila u ljekarni,kao bolje se apsorbira folna u organizmu
valjda zato
Vubs ne, obe su zajedničke, naše, moje.
Ma odradit će antibiotici ali 3 put u 2 mj, streptokok, koma.
Mami brz oporavak curki zelim. Nadam se da ste se dobro odmorili :*
Anka di si ti nestala?Kako si ?
VUBS moj savjet ti je da ne kupujes folnu kiselinu.
Vec da zamolis svog gina da ti prepise i pusti na recept folacin http://www.jgl.hr/hr/glasilo/jgl-gla...mobileNewsPage , definitivno najbolji na trzistu. Pila sam ga u prosloj trud. i 6mj prije ove trud. i jos ga pijem. Ne kosta nista jer ide na recept. U kutiji ima 30kom. Meni doktor pusti po 2-3 kutije i kad potrosim samo mu kazem da mi pusti ponovo. Moj gin tvrdi da je taj najbolji za trudnice. A jos je i badava :lool: di ces bolje.
curke drage vibram vam na najjace :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :ghug:
ives...trenutno nemam zdravstveno,pa ga ne mogu traziti
ja sam uvijek, u svakoj trudnoci, folnu kupovala
Ives pa jesmo se odmirili, psihički, a fizički baš i ne, više smi bili pod vodom nego vani, gnjurenje je glavna zanimacija. One 300 na sat, sad ovo sad ono, ma totalno smo bili podrađeni njima a to je i normalno, al malo odmora, izležavanja neni škodilo.
jutro:coffee:, zadnji dan na poslu :dancingfever:...uzet cu si starije danas na posao tako da će mi biti veselo :P. Bazalna mi se vratila na 37.2 i nestrpljivo sam napravila testić(koji piše da se može raditi 4 dana prije očekivane) i :nope:, naravno da ću imati m na moru...