Nisam probala s kakaom, cini mi se kao visak :mrgreen:
Mi jucer skampi na buzaru i lignje na zaru,
Danas pljeskavica sa salatom od paradajza i luka
Sutra vjerojatno pizza
Prekosutra shopping :mrgreen:
Printable View
Dajte pls koji link na provjereni recept za cimet rolice :-)
zar nitko?
na netu ima brdo recepata, ja bih neki provjereni
daaaaajteee, jede mi se :trep:
https://recipes.sparkpeople.com/reci...?recipe=353175
Ja ih imam i nekoj njegovoj knjizi. Pretpostavljam da je potpuno isti recept. Izvrsne.
Radim po ovom http://www.coolinarika.com/recept/cimet-rolnice/
Misliš pužiće sa cimetom?
Ja to radim iz glave, obično tijesto s germom (najsličniji na forumu su Amaltheini legendarni klipići).
Nadjev isto ne radim nikakav, nego tijesto razvaljam, posipam ofrlje cimetom, smeđim šećerom, naribam koricu limuna i naranče i to je to. Zafrčem u kobasu, izrežem poprečki, stavim u pleh i pokrijem krpom da se digne. To bi se trebalo premazati kondenzirqnim mlijekom, ali Lidlovo plavo vrhnje za kuhanje je dostojna zamjena.
Sad idem tražiti linkove.
Ovdje su ti klipići http://forum.roda.hr/threads/25051-K...-video-rolanja
Evo jednih s cimetom koji mi se čine ok: http://www.bite-my-cake.com/2012/10/...mon-rolls.html
Hvala cure :-*
Ajde samo da pitam, a jel valja kaj da se cimet stavi u samo tijesto?
ginger, ja sam radila lani, ne sjećam se stvarno recepta ali bilo je nešto basic, dizano tijesto razvaljaš i namažeš sa mješavinom rastopljenog maslaca, šećera i (zbilja puno) cimeta, zarolaš i režeš ružice. na vrh ruživa je mislim išao peljev od vrhnja i šećera u prahu, tako nešto.
moja sestra obožava ovaj recept, u tijesto ide puding od vanilije: http://www.coolinarika.com/recept/cinnamon-rolls/
eeej!
jesam, jesam, danas vec drugi put
ubijam se u njima :mrgreen:
radila sam ove od Peterlin sa bite my cake
cinile su mi se najjednostavnije i idu s pol kile brasna
upravo sam pojela trecinu protvanja :škartoc:
ove s pudinom cu probati jednom kad ne budem tako lijena, lol
joj sto volim cimet
sve mi se cini da cu pocet s bozicnim keksicima vec sad, lol
Mljac mljac...
Uostalom, zašto ne bi počela s božićnim keksima? Čim počne sezona grijanja, nije prerano. Kod nas se doma govorilo da je blagdan Svih svetih = mali Božić, peče se patka i orehnjača i vrijeme je za prvu rundu keksi. Pa evo, navali!
Ja sam prošli vikend ispekla prvu rundu božićnog kuglofa sa suhim voćem - čim zahladi, to je redovni artikl u mojoj kući. A u njega ide cimet, karanfilić i naranča...:kuhar:
ja bih isto cimet u kuci. mozda i ja napravim nesto od linkanog.
neki dan sam pekla keksice sa zacinima za medenjake
djeca su komentirala da mirise na Bozic :-D
ginger a ružice od jabuka? :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=5rGrwvEjZIQ
nego, a šta vi kuhate?
opet mi je ponestalo ideja
Od mojih se nećeš napojiti...kelj varivo s nekom dimljenom kobasom.
ja sam jučer radila dalmatinske šnicle, danas je grah
a šta ću sutra, ne znam :)
nisam još psihički spremna za kelj :)
Joooj, neki dan je kolega slavio rođendan i počastio nas prasetinom - skoro sam krepala, kako sam se prejela... :oops: (možda i nisam tak puno pojela, ali nisam više navikla). Sve manje jedem ja, a sve više brinem da teenageri ne ostanu gladni,hehehe...
Evo jelovnika (samo ručak):
Subota - leća i kranjske kobase
Nedjelja - pileća juha, pečena piletina, prokulice s prezlima, cikla, zelena salata regica
Ponedjeljak - filane paprike i pire
Utorak - kelj varivo i pohanci
Danas - pašta fažol, ćevapčići, zelena salata
Plan za sutra još nemam, ali u škrinji imam mljeveno meso, krmić i komad teletine za saft, pa ćemo se dogovoriti što bi od toga moji jeli... Od povrća imam shannon pa bi mogla biti neka lešada ili mogu skuhati njoke/tijesto pa s umakom od shannona (povrće + maslinovo ulje + češnjak)
e mislila sam za vikend možda radit njoke od bundeve, tko je to radio, s kojim umakom to najbolje ide?
vidim na internetu umak od maslaca i kadulje, to zvuči divno za mene, ali mojim ukućanima ne bi prošlo..
Eh, nisam napisala deserte:
- prošli vikend radila sam veliki pleh štrudle od jabuka (dovukli cijelu kantu jabuka s grunta)
- ovaj vikend pekla sam šareni voćni kuglof, a pekla sam i lažne čupavce (svekrva je imala goste, pa je pol toga otišlo k njoj)
- sinoć sam napravila palačinke, a došlo je vrijeme i za degustaciju mog džema (svi probali osim mene)
- neki dan sam pekla makove kocke, baš su bile fine jer tome ne mogu odoljeti
- od zadnjih šljiva napravila sam sirne (vrtićke) knedle, pa su se mm i moj stariji gostili
tang, daj se skockaj
pa vidis da sam ljencuga ovih dana :mrgreen:
Peterlin, ma da, u pravu si
e da, za ove cimet rolice- ja dodam bar duplo vode, jer se inace ne da mijesiti
i svim ukucanima se svidja tako da cu ih cesto raditi (citaj: ne moram sve sama pojesti)
ja nemam plan ni za danas :roll:
dijete doslo iz skole, a ja joj dala spek i klipic...ajme
u svoju obranu - cijelo jutro jurcam okolo i obavljam stvari
ja ću još o mojim njokama od bundeve, provjeren recept molim peterlin
i je li svejedno koju tikvu koristim?
i mene zanima recept
Bio je recept na vjezbacicama prosle godine. mislim da ih je radila Anci.
spajka bas si od pomoci :lool:
vjezbacice tipkaju koliko i vjezbaju :mrgreen:
Naravno da nije svejedno koju bundevu koristiš... a to je i razlog zašto mi je teško reći kako glasi provjereni recept. Ja sam ga davno uzela sa Zemljana (forum vegetarijanaca i vegana)
Koristim za ovo samo dvije vrste
- maslenu buču ili butternut - ovu: http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...ka-9976383.jpg
- hokkaido - ovu: https://static.kupindoslike.com/Hokk...L_46538753.jpg - trebaju ti dvije jer je hokkaido mala tikva
Trenutno ima jednih i drugih. Ja bundevu za njoke ne kuham nego pečem. Recept je inače super jednostavan, ali odstupam od veganskih regula. Napisat ću zašto.
Daklem, uzmem bundevu (butternut ako mogu naći), prepolovim i ispečem u pećnici, da bude skroz mekana. (Pleh obložiti pek papirom da se ne zezate s ribanjem zagorenih dijelova...)
Kad je bundeva pečena, ostružem samo meso (bez kože i zagorjelih dijelova) u zdjelu. Obradim štapnim mikserom. To je pire koji je sirovina za sve živo, za juhu, za njoke, za muffine... i stoji u frižideru u staklu cijeli tjedan, jer se ne isplati peći bundevu samo za njoke.
Daklem, za njoke je omjer bundevinog mesa i brašna 4:1.
- 800 grama bundevinog mesa (pire obrađen štapnim mikserom)
- žličica soli
- 200 grama brašna (s oštrim mi je lakše raditi, ali nije uvjet)
- po potrebi žlica - dvije vrhnja za kuhanje (pa recept više nije veganski - kod njih se stavlja biljno ulje)
Ovo je prilično velika količina, pa se može raditi i s pola. Nisam zaboravila jaje - ja ga ne stavljam, ali može se ako netko voli.
Tijesto je ljepljivo i gnjecavo. A dalje ide kako god želiš - ako volite mekano, napravi žličnjake. Ako voliš tvrđe, dodaš brašna samo koliko treba dok smjesa ne postane glatka i podatna za valjanje (ne previše da ne bude tvrdo), formiraš duuugačku kobasu debelu kao palac, izrežeš ju na pol palca dugačke komade, pa se to skuha u puno kipuće slane vode. Gotovo je kad isplivaju (2-3 minute).
Ima još varijanti - može se i krumpir u to dodati, ali onda ide manje brašna. Moja djeca to obožavaju, ali ja sam lijena jer mi je i ovo puno prčkanja. Jednom sam uvalila instant pire i raspametili su se, ali to rijetko kad imam u kući.
Kad su njoki kuhani, možeš ih zaliti umakom ili prepržiti na luku (to je tradicionalni recept).
Eto. Nadam se da ne zvuči jako komplicirano. Nije, ali traje dok se bundeva ispeče. To je obično posao od dva dana koji treba planirati. AKo se bundeva kuha, u njoj ostane previše vode pa nije pogodna za ovo.
Moja frendica radi ove sa pudingom u tijestu. Bolje niti ne pokusavaj ako zelis zadrzati liniju :mrgreen:
Ja ih ne zelim praviti jer bi ih sama sve pojela. Ali znam da ona uvijek ima zamrznutu kolicinu u rezervi pa kad su mi bas u zelju, samo je nazovem da mi ih ispece :D odlicna i prijateljica i rolnice!
Peterlin, jesi probala smrzavati taj pire od bundeve ili same njoke?
Nisam, jer se to kod mene brzo pojede.
Vjerujem da bi se jedno i drugo uredno dalo smrznuti, pire od bundeve i gotovi valjušci. Ništa tome ne bi bilo. Njoke bih stavila smrzavati na pladanj, pa tek drugi dan u vrećicu, da se ne zalijepe. Za pire nema veze, u vrećicu i frk u led. To je već termički obrađeno. Jedino kod odmrzavanja treba ocijediti višak tekućine ako ima.
mamice, narednih pol godine ionako planiram nabaciti kojih 15-tak kg, tako da nije bed :mrgreen:
samo da izadjem iz ove :nistamiseneda: faze
Peterlin, joooj, imam dvije butternutice doma
al ajd, ak mogu i zlicnjaci, mogla bih probati...
mozda sljedeci tjedan...
danas sam uspjela skuhati arabiatu
nisu pocrkali od gladi
iako, uvijek ima sira, vrhnja i speka, domaceg kruha...pa nek se netko proba zaliti :-P
A zakaj bi pocrkali od gladi? Moj mlađi sin bi ti se pozvao na ručak i još bi sa sobom donio bočicu s tabascom, za slučaj da nije dovoljno ljuto... Ufff... Taj zna sve moguće nazive ljutih paprika koji god postoje, a na tome stvar ne staje, bome on i mm pojedu sve takvo. (Moj stariji i ja smatramo feferone sredstvom za tjeranje žiški i moljaca, hehehe...)
U nas danas pečena svinjska lopatica uz varivo grašak-mrkva i zelenu salatu, sutra će biti lazanje (s paprikama, rajčicama, tikvicama, balančanama i sirom)
Kod nas varivo od poriluka. Imam fini temeljac od teleće kosti pa ću to sve skupa zakuhati.