prava ovčica, sretno sutra:)
Printable View
prava ovčica, sretno sutra:)
ja sam samo jednom do sada uzela bolovanje i znam da je bila sifra N97, cak mi se taj prvi postupak razduzio pa mi je komisija dala dodatnih 7 dana. sve skupa bila cca 28 dana na bolovanju. dobila tih 4275 kn. ne moze tvoj dr opce prakse pisati druge sifre vec onu radi koje si na bolovanju. jedino sto hzzo zna malo kasniti sa isplatom poslodavcu pa ako radis u manjoj firmi to njima nekad predstavlja problem ali sigurno ce dobiti punu naknadu za tebe.
Moje prvo bolovanje je bilo na šifru Z-nešto (mislim "postupci u vezi s MPO") i bilo je A0, znači to sam išla i prije punkcije jer nisam stizala obaviti i uzv-e i injekcije i raditi, drugo je bilo neka druga šifra, ali opet A0, a tek treća šifra (od pozitivne bete) je bila G0 - komplikacije u trudnoći, prijeteći spontani ili ne znam što su već pitali. Koliko se sjećam A0 mi je bio isplativiji jer sam dobivala svoju punu plaću, a pod G0 možeš maksimalno dobiti tih 4275... Uglavnom, imate pravo na bolovanje i prije punkcije, ne dajte se smotati.
Inače, dvije mrvice su kod mamice. :-)
Prava ovčice sretno sutra!!!
Konfuzija....držim palčeve!!! :-) Navijamo za tebe :-)
Ja sam dobila 21 dan...neka šifra N.....al mislim da mi piše A0...ma meni tako svejedno...sam neka moje mrvice ostanu......:heart:
Konfuzija držim palčeve...a prava ovčica javi se sutra da čujemo novosti...srettnooooo svima...bili čuvaj se
Konfuzija... :) :)
Bili, Mary123 hvala puno! Prpa me prolazi jer sam full uzbudjena :D
A meni su danas u resursima rekli da ak je šifra G0 onda na teret HZZO-a,
a ak je A0 onda na moj teret, a neznam... šta upišu upišu.
I da.. htjedoh pitati:
aspiraciju i transfer mi radi moj dr.R ili dežurni doktor..?
Meni je trebao raditi moj doktor pa na kraju nije...bio je zauzet nečim drugim....
cure molim Vas jedno mišljenje vaše kaj mislite dal se više isplati otići u JEDNOM Mribor i dat cca25000kn ili za te novce otići k Lučingeru prvat 2puta ???????????''u velikoj sam dilemi zato hellllpppp
Lana jesi dobila termin za ivf u Petrovoj? Najviše bi ti se isplatilo da ti se tu primi iz prve:-) Možda da pitaš za iskustva na potomognuta u Sloveniji i u privatnim klinikama za svoje dvije opcije. Ja osobno bi radije privatno u Hrvatskoj nego u Sloveniji. Možda samo da pričekaš da se zakon promjeni.
Konfuzija neka se mrvice čvrsto prime za mamicu!
Ovčice sretno sutra! Tko kod od doktora da bude sigurno će vrhunski obaviti svoj posao:-)
Evo me. Jučer štoperica...sutra aspiracija!!! sinoć me jako bolilo...bojim se da mi ne puknu prije aspiracije. Jel to moguće?
Zrinkic,nemoj na fo misliti,bit ce uspjesna punkcija:)
Mislim na tebe sutra..
Moguce je da pukne prije:( ,ali tebi se to nece dogoditi..
Prava ovcica ,javi kako je punkcija prosla
Zrinkič, moguće je, ali ne bi trebalo, zato si i dobila štopericu da ih "drži". To što si osjetila je vjerojatno migoljenje folikulića u jajnicima. ;-)
Ovčice mila, bolovanje ni u kojem slučaju ne ide na tvoj teret, imaš zakonsko pravo na njega i uopće se ne zamaraj iz čijeg džepa ide, plaću ćeš dobiti, samo lijepo smireno obavi ono što ti predstoji. :love2:
Lana, teško je savjetovati, ovisi o tomu koliko jajnih stanica možeš maksimalno dobiti, koliko boli možeš izdržati (kod Lučija nema anestezije), koliko si dugo voljna čekati na postupak, itd. Najbolje da proučiš podforume ovdje, razmisliš i odvagneš sama. Naravno, garancije nigdje nema i, kao što Strategija reče, najbolje bi bilo da ti uspije iz prve. Što god odlučiš, sretno.
Mary, hvala na lijepim željama. I tvoja beta se bliži, jesi li uzbuđena?
Strategija, Bili, Sova, Alien :fige: za sve što vam treba. :-)
konfuzija,koliko si dobila js?
vibram za uspješan transfer!! želim ti svu sreću i neka ovo bude dobitni postupak do kraja:)
Konfuzija uzbuđena sam jako....pogotovo kad mi je sve u jednom danu...brine me ona situacija da dobijem u utorak ujutro kad moram ić vadit betu...al ja vjerujem da neću dobiti...heheheh...ma šta bude...ak nije uspjelo borit ćemo se dalje...šta možemo...Kak i ti??javi nam novosti....
Prava ovčica držim fige za bezbolnu punkciju...
aha vratili su ti:)
opa,to mi je negdje promakla..
lijepo,draga..eto onda držim fige za pozitivnu betu:) sada uživaj sa svojim bubicama
Mary još malo do tvog saznanja da si trudna:) jedva čekamo novosti
Zakaj meni nisu rekli kakvi su bili...već samo da su vraćene dvije....
Mary kad se sjećam koliko sam ja bila luda od bolova u trbuhu ko pred menstruaciju, par dana prije glavobolja, a totalna živčanoća, pa bolovi u trbuhu.... koma... čisti moji simptomi ko pred vješticu. A onda prva beta 800 i nešto da ne tražim točan iznos. Tako da vjerujem da će i tebi tako.
A ovih 14 dana je stvarno najdužiš 14 dana u mom životu bilo...sporo ko najsporiji puž....nervoza, osluškivanje simptoma, brojanje dana..... uh kad se sjetim.... ali evo još malo, suta već počinje vikend i ponedjeljak je na vratima :-)))))
Jo draga bili svaki dan je gori....meni je bilo dobro prvih par dana...nisam toliko mislila a koliko sad razmišljam to je koma....navečer jedva zaspim...koma...danas me ne boli ništa,bar za sada...jučer mi je bilo grozno...al izdržat ću još malo pa ćemo vidjeti kakvo je stanje...
Betu vadim u utorak....grrrr
Mary a neki testić da napraviš prije?
mery navijamo za tebe baci neki testić prije :))))
A neznam...razmišljala sam već o tome...a nemam pojma...strah me da se nerazočaram ako test bude pozitivan a beta negativna....vidjet ću još...nisam pametna
Bila ja danas kod svog ginekologa....navodno su jajčeka na mjestu. A baš me bilo frka......to bi bilo za po....... da su pukli prije punkcije. Kad je svaki ciklus....svaka stimulacija...drugačije. Taman kad mislim da sam upoznala svoj organizam...bude nešto drugačije. Sve je to na silu.....ukratko.
Ovčica.....jesi živa? Dobro...još je rano.....sad vjerojatno tamo pajkiš u 112...:heart::heart:...
mary navijamo za plus :-)
Hvala pilek.:-)...još ramzišljam dal napravit test il čekat utorak....
Prije neg objasnim kak je prošlo,... zašto nemogu normalno disati..?
Jel to uobičajeno jer plitko dišem, svaki veći udisaj boli, a leći na trbuh i disati.. nemoguće,
na trbuhu nemogu niti udahnuti.
Strah me hiperstimulacije jer sam aspiraciju dočekala u bolovima, ležeći...
Što reći... kome..?
Neznam, još uvijek sam grogi, nemogu doći k sebi.
Strašno me boljelo prije aspiracije, dobila sam neki koktelčić koji je počeo odmah djelovati, ali svejedno
sam osjetila bol, sva sreća pa je kratko trajalo :)
Poslje je došao dr R., pitao jesam dobro i rekao da imamo 6 js, uspjela sam samo pitati jel to ok,
rekao je da je, nije niti on bio nešto raspoložen. I onda drama, bolovi za popizditi, sat vremena nisam
mogla zaspati jer me svaki pokret užasno boljeo. Veliko hvala djevojci koja je ležala kraj mene i koja
mi je dala Ketonal.. tek tad sam zaspala. Prvi pokušaj ustajanja je završio nesvjesticom, skoro i drugi...
ali iz trećeg puta sam uspjela. Sestra Irena je anđeo na onom odjelu...
Sve u svemu, boli, ali podnošljivo, mene sad više brinu bolovi u prsima i plitko disanje... možda
mi jednostavno treba još sna.
Mary123... take it easy and slowly amigo, bude sve ok, nemoj se toliko brinuti, sad će utorak :)
Draga hvala....samo mi se ne brini...ja sam bila jedna od onih kome je punkcija bila jakooooo bolna,sa suzama sam izašla iz sale...bolilo me još par dana poslije...na transfer sam došla sa bolovima..al sve je prošlo..možda sam i sama imala blagu hiperstimulaciju al sam od početka pila puno tekućine i prošlo je sve....sad se samo odmori,pij puno tekućine i pripremi se za transfer...on ne boli ama baš ništa...sretno draga...
Ma sestra Irena je zlato od žene...nema joj ravne...meni je bila kad sam bila na punkciji,a kad je bio transfer je otišla na godišnji...to je stvarno anđeo od žene...
Hehhheee... odlazak na wc, strašno nešto..
Skoro sam okinula :)
zrinkič, sretno sutra! I da što manje boli, drž se!
prava ovčica,kako se osjećaš?
kad je transfer?
Mary kak si ti?
A nisam dobro spavala, bol me budila cijelu noć, bilo koji okret na bok ili stomak
me strašno bolio... da bih jutros dok sam stavljala utrogestan skužila da je ostala gaza u meni :(
Pa sam morala natrag u Petrovu da to izvade i sad je puno lakše.
wc je još uvijek bolna točka, ali u svakom slučaju je lakše.
Mene više boli ruka u koju sam dobila koktelčić i prsa.. jel to uobičajeno..?
A transfer... još neznam, teta koja mi se javila je rekla da sve dobro napreduje,
da nazovem sutra.. malo me to uplašilo, odmah brijem da nije nešt u redu...
zrinkič.... jesi nam živa? sad vjerojatno ti kunjaš :)
samo odmaraj, ja i sad čim legnem odmah zaspim :D
transfer obično bude 3 ili 5 dan od punkcije,zato nek te to ne brine..
čuj,gaza ostala,pa svašta i od njih...proći će to sve..
drago mi je što stavljate tako detaljne izvještaje,bit ću skroz pripremljena kad ću ja na prvu (nadam se i zadnju) punkciju..
zrinkič,niš nam se ne javljaš,da..
Mary?!
Ej draga milsova evo bila u kupovini malo danas...da si malo misli smirim...evo meni jučer i danas kao normalan dan...koda nisam bila nigdje na postupku...niti me išta boli niti imam neke simptome...samo jedem nom stop nešto...možda zato jer sam doma pa stalno nešto tražim za pojest...
Prava ovčica sam se odmori i nebrini ništa...transfer je od 3-5 dana tak da bez brige...biti će sve ok....znam te tvoje bolove,al možda te to još boli od te gaze...ja je nisam ni imala jer nisam uopće krvarila al je bilo jako bolno...drži se....
Mary,eto prolaze dva tjedna čekanja..
uživaj samo