Evo ja na 37+2 ....u plusu 14 kg!
Printable View
Evo ja na 37+2 ....u plusu 14 kg!
32+1 tt
+ 12 kg
36+6 - nekih 15kg čini mi se
ja sam zadovoljna, baš sam si lijepa :mrgreen:
Blago vama sa vašim sitnim kg,ja sam samo u postupku dobila 8kg + 2kg koje sam dobila do sada 11+3tt,a fala bogu u postupak krenula sa pozamašnom brojkom blago rečeno ja sam baš debela a sve sam si ljepo skupila u zadnja 4 postupka zahvaljujući dodatno kontracepcijskim pilulama i duhapstonima koje su za mene smrt jer se debljam od njih brzinom svjetlosti,za sada je sve ok ja sam od onih debelih trudnica koje imaju jako nizak tlak 100/55 i šečer 4,7,kks uredna, tsh 0.84 a još sam i na heparinu pa zato radim sve ove nalaze svaka tri tjedna,beba ljepo raste i sve je ok, nadam se da če tako i ostati a da kg neće vrtoglavo ići prema gore.
35tt, u plusu 11kg. Kasnije cemo :uteg: , sad ne brinem :)
Promaknuo mi je tvoj odgovor krstina:-) Da, zaista sretnica, jer da sam na svoje kilograme dobila još nekakvih 10-15kg zbilja bi me bilo lakše preskočiti nego zaobići:-) Ali zaista nisam pazila na to da se ne udebljam, jela sam kao i prije trudnoće, a kg su jednostavno stajali na mjestu. Evo skoro 18tt i još uvijek stoje na mjestu..
Moja "prirodna" težina je 57 kg i obično nisam imala problema sa skidanjem nakon poroda, no sad je tu ipak i 7 godina više u odnosu na prijašnje trudnoće pa ćemo vidjeti kako će ovaj puta to ići..:) Evo me u 25 tt sa + 8 kg...zadovoljna sam unatoč činjenici da su vjerojatno sve kile u nogama i dupetu! Skupljam tu gdje sam i inače sklona dobiti koju kilu..tako je to, neće mene u prsima, ni prije trudnoće a niti poslije:-x
Sjetih se svoje rođakinje koja me nedugo vidjela i rekla: "Pa nisi niš u cicama dobila..." Rekoh ponosno: "O jesam, jesam!!" 8-)(a ono sa jedinice skočila na mršavu dvojku :-) )
joj cure, ja sam 22+4 i dobila 7kg!!!!! :aparatic:
nisam u zivotu imala ni priblizno toliko kg, pa ni sama ne vjerujem. znaci ne gine mi jos toliko bar! auuuuuuu :njam:
ja sam anita i ulazim u osmi mesec da li je normalno udebljati se 9 kila :kbell:
ja sam 20kg dobila u trudnoci i evo skoro ih sve skinula nakon 3 mjeseca...tako da brigu na veselje
iako ne ide to svima tako lako, život je po pitanju tih kila jako nepravedan :)
ali jedna moja kolegica je u obje trudnoće dobila dobro preko 20kg (na visinu cca 165cm), druga beba je bila malo zahtjevnija, na poslu je napredovala i dobila više posla i više stresa, eno je ko manekenka sad :)
36+4 tt, +10 kg
Hajde da ne otvaram novu temu pa da ovdje uguram komentar...
Vezano jeste za debljanje u trudnoći. Ja sam 24+4, mjerim 85 kila, a zapravo ne dobijam i ne gubim, ne bih tako mogla ocijeniti kilažu u trudnoći. Recimo da se krećem od 82 do 86 kila od početka trudnoće. Ono što ja radim je zdravom ishranom kočim da se ne udebljam previše. Prošlu trudnoću sam započela s 72kg i to je moja idealna kilaža. A ovu sam započela natovarena kilama zahvaljujući konstantnom trpanju nezdravom hranom. Zato se gledam što više kretati, ponekada znam s curom šetati i dva puta po 3-4 sata po vani (šetnja, igra i sl.). Nije to samo radi kila, to je prvenstveno radi divnog vremena koje je idealno za moju curu i njen boravak vani. Onda i za moju kondiciju jer od 1.9. počinje školska godina i trebala bih raditi do 12.10. (28 dana prije poroda) kako bi ostvarila pravo na punu plaću za vrijeme porodiljnog.
Eh sad, već 4 dana kao da je netko rekao- E sad ćeš se umarati 10puta više i brže! Bole me leđa, pritisak dolje u stomaku- kao da mi je netko dodao 50 kila u stomak da imam osjećaj kako oteže do poda! Popusti nakon sat vremena odmaranja. A to je recimo već nakon sat vremena šetnje po vani i standardnih obaveza po kući. Dakle, ni pod nokat blizu mojoj uobičajenoj aktivnosti! Iako sam sada 10 kila teža nego u prvoj trudnoći, onda sam tu težinu i umaranje osjetila već sredinom 5og mjeseca trudnoće. Nekako sam se prepala da će me pobijediti taj umor i kile i da će mi se sve sastati da neću moći maknuti. To me nagoni da inzistiram na kretanju još više, ne toliko da se premorim, ali dokle god ide. Trudim se slušati svoje tijelo i mislim da je ono najbolji pokazatelj što prolazi od mojih želja, a što ne. No s druge se strane bojim da ne pretjeram i da nešto ode krivo i da si ne izazovem problem.
Kako ste mi vi (koje ste s viškom kila kao ja) s kretanjem i kako se nosite s težinom i umaranjem???
35 tj, u plusu 8 kg
Zekana, ja sam 20+3 danas, imam čak i nekoliko kg više nego ti..nastojim se kretati koliko god mogu, pri tom ne mislim na neki teški fizički rad, ali krećem se, prošetam, idem s djecom na more kad god to vrijeme dopusti..ovo ljeto je dosta "čudno" 2-3 dana lijepog vremena se uspije spojiti i onda kiša i lagano zahlađenje, no meni to odgovara..jer kad su one nesnosne sparine osjećam se jaaako umorno, nervozno ma svašta nešto..ima dana kad se osjećam kao da imam 200kg, a ima dana kad se osjećam lagana ko perce..ništa mi nije teško i imam osjećaj da mogu sve, a ima dana kad mi je teško i na wc otići..to je valjda tako, zato te dane kad osjećam da sam dobro iskoristim kako god mogu što se tiče aktvinosti s djecom, kućanskih poslova itd..a kad osjetim da ne mogu, onda ne mogu i gotovo, ne forsiram se onda nego kažem sama sebi sutra, preksutra će biti bolje pa ćemo sve nastojati nadoknaditi..moj muž je pomorac i ako on nije doma puno više obaveza je na meni, a najbitnije su mi one obaveze oko moje djece i ako neki dan nisam sposobna za niišta bude mi najviše teško radi djece jer želim im nekako ispuniti dan, sad je dragi doma sljedećih mjesec dana i mirna sam što se djece tiče jer znam ako ja i ne mogu da će ih on odvesti na more, šetnju itd.. Moje kile stagniraju od početka trudnoće, 1kg+-, hranim se kao i obično, kile stoje, nadam se da neće pretjerano ići na više ni do kraja, jer da na ove kg dobijem još 10-15kg zbilja neznam kako bi to izgledalo..u prethodnim trudnoćama sam imala sreće što se tiče dobivanja na kilaži u trudnoći, pa se nadam da će tako biti i ovaj put..već sam napisala u prvoj trudnoći dobila 6kg, u drugoj 1kg. U drugoj trudnoći sam se jako brinula jer su kile stajale na mjestu cijelo vrijeme, doktor mi je objasnio da nema razloga za brigu, dijete uredno napreduje..prva curica je rođena za 3260 i 50cm, druga sa 3450 i 51cm..
hvala bogu pa nemam nista na kukovima kukovi su isti :uteg::uteg::uteg::uteg:
evo mene opet
29+3tt u plusu 10kg...
najgore je to što me sad počelo primat ludilo na slatkiše i samo trpam u sebe što god slatkoga ugledam, čokoladu za kuhanje, nutella sa žlicom, pekmez na kruhu ili na žlicu - svejedno, đem, rum štangice - mmmmmmljac...
izludiću!!!! ako nastavim ovako u ovih zadnjih par mejseci ću natuć još 10 kila :evil::evil::cry::cry::cry:
:mrgreen::mrgreen:36tj. +14.5kg ... da vidimo do koliko ćemo dogurat.
34tj ...u +7kg
34 tt +11 kg
28tt, +4kg.
Majko moja mila ja sad idem na kontrolu jutros se vagala opet 1,5kg u plusu,kako me je krenulo neče biti dobro,of of
ja se ne vazem, zadnji put kad me dr izvagao bilo je +7kg, prije 2-3 tjedna, tak da sam pretpostavljam +10 s 26 tjedana! Strava!
No, pozitivna stvar je da sam rijesila dilemu celulita- sta je celulit? cista mast!!!! odjednom su mi noge= celulit. inace sam bila fit zenska s istreniranim nogama ;)
40tj +14kg.. Termin prolazi..biti ce jos kg :)
Pozdrav,nova sam na forumu a i nova trudnica!pratim vas vec neko vrijeme pa da i ja
doprinesem svojim kilicama!trenutno sam 10+3tt a dobila sam vec 3kg:-) :-) trenutno se drzim propisane prehrane iz prve trudnoce do 1800kcal dnevno jer sam u prvoj trudnoci do 4.mj.natukla 12kg pa me dr.oprao i stavio na tu"dijetu" na koju sam se kasnije navikla i uz 5-6 obroka dnevno odrzavala sam tezinu do kraja do +15kg!sad sam krenula istim tempom jesti jer sam dobivala napade gladi i za tren tri kg gore!al uspjesno ih odrzavam vec tri tjedna,dr.me podrzava i ja sretna!:-)
kakva vam je to dijeta?
u zivotu nisam bila na dijeti, pa najbolje da cu sad kad sam trudna!!
jel ima tko tu dijetu, da vidimo sta to dr preporucaju ;)
Ovo mi je prva trudnoca... Krenula sa 48 kg na 162 cm..
- sa 7 tj - 48 kg
- 11+3 - 49 kg
- 15+3 - 51 kg
- 19+4 - 53 kg .
Dosad 5 kg, ako nastavim ovim tempom do kraja ću biti kao tenk. :drama:
23tt u plusu 2kg :)
Ja sam na kraju dogurala do +11 i sad 10 dana od poroda mislim da sam negdje na svojoj početnoj kilaži.
32+2 tt = + 7,5 kg
Da se priključim i prijavim...:-)
14+2 = + 1,5 kg
Malo se bojim da će krenuti prema gore s obzirom da imam dvije bebice. Cure..može iskustva blizanačkih kila. :-)
Eto mene s blizancima na 22+4 tt mislim da je +7
Sok kad sam stala na vagu. Ovako se ne vidi nesto posebno pa mi je cudno da imam toliko
Uglavnom, na pocetku sam se brinula kako nista ne dobivam i kako je mali trbuh :)
Za sve vas koje se prekomjerno debljate u t, savjet iz iskustva - smanjiti sol
Ja sam bila uvjerena da su problem slatkiši, voće, sokovi, mliječni proizvodi... skoro sam sve to izbacila i dobijala po 5 kg mjesečno i dalje. U prošloj t sam došla skoro do 30+ kg. Da, da. Usprkos povraćanju prva 4 mj. Dvaput me slali na Ogtt, savršeno uredan. Dok nisam smanjila sol. Dakle - soliti minimalno ili nikako, jela koja zahtijevaju puno soli (jaja, pomfrit i sl) ne jesti uopće ako treba. Nikakve salame, sirevi, paštete, namazi, hrenovke, kruh je krcat, ali krcat solju. Sol veže vodu i zbog nje smo debeli, natečeni i napuhnuti, a da ne govorim kako povisuje tlak. U početku bi bilo jako teško, ali ako pojačate ostale začine, sol vam skoro i ne treba. Ja bih u salatu znala natrpati češnjaka, papra, vlasca, origana, bosiljka, svega što bi 'izvuklo' okus, a čak ni ukućani nisu primjetili da soli nema.
Rezultat - maksimalno 1 kg mjesečno u plusu. A i dalje pojedem i slatko, voće, popijem sok, zaslađeni čaj...
Danonino daj nam napisi malo opsirnije sta si jela? Jel ja za sta god se primim je puno soli.
Kako si jela juhu? Meso? Ja se stvarno trudim da nista nesolim vec 15 dana al izludi me neznam sta bi jela a da mi nebude bljutavo bas toliko...a doktor mi je doslovno rekao da je za mene SOL tabu tema.